309
  • AnuluWork #108
    De ez baj? Szerintem marhára nem az. Ők most egyfajta gyűjtőpárt lettek, olyan, mint 1990ben az MDF volt. Minden jó és rossz dolgával. Ez van. Ilyenkor nehéz a sok különböző akarat között közös nevezőt találni, vagy ha igen, mindig van érdeksérelem.

Szerintem sem a legjobb döntés a IA, mert ugyanolyan érzelmeket kelt, mintha vki a nyugdíjhoz vagy a segélyhez nyúl hozzá. Viszont egy értelmes törvénnyel ki lehet szedni a szolgáltatókból a manit, amit pl. ahogy nevetségesen megjegyzik a nav vagy a rendőrök béremelésére lehetNE fordítani. De annyi sima emberrel szemben, akik a KE nevét sem lennének képesek megmondani kelt ellentétet, hogy marhára nem szükséges. A net nem ingyenes. Eddig 4 szolgáltatóval volt szerződésem, és bekötési díjnak 1997 óta cirka 89 ezer forintot számoltak fel (40+28+16+5), pedig ki se mozdultam abból a lakásból, ahol éltem, és magam kábeleztem be az egészet. :) Aztán amikor elköltöztem, és vittem magammal a netem, szépen még kiszámláztak 2800 forintot a nagy semmiért. :D
  • Frank99
    PONT a világválság miatt nyert a fidesz. (meg a baloldal félreértett igazmondásán, amit Mo-on nem lehet)
  • dyra
    Ne haragudj de miért nem úgy írod, hogy mekkora államadósságot halmazatok fel 2002 és 2014 között? Amúgy 2008-ban volt egy brutál gazdasági világ válság ami a FIDESZ-nek addig nem tűnt fel még ők hatalomra nem kerültek. Ott volt egy 8 százalékos GDP visszaesés ennek köszönhetően a GPD-hez viszonyított államadósság el is szállt rendesen. Nem védeni akarom a szocikat ritka szar munkát végeztek. De azért ne állítsuk már be a FIDESZ-t szentnek. 2010 óta nem csökkent csak nőt az államadósság ráadásnak eltapsikoltak egy 3000 milliárdos magánnyugdíj pénzt is.
  • Frank99
    ezek valószínűleg vállalkozások voltak (vannak) akik az éppen érvényben lévő társasági adó tv. alapján adóztak is.
    MILYEN alapon találtok ki újabb adókat? CSAK?

Kérdezem ismét: ha Mo. jobban teljesít MIÉRT jöbbek újabb -és újabb adók?

EZT tessék megmagyarázni!

DE ne úgy, hogy én magyarázzam meg a másik oldalt. Mert ezek vagytok ti szerte a Neten fidesztrollok, akik a válasz helyett visszakérdeztek. EZT tanítják a fidesz-akadémián ugye?
    Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.10.27. 13:21:55
  • Frank99
    És!

Ők csökkentették úgy, hogy elloptak 3000 milliárdot, és mégis nagyobb.
    Miről beszélünk???? Mo. Jobban teljesít.... persze
  • Molnibalage
    Ott a nem szavazókat is figyelembe veszik?
  • Kryon
    Ideológia ez is az is. Rendszer attól lesz belőle, ami mögé épül. Politikai pártok, háttér szerveztek, hatalmi elit. Ez utóbbiakat építi jelenleg nagy erőkkel a Fidesz a saját rendszere mögé.

Mindössze az a baj vele, hogy az ők rendszerük átgondolatlan, összetákolt. Nagyon jó propagandát lehet rá építeni, de a rendszert Putyin-tól másolják, és próbálják kb. egy az egyben alkalmazni Magyarországra, aztán csodálkoznak, hogy a világ minden pénze se elég rá és nem győzik kitalálni az új adókat. Persze, hogy nem elég, mert a rendszer eredetileg Oroszországra és közép-ázsiai csatlósaira lett kitalálva, akik bővelkednek természeti erőforrásokban, amiből dől a pénz a költségvetésbe. Mi meg nagyokosan kopasz s.ggel lemásoltuk... Aztán most gyorsan iparosítani kéne, hogy legyen itt is bevétel. Ami jó ötlet, csak hosszú idő, addig nem tudják magukat finanszírozni segítség nélkül.

