54
  • IMYke2.0.0.0
    Mindig van hozzád hasonlóan "értelmes" hozzászóló minden témakörben. Gratulálok, hogy itt te lettél az egyik.
    Remélem, nem írok neked ezzel érthetetlent: "a szabad vélemény nyilvánítás joga" - szabadon írok oda, ahová csak akarok. Nem tetszik? Nem válaszolsz.
  • Ragnaar
    (Valóban. Wikipédia szerint röviden: a nézettségmérés mintavételesen, önként jelentkezők, műszer a tvre ami figyeli a korosztályhoz tartozó nézettségi adatokat aztán statisztikailag számítják a lakosságra.)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.17. 14:08:14
  • TokraFan
    Ebben semmi új nincs, évek óta ez megy. Hab a tortán az új webdesign. Hozzászólok valamihez, de már másnap nem találom a cikket amihez hozzászóltam. Ilyen elbaszott agyatlan, átláthatatlan, átgondolatlan felületet tényleg ritkán látni. hiába jelenik meg jobban ériontős szarokon, mert most használhatatlanná vált más módon.

Ragnaar:
    Google...Mindent megtalálsz a mérési módszerekről.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.10.16. 19:44:08
  • TokraFan
    Nézd, nem vagyunk egyformák. Szerintem teljesen érthető, ha valaki nem képes végignézni ilyen naturálisan tömény horrort, legyen abban bármilyen egyéb "mélyebb tartalom".

Magam részéről pl. a Jóbarátokat mindennek nevezném, de zseniálisnak biztos nem. De nem foglak elítélni azért, mert kinyilvánítottad, hogy szerinted az. Mi is csak elmondtuk, hogy a TWD számunkra nulla értékkel bír.
  • Ragnaar
    Kíváncsi lennék, hogyan határozzák meg egy-egy műsor nézettségét...
  • Hurkans
    Egyre mélyebbre és mélyebbre zuhan az SG.hu-s cikkírás... Megyünk át bulvárba... Indokolatlan, értelmetlen címek, hasonló értelmetlen tartalommal zsákszámra, csak gratulálni tudok!
  • fapapi
    Griphons teljesen azt írtad le, amit gondolok a filmet illetően.
    Nem értem, néhány ember hozzászólását.
    Miért agymosás?
    Mert nem olyan, mint az éjjel nappal Budapest? Mert nem látsz benne nyivákoló, a színészetet meggyalázó szereplőket? Ez a sorozat pont az emberi értékeket, az „embert” veszi górcső alá, és nem azt, hogy ki kivel kefélt már, vagy ki milyen gazdag. Ha nem tetszik a sorozat, ne nézd. Ne írj olyanról véleményt, amit nem láttál, vagy ha láttad, de nem érted!
    Ez a sorozat zseniális, és ezt kevés sorozatra tudom mondani. DR. House, Jóbarátok, Két pasi egy kicsi, és a régmúltból a Dallas. Most pedig itt a The Walking Dead.

TokraFan
    "Etikai és morális kérdéseket gyakorlatilag bármilyen keretbe bele lehet helyezni és ki lehet bontani, elgondolkodtató módon. A henteléses, véres, rémisztő szarságok mellett, sokkal kifinomultabb és igényesebb módon is bemutathatók az "élet nagy kérdései""

Itt egy olyan világot teremtettek, ahol nem tudod azt mondani, hogy ne bánts. Ebben a világban nincs biztonság, nincs biztos pont. Lehet ki lehet bontani, az etikát az élet nagy kérdéseit más környezetben is (pl.: Zongorista). A világuk, a környezetük, egy óriási pluszt ad hozzá.

Utoljára szerkesztette: fapapi, 2014.10.16. 07:56:41
  • TokraFan
    Etikai és morális kérdéseket gyakorlatilag bármilyen keretbe bele lehet helyezni és ki lehet bontani, elgondolkodtató módon. A henteléses, véres, rémisztő szarságok mellett, sokkal kifinomultabb és igényesebb módon is bemutathatók az "élet nagy kérdései". Ehhez nem kell a 45percből 35-öt azzal töltenem, hogy az egyébként semmilyen értelmes informácót nem hordozó, húscafatokra robbanó hullákat és horrorisztikus baromságok tömkelegét nézzem.

