11
-
Borg18754 #11 magadra gondolsz? -
Gauge #10 MIben van lemaradásban a WP? WP telefont használok. Előtte Androidom volt. Áldom a napot, mikor eldöntöttem, h WP-re váltok. Nem érzem semminek sem a hiányát. Ez a telefon tökéletesen megadja nekem azt, amire szükségem van. Hogy nincs hattrillió alkalmazás elérhető rá? És?! Az a 6-10, ami nekem kell, pont elérhető rá. Ja, és igen, rohadt stabil a telefon. -
#9 Nem is igazán számít már, a Nokia az N9 kiadása után, az első WP rendszerű mobil kiadásakor megszünt, mint önálló mobilgyártó, már csak a Microsoft bábja volt -
tomboy013 #8 Troll etető cikk, látom itt is vannak :D -
Major #7 Amerikában a Nokia eddig is nagyon gyenge brand volt, azért ha egy ottani felhasználók már Microsoft logót látnak gondolom nagyobb eséllyel vesz "hazait", mint mást. Másrészről, azért nem hasraütés-szerűen szoktak az átnevezések megtörténni.
Utoljára szerkesztette: Major, 2014.10.23. 21:24:44 -
CairoJack #6 Major, Borg: ez is csak az én elméletemet erősíti. Az a kevés ember, aki ma Lumiát használ, az meg pont nem azért fog WP-t használni, mert az Nokia, hanem mert valamiért bejön neki a rendszer. Tehát - gyanítom - a mostani WP tulajokat egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy mi lesz a telefonra írva, ha megkapják az eddigi minőséget, nem fognak panaszkodni. Akinek bejön a WP az ezek után is azt fogja venni, akinek meg nem jön be, annak meg teljesen mindegy, hogy mi lesz ráírva a telefonra, úgy sem fog WP-t venni.
És jelenleg a nagy többség így van ezzel. Ami nem is csoda. A WP egyetlen tényleges, nem szubjektív előnye, hogy némileg stabilabb az Androidnál (de pl az IOS-nél már nem stabilabb, sőt... viszont iPhone-t meg nem lehet 30k-ért kapni). Minden más fronton bődületes lemaradásban van a többiekhez képset. És a jelenlegi viszonyok mellett esélye sincs a felzárkózásra. Elismerem, a stabilitás nem kis előny, de ha azzal kell összehasonlítani, hogy mit bukik vele az ember, akkor már annyira nem is nagy szó. Sőt a magam részéről ezt a legendás stabilitást is vitatom, ugyanis volt szerencsém 520-as WP-hez, és az bizony laggolt, fagyott, sokszor odáig nem jutott el, hogy a bejövő hívást fel lehetett venni. De 820-at is láttam már behalni. És stabil androidot is láttam már (igaz Nexus volt). Ettől függetlenül egy átlagos WP stabilabb, mint egy átlagos droid, főleg a belépőkategóriában. Ennek azonban túl nagy az ára. A rendszer túl kötött, sem a működést,funkcionalitást sem a megjelenést nem lehet testre szabni, az appkínálat mind mennyiségre mind minőségre messze le van maradva a konkurens platformok mögött.
Esetleg még szokták előnyként emlegetni a Here Maps-t, de az sem egy akkora feature. Sok mindenben gyengébb az Gmapsnél, amiben jobb az az Offline navi, de az meg a legtöbb embert nem, vagy csak nagyon ritkán érinti. (Arról nem is beszélve, hogy úgy tudom elérhető lesz Android alá is).
Jelen pillanatban a WP legnagyobb ellensége az MS maga, és a mostani hozzáállása. Mind a vevőkhöz, mind a fejlesztőkhöz, mint az OS-hez, úgy komplett az egészhez.
Amíg egy alapjaiban újragondolt rendszert nem tesznek le az asztalra, addig túl nagy sikerekre nem kéne számítani.
Szerk: Ezért reménykedem a WP10-ben. Nagyon sajnálnám, ha eltűnne a piacról egy OS (a kisebb választék mindig rosszabb) ráadásul szerintem a LEGNAGYOBB tartalékok, potenciál pont hogy a WP-ben van. Csak amíg olyan a rendszer amilyen most, addig túl sok fejlődésre nincs esélye.
