309
  • ostoros
    #309
    Nem baj. Az a baj, hogy értelmeset viszont nem.
  • Frank99
    #308
    ez kibaszott jó. És nem baj, hogy ennyien nézik

    :-))))))
  • ostoros
    #307
    Szeretem, hogy az ilyen hulladékoknak fél milliós nézettségük van...
    Bezzeg valami értelmes örülhet a tizedének.
  • Ragnaar
    #306
  • Ragnaar
    #305
    Namost ha ugye a max.700Ft/hó kerül bevezetésre az a felhasználónak majdnem mindegy (a szolgáltatónak valószínűleg nem, a profitjától függ, fogalmam sincs). A parlament fele annyi létszámmal üzemel jelenleg, ezt gondolhatnánk előrelépésnek is, ha közben nem csak 10%-al csökkent volna a költség a fele létszámmal. A Stadionokra költött milliárdok no comment a kb.10 profi szintű magyar focista is külföldön játszik, nemzetközi tornákon 20 éve kb. magyar csapat nem jutott túl a selejtezőkön .. Mindemellett aki kiment tüntetni szíve joga, ha úgy érzi, hogy így kell kinyilvánítania nemtetszését az internetadóval szemben, de a vandalizmus szerintem túlzás. És itt is miért nem a luxust adóztatják ? 4. ingatlan, 5. autó stb.. (Jah, hogy az őket is érintené ? A dupla fizetést anno sikerült gyorsan megszavazni.. Magyarországon nincs jó, csak kevésbé rossz)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.29. 10:44:45
  • Frank99
    #304
    !!!!!!!!!!!!!! EZT nézzétek meg!!!!!!!!!!!
  • stationx
    #303
  • M2 #302
    Nincs olyan, hogy a különadót ne hárítanák át a cégek. Nincs! Eddig se volt, ezután se lesz.

    Attól függetlenül én nagyon drukkolok, hogy ne vonják vissza Orbán zseniális ötletét és bukjanak bele! Tűnjön el végleg a politikából ez a kártékony banda, a kommunista rendszer utolsó bástyája.
  • Frank99
    #301
    Az illiberalis allam a neteadóban ölt testeti!
    Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.10.29. 08:57:52
  • Frank99
    #300
    demagóg vagy te. pont te.
    Az állam felesleges kiadásait le kell faragni. pl. stadionok 250 milliárdért. NA ez felesleges. Meg felesleges sok minden más. Józsi bácsis példát kellene követni a T.kormánynak. Nem rábökni újra-és újra a "Mire nem vetettünk még ki adót?" táblára, amin egyébként már csak a levegő, a fing, a végbéltermék van már csak lassan rajta.
  • Frank99
    #299
    én meg azt olvastam Orbán is a listán van. ezek csak agyalások :-)

    érdekes számolás, de van realitása

    az egyik cégemben 5 ember van, öt előfizetés. mindegyikhez van mobilnet, ami bár le van tiltva, nekünk 25.000,-el több lesz a számlánk?
    ??? Kivisszük privátba, de innentől nem tudjuk elszámolni, és fekete pénzből kell kifizetni, ugye. Nem fogunk legalább ennyiről számlát adni, nem fogunk áfa-t fizetni. Ez csak 1 pici cég. De a sok 1 bites ezt ismét nem látja....
  • Papichulo
    #298
    (azt nem tudom mennyire hiteles a forrás, egy kommentben találtam)

    Meg a cikkben is azt irtak, hogy Lazar Janos neve az "tiszta spekulacio", viszont Sesztakot (aki kormanytag) allitolag egy "megbizhato" kovetsegi forras megerositette. Szerintem ezt a listat nagyon nagy szkepticizmussal erdemes kezelni.
  • Papichulo
    #297
    Ha a netszolgáltatók nem akarnak jelentős piacot veszteni, akkor csak annyit hárítanak át az adóból, amivel még nem veszítenek előfizetőket.

    Így nyírja ki az internetadó a kisebb cégeket
  • asgh
    #296
    "A kis gazdasagi szakember...ennyire nem lehetsz sotet...Mit gondolsz a hulyesegekre mibol futja? Szuretelik 1 farol a penzt, nemde?"