Azon is vitatkozhatunk, hogy kinek mi az óvodás szint...nekem pl. az, amikor valaki annyira sötét, hogy az ilyen filmek nézésétől tartja magát férfiasnak. A kommentelés már csak ilyen...
  • int
    A logika hibás...
    Aki nézi az "mindenki" aki nem nézi az nem mindenki:
    ->Valaki....
  • mr caldor
    Azt hittem hogy én leszek a hunyó :-);-) Itt aztán megy egymás alázása! Ami nagyon muris :-D
  • int
    Köszönjük a mélyenszántó hozzászólását a témához...
    A tételes elemzést is köszönjük...
    Különösen azt, hogy e kettő konvergál ....::))
  • tomboy013
    Attól, hogy valamit szabad még nem muszáj megtenni.... Persze, hogy leszólok olyan okosokat akiknek fingjuk nincs valamiről mégis idejönnek véleményt alkotni. Hitelesek az a lényeg. A baj az, hogy a legtöbb ember ilyen. Él a kis beszűkült világában és véleményt alkot olyan dolgokról amiről fogalma sincs. Meg őszintén, a te hozzászólásodnak is mi köze az egészhez? "Én nem nézem és nem is érdekel" Ezt feltétlenül muszáj volt megosztani? Mit keresel itt ha nem érdekel? Na mindegy vannak ilyen vicces dolgok és emberek :D
    Józsibácsi: De bele kell nézni, véleményt csak úgy lehet normálisan alkotni. Bár lehet a te világodban minden fekete és fehér, de sokan nem így vannak vele. Attól hogy zombik vannak benne még nem biztos, hogy ez a leglényegesebb tényezője a sorozatnak. De ugyebár ez csak akkor derül ki ha az ember bele is néz mielőtt következtetéseket vonna le.
  • Ender Wiggin #41
    én kínzom magam, végignéztem eddig az összes epizódot, mert arra gondolok, hogy biztos lesz még nagyobb faszság is, nem akarok lemaradni. a zombik ebben a szar szappanoperában már sokadlagos tényezők, a nyivákoló tini meg ember embernek farkasa című nyomvonalon. és akkor ott vannak az új szereplők, a tök béna katonanő meg szterotíp tudós a parasztdialektusával és -hajával. az írók sem katonát, sem tudóst nem láttak még fényképen sem, de gondolták, hogy biztos ilyennek kell lenniük. mindezzel együtt még mindig inkább ez, mint akár csak egy percnyi Lost.
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2014.10.15. 16:22:31
  • StoneCold7
    Hát érdekes, én szeretem a zombis filmeket, de pont ezért nem szeretem ezt a sorozatot. De jó vannak benne zombik, de aztán k**vára a részek 85-95% a nem erről szól, hanem az állandó lelkizésükről...
    Meg ez mi a f#szom hogy mindenki nézi? Öcsém 17 millió ember a 300 akármennyiből az aztán a mindenki? Hát még én kérek elnézést.
  • vafeN
    Akkor szeretnék csatlakozni én is a senkik táborába, 1. évadot még láttam mielőtt olyan hűde nagy szám lett volna magyarországon, de hát unalmasabb sorozatot még nem láttam.

Azért elég nyugodtan kijelentették ezt hogy mindenki nézi...
  • donceleger8
    Na akkor ha szabad véleményt mondani akkor mondok is.
    Mivel a cím az, hogy mindenki nézi, te meg nem, így akkor egy senki vagy!
    Viszlát!
  • Laza
    Én szeretem ezt a sorozatot ... pont ... és nem a kaszabolás miatt, a zombik csak statiszták, tök másról szól ... még ha a körítés tetszik is ... viszont nagyon nem szeretem az elszaporodott egy kaptafa epizodikus nyomozós sorozatokat, amit meg mások zabálnak ... ez is csak egy vélemény, nem több ... mégsem jelenek meg az NCIS topicban fröcsögni.

A hozzászólásokból viszont azt látom megint, hogy a fikázók többsége sokat nem látott belőle ... lelkük rajta. A mai világban egy magát értelmesnek valló ember mosolyog egyet ezen a szájkaratén, és továbblép :D
  • SupraMKIII
    Akkor ezek szerint én is halott vagyok.