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.10.23. 19:41:04 -
Borg18754 #5 ízlések és pofonok..
én évekig használtam különféle androidos telefonokat, aztán 1 éve vettem 1 lumia 520-at és sokkal jobban tetszik a WP mint az android
nem is váltanék vissza semmi pénzért -
Major #4 Nézőpont kérdése, én például elégedett vagyok a 925-ös Lumiámmal. A Nokia név pedig Európán kívül nem igazán jól cseng, hiába állítják egyesek az ellenkezőjét. -
CairoJack #3 Szerintem nem. Nagyon sok ex-Nokiást ismerek, aki azóta nem vett Nokiát, amióta WP van rajtuk. Maga a márkanév nem képes eladni egy rossz terméket. Ezt a jelenlegi piaci részesedésük fényesen bizonyítja. Ellenben, ha az MS-nek sikerülne összehoznia valami nagyon jót a WP10-el, pont hogy nem esne, hanem nőne végre a részesedésük. Nagyon bízom benne, hogy végre az MS is felfogta, hogy a WP azért nem kelendő, mert olyan, amilyen, és ahelyett, hogy mondvacsinált hülyeségeket okolnának a sikertelenségért (Samsung, kevés reklám, bolti eladók, stb...) leülnek végre a hátsójukra, és letesznek valami nagyszerűt. Csak ez az útja. Ha ezt a WP10-el nem tudják összehozni, és a következő 3 évben is ez a szenvedés marad, akkor az MS végleg elássa magát a telekom piacon. Szóval a WP10-el radikálisat kell újítaniuk, és persze ami a legfontosabb, annak az újításnak nagyon JÓNAK kell lennie, hogy vonzó legyen, hogy megnyerje a választókat.
Asztali OS-en látszik, hogy igyekeznek a felhasználók kegyeiben járni, a tablet piacon is egyre jobb termékeket tesznek le (az idióta RT-s vonalat is felszámolták, hálisten) így minden korábbinál nagyobb esélyt látok rá, hogy telefon fronton is felhagynak az eddig hülyeségükkel, és tényleg megpróbálnak létrehozni egy olyan rendszert, ami tetszik is a felhasználóknak.
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.10.23. 18:18:56 -
sanyicks #2 Na kíváncsi leszek mennyire meredeken fog esni az wp-vel eladott cuccok mennyisége.
Tuti hogy a vásárlók nagy része azért vett lumiát, mert nokia volt a telefonra írva "Hát én '96 nokiát használok, az a legjobb, most is azt veszek ilyen okosizét" :) -
CairoJack #1 A WP-t kéne lecserélni, nem a márkanevet. Ha anno - vagy akár most, napjainkban - WP nem egy rusnya, zárt hulladék lenne, akkor talán képes lenne felhasználók sokaságát megszólítani, és akkor talán a Nokia sem roppant volna bele anyagilag. A WP egyértelmű kudarc volt, az MS-ne a WP8-al valami teljesen mást irányt kellett volna venni. De mivel kellően makacsok voltak ahhoz, hogy ezt ne tegyék meg, és túl sokáig ragaszkodtak a saját - láthatóan senki számára nem vonzó - kretén koncepciójukhoz, több milliárd dolláros veszteséget könyvelhetnek el a WP-vel, és tönkretették vele a világ vala volt legnagyobb mobilgyártóját.
Remélhetően okulnak ebből a történelmi kudarcból, és a WP10 sokkal nyitottabb, szebb és felhasználó (és fejlesztő) barátabb lesz. Csak így van esélyük arra, hogy hosszú távon releváns szereplővé váljanak a telefon piacon. Ha tovább ragaszkodnak ehhez a mostani, alapjaiban elhibázott OS-hez, a mostaninál is nagyobb buktába fognak belefejelni, és 1-2-3 éven belül távozni lesznek kénytelenek a piacról. Hacsak nem akarnak továbbra is éves szinten milliárd dollárokat bukni az egészen.
Mivel alapvetően szurkolok az MS-nek, remélem felfogták végre, hogy WP - jelen formájában - teljesen zsákutca, és remélem a WP10 valami sokkal vonzóbb termék lesz.