239
Resident Evil "Remake" Remastered
  • darkSectorxxx #119
    Ja és mindenkinek szól hogy menteni fogyeljetek oda, mert olyan részek is vannak hogy csak lépsz egyet éppen rosszkor rossz helyen és game over!
  • darkSectorxxx #118
    :DDDDDD
    nem fogsz ráismerni, most fogsz először játszani Resident Evil-el... :)
    Eddig valami mással játszottatok. :)
  • vk90
    Én is azon sokak közül való vagyok akiknek a negyedik rész volt az első rezijük. Szerettem a hatodik részt is nagyon, még no hope-on is végigvittük coopba.. és azt hiszem most van itt a legjobb idő hogy kipróbáljam az első részt is :)
  • darkSectorxxx #116
    Ja akkor? :)
  • darkSectorxxx #115
    :)

ja, az a binusz tárgy csak könnyű fokon. :)
  • Shep
    Hányszor írjam még le neked, hogy én is végigjátszottam régen a játékot, ahogy az összes többi részt is ami PC-re kijött, ahogy a SH részeket is, és az Alone szériát is.
  • Shep
    Na de ha nem mentek a végén ad bónuszt :D

Amúgy végre megvan a láda, de kaptam egy csomó új tárgyat asszem mégis Jill lesz ebből, nagyon kevés a 6 férőhely.
  • KaOz
    Láttam :D
  • darkSectorxxx #111
    Ja a hunterek. :)

Most benyaltam az erősd résznél ezt a leláncolt lószar szörnyet. :)
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.01.20. 23:06:38
  • darkSectorxxx #110
    Ja és ha nem mentesz, akkor előről indula játék, nincs checkpoint!!!!!! :D
  • KaOz
    Így van, teljesen változatos a játék, több helyszínen fogsz mászkálni.
    A kis inventory-ban pont az a lényeg, hogy nem vigyél 600 fajta fegyvert. Gondolkodj előre, tervezz, ha meg elfogy a hely, be kell tolnod egy kis gyógynövényt vagy keresned kell a ládát amibe bele kell pakolni és közben sohasem tudod mibe botlasz.
    Így soha nem lesz biztonság érzeted, mert ki vagy szolgáltatva minden pillanatban.
    Majd később a huntereknél lesz vakarózás, amikor 2 tárat is ki fogsz lőni, na akkor lesz helyed. :D
  • darkSectorxxx #108
    Jó nézd én étem mire akarsz célozni, de hidd el nyugodtan ez nem ilyen egyszerű, ahogy végigvitted 1x megbeszéljük, nem unalmas futkosás hidd el, közben mennek az események, nem csak annyi hogy a jááték végéig futni kell összevissza. :)
    Változatos lesz a gém.

Labirintusos téma kinek tetszik?
    Persze ezt mondom lehet neked az újabbak azokhoz szoktál tetszenek, de n utálom ha nem kell használni a fejem, meg van egy amúgy még ha ide-oda bemehetsz cső egyirányú pálya, de a Zero-ban sem egyirányú minden, max az elején a vonat.

Amúgy a kastély után lesznek egyszerűbb felépítésű helyek ám. :)

Én csak annyi mondok ez SH ez horror, így ahogy van, van atmoszfére, most lehet kukacoskodni, nem minden tetzshet mindenkinek, de 1x azért told le szerintem, megéri... :)
  • Shep
    Nem értitek, nem az a gondom ,hogy elmész valahova felveszed majd visszamész és kinyitod a 3 másik ajtót, vagy meghúzod a kart és 2 szobával odébb történik valami, hanem, hogy a kevés inv. miatt kell oda-vissza mászkálni, a kettő nagyon nem ugyanaz. Mert így egy csomó felesleges séta van, aminek totál semmi értelme.

Ja és egyébként, meg inkább a 2. részt kellett volna HDRemasterezni :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.20. 22:52:40
  • Shep
    Jó nyilván elsőre nem 2-3 óra de érted miről beszélek, a játék nagy része a kevés helyből adódó oda-vissza kocogás. Az, hogy melyik kulcs hova jó megjegyzi az ember, legalábbis nekem megy, ha nem is pontosan de kb. inkább az a gond mikor valamit nem veszel észre és keresed a továbbjutást csak kihagytál egy felvehető tárgyat vagy akármit. Másik meg, hogy nem mindenkinek jön be a labirintusosdi, ezért tetszett pl. a Zero mert ott kevesebb volt az ilyen backtrack és az útvesztő.