Vagy legalábbis zombi.

Mondjuk a kettő lényegében ugyanaz :-)
  • Narxis
    Ebből látszik, hogy nem utánanéztél hanem belenéztél. Igen több benne a hentelés mert horror műfaj továbbra is viszont ennél sokkal többről szól. Etikai, morális kérdésekről, problémákról, karakterek közti drámáról.

Annál szánalmasabb meg nincs is mint aki bejön ide beírni, hogy nem nézi. Igen, szabad a véleménynyilvánítás csak ez kb. az óvodás szint mert megszólítva érzi magát minden szerencsétlen a cím miatt és neki be kell írni, hogy márpedig ő nem nézi. Ez kurvára fontos info ám, mondjuk szekeresnek is jár a dicséret a trollbait cím miatt.
  • IMYke2.0.0.0
    "aki nem nézi a sorozatot az miért jön ide véleményt alkotni olyan dologról amit nem ismer?"

Mert szabad. Ahogy neked is - úgy látszik - másokat leszólni.
  • IMYke2.0.0.0
    Én nem nézem, és nem is érdekel.
  • tomboy013
    A 2. éved első nézésre baromi unalmas volt nekem is, de másodjára teljesen más élményt nyújtott. Az 1. és 2. évad nagyon jók voltak, a 3. unalmas, a 4. első 8 észe már sokkal jobb lett aztán a 2. 8-as már elég vontatott volt. Az 5. évad nem kezdődik roszul, remélem képesek lesznek tartani a szintet és nem ül le ez az évad is.
    Egyébként nem értem, hogy aki nem nézi a sorozatot az miért jön ide véleményt alkotni olyan dologról amit nem ismer? Az ostobaság úgy látom határtalan.
  • immovable
    "A The Walking Deadet mindenki nézi, aki él és mozog"

Én nem. Már a második évadnál feladtam annyira unalmas volt. Pedig szeretem a sorozatokat is meg a zombis filmeket is.
    Utoljára szerkesztette: immovable, 2014.10.15. 09:56:36
  • Griphons
    Érdekes, hogy ez a sorozat mennyire képes megosztani az embereket.
    A legtöbb emberrel (azokkal akik szeretik és azokkal is akik utálják) az a baj, hogy csak a felszínt látják. Egyik oldalról: Fúj zombis gyilkolászós sorozat, gusztustalan, elferdíti az értékrendedet. Másik oldalról: ez az! akciós, fröcsög a vér, dőlnek halomba a zombik, de férfias!
    Pedig ez a sorozat rohadtul nem erről szól. Persze nyílván van benne öldöklés, gyilkolás, halál, akció. De a lényege még mindig az, hogy egy olyan világméretű esemény után, ami az egyes emberek életterét beszűkíti, elveszi a biztonságot, a kényelmet, állandó fenyegetettséget és félelmet ad, hogyan képes bárki is megtartani a józan emberi eszét, az emberségét, és egyáltalán az életét. Milyen motivációk, és elhatározás kell ahhoz, hogy ne váljunk állatokká, vagy kannibálokká, hogy maradjon meg az emberben a bizalom mások iránt, vagy egyáltalán hogyan maradjunk emberek egy ilyen élettérben. Nagyon kemény mondanivalóval bír a sorozat részről részre, nem véletlen, hogy egy elég sikeres képregény az alapja, ami annak idején is a legsikerültebb képes novellának tartottak, sőt ha jól tudom Kirkman még mai napig is készíti az új részeket.