A mai "liberalizmus" nagy hibája pedig az, hogy már teljesen elszakadt a társadalomtól. Már nem az embereket szolgálja, csak azt a szűk kört ami mögötte van. Ehhez jönnek még hozzá a műbalhék, amik magának az ideológiának a kiüresedettségét mutatják. Mivel nyugaton mára megvalósul az a mértékű szabadság amit eredetileg ez az ideológia hivatott volt kiharcolni, így mára okafogyottá, céltalanná vált. Persze a mögötte húzódó érdekköröknek ezt nem érdeke elismerni, így egyre inkább eltorzul az eszme, és egyre nagyobb visszásságokat is belevesznek, ahogy lassan már nem találnak "elnyomott réteget" akiknek a szabadságjogaiért majd jól harcolhatnak, és igazolhatják ezáltal saját szükségességüket.

Eközben a világgazdaság zsákutcában, a pénzrendszer összeomlóban, a társadalom igazi képviselet nélkül, elavult társadalmi és politikai rendszerekben, műbalhékkal megtoldva és alaposan elbutítva, a környezet elszennyezve, erőforrások elapadóban. Szép kis világban élünk...
    Utoljára szerkesztette: Kryon, 2014.10.27. 13:19:09
  • AnuluWork #101
    Mekkora államadósságot harácsoltak össze 2002-2010 között? Na spec azért. Mondjuk az IA nem a legjobb megoldás, de ha azt veszem, hogy minden reklámban tényleg ott van a UPC, Digi csapat, anno mennyit kértek csak a bekötésért, mennyit a szar netükért, miközben 90%ban uniós pénzből rakták össze azt, amit ma használunk, nos, kinyílik a bicska.

162 milliárd a szolgáltatók éves bevétele csak a netből. Ennyit az ingyenes internetről. Miközben egyik olyan, mint a másik, sok helyen szar, vagy nincs választék, vagy csak drágán adnak értelmeset, és azt is sok-sok fennakadással.

Ha nincs adott területen net, ők maguktól be nem vezetik vagy csak drágán. Drágán behúzzák, ált. uniós pályázatként kapott milliókból amit veled fizettetnek ki, majd miután megvan, és kifizetted őket, meg megkapják az uniós manit, szépen továbbterjeszkednek. 17 millát kért az egyik Pest megyében található településből kb. 1,5 kmre a UPC amikor egy lakókocsis kempingnek egy tulaj netet akart. Szóval azért lenne kit megadóztatni ...
  • Frank99
    a fidesz indulásakor tagja voltam, sőt helyi helyettes....
    nem véletlenül mondom, amit mondok. Olyan szinten fordult el az alapoktól, hogy olyan ívet még nem láttam. Meg kell nézni a 1989-es videókat Viktorról (pl. amikor a Havas beszélget vele a Kinn padon műsorban) olyan erő volt bennük! És mi lett belőle? Kádár János 2. Mondjuk ismerve az indulást nem csodálom, ha a tükörbe nem nekem kell reggel beleköpnöm... Azok akik körülveszik emberek a MSZMP-ből, azok tették ilyenné.
  • Renegade
    én a megkeseredettbe sorolom magamat
  • AnuluWork #98
    Hány egyénit nyertek? Mennyi listásat? Ez nem egyharmad.
  • stationx
    Magadat.
  • Archenemy
    Pont erről beszélek. Örülök, hogy ilyen módon könnyítesz egy kicsit a frusztrációdon, hogy elkönyvelsz hülye fasznak, csak ettől most mi is haladt előre? Mi lett tisztább? Ki lett a jobb alternatíva?

Ja semmi. Csak a "nemnemnem" meg a "fújfújfúj" meg y "hülyemindenki csakénnem!!!". Az jó, ezektől aztán halad előre az ország :)
  • Molnibalage
    Igazából ma pont bicegek. Tegnap fent voltam Normafán aztán lent a tüntetés elején. Nem a megfelelő csukát választhattam és valamit zizit okozott a talptamban. Micsoda véletlen. :)

A térdem alatt egy hosszabb ideje meglevő valami meg pont mostanában jött majdnem teljesen rednbe. XD
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.27. 12:57:41
  • Renegade
    még a bicegést is összehozhatod, ha gajra vágod a térded röpiedzésen :)
  • Molnibalage
    Nagytudású, bicegő és hiányzik belőle az a bizonyos belső hang, ami megálljt parancsolna? :)
  • Molnibalage
    A magyar politikai garnitúráról mindig egy rajzfilmes idézet ugrik be, ez.
  • felemelő
    "Belgiumnak kb. egy évig nem volt kormánya."

