Több tízezren tüntettek az internetadó ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szélsőséges esetben persze visszamászhatnak, de ne adja az ég.
Nem kell erőlködnöd, már győztetek.
Semmilyen szinten nem kötődöm a fideszhez, sem az alkalmazottjuk, sem a szavazójuk nem vagyok, viszont az tény, hogy idén már háromszor nyertek, meggyőző fölénnyel választást. Ami engem személy szerint sokkal húsbavágóbban érint, és sokkal elvtelenebb szemétségnek tartok, az az önkormányzatok által kivetett ingatlanadó. Milyen már az, hogy az adózott fizetésből, adózott építőanyagból épített házamat még megadóztatják? Ennél a hétszáz forintnál szerintem nagyobb probléma..
Viszont amit nagyon nem szeretnék, az az, hogy a háromszor a bús p....b@ küldött baloldal most ezen lovagolva visszamásszon az ablakon...
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
A netadó megtette a dolgát. Mindenki a netadóval és az ügynökösdivel van elfoglalva és senki sem foglalkozik a kitiltási botránnyal, és a korrupt vezetőkkel. Ennek az egésznek ez volt a célja, bejött...
csak idő kérdése
Vonult a békemeneten? Fotó?
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Mondott tett valamit, ami ártott az országnak? Szervezett valamit, vagy csak ott volt?
Mellesleg amíg a netadó egyértelműen rossz az országnak és rossz nekem is (mert majd nem hárítják át, hahaha...) addig az se érdekel, ha az Észak-Koreai nagykövet vonul a netmenettel.
akkor naív is vagy...
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Kellően nagy tömeg simán összeadja ezt a pénzt, főleg, hogy a tüntetőket elnézve nem épp a legszegényebb réteg vonult ki.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Na ezt juttatja eszembe ez az ügynökösdi. Vissza az 50-es évekbe...
A nemzetközi helyzet fokozódik!
A gépkocsi kötelező biztosítása is folyamatosan csökkent, tavalyig.
A verseny eredményét ki kell várni.
De az államnak nem jó ha túl olcsó valami mert abból arányaiban kevesebb az adó folyik be.
Ha egy szektor deflációs akkor gyorsan fejeljük meg, hiszen eddig is ki tudták fizetni a többet......
Meg gondolom minden tüntető még pénzt is kapott, hisz elég hihetetlen, hogy csak úgy kimennek az utcára ilyen hidegben. Vajon ki fizette a tüntetőket? Kérdezzük talán meg a Békemeneteseket, hogy ők hogyan is szokták a buszjáratokat intézni...
Nálunk konkrétan folyamatosan csökkent az internet előfizetés számlája, főleg ha a sebesség megtartásával az új, olcsóbb csomagokra váltottam. Bocs hogy ezért nem mentem ki tüntetni!
Nem tudom kint voltál-e az előző tüntetésen, én a tv-ben néztem. Ott többször felszólította a tüntetőket a porondmester (nem tudom hogy nevezzem), hogy adakozzanak, mert majd utólag abból fognak fizetni mindent. Azért ez, valljuk be, eléggé átlátszó, és hihetetlen is, hogy a tüntetők összedobnak pár milliót.
majd beszél vele akinek ez a dolga
Ha megtudsz valami közelebbit, remélem szólsz. Egyébként miért nem szabad tudni, hogy ki állja a cehhet?
Persze, ha nagyon akarnák vissza lehet csinálni, de mivel már aláírtuk a megállapodást az oroszok kiperelnék belőlünk az erőmű árát és egyéb módokon, gázárban, kereskedelemben stb. is csúnyán megszívatnának.
Az amerikaiaknak ez mindegy, az egész szankciósdi közel sem érinti őket annyira mint az EU-t, mégis csináljuk. Mindenesetre nem mondom hogy az egész hátterében kizárólag csak az erőmű bővítés áll, de ha jól megnézed a részleteket, akkor rengeteg hasonlóságot láthatsz a cseh esettel. Azt pedig egyáltalán nem rejtik véka alá, hogy beszálltak a belpolitikai küzdelembe.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.10.29. 10:19:47
A plusz adó kivetése egyértelműen pénzt von el olyan területről, amit a világ minden helyén inkább támogatnak, nem pedig visszafognak ( abban remélem egyetértünk, hogy a pénz adása segít, a pénz elvonása hátráltat).
És itt jutunk el az elvhez: jó az ha terjed az internet, vagy nem jó.
Az meg hogy egy bármilyen helyen hirtelen elkapott utolsó kis segédnek nem kötnek mindent az orrára nem meglepő szerintem, az is lehet, hogy csak nem akart foglalkozni veled mert dolga volt és le akart rázni.
Hasonló helyzetben én is így tettem volna, mert ha végiggondolod. Odamegy valaki és feltűnően kérdezősködik. Innentől mire gondol az ember? Lehet a kérdezősködő akár provokátor, vagy sajtós is, tehát nem biztos hogy okos dolog vele nagyon leállni beszélgetni, majd beszél vele akinek ez a dolga.
Miért nem azt csinálták, hogy mint más szektorban, hogy a bevételt adóztatja?
Persze azt is áthárítanák, csak kicsit más lenne helyzet
Persze a az Mtelekom nem fog adózni ilyen adót egy grammot sem.
Ja persze, mert úgyis áthárítják.
De akkor nem az áthárítás ellen kellene inkább tüntetni?
Ha ugyanis a szolgáltatókra kirótt adó és a szolgáltatások díja között ennyire direkt az összefüggés, akkor adócsökkenés esetén miért nem csökkennek a számlák?