    Minden költségvetésnek van bevételi és kiadási oldala. Józsi bácsinál mondjuk a bevétel a havi kereset, a kiadás pedig a havi megélhetés költsége. Na most attól, mert teszem azt Józsi bácsi holnaptól nem vesz cigit még nem fog kevesebbet dolgozni, mondván, hogy kevesebb a kiadás, tehát csökkenhet a bevétel is. Józsi bácsi jó eséllyel talál helyet a cigin megspórolt pénznek.
    Na most minden állam költségvetésében mind a kiadási, mind a bevételi oldalon vannak hülyeségek, bűncselekmények, hanyagságok, stb. és ezeket nagyon könnyű - megfelelő mennyiségű demagógiával - minden baj okának megjelölni.
    Ha viszont a bevételi oldalon demagóg érveket skandálunk, akkor ugyanazt a kiadási oldalon is meg lehetne tenni. Pl. "mindenki fizessen rendesen adót, ne trükközzön és akkor nem kell a netszolgáltatókat külön megfejni". Ez persze ugyanaz a hülyeség, mint különböző állami kiadásokat felsorolni mondván, hogy azok elhagyásával is meg lehet spórolni a netadót. Az ilyen érvelés semmi másra nem jó, mint hogy muníciót adjon a politikai érzelmek vezérelte sárdobáláshoz.

    "De miutan minden cegnek meg kell tennie..mind emel, nem? Nem 1 ceg..hol almodtad ezt a hulyeseget? Altalanos peldanak sem jo. Sehogyan sem jo..illogikus erveles."

    Ha minden cég gond nélkül emelheti az árait, akkor mégis miért nem tették meg eddig? Miért nem került eddig is 700 forinttal többe a net? Merő szívjóságból? Nyilván a versenyhelyzet és az emberek véges pénztárcája miatt. Ha a netszolgáltatók nem akarnak jelentős piacot veszteni, akkor csak annyit hárítanak át az adóból, amivel még nem veszítenek előfizetőket.
    Az ilyen önhergelődő acsarkodás csak arra jó, hogy a netszolgáltatók áldozatnak állíthassák be magukat és a felkorbácsolt közhangulatban a teljes adó összegét a lakosságra terheljék ahelyett, hogy az amúgy elég rendes profitjukból kiköhögnék az adót.

    @Frank99:

    Attól, mert szemmel láthatóan elönt a vérgőzös indulat és minden neked nem tetsző álláspontot ledroidozol vagy lehülyézel még a valóság valóság marad. Itt megint csak annyi történt, mint a milla meg a hasonló gittegyletek hasonló megmozdulásain, hogy felvonult a magyar belvárosi értelmiség hőbörgésre fogékony része - és mivel képtelenek a saját szubkultúrájuknál tovább látni, abba a kényszerképzetbe lovalják magukat, hogy _mindenki_ velük van. Mert aki nem, az ugyebár vagy hülye, vagy droid. Ez tök ugyanaz az önámító hülyeség, mint a szélsőjobbos hőbörgés, csak ők más logókat festenek magukra.
  • kamionosjoe
    #295
    A hat USA által kitiltott személy.

    - Vida Ildikó
    - Habony Árpád
    - Péter Heim
    - Giro-Szász András
    - Seszták Miklós
    - Lázár János

    (azt nem tudom mennyire hiteles a forrás, egy kommentben találtam)
  • Frank99
    #294
    az előbb olvastam egy pdf-et egységes iparági álláspont stb. néven, az összes Mo-i szolgáltató stb. aláírta. nem tisztem becsatolni, de sokkal nagyobb dolog ez, mint a valamikor regisztrált, soha hozzá nem szóló -most aktivizálódó- droidok értenék.

    NEM véletlenül hívnak titeket narancs droidoknak.
  • Frank99
    #293
    azért küldhetnétek a fórumokra olyat is, aki legalább az alapfogalmakkal tisztában van...

    A tüntetés véget ért, csendben. JÓ ez így.
  • Frank99
    #292
    adóból?

    vagy elszámolható költségként?
    MIT nem mondtál! Nagyon okos vagy. üljél le, egyes....
  • cateran
    #291
    "Az kétségtelenül igaz, a magyar állam sokat költ hülyeségekre, és nagy a korrupció, de ennek nem sok köze van az adóztatáshoz."

    A kis gazdasagi szakember...ennyire nem lehetsz sotet...Mit gondolsz a hulyesegekre mibol futja? Szuretelik 1 farol a penzt, nemde?

    "Ha tehát egy cég egy új adónemet - versenypozíciói veszélyeztetése nélkül - be tud építeni az áraiba, akkor csak a következő esetek jöhetnek szóba:"

    De miutan minden cegnek meg kell tennie..mind emel, nem? Nem 1 ceg..hol almodtad ezt a hulyeseget? Altalanos peldanak sem jo. Sehogyan sem jo..illogikus erveles.
  • Archenemy
    #290
    "a másoknak pedig mindez levonható lesz a társasági adójukból."
    Tényleg? Az nem lenne rossz.
  • Frank99
    #289
    demagóg.
    nem értitek meg, hogy most volt elég? sebaj.

    ha ez ezután elmegy a süllyesztőbe, akkor a népnek annyi.
    Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.10.28. 19:21:13
  • AnuluWork #288
    Azért mókás, amikor 15 ezer ember több tízezer forint értékű okostelefonokkal a kezükben, melyet akár évente is képesek lennének lecserélni tüntetnek 700 forint internetszolgáltató adó ellen, melyet elvileg nem háríthatnak majd át a szolgáltatók, a másoknak pedig mindez levonható lesz a társasági adójukból.

