14
  • MsUser
    #14
    A céges Win-eknek köszönheti a sok felhasználót az IE., senki sem használja évek óta.
    Az esetek többségében mindig van telepítve Chrome, vagy FireFox is, de ha nem céges vagy OEM gép akkor nincs is használatban a telepített IE!
  • SanMaster
    #13
    Egy rakás céges cucc csak IE alatt fut. Ahol én dolgozom, pl kötelező az IE8-at használni, ami konkrétan a szánalmas kategória, de ez van. A jó pár éve nem frissített webes app csak ezen fut rendesen. Amíg a céges baxnak a fejlesztésre költeni, addig marad az IE.
  • MuldR
    #12
    Win Phoneon az IE tokeletes, Ceges gepeken csak IE engedelyezett, azonkivul pl koreaban es japanban szinte csak IE van. Koreaban a legtobb ugyet csak az alol lehet intezni, mas alol nem mukodnek az oldalak, ezzel is magyarazhato. Ne csak europabol induljatok ki. Itt Chrome+FF magasan vezet.
  • SirBubu
    #11
    megtiltom hogy Internet Explorer!
  • wraithLord
    #10
    Én soha az életben nem használtam Internet Explorert. Amikor elkezdtem internetezni, még az IE 5-6 volt a "menő", és akkoriban az "alternatív" böngészők (itt konkrétan a Firefox) sokkal használhatóbbak voltak ezeknél az IE verzióknál. Aztán jött a Chrome. Azóta is azt használom (Linuxban inkább FF-ot), függetlenül attól, hogy azóta rengeteget fejlődött az IE.
  • lamer the true
    #9
    Szimpla hazugság.

    Nem kell vele foglalkozni.

    A média mindig próbál dörgölőzni a fizető vendéghez, ha most a microsoft tett le egy kis lóvét, hát akkor hozzá.
  • zola2000
    #8
    Passzolok,én egyszeriben firefoxot használtam, majd áttértem chromera, aztán sok hülyesége lett, felraktam az internet explorer 11et, és már nagyon régóta azt használom egyelőre, mert nagyon gyors, és nincs vele semmi baj.
  • WoodrowWilson
    #7
    Én inkább a többi kutatónak hinnék, nagyon soknak tűnik az a 60%. Én már évek óta nem láttam senkit IE-t használni, persze ott vannak a cégek, de igazából olyan helyet is nagyon rég láttam, ahol IE az alap. Plusz hatalmas gyűlöletkampány van/volt az Explorer ellen. Persze az én egy darab mintám nem mond semmit, de azért gyanús, hogy a többi kutató cég mást mér.
  • Major
    #6
    Főnöködnek mutattál már IE8 használati statisztikát? (1-2% itthon)
  • Major
    #5
    Azért ennek fussál neki még egyszer mivel az IE10+ már jóval szabványkövetőbb az előadie. Manapság inkább a Chrome az, amely "másképp értelmezi" a formázási szabályokat.
  • tomboy013
    #4
    Mióta Wines tabletet használok azóta csak az Explorert használom böngészésre. Régen utáltam mert lassú szar volt, de mostanába csak azt használom. Beton stabil és gyors. Meglepődtem rajta de valóban egy jó böngésző.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2014.10.03. 16:47:14
  • zakzag
    #3
    Az IE azért lehet olyan elterjedt, mert a céges gépek egy részén csak azt lehet használni, valamint azért mert a windowsban alapból az van benne, sok embernek az E betű jelenti az internetet.
    A sokaság mindig is túltett az észen, amikor nem, akkor haladt előre a világ.
    Igaz az IE11 elég fasza, de egy tapasztalt netező nem akarja megismerni, ha ismeri a FF-t vagy a Chrome-ot.
    Ráadásul a módszerről ahogy az update-eket kezeli, jobb nem is beszélni. Nem véletlen hogy még mindig kell IE7re fejleszteni, mert különben beszarik a rendszer.
    Mondom ezt olyan emberként aki egy naaagy banknak fejleszt webalkalmazásokat. (mire? IE8ra! 2014ben)
  • netperformer
    #2
    Fejlett országokban kizárt dolog, hogy vezessen az IE.

    Egyik hazai oldalam (kb havi 40.000+ látogatottsággal) statisztikája szerint ez a lista:
    Chrome, Firefox, Android, Safari, Internet Explorer, Opera, stb. Ha a ranglétra mennyiségi eltérését nézzük, akkor fölényesen vezet a Chrome a Firefoxxal szemben, de még Safarit is legalább ezer felhasználóval több használja, mint IE-t.
  • TokraFan
    #1
    IE tré, mindig is az volt. Részesedését jóformán csak a winfosba integrálása miatt érte el. Firefox a legjobb browser! Aki valaha fejlesztett komolyabb weblapot, az tudja, hogy mindig az IE-vel van a gond. Már minden létező browserben jó a megjelenítés, de ebben a trágyában biztos, hogy még mindig lesz valami hiba.