Kösz, olvasni én is tudok :) Mondjuk nyilván nem fogom hardon kezdeni, hogy kapjak 2 tárat az egész játékra :)
  • darkSectorxxx #105
    Tudod 2 féle van a nyitottabb világú játékok, vagy a RE-5-6 melyben csak mész egyenesen.
    Értem, téged dühít, de akkor azért mert nem érdekel ez a játék, attól tény hogy ez az igazi RE és a tényleges SH stíus, a RE4-től meg csak akció-horror max. :)
    Lehet neked az áll közelebb ezért nem tetszik ennyire.

Sőtt ha jobban kicsit most félreteszed az előítéleteidet, hidd el, ha megoldasz pár rejtvényt, eljutsz pár helyre a játékban szerintem beránt a játék hangulata téged is, csak meg kell picit küzdened a zombikkal, nem rpg-vel fejbekúrni futás közben. :)
  • KaOz
    és te írtad le a legpontosabban...
  • darkSectorxxx #103
    Pontosan, ez nem értelmetlen futkosás, hanem keresni kell, és belehúz a játék ebbe a keresgélésbe, meg most kaptam egy kulcsot megnézem miket nyit ki, nem sorrendben lesznek az ajtók ugye.

Itt nem fog értelmetlennek hatni, meg a para is rátesz egy lapáttal.
    Max akkor lesz dühítő mikor nyitva az egész kastély, és nem tudo már hogy mihez kéne kezdeni.

Meg bevallom kellene kis tapasztalat az új játkosoknak miképpen lehet felismerni ha egy helyen kell és lehet valamit használni.

Mert van jellegzetessége ezeknek a dolgoknak, helyeknek...ahol később valamit kell majd csinálni.

A térkép segít, ha egy szoba PIROS ott még nem végeztel teljesen! Ami kék, abban max növény vagy egyébb tárgy van ami nem fontos a továbbjutáshoz!

Ezt jegyezze meg mindenki!
  • Shep
    Engem idegesít minden játékban ha "értelmetlenül" kell oda-vissza mászkálni. Régen is utáltam ma meg még inkább. :)
  • Voltan
    Persze, én is azért írtam, hogy a fiatalok, vagy azon gémerek, akik még nem találkoztak ezzel a stílussal.
    Biztos, hogy van rengeteg ember, aki anno végigélvezte a Dune 2-t, meg a Lemmingset, és sorolhatnám, de most találkozik először a régi klasszikus Alone in The Dark - Resident Evil survivor horrorral. Nincs is ezzel semmi baj, sőt, törvényszerű.

Csak vicces látni, hogy mennyire meglepi az embereket az old school mechanizmus :)
  • darkSectorxxx #100
    Hát te ezt gondolod csak. :)
    A játék 2:30 óra alatt kb akkor teljesíthető ha betanulod mi merre van és futsz ész nélkül a zombikat kikerülve.
    Ez a 2:30 óra akkor tömény 10 akkora területen zajlik kb mint egy mai normál esetben 5-7 órás RE.

Itt nem attól lesz hosszú a játék, hogy 10x annyi csőbe kell előrefelé végigmenned, hanem igen amikor a házba mászkálsz, mert nagy terület van és rengeteg szoba, és ez csak a kastély, hol van még a többi terület?
    Nem a kastély csak a játék, közbe eljutsz más területekre is.
    Itt használnod kell az eszedet is, és látod ez a survival horror, nem a RE ....... 200 tárhellyel, meg 4 féle lőfegyverel.

Ha nincs helyed? lesz doboz, a doboz max az első pár 30-40 percig nincs, de a játék úgy van készitve hogy fel tudj mindent szedni éppen amire szükséged lesz, ha nem akkor az növény vagy lőszer, amiket szépen el kell használni.
    De nem para mert lesz sok belőle.

A 3. fokozat a legkönynebb, és a legfelső 1-es a HARD ha netán újra mennél.