Amikor az állam csökkentette a vállalkozások társasági adóját, akkor miért nem csökkent a net számla? Na ugye. Akkor mégsem vonult ki senki a Hősök terére vagy dobálta meg használt monitorokkal a T-Com és az UPC székházát.
EZT még fel sem kapták a médiák....
meg a cafeteria megduplázott terhe
Ki pénzelte? Magától ment? Hehe
Kezdjük ott, hogy a mobilnetes előfizuk jó esetben fél gigásak (75 Ft adó terheli). Na jó, ha túlhasználat van, akkor felszaladhat 150 forintig is.
De felesleges is számolni, a netadó elvi kérdés.
Az irodapapír adó is érinthet. De a családokat is, a gyerek füzetei oszt miből vannak???
Nem beszélve mosóporadóról.
De a legjobb a befektetési alapok után fizetendő 25%-os adóról, na ez mi??????????
Ugye az emberek menekülnek a bankbetétből, mert hála az unortodox NMB elnök gazdaságpolitikájának, kamatot már nem fizetnek utána, így bevétel sincs a kamatadóból, most hogy mindenki átment a befektetési alapokba, onnan veszik el a pénzüket az embereknek...
Na és ki irányít? Gondolom Te sem tudod. Pont most olvastam ezzel kapcsolatban ezt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- Jó estét. Mielőtt csatlakoznék egy tüntetéshez, megkérdezhetem, ki szervezi?
A srác döbbenten nézett rám, majd megkérdezte, miért érdekel?
- Itt látok egy színpadot elsőosztályú fény- és hangtechnikával, amelynek a bérlete egy napra alsó hangon egymillió forint. Erre ki biztosított anyagi keretet?
- Ezt... az előző tüntetésen adakozták össze.
- Kik?
- Hát az emberek!
- Értem. És ki folytatta le a gyűjtést? Ki kezelte a pénzt?
- Ööö... erre nem válaszolhatok.
- Hát ki válaszolhat?
- A... a főszervezők.
- Ők hol vannak?
- Most elfoglaltak.
- De hol vannak?
- Nem tudom.
- Ezek szerint nincsenek itt?
- Nem, még nincsenek.
- Hol vannak húsz perccel a tüntetés megkezdése előtt?
- Hát, majd jönnek.
- Kik ők?
- Erről nem nyilatkozhatok.
- Nem is nyilatkozatot kértem, csak magánemberként kérdezem. Ki a főnököd?
- Nem... nem tudom.
- Nem tudod? Hát ki adta nektek ezeket a sárga mellényeket?
- Az... az az infrastruktúra része.
- Értem én, de valakitől csak kaptad?
- Ő most nincs itt.
- De ki ő?
A beszélgetés ebben a mederben folytatódott pár percig, s közben egy másik fiatalember is odajött győzködni engem, hogy ne érdekeljen, ki szervezi ezt a tüntetést. Nem, nem titok. Csak nem mondhatják el. De biztosíthatnak róla, hogy a tüntetés maximálisan politikamentes lesz. Becsszó.
Azt nehezen hiszem, hogy a tüntetők dobták össze a szervezés költségét...
A csehek még csak tervezték a bővítést, mi már megállapodtunk róla, tehát azt már úgyse tudnák visszacsinálni.
Egy új kormány vissza tudná, ha nagyon akarná.
A netadó egyértelműen hülyeség, rossz a gazdaságnak, és az üzenete is rossz, támadás az internet szabadsága ellen. Nem véletlen, hogy civilizált országban eddig fel se merült ilyen ötlet. Innentől, mivel a bevezetés megakadályozása egyértelműen jó cél, teljesen mindegy, hogy még kik állnak mellette. Attól, hogy nem lesz netadó még nem bukik meg a kormány, tehát kormánybuktatást belelátni ebbe túlzás.
Persze, ha sokáig húzzák és elmérgesedik a helyzet az is lehet belőle, de ettől még messze vannak. Mellesleg a fityisz oldalán meg valószínűleg ott vannak az oroszok. Az ők ügynökeik nyilván nem próbáltak belenyúlni a dolgokba az elmúlt években...
Megy itt a kavarás minden irányból, úgyhogy nem is érdemes ezzel a részével foglalkozni, mert ilyen a világ, ezek a szervezetek ezt fogják csinálni mert ez a dolguk. Amíg mindenki teszi amit jónak tart és nem valamelyik ügynökség parancsára cselekszik, addig nincs gond.
A politikusok, ügynökök, sajtó meg úgyis ráakaszkodnak minden eseményre mint a kullancs, nincs ebben semmi meglepő. Az a lényeg ki irányít, amíg nem ők, addig nem kell félni.
az egyik cégemben 5 ember van, öt előfizetés. mindegyikhez van mobilnet, ami bár le van tiltva, nekünk 25.000,-el több lesz a számlánk?
??? Kivisszük privátba, de innentől nem tudjuk elszámolni, és fekete pénzből kell kifizetni, ugye. Nem fogunk legalább ennyiről számlát adni, nem fogunk áfa-t fizetni. Ez csak 1 pici cég. De a sok 1 bites ezt ismét nem látja....
A cseh kormány megbuktatásában is - vélhetőleg - oroszlánrészt vállaltak az amerikaiak, hogy, hogy nem, pont egy atomerőmű bővítés miatt. Itt is megtalálhatók a háttérben, ezért sem ártana jól végiggondolni...