35
 • Tetsuo
  #35
  Szerintem pedig nem a németek uralkodtak volna mindenkin, hanem lassan áttértek volna az országok arra a nacionalista rendszerre. Ha Hitler jobban megőrült volna, talán likvidálták volna. Ne Sztálinból indulj ki, Hitler máshogy volt őrült. :-)
  Azt is vedd figyelembe, hogy szocializmus volt az a rendszer is és a Mein Kampf szerint -ha jól tudom- a szláv népek rendeltettek szolgai szerepre, a magyarok árják, feltéve, ha megtisztulnak a sok zsidótól... vagy valami ilyesmi.
  Ma már biztos nem élne Hitler és biztos nem lenne háborús a helyzet, mint ahogy valójában az. USA (vagyis a mögötte álló vállalati érdekcsoportok) a csatlós UK-val állandóan bajt kever így vagy úgy a 2. VH óta.

  A német nácik ilyetén démonizálása nevetséges. Szerintem (bár ez szubjektív ugye) rá[email protected], hogy így alakult, a másik oldal képviselte az igazi gonoszt, bár mindkét (vagy három) oldal mögött -legalábbis az elején- ugyanazok álltak.
 • Molnibalage
  #34
  Kb...
 • A Nagy Menyus
  #33
  Békekorszak ? Most ez komoly ?

  Hitler személyes környezete is látta, hogy a sikeres franciaországi hadjárat után micsoda egy öntelt barom lett.
  Szerinted ha a német kontinentális hegemóniát veszélyeztető utolsó bástyát is végleg letörölték volna Európa térképéről, akkor szerinted Hitler nem ment volna át valami még a történelmi személyénél is elbaszottabb elmebetegbe ?

  Faszt nem.
  Az egész nemzetiszocializmus erre a spártai buziságra meg fajelméletes áltudományos hókuszpókuszra épült, magyar katonát a német szarba se vette, Magyarország egy cigányputri volt a krautok szemében.

  Most gondolj már bele.
  Tegyük fel, 1940 nyarán a Luftwaffe szarrá veri a Royal Air Force-t úgy, hogy az a továbbiakban ne tudjon ártani a rajnai német hadiiparnak.
  1941-ben megkezdődik a Barbarossa hadművelet, október környékére a német erők egészen az A-A-vonalig törnek előre.
  Sztálint fellógatja az elkeseredett nép, erős vezetés híján az egész szovjet monstrum összedől a picsába.
  Oroszország a németek játékszerévé válik. Gyakorlatilag azt csinálnak az európai részén, amit csak akarnak.

  A britek látván, hogy ez a meccs bizony elúszott, békét kötnek Hitlerrel és hagyják Európát visszarángatni a sötét középkorba.
  Immár nincs egy kurva ország se a kontinensen ami megállíthatná a németeket, ha azok "netalántán" elvadulnának a francba.

  Szerinted ebben a helyzetben egy eleve hataloméhes bomlott elme vezette erő- és agresszió-imádatra alapult civilizáció nem szadizta volna ki a szart is a neki teljesen kiszolgáltatott retkes csicskáiból ?
  Egyre nehezedő terheket róttak volna ki rájuk, aztán ha valaki lett volna olyan hülye hogy ellentmondjon a követeléseknek akkor megszállták volna a rákba.

  A szerencsésebb magyarok csak ipari robotokká lettek volna degradálva, a szerencsétlenebbeket pedig jól a további frontokra küldték volna golyófogónak.

  Az egyetlen lehetséges pozitív szituáció egy a tengelyhatalmak által megnyert háború után szerintem legfeljebb úgy bontakozhatott volna ki, hogy Hitler vagy magától vagy segítséggel eltávozott volna az élők sorából, majd utána egy katonai junta vette volna át a hatalmat.
  Bár a porosz tábornoki kar is tele volt beképzelt elitista seggfejekkel, ők azért pár fokkal jobbak voltak a Himmler-féléknél.
  Utoljára szerkesztette: A Nagy Menyus, 2014.09.18. 02:58:31
 • Tetsuo
  #32
  Ok, akkor semmi erre utaló vonatkozás nincs (mármint hogy rabszolgák lennénk a német győzelem után), ellenkezőjére igen.