    Mennyi huf érték is van a kezükben?

    http://sg.hu/kep/2014_10/1027ado1_640x282.jpg
  • Frank99
    #287
    akkor itt be is fejezhetjük a dumát veled.
    csoki

    menjél vissza a pártházba.
    Utoljára szerkesztette: Frank99, 2014.10.28. 18:54:29
  • Archenemy
    #286
    Jaj hagyjuk már a hülyéskedést. Ha lenne egy pozitív lista, egyből menne, hogy "a kormány seggét nyalod". Te nem vitázni akarsz (hiszen ha valaki ír egy vitaképes hozzászólást, egyből megy a droidozás, lásd #278), csak őrjöngeni meg fikázni, abban meg nyilván nem leszek partner.
  • Frank99
    #285
    többen vannak, mint vasárnap!

    Lesznek majd még többen, csak csinálják
  • Frank99
    #284
    csurig van a tér, gyerekek, ha pesti lennék én is ott lennék!
  • Frank99
    #283
    az 1. sz commentben leírtam valamit. Visszatérek oda: TESSÉK már leírni a pozitívumokat.
  • Frank99
    #282
    hagyjuk már droidjaim az extraprofit szavakat (még ha burkolt is a hosszú ömlengésben)....

    Milyen monopol? Egy csomó internetszolgáltató van.. JA, a Telekom lehet kap kedvezményt majd? CCCCC.....
  • Frank99
    #281
    egy db ellentüntető van biciklivel.

    Csak nem a lenti barátunk az, akinek tetszik az adó?????
  • Archenemy
    #280
    Hosszú összeszedett hozzászólás vs "droiiiid!"

    Most egész őszintén, szerinted melyik a hitelesebb?
  • Frank99
    #279
    nézzétek
  • Frank99
    #278
    még egy droid
  • asgh
    #277
    Érdekes, hogy az ellenzéki politikai szervezetek, illetve azok radikális szatelit csoportjai hosszú évek óta először egy meglehetősen nyereséges szektor lobbiérdekeit képviselve vonultak az utcára. Merthogy a netadó első sorban a netszolgátatókat érinti, nem a lakosságot.
    Persze ilyenkor jön a "de úgyis áthárítják" duma.
    A limit nélküli 150 ft / GB verzió esetében még érthető volt a felháborodás, mert ha maga az adó a többszöröse az előfizetési díjnak, akkor a szolgáltató nyilván kénytelen árat emelni. Ez a kényszer viszont a 700ft-os plafonnál már rohadtul nem áll fenn.

    Egy cég ugyanis eleve _minden_ költségét valamilyen formában vagy a fogyasztóira hárítja, vagy a profitjából kénytelen levonni. Ha tehát egy cég egy új adónemet - versenypozíciói veszélyeztetése nélkül - be tud építeni az áraiba, akkor csak a következő esetek jöhetnek szóba:

    - a cég monopol helyzetben van - ez esetben nem az adó a probléma, hanem a verseny hiánya
    - a piaci szereplők kartell megállapodást kötöttek egymással - ez innentől büntetőügy
    - a cég egészen addig nem a legoptimálisabb árpolitikával dolgozott, azaz kevesebbet kért a szolgáltatásaiért, mint amit a piaci pozíciója indokolt volna - ez esetben a management idióta, tehát eddig fizettünk kevesebbet, nem ezután fogunk többet

    Az tehát a valódi kérdés, hogy ha elfogadjuk az "úgyis áthárítják" érvelést, akkor az államnak egyáltalán jogában áll-e _bármilyen_ pénzelvonással sújtani a vállalkozásokat, legyen az adó, járulék vagy teszem azt környezetvédelmi vagy fogyasztóvédelmi bírság. Elvégre ha "úgyis áthárítják", akkor bírságot sem szabadna kivetni, hiszen azt is a lakosság fizeti meg ugyebár.
    Na most lehet így is gondolkodni, de akkor ne tessenek sírni, ha az állam bezárja az óvodákat, meg kátyúsak az utak, mert sajnos a költségvetés jelentős része ilyesmire megy el (már ami a külföldi hitelkamatok törlesztése után megmarad) és a fennmaradó rész viszonylag kis százalékát tudja csak lenyúlni "a kormánypárti maffia" (legyen az akármilyen színű).