De azért volt egy önjáró jogállama. Mindenféle (fékek és ellensúlyok alapján szerveződő) államigazgatás. Működő gazdaság és évtizedes bejáratott szabályozások.
    Egy ilyen "kézivezérelt" ország, mint a miénk, a bénultságba esne.
    Talán egyedül a gazdaságnak tenne jót egy anarchia.
    Ha békén hagynák a vállalkozásokat és még az ellenőrző (fékező!?) hatóságok is lebénulnának, akkor talán szárnyra is kapna.
  • Renegade
    tudod, te vagy az sg dr House-a :)
  • Pares
    Az én szememben a baloldal és a zsidesz egy kutya, ugyan annak a maffiának a két arca.
  • Kryon
    Jaja, azt csak beígérték, hogy majd tesznek bele ilyen módosítást, de jelenleg nincs a tervezetben. Nem lepne meg, ha végül bosszúból ki is hagynák a korlátot.
  • Slinky Cyle
    a liberalizmus nem csak egy ideológia..
    A nemzeti érdekek képviselete az egy ideológia..
    a piacgazdaság, egyenlőség, jóléti szociális gazdaság is egy ideológia..

a liberalizmus nem csak ideológia, hanem egy kurva nagyra nőtt hatalmi érdekképviselet.
    Gyakorlatilag korlátlan pénzügyi, gazdasági, és katonai eszközökkel bír.
    Az egyetlen olyan nemzetközi hatalmi rendszer amely globálisan tud ilyen nagy arányban beavatkozni szuverén "független" társadalmak működésébe.
    Félre értés ne essék, a nemzetközi liberalizmus is csak egy érdekképviseleti szervezet.
    A nagy pénzvagyonos, országfüggetlen fináncelit érdekeit képviselte és mindig is fogja majd.
    Ebben legalább sokan egyetértünk..
  • lammaer
    Jaja, ezt is elfelejtik sokan. Érdekes módon a múlthéten nem volt idejük a módosítást beadni... Paks2-t áttolták egy nap alatt, de hát egy internetadó módosító indítvány az ugye sokáig tart.

Várták a hatástanulmányt, ami meg is érkezett néhány monitor és billentyűzet formájában :)
  • Molnibalage
    A rám vonatkozó részt nem értem...
  • Molnibalage
    Szakadjatok már le erről a 700 Ft-ról, nincs felső határ a tervezetben. Pont.
  • Kotomicuki
    Annyit tegyél hozzá, hogy pont az első fityesz-kormány volt az, EGYEDÜLIKÉNT a 24 év alatt, ami fizikailag is bebizonyította, hogy az adócsökkentéseknek (és a valódi - nem statisztikai - munkahelyteremtésnek) van egyedüliként, hosszútávon, bevételnövelő hatása...
    ...és most még saját magukat is szembeköpik ezen intézkedéseikkel!
  • Kryon
    Magyarországon más módon már semmit sem tudsz eladni a társadalomnak. Kelet-Európában szintén, és nyugaton is erre haladnak. Megyünk vissza a XX. sz. elejére, amikor az ideológiák/eszmerendszerek harcoltak egymással. A Fidesz egy új ideológiai rendszert küldött csatába. Mindeközben mindenki más fegyvertelen, mert sajnos csak egyetlen létező (és Európában szalonképes) ideológiát tudnak felmutatni a harcban, azt a "liberalizmust", mely valaha a nyugati világ sikereinek alapja volt, de mára már kiüresedett és egyre inkább "beszennyeződik" olyan elemekkel, melyektől teljesen más jelentést kap, eltér eredeti céljaitól. Annyira, hogy már hatékonyan lehet ellene új ideológiát felépíteni.

Vagyis röviden és tömören, sárkány ellen sárkányfű. Fel kell építeni egy olyan új ideológiai rendszert, mely különbözik a jelenlegi tévútra tért "liberalizmustól" és hatékonyan száll szembe (vagy formálja át) a Fidesz ideológiáját. Mindezt úgy, hogy közben még szalonképes is tud maradni. Ekkor ideális esetben kapnánk valamit ami kioltja a Fidesz elkúrt, összeomláshoz vezető, embertelen ideológiáját és egyben kiüti a nyeregből a zsákutcába jutott "liberalizmust" és a helyébe lép.