 • Molnibalage
  #31
  Tény egy lófaszt.
 • Tetsuo
  #30
  Miért lennénk rabszolgák? :-D
  Mert azt tanultad a filoszemita tanárodtól, hogy a német nácik voltak a föld leggonoszabb népe és mindenkit rabszolgává akartak tenni?
  Jah, így érthető. Csak az a baj, hogy pont fordítva. Van egy nép amleyik vallási alapon is felsőbbrendűnek kiáltja ki magát és az emberiség vagyonának tetemes részét birtokolja, a népek többségén pedig uralkodik egyfajta árnyékkormányként befolyásolva egyre inkább minden területet.
  A tény az, hogy a német nácik nem akarták a magyarokat rabszolgává tenni és valószínűleg ha ők győztek volna, a háború után akkor is békekorszak jött volna (ami hogy milyen lett volna, fikció ugye), a nácik nem csak katonáskodni tudtak és nem voltak "gonoszak" és buták, ahogy a filmekben (na vajon kik) ábrázolják őket.
  A másik tény az, hogy a zsidó nácik fel akarják vásárolni Magyarországot és biza rabszolgává tenni a népeket, dolgoztatni kifulladásig. Ennek folyamata már régen elkezdődött.
 • Jawarider
  #29
  Lehet , hogy németül beszélgetnénk csak rabszolgaként.
 • Molnibalage
  #28
  Ha összeségében nézed. Egyes időszakokban egyes termékeknél meg elérték a 30-35%-ot is. Kettőt találhatsz, hogy miért volt olyan sok szovjet ász P-39-cel... Kis hazánk területére elsőnek beterő egységek is M4 tankokkal és teherautókkal jöttek. A több ezer tank, vadász és több tízezer teherautó mellett minőségi alapanyagokat is kaptak a szovjetek meg szerszámgépeket, amivel pl. repülőgépeket gyártottak. Tehát sok eszköz, ami szovjetnek nézett ki első látásra, a jenki szálljtás nélkül valójában nem is létezett volna... Eszméletlen mennyiségű kiváló téli ruházatot és több millió tonna élelmiszert is szállítottak. 1942-ben létfontosságú volt a szállítás. A LL a legkritkusabb időben segítette ki a szovjeteket. Az meg hab a tortán, hogy basztak fizetni, a britek meg alig 1 évtizede fejezték be a törlesztést...
 • Molnibalage
  #27
  Bizony, Sztálingrád fontos célpont volt, csak eltolták a németek.
 • A Nagy Menyus
  #26
  Ja, csak Irak meg környéke egy lepusztult Mucsaröcsöge volt zéró infrastruktúrával, és tudtommal a jelentősebb olajmezőit még nem is fedezték fel akkoriban. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a Kaukázuson átszenvedni egy fél Wehrmacht-ot meg elég nagy szopás lett volna azért, nem ? Ha tévedek, javíts ki kérlek.
 • A Nagy Menyus
  #25
  A Lend-Lease során a szovjeteknek szolgáltatott hadipari termékek a szovjet 1941-45 közti haditermelésének csupán ~10%-át adták, nem hiszem, hogy a keleti front ezen a szaros 10%-on múlt volna.
 • A Nagy Menyus
  #24
  Könnyű azt mondani, de egyébként mitől volt olyan értéktelen Sztálingrád ? Az orosz tankgyártás nagyjából negyedét adták, ráadásul a bakui olajmezőkről felhozott finom friss pékárut a Volgán keresztül küldték fel, márpedig ha a Volgát Sztálingrádnál elvágják, akkor a szovjetek baszhatták volna az olajforrásaik 90%-át.
 • A Nagy Menyus
  #23
  Ja, csak kurvára kár hogy nagy lófaszt volt ez így.

  A britek kb. 1934-től Németországot tartották a status quo legnagyobb ellenségének, az ellenük kialakított koalícióba pedig a Szovjetuniót is be akarták vonni.

  A brit-szovjet tárgyalások (azokról beszélek, amikre még bőven a Molotov-Ribbentrop paktum aláírása előtt került sor) során a britek hajlandóak voltak a szovjetek számára átkelést biztosítani Lengyelországon, és ha jól emlékszem Románián is.
  Ezért cserébe a tárgyalásokon résztvevő egyik szovjet tábornok egy jó száz hadosztályt ígért Németország lerohanására.
  Azt meg gondolom te is tudod, hogy ahova a Vörös Hadsereg betette a lábát, onnan egy Moszkvához hű kormány felállítása nélkül nem vonult ki soha.