    Alapvetően azt kellene a magyar lakosságnak megértenie, hogy ha politikai indulatoktól vezérelve egy a szolgáltató cégekre kirótt adó ellen úgy tüntetnek, mintha azt direktben a lakosságra vetették volna ki, azzal gyakorlatilag muníciót adnak a szolgáltató cégek kezébe, amikor árat emelnek akármekkora is az adó: "Nem mi tehetünk róla, hanem a rohadt kormány, nem tetszett látni a tüntetést a tvben? Na itt a csekk, tessék befizetni."
    Persze ugyanezen logika mentén a szolgáltatók már nem fogadják el ugyanezen érvelést, hogy "Bocsi, de a rohadt kormány rohadt gazdaságpolitikája miatt megszűnt a munkahelyem, ezért csak a felét fizetem a szolgáltatási díjnak, nem tetszett látni a tüntetést a tvben?". Valahogy mindig csak az ügyfélnek kell megértőnek lennie, sosem fordítva, de hát a cégek piaci és nem politikai logika mentén gondolkodnak, így megy ez. Na pontosan ezért nem kellene a lakosságnak sem a saját érdekeivel szembe menetelnie, elvégre ennyi erővel azért is tüntethetnének, hogy a bankoknak adják vissza az egyoldalú kamatemelés lehetőségét, azzal is milyen jól járnánk ugye, de legalább a rohadt kormánynak jól beintenének.

    A másik klasszikus érvelés, hogy "bezzeg ha nem lopnák el, építenének stadiont, stb. stb." akkor nem kellene annyi adót kivetni.
    Az kétségtelenül igaz, a magyar állam sokat költ hülyeségekre, és nagy a korrupció, de ennek nem sok köze van az adóztatáshoz.
    Ha ugyanis nem tetszik az állami újra elosztás aránya, akkor azért tessenek utcára vonulni, a netszolgáltatók meg szervezzenek maguknak tüntetést, ahogy tudnak.
    Miért nem vonultak pl. tízezrek az utcára az elmúlt évtizedekben, amikor ciklusokon átívelve az állam folyamatosan alulfinanszírozta az egészségügyet és az oktatást, miközben százmilliárdokat folyatott az éppen aktuális holdudvarnak mondvacsinált hülye projectekre hivatkozva? Megint csak a visszatérő kérdés: miért pont akkor mozdul meg a szoclib-radikál aktivista, ha piaci szereplők piaci érdekei kerülnek veszélybe?

    Az amúgy csak hab a tortán az egész történetben, hogy az addig magukat politikailag büszkén függetlennek valló megmondóemberek, akik pl. a devizahiteles ügyekben jól kioktatták a lakosságot, hogy hagyni kellene a sok hülyét bebukni, merthogy tanulják meg milyen a kapitalizmus, meg a kockázat, mekkora visításba kezdtek, amikor a saját anyagi érdekeik kerültek veszélybe. Az addig a "tiszteljük a kisebbségi véleményt, nem gondolkodhatunk szélsőségekben" gyakran hangoztatott civilizációs elveket villámgyorsan felváltotta az "aki nincs velünk az ellenünk van" indulati érvelés. Na kb. ennyit a magyar "független" újságírásról.
  • caius marius
    #276
    Figyu Laza.
    Akkor állapodjunk meg abban, mivel te ennyire lojális vagy ezek felé a taknyok felé, fizesd ki az én részemet is jó?
    Aztán majd én sem örülök neki, de elviselem...
  • Frank99
    #275
    viiszajöhet a forgalomarányos internet....
  • M2 #274
    "nem minden országban legális az illegális javak tonnaszám letöltése"

    Csak egy órai munkával megkeresed hozzá a legális hozzáférés árát (zene és filmek együttvéve), ez a nem mindegy!

    Nálunk meg fizetsz az elérésre áfát, meg majd netadót, meg a tárolásra artisjus adót! Az éhbéredből, aminek a felét is lenyúlta egy banda, aminek tagjai a harmadik medencés luxusházukat veszik. Te meg üldözött bűnöző leszel, és ha elkapnak pár évet csücsülhetsz a torrentjeid miatt.
  • M2 #273
    Csakhogy teljesen egyértelmű, hogy a netadóból befolyó 20-30 milliárdot Fidesz közeli cégek az utolsó forintig le fogják nyúlni!
    A piacra, gazdaságra, cégek és emberek helyzetére meg káros hatása lesz.

    Így tesz tönkre egy maffia egy országot és ebből a netadó csak egy pici szeletke, de remélem az utolsó...
  • eszim
    #272
    Laza ez tök fekete vagy fehér ahogy tetszik, egyedüli cél plusz pénz beszedése bármi áron. Az el lehet menni elég ismerős ...
  • M2 #271
    Na jó, de Észtország a számunkra elérhetetlen nyugat! Köszönjük Fidesz!
  • stationx
    #270
    Így nyírja ki az internetadó a kisebb cégeket