Ez persze most még csak álmodozás, mert ettől nagyon messze vagyunk, de valamikor el kellene kezdeni, hogy egyszer legyen belőle valami.
    Utoljára szerkesztette: Kryon, 2014.10.27. 12:33:16
  • lammaer
    "Az internetadó indokolt.."

2008ban miért nem volt az?

“A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését.

Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.”

Tehát, most 2014-ben nyílvánvalóan az internetadó elősegíti az internet terjedését, szükséges, átgondolt és jó, mert megszünteti a digitális szakadékot és megnyitja az új felhasználók számára az internetet. Igaz?
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2014.10.27. 12:34:04
  • Kotomicuki
    Csupán annyi módosítás kell a törvényekben, hogy a kétharmad a szavazópolgárok kétharmadát jelentse, mint Svájcban, és ne az egyharmadot sem...
  • Pares
    Aláírás: Egy agyatlan birka zsidesz szavazó.
  • dyra
    Jelenleg a FIDESZ-KDNP kívül mindenki súlytalan. Teljesen eszköztelenek az ellenzéki pártok. Sajnos ez a 2/3 felhatalmazás betette a kaput az országnak. Ha csak sima többségük lett volna most teljesen más lenne a helyzet. Így azt csinálnak amit akarnak, és azt is csinálnak.
  • Renegade
    hát nem tudom te hogy vagy vele, én a jelenlegi mezőnyből senkit nem látok/látnék szívesen a parlamentben

Bokros szimpi volt a polgármesteri beszédében, de hát a mögötte álló erők, szintén éhes tolvajok, LMP szerintem harmatgyenge, Jobbiktól meg félek egy kicsit
  • Renegade
    ja, a #74 neked ment, csak missclick
  • Frank99
    a megkeseredettek meg üldögéljenek tovább a seggükön a választásokon. MERT a piros és a narancs sem jó. Sebaj, majd megoldják helyettünk mások, és újra lesz a piros, meg a narancs....
  • Renegade
    most egy kicsit újra divatba jött a nagyon jobboldal szerte az EU-ban, most nem lenne akkora balhé belőle, persze nagyítóval nézne át minden atrocitást az EU, meg az emberi jogok ilyen-olyan szervezete

LMP szvsz teljesen súlytalan, kis túlzással sírva szaladnának ki a parlamentből ha nyernének
  • Renegade
    annak aki nem szeret visszaolvasni, elmúlt 70 komment:

dühös balosok: fúúúúúj fidesz bérencek, fúúúj fidesz, ez itt diktatúra!!4!
    elkeseredett fideszesek: kell az internetadó, remélem tényleg nem rajtuk verik le a szolgáltatók
    Molni: hát tudjátok, ő Molni :)
    megkeseredett maradék: szar ez az egész, velünk polgárokkal az élen

kihagytam valamit/valakit? :)
  • Archenemy
    Igen, ezek tényleg alternatívák. De ha pl. ha a jobbik hatalomba kerülne, akkor velük kb. ugyanaz lenne, mint Auszriával Jörg Haider idején. Csak mi valamivel szarabbul bírnánk.

Az LMP már jobb lenne, mellettük lehetne kampányolni.

Molni: "Sosem szabad fullba nyomni a kretént."
    Őőő de biztos nem azt mondod, hogy nem voltak még puccsok, amiket az országon kívüli erők is szerveztek? Pl:
    http://www2.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB8/nsaebb8i.htm
    Na most ha valaki azt gondolja, hogy pl. Ukrajnában is ez volt, akkor ne nézzük már kapásból hülyének. Erről is majd kiderülhet 1-2 érdekes dolog úgy 40 év múlva.
  • Frank99
    nálad a pont, a fityisz terjeszti, hogy nincs alternatíva!
    bencsik

már békemenettel fenyeget, és leírja, hogy Orbán Viktort soha senki nem fogja leváltani, és nem is lehet!!!! EKKORA nagyképűséget gyerekek!!!!!!!
  • Frank99
    de ez fullba nyomja!!!!!!!!!!!!!!!
  • Slinky Cyle
    "Sosem szabad fullba nyomni a kretént. "
    Akkor te mér nyomod fullba már évek óta?