6
  • musichunter65
    #6
    Békéscsabától 15 km-re !!! délkelere( légvonalban 10km) még nincs....Északra igen ! Dobozon van!
    Akkor ez hogyan van?
  • Piel
    #5
    A horvátok Eszéknél úgy sugároznak, hogy Kisszállásnál még simán szól a rádiójuk. A Belgrád 1 még Kiskunhalason is fogható, pedig az nem a határ mellett van. A szerb határ mellett akár egy drótdarabbal is fogható, igaz a magyar (amíg ment az analóg) alig-alig. :-) De ha már megegyeztek velünk... Biztos majd visszafogják magukat... :-) Bocs! Nem akartam sértő lenni. Csak kikívánkozott. :-)

    A különböző frekvenciák, és modulációk sokaságáról meg az a véleményem, hogy igenis zavarják egymást. Nekem mindig azt mondták a szakik, hogy egyes frekvenciák és modulációk nem zavarják egymást. Én meg azt mondtam, hogy ki kell próbálni! Régen is sok antennát szereltem fel, antenna erősítőket gyártottam, bizony sok-sok alsó és felső harmonikus is beleszaladt abba az antennába, zavarta a másik csatorna hasznos jelét! Mostanában, hogy elterjedtek a wifi szolgáltatások, látom, hogy egyre jobban szűkül a tér ahol ezek az eszközök ne zavarnák egymást, pedig a jó szakemberek mindig más és más frekvenciákra állítják ezeket a készülékeket, hogy minél jobban optimalizálják a lefedett teret. Persze vannak kivételek.
  • KTTech
    #4
    Bőven tudják úgy paraméterezni az adókat, hogy ne lógjanak át 1-2km-nél jobban a határon, nem hiszem, hogy ez gond lenne...
  • KTTech
    #3
    Sokra nem mész vele ;)
  • SirBubu
    #2
    asszem a fehér régiók valamelyikébe költözök
  • kjhun
    #1
    Hova, ez a nagy sietség? Még, meg se száradt a tinta az engedélyen. :D

    Jó, kérdés vajon a DVB-T adók vételét zavarhatja-e, ha igen mennyire. (Sajnos, a horvátok ottani tapasztalai szerint bekavarhat, hiába megy a 60-as fölötti csatornákon.) Amúgy, ezzel nem szegjük meg az ITU-val kötött, olyan megállapodást, hogy a szomszédos országokban még üzemelő analóg tv-adók, a végső lekapcsolásig, ha jól rémlik 2015.06.31.-ig még védettséget élveznek a digitális tv-adókkal szemben? Ezért, nincs E-mux mindenhol vagy csökkentett teljesítménnyel megy. Nem, lenne ez a marhaság, hogy a tv-sávon szórjuk a 4G-t, hanem a Ghz-es frekiken lenne, nem lenne frekihiány és zsúfoltság. Ez, szerintem a mobil-ra is kell, hogy vonatkozzon, hiszen az is "adás". Hiába van az UHF60-as csatorna fölötti frekik leürítve. A szerbek szerintem panaszkodni fognak, legalábbis, a magyar-szerb határ mentén élőknél, lehet vételi gond, emiatt.