Mindenképpen a 3.-ason kezd mert különben beledöglesz a játékba.
    Így is azért elkapnak párszor.
  • KaOz
    Én is végigtoltam Chrissel de bennem soha nem az fogalmazódott meg, hogy " nem fogok oda-vissza rohangálni értelmetlenül" hanem élveztem a játékot, az atmoszférát amit adott és nem volt soha ilyen érzetem de igazad van, nem vagyunk egyformák.
  • Shep
    Hát a régi szép idők :)
  • KaOz
    Sohasem felejtem el, mikor nem volt net és nem tudtunk youtube vidók alapján továbbjutni egy adott játékban, napokat vártunk míg valaki elárulta a "titkot" vagy magunknak kellett rájönni. Napokat szenvedtünk vele.
  • Shep
    Én is végigjátszottam anno de trógerság ,hogy Chrissel 2-vel kevesebb helyed van, pedig rajta is van 66 zseb. Asszem kezdem is előröl, nem fogok emiatt 2x annyit oda-vissza rohangálni értelmetlenül. Ettől nem lesz nehezebb egy játék, csak sokkal hosszabb, mert a játék 90%-át az oda-vissza rohangálás teszi ki. Ha ezt levesszük marad egy 2-3 órás kaland. Amúgy pont azért akartam Chrissel, mert régen Jillel vittem végig de asszem ez most is elmarad.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.20. 22:36:04
  • darkSectorxxx #95
    ja és tegyük hozzá, a fiatal szó az nem korra értendő, mert nem mindenki gyerekkorban kezdi.
    Ez alatt azt kell érteni sértődés nélkül, hogy amikor elkezdték a játékot sokan.
  • darkSectorxxx #94
    Igen, de valahol átérzem azt amit érezhetnek most, nem egyszerű, nem az ő hibájuk, hanem az ipar tette ezt.

Csak igen, ilyenkor azt aminek értéke van sokan furcsa látni hogy a mai egyszerű játékok alá rendelnek, holot, mikor valaki manapság sír hogy buta konzolos játékok, meg causal ipar, meg qte!
    Akkor a tudtukon kívül EZT A KORSZAKOT SÍRJÁK VISSZA csak nem tudnak róla. :)
  • KaOz
    Ugyan ezen gondolkodtam...
    Számomra is teljesen érthetetlen...
  • Voltan
    Heheh, fura így olvasni, hogy a fiatalabbak, vagy azon gémerek, akiknek ez a stílus kimaradt anno, most hogy kiakadnak, mikor szembesülnek vele :D

Elnézést minden érintettől, nem fikázni akartam, csak tök érdekes :D
  • KaOz
    Használni kell a buksit.
    Értelem szerint ha adott bizonyos számú hely de nem férnek el a cuccaid, akkor valamit le kell tenned.
    Ettől lesz nehezebb.
    Anno ps1-en mi is így oldottuk meg.
    Hajrá
  • darkSectorxxx #90
    ITT vannak itemboxok, nézd meg a képet....

így hagyom neked úgyis csak 23:00-kor folytatom.
  • Shep
    Hát oda előbb el is kellene jutnom :) Amúgy lehet jobb lenne előröl kezdeni az a 2 plusz hely sokat számít, utálom mikor ilyen hülyeségek miatt kell visszarohangálni.
  • darkSectorxxx #88
    Hát a pajzsot tedd vissza a helyére. akkor lesz hely a kulcsnak, az üvegdarab meg ráért volna, de megoldható így is, hidd el elég. :)

Ne kezd ezért újra, ha kell megmondom hol van láda, a kastély alsó szintjein van, jobbra és balra is 1-1
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2015.01.20. 22:22:27
  • Shep
    Vége az lesz ,hogy elkezdem újra a hülye csajjal.
  • Shep
    6 hely hol elég? Mikor alapból 1 a kés, 1 a pisztoly, 1 a tár és még egy meg a tinta, marad 2, amit kitöltött a kék kristály meg a pajzs, és most nézek, mint a hülye, hogy a kulcsot meg nem tudom felvenni.
  • darkSectorxxx #85
    Hidd el elég kell hogy legyen, a növényeket csak akkor vedd fel ha kell, akkro tuti marad hely, az elején ne akarj mindent magaddal cipelni csak lőszert meg kulcstárgyakat. :)
  • Shep
    De hol a búbánatban van a láda? Amúgy most nézem Jillel meg +2 hely van.
  • Voltan
    Persze, de valahol pont erről beszélek. Az eredeti egy db. cédén jött ki anno, tehát olyan 8-900 megánál többet nem foglalhatott installálás után. Ez nyilván nem összehasonlítási alap, igaz, hiszen itt gyakorlatilag ráncfelvarrtak mindent - nagyon, nagyon korrektül, hozzáteszem-, de ez akkor sem egy hd full 3d cím, ha belegondolok, hogy a Shadow of Mordor, az Evil Within és egyébb mostani AAA játékok foglalnak 30-40 gigát, akkor itt a 20-at nagyon nem értem. Elfér a kosárban, nem arról van szó, csak nagyon meglepett.
  • Myselor
    pakolj a ládába mindig minden felesleges dolgot :)
  • Shep
    Hát ez nem igaz, nem tudom felvenni a kulcsot mert tele vagyok, de lerakni meg nem tudok semmit.
  • darkSectorxxx #80
    Ahogy shep irta, vagy sokkoló is van ez kis elemekkel müködik.