  Ebből látszik, hogy egy német kereszteshadjáratot se Nagy-Britannia se Franciaország bizony nem nézett volna jó szemmel.
  Egyébként nem véletlenül akart Hitler először Franciaországnak menni, és nem csak a Lengyelországgal folytatott tárgyalásainak elbaszódása miatt volt kénytelen Párizsba menetelni.
 • duke
  #22
  "Ha a V-2 nukleáris robbanófejekkel lett volna felszerelve, az mindent megváltoztathatott volna, így azonban bár pszichológiailag elrettentő volt, maga a fegyver nem volt hatékony, pontatlan és költséges volt""

  Ja ha mindegyik raketa helyett epitenek inkabb 10 tankot vagy repulot, akkor megnyertek volna a haborut, meg az amerikai beavatkozas elott. Zsenialis, csak a haboru szempontjabol, atombomba nelkul, teljesen ertelmetlen pazarlas.
  Szamomra felfoghatatatlan, hogy ekkora fejlesztesi kapacitassal, nem inkabb atombombat epitettek. Nem nagyon hiszem, hogy a nemet atomprogram, csak azon mulott, hogy az egyik tudos szandekosan vagy veletlenul elszamolta a kritikus tomeget.
  Nehezen hiszem, hogy tobb ev alatt nem akadt valaki aki helyesbitette volna.
 • ostoros
  #21
  Igen,de az USA be akart szállni. A vezetés mindenképp. Ezért kellett a japán támadás.
 • Tetsuo
  #20
  Churchillhez és Roosevelthez mértem.
  Hitlerrel nehéz összehasonlítani, mert nagy a ködösítés, de talán Hitlernél is okosabb és műveltebb volt.
  Az tény, hogy megőrült, ahogyan Hitler és sokan mások a hatalom mámorában.
  A két angolszász volt az, de különösen Churchill akit faragatlan tuskóként lehetne jellemezni.

  Sztálin játszotta ki egymásnak Hitlert és a nyugati hatalmakat, ügyesen lavírozva, figyelve a folyamatot.

 • Molnibalage
  #19
  Intelligens és dörzsölt..? Az egyik legnagyobb idióta volt, a hatalom megszerzésén és politikai ellenfeleinek likvidálásán kívül szart sem tudod. Egy ostoba bunkó volt. A szerencse meg valóban az oldalán volt. Ugyanis, ha Hitler fordított sorrendben cselekszik és nem Nyugat-Európa elfoglalása után esik neki akkor szerinted ki segített volna neki? Az USA és a britik röhögtek volna, hogy na most megkapták jól egymást...
 • Tetsuo
  #18
  Ez igaz, de nem így történt. Sztálin volt a legdörzsöltebb és a legintelligensebb is a nagyhatalmak vezetői közül. A szerencse is az ő oldalán volt.
  A háttérhatalmi irányítást Hitler úgy 42-ben megtagadta, ugyanis látta, hogy kijátsztták, becsapták.
  Hitler (ill. az NSDAP) is rengeteg pénzt kapott amerikából 1940-ig.
 • torreadorz
  #17
  Egyfrontos háborúban simán elverték volna a németek az oroszokat. A gondok ott kezdődtek amikor az usa elkezdte tápolni a szovjeteket, meg amikor Hitler hülye ötletére a zéró fontosságú Sztálingrádot megostromolták.

  Ehelyett el kellet volna foglalni Moszkvát és kalap kabát. Ugyanis oroszország is pont ugyanolyan központosítású mint magyarország azaz minden vasút és szállítás oda fut be.

  mert oroszország hiába k.rva nagy, ha a terület 70% szinte lakatlan
 • johnfly
  #16
  Ha annak idején Hitler kivár, és szov.u. megtámadása helyett Rommelt tovább tolja hadianyaggal keletre a bőséges olaj lelőhelyekig, már az is másféle scenárió lett volna, esetleg délről Kis-Ázsia felől is betