28
  • Papichulo
    #28
    Kozeli ismerosom banki risk analizissel foglalkozik...

    Ebben a cikkben emlitenek par esetet, ami negativan befolyasolja a credit score-odat hitelkartyak eseten, egy-ket pelda: Autoberlesnel debit-cardot hasznalsz (credit helyett), uj mobiltelefont vasarolsz, nem hasznalod eleget a hitelkartyat, nem fizeted meg a parkolasi birsagodat, megszuntetsz egy nem hasznalt hitelkartyat, stb...

    ps: Bar tudom, hogy csak kotozkodni akartal ;)
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.02.16. 19:00:56
  • Sippie
    #27
    "Egyebkent a rossz hirem, hogy van ralatasom a banki hitelezesi folyamatokra es olyan dolgokat is figyelembe vesznek a biralatkor, hogy te azt el sem tudnad kepzelni... ha kell neked a penzuk, akkor benyeled ezt, ha nem, akkor nem fogod tudni elinditani a vallalkozasodat, vagy jobb esetben csak kesobb lesz hazad, autod, stb..."

    forrás?
  • wraithLord
    #26
    Nem hangzik túl jól... Bár én sosem akartam hitelt felvenni, nem is tervezem, pláne itt Magyarországon. Annak ellenére, hogy van Facebook profilom...
  • Papichulo
    #25
    A hitelezonek semmi köze ehhez, a hitelezonek az adós anyagi helyzetéhez, vagyoni viszonyaihoz van köze mert ez biztosítja szamara a fedezetet.

    Kiveve ha peldaul valami veszelyes hobbija vagy vegstadiumu betegsege van es hirtelen meghal az ados, igy nem tudja a bank sehogy visszazerezni a kihelyezett hitelt. Jopar ilyen rizikofaktor van.
    Egyebkent a rossz hirem, hogy van ralatasom a banki hitelezesi folyamatokra es olyan dolgokat is figyelembe vesznek a biralatkor, hogy te azt el sem tudnad kepzelni... ha kell neked a penzuk, akkor benyeled ezt, ha nem, akkor nem fogod tudni elinditani a vallalkozasodat, vagy jobb esetben csak kesobb lesz hazad, autod, stb...
  • TokraFan
    #24
    Életbiztosításhoz igen, bankos geciknek nem. Egyébként is keversz. Azzal érvelt a kolléga, hogy jogos megnézni a személyes profilt egy hitelezés kapcsán, mondván, te sem adsz kölcsönt olyannak, aki levágott lófejjel a nyakában mutatkozik egy fotón. Nos, ez nettó faszsag. A hitelezonek semmi köze ehhez, a hitelezonek az adós anyagi helyzetéhez, vagyoni viszonyaihoz van köze mert ez biztosítja szamara a fedezetet. Hülye bank az, aki nem ad hitelt egy jólszituált vállalkozónak csak azért, mert az Fb-n éppen Lucifert imádja.

    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.10.04. 04:29:30
  • IMYke2.0.0.0
    #23
    Ha bombanő, és éppen rámozdul, akkor kell(ene) az a bizony csaj/feleség minden ide író hímnemű fórumozónak - ne legyetek álszentek :)
  • Papichulo
    #22
    ILyen alapon joguk lehet beküldeni végbéltükrözésre, nehogy véletlenül végbélproblémák miatt aztán elpatkolj idő előtt.

    Eletbiztositasnal megkovetel(het)nek orvosi vizsgalatot. Hitelnel meg bizonyos esetekben eletbiztositast. A jo hir viszont, hogy a csajod/feleseged - rajtad kivul - a kutyanak nem kell :)
  • TokraFan
    #21
    Baromság! Ezt a diktatórikus dumát akkor ráhúzhatod bármire. ILyen alapon joguk lehet beküldeni végbéltükrözésre, nehogy véletlenül végbélproblémák miatt aztán elpatkolj idő előtt. Vagy egy arra szakosodott "bizottság" végigkefélheti a feleségeket, mondván, meg kell nézni mennyire jó az ágyban, mert ebből az adatból valószínűsíthető a házasság stabilitása. Vagy, vizsgát kell tenned hittanból annak megállapítása végett, hogy mennyire vagy elbaszott hívő...a vakhívők hülyébbek, jobban irányíthatók...olcsóbb hitel jár, az okosabbak meg veszélyesek, ennek megfelelő intézkedéssel. Gondolkozz már ember.
  • TokraFan
    #20
    Dugják fel maguknak! Ezek miatt a mocsok Big Brotherek miatt biztos nem lesz közösségi profilom. Idióták...A csajomat nem akarják megdugni tesztelésképpen, hogy megtudják, mennyire stabil párkapcsolatban élek?
  • Ender Wiggin #19
    nem hinném, hogy a kölcsönt visszafietők aránya szignifikánssal nagyobb lenne az FB generáció tagjai között, a 20-30 évvel ezelőtti számítógép mentes világban törlesztőkhöz képest.
  • Cat #18
    Szerintem itt sokan nagy tévedésben vannak, a bankok nem személytelen dolgok. Átlagemberek végzik a hitelbírálatot, olyanok, mint te meg én. Nem a talmudnáci gyíkemberek és a szíriuszi háttérhatalom jár az eszükben, hanem hogy visszakapják-e a kihelyezett pénzt. Ehhez - tulajdonosi szemponból nagyon helyesen! - igyekeznek minél több információt megtudni az adott személyről, a rendelkezésükre álló legális keretek között.
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2014.10.03. 11:41:23
  • Cat #17
    Ha te adsz kölcsön egy haverodnak pénzt, akkor is függ attól, hogy megteszed-e, hogy mit tudsz róla. A bank kb. ugyanígy van vele.
  • Szefmester
    #16
    Gondolod ők nem azokat a képeket keresik amiket a napiszaron láthatsz? Pózolj fegyverrel, döglött állattal, narkóval, stb. Egy ilyen jellegű emberrel szemben én is bizalmatlan volnék.

    De az meg abszurditás hogy egy profil miatt adjanak kedvezményt valakinek, míg akinek nincs titkolnivalója, de nem divatmajom azt meg szivassák. Persze aki nem létszükséglet és fontos dologra vesz fel hitelt az meg is érdemli.
  • Lack
    #15
    "ha az emberek kicsivel több információt adnak a pénzintézeteknek, akkor ezért cserébe sokkal több és alacsonyabb kamatköltségű hitelkonstrukciókból választhatnak majd." - elmennek a jó édes büdös tetves kurva anyjukba.

    Egyébként, ha van egy üres profilom, akkor jogosult leszek az olcsóbb (hahaha) hitelre? Minden az információszerzésről szól
  • tomazin
    #14
    amatőr :D
    mérhetetlen naivitás ilyet gondolni
  • culas25hc
    #13
    És a facebook profil alapján mégis mit tudnak leszűrni a kedves bankok? Van fenn 1-2 profilképem, meg láthatják, hogy milyen zenéket kedvelek. Hű, ez az tán az információ. Posztolni amúgy is csak zárt csoportokban szoktam, képeket is ott osztunk meg egymással, ismerőse meg mindenkinek van 600. Abból 450-et nem is ismer. Amelyik bank ilyen információkra akar építeni, az elég amatőr lehet...
  • mr9
    #12
    Akkor ez a 73. típus?:
    "Anyone who doesn't have social media account"
    http://thetruthwins.com/archives/72-types-of-americans-that-are-considered-potential-terrorists-in-official-government-documents
  • Papichulo
    #11
    Nekem sincs faszbúk profilom, és minél inkább erőlködnek, annál biztosabb leszek benne, hogy nem is lesz!

    Ezutan shortolni kezdem az FB-t :)

    A múltkor meg egy olyan TANULMÁNYT olvastam a neten, hogy akinek nincs fosbúk profilja, az terrorista. És ezt valami "egyetem" vagy micsoda "kutatói" adták ki.

    Forras?

    hoznak egy törvényt (tán Hollandiában már van is ilyesmi), hogy börtönbüntetést kap, aki nem a saját nevén regisztrál bárhova.

    Forras?
  • BladeW
    #10
  • DontKillMe
    #9
    Nagyjából olyan szinten szarom le a facebúkot, mint a hiteleket és a bankokat.
  • Meridian
    #8
    A profil megléte vagy megnemléte nem fogja akadályozni a csalókat (akik miatt csinálják ezt a bankok...). Aki tud programozni, annak kurva nagy biznisz lesz profilkészítő és hammisító programok készítése és árulása pénzért...

    És mégcsak meg sem büntethetik érte őket, mert ők csak csinálnak egy olyan scriptet, ami szépen egyenként regisztrál egy fő profilt, majd melléje még 3-4 tucat mellék profilt (ismerősöket, haveri társaságot - természetesen netről random összelopkodott képekkel, a'lá hamis társkeresős scammerek), majd csupán fél éven napi rendszerességgel futatva a programot kamu bejegyzések, kamu likeolások százait generálva (ez nem is borzasztóan nehéz összehozni), aztán amikor kész a főmű, bemutatni a leendő bankunknak, íme ez vagyok én... aztán a bank magára vessen, ha erre alapozva hozzameg a döntéseit... hülyék, idióták.
  • halgatyó
    #7
    Ez a cikk valakiknek a totálhülye és amellett aljas vágyálmait tükrözi.
    Azért akarnak nyomást gyakorolni az emberekre, hogy minél többet önként eláruljanak magukról. Hát a lónak a redves!
    Nekem sincs faszbúk profilom, és minél inkább erőlködnek, annál biztosabb leszek benne, hogy nem is lesz! Dögöljenek meg.
    A múltkor meg egy olyan TANULMÁNYT olvastam a neten, hogy akinek nincs fosbúk profilja, az terrorista. És ezt valami "egyetem" vagy micsoda "kutatói" adták ki.
    Fenyegetőnek érzem az ilyen tendenciát.
    Hiába csinál valaki akárhány profilt, mert:
    1.) A banknak az IGAZI kell. Ismerősök hadával meg mindennel, egyeztetni fogják az összes adatot, még arra is réjönnek majd, hogy hány kamu-profilod van, és hányszor szóltátl hozzá a Kurucinfón:-))
    2.) A szennyhatalom lépéseit a nép nem szokta előre látni. Általában az ELSŐ lépések olyan veszélytelennek és jelentéktelennek tűnnek mindig, aztán amikor a cipőjüket viszavonhatatlanul betették az ajtórésbe, akkor jönnek a keményebb dolgok.
    Amikor a fosbúk profilja mindenkinek megvan -- a sok kamu profil is -- akkor hoznak egy törvényt (tán Hollandiában már van is ilyesmi), hogy börtönbüntetést kap, aki nem a saját nevén regisztrál bárhova.
  • barret
    #6
    Annyi profilod lehet,amennyit csinálsz.Mi evvel a gond? :)
  • CairoJack
    #5
    Igen, csak a nagy részük azt nem veszi észre, amikor ő maga csinál nagy ostobaságot, vagy amikor úgy átb***k a palánkon, hogy csak úgy koppan.
  • BladeW
    #4
    Az emberiség nagy része borzasztó ostoba.
    Igen, az emberiség nagy része pont ezt gondolja.
  • andrejkag
    #3
    Hát bizony akkor nekik a k***a anyjukat! Én támogatom a megfigyeléseket, egy bizonyos határig, de ez már felháborító lenne!
  • Bazsalusz
    #2
  • CairoJack
    #1
    Ez már a megfigyelési állam, a Big Brother netovábbja. Ehhez képest az Orwell-i 1984 kutya füle.

    Nincs facebookom, pedig nem vagyok terrorista, kész szerencse, hogy hitelt sem vettem fel soha, és nem is tervezem. Max annyit költök, amennyit keresek.
    Az emberiség nagy része borzasztó ostoba.