13
  • Katalizátor
    #13
    Az ember szereti az újfajta történeteket természetesen, ezzel nem is ellenkeztem. Azzal ellenkeztem, hogy ennek hiánya valóban hátrány-e! Különbség!
    Azt meg valóban írtam, hogy nem értem a mai emberek gondolkodásmódját, de azt tagadom, hogy ez azért volna-e, mert másképp gondolkoznának, mint én! Sőt! Pont azt szeretem, ha másképp gondolkodnak, hisz akkor kapok ÚJAT! Tehát itt megint csak egyetértés mutatkozik! "Másféle véleményekről" meg "másféle gondolatokról" sokat olvasok, de azok általában nem arról szólnak, hogy a történeteknek és csavaroknak licitálniuk kéne egymással! A végén meg kijelentetted, hogy érted mit mondok. Akkor mi is a probléma?
  • zetortraktor
    #12
    Elolvastad, hogy mit írtam? Mivel nem értesz egyet? Azzal, hogy az ember szereti az olyan filmeket, amiknek érdekes marad a története? Szerinted nem szereti? Vagy azzal nem értesz egyet, hogy azt írja, hogy rossz lenne a film? Talán írja? Ekkora litániákat triviális dolgokról eleve nincs értelme írni.

    Visszatérve az eredeti témához: te írtad, hogy nem értesz valamit. Nem értesz más embereket, mert nem úgy gondolkodnak, mint te. Akkor nem írnod kéne hosszú és üres sorokat, hanem épp ellenkezőleg, megfogadnod a tanácsomat és olvasnod másféle véleményeket és akkor tájékozódhatsz másféle gondolatokról. Mi értjük, hogy te mit mondasz.
  • Katalizátor
    #11
    Nem értek egyet! Ha így gondolod, akkor sajnos elég felszínes a művészeti felfogásod, valószínűleg Hollywood az esztétikai forrásod alapja. Egy filmnek saját nyelvezete, képi világa van, sztoritól, csavartól függetlenül! Mondok egy példát: pl. amikor a festészetben megjelent az impresszionizmus, senkit nem érdekelt ha egy almát látott lefestve, mondván "Ááá én már láttam festett almát!", hanem az előadásmód határozta meg az újítást. Úgy gondolom ennek a filmnek sikerült belevezetnie a nőiesség őrült gondolatmenetébe (úgy tudom nőtől is van a sztori!) és Fincher elég jól meg is jelenítette férfi létére. No nem is magasztalom, azért nem egy Harcosok Klubja, de a sok csalódást okozó filmjei után végre elégedett voltam. Még1x nem a sztoriról beszélek, vagy holmi csavarokról, az a pénzfilmek fő sajátossága, hanem dramaturgiáról, atmoszféráról, a karakterek ábrázolásáról.
    Bakki lehet én vagyok már öreg, de senki nem néz már úgy filmet, mint régen?
  • zetortraktor
    #10
    Pont fején találtad a szöget.

    "s akkor várnád, hogy végül legyen már tényleg valami, amire titkon számítasz, és akkor jön az, hogy nem történik semmi ... hát ez tényleg váratlan befejezés volt. "

    Nem véletlen, hogy nem váratlan csavar van oda írva, egyértelmű, hogy arra vonatkozik az utalás, ahogy vége van. Hülye tipikus mozizó azt hiszi, hogy jön a tipikus hollywoodi lezárás, várja, hogy majd jól meglakol a bűnös, satöbbi, erre hirteen vége a filmnek, te meg ott nézel kifele a szószból.

    Tényleg váratlan a befejezés. Mintha elvágnák.
  • zetortraktor
    #9
    Ha sosem értetted, olvass utána. Nem írja, hogy ettől rossz lenne a filmet, de az ember szereti az olyan filmeket, amiknek érdekes marad a története és nem olyan, hogy pár perc után pontosan tudja mi fog történni. Hidd el, az írók is törekednek arra, hogy ne legyen lekottázható, kiszámítható a sztorijuk. Ha az, akkor szívás.
  • Katalizátor
    #8
    Bocsi, nem bántásból tényleg, de én sosem értettem a hozzád hasonlókat! Nektek a csavar az, ami létrehozza a mozit? Csavar nélkül már szar egy film? A film annyira sokrétű művészeti ág, nem a csavar adja a kulcsot, persze oda tud baszni, de nem az a lényege egy filmnek! A Vihar Szigeten is mindenki emiatt húzta a száját: "Óóó én kitaláltam mi lesz a vége!" És??? Attól még nem lesz szar egy film! Akkor a Gyűrűk Ura szar, mert a jó győzedelmeskedik a végén és ez kiszámítható?
    A Holtodiglan szerintem sokkal inkább a párkapcsolatok mélyebb rétegeit feszegeti, mintsem, hogy a csavaron agyaljon. Sosem értettem ezt a "csavar-mániát"!
  • Laza
    #7
    "Kíméletlen és nagyon gonosz krimit készített a Harcosok klubja rendezője, az év egyik legváratlanabb befejezésével"

    Végignéztük moziban, ami több mint két óra előre kiszámítható, vontatott, lassú, baromira nem moziba való (inkább TV film, simán menne egy Nora Roberts feldolgozás mellé), és még csak egy rendes csavart sem tudtak beletenni ... az ember a végén várja, hogy történjen valami, de aztán nem ... lehet a csavar hiánya volt a csavar :)

    Nem akarok spoilerezni, de hiába mutogattak bármit a film első felében, egy percig nem hittem el azt az irányt, és simán lehetett sejteni, mi a valós irány, a 'fordulatot' meg végképp ... és akkor várnád, hogy végül legyen már tényleg valami, amire titkon számítasz, és akkor jön az, hogy nem történik semmi ... hát ez tényleg váratlan befejezés volt.
  • hgaben90
    #6
    Ritka bicskanyitogató egy film volt. Jól van elkészítve, a forgatókönyvre én még egy Oscart is kiutalnék neki, és mégis felhúzott. A Vadászat után éreztem így magam utoljára.

    Szabályosan rosszul érzem magam az olyan filmektől, amelyikek szárazon hatolnak be az igazságérzetembe, aztán a taxit se fizetik ki neki.

    Miért nincs olyan kategória a szavazásban, hogy "Nem tetszett, de jó film volt"?
  • bishop36
    #5
    Hát nekem pontosan ez volt a bajom. Sok ostoba ember meg röhögött meg rágcsált úgy a film közepéig aztán meg persze nagy kuss volt. Én ezután döntöttem el, hogy vagy egy 11 órás vetítésre járok vagy kisebb mozikba
  • IMYke2.0.0.0
    #4
    Én Tom Cruise-zal láttam, és ott is tetszett a hölgy.
    Alig várom, hogy ezt a filmet is láthassam.
  • Bazsalusz
    #3
    Ilyen jó filmet már nagyon rég láttam! :)
  • zetortraktor
    #2
    Pike-nak igazán mehetne valami Oscar-jelölés, vagy legalább Golden Globe.
  • IMYke2.0.0.0
    #1
    Rosamund Pike miatt megnézem majd. Persze nem valami nyöszörgős-matatós-pukizós-zörgős-dumcsizós-rihegő-röfögős-mozgolódós moziban...