Szóval mielőtt ítéletet mondanánk valamiről jobb lenne ha megismernénk. Ezért nem szólok hozzá szappanoperás sorozatokhoz, mert fingom nincs róluk. A Walking Deadet viszont nézem és szeretem. És nem, nem pattanok fel minden rész után, hogy "hú de megölnék valakit", és nem, nem is érzem magam férfiasabbnak attól, hogy ilyesmit nézek. Eléggé biztos vagyok a férfiasságomban ahhoz, hogy ne legyen rá szükségem. Azért nézem, mert leköt, mert érdekel a szereplők sorsa, és tudom, hogy bármi megtörténhet. Mert ebben a sorozatban nincsenek előre gyártott klissék (a zombikon kívül :)
  • mr caldor
    Szerintem józsi csak a szappanoperákat és a csajos filmeket nézi! Én maradok a kemény férfias véres nem gyerekeknek való filmeknél !
  • Renátó1985
    Mondjuk valjuk be a cikk iroja kicsit tulzasba vitte ez a focimet. Jozsival meg nem kell foglalkozni az ilyen embernek eppen eleg nagy buntetes, hogy letezik, ne buntessuk mi is magunket vele, figyelmen kivul kell hagyni.
    Utoljára szerkesztette: Renátó1985, 2014.10.15. 07:16:25
  • donceleger8
    Gratulálok köcsög Józsi! Értelmes megnyilvánulás volt ezt. Tehát nem néztél belőle egyetlen percet sem, mégis tudod hogy egy agymosó szemét! Ez igen. Tán egy kicseszett orákulum vagy? Annyira szeretem az ilyen okoskodó hsz-eket.....
  • zetortraktor
    "legtöbbjük vontatott és gagyi. Egy sorozatba néztem bele, "

Ennyike. Írhatnám, hogy nem tudod, hogy miről maradsz el, milyen tömény zsenialitások vannak a sorozatok között, de nem teszem, nem mindenkinek jön be a műfaj. (Nyilván nem egy Walking Deadre gondolok.) Ez nehezebb, mint a film. A film a hamburger, gyorsan letudod, nem üli meg a gyomrodat. A sorozat keményebb, ott van idő történetet mesélni, karakterizálni, sokkal igényesebbeknek készült.
  • TokraFan
    "Aki meg nem szereti a zombikat annak ott a Barátok közt és az édes élet meg a többi marhaság! :D"

Rendkívül beszűkült lehetsz ha számodra csak ez a két véglet létezik.
    Inkább nem mondok pédát igényes mozikból, úgysem értenéd...
  • TokraFan
    Mert? Pont arra a következtetésre jutottam -miután utánanéztem-, hogy nem maradtam le semmiről. Agyatlan, hentelős, véres és erőszakos fos az egész.
  • who am I 7
    Nem néztem, és lesz@rom ez a cím ez egy blikk szintű badarság. Nem szeretem a sorozatokat, legtöbbjük vontatott és gagyi. Egy sorozatba néztem bele, szedtem le mostanság : cosmos. Sok újat nem mond és nem mindig hozta az elvárt szintet, de pl. én bírom az ilyeneket "megfilmesítve".
  • culas25hc
    Engem az NCIS is lekötött, legalább is az első néhány évad, amíg néztem. Szerintem a legokosabban felépített nyomozós sorozat, lehet folytatom is ha lesz időm.
    Igazából a Walking Dead-ben sincs túl sok fantázia, legalább is én nem szoktam hanyatt esni a sztoriktól. De a hangulata utánozhatatlan, és a zombimészárlást sosem lehet megunni :D:D
  • Frank99
    egyszerű vagy barátom, mint a faék.

megmondtad a faját', komolyan!!!!
  • Narxis
  • mr caldor
    Egy istenünk van Jézus faterja :D
  • mr caldor
    Mind egy tetves ki g..i robbantós aljas kis 0! Ha tehetném kurd lennék :D Hajrá fiuk lányok ! IS nyald ki!
  • mr caldor
    Sajnos 0- ra kéne leredukálni a Terroristákat! Az egész világon!!! De mindenki fél megtenni globálisan! :(
  • mr caldor
    Nekem drága endrev: A gondom hogy csak egy vallást követek azt amiben a terroristák a zombik! Legalábbis jó lenne :D
  • mr caldor
    A valóság sokkal rémisztőbb mit egy zombis film! Pl ma Magyarországon 3,4 millió ember él 60 e ft alatt! Sajnos nem tudok segíteni ezen, élvezem a filmek világát! Abban ugyanis nem nyúlnak le a bankok, az ügyvédek, mindenki aki teheti!!! Szóval Le szarom a való világot, csak a gond baj van vele :D Senki nem győz csak akinek van pénze!
  • A1274815
    ..., rájön hogy a szét rohadt tetem nem fog mozogni vagy hogy ha még is, akkor pedig nem agyhelyen való lövéssel lehet végleg nyugalomba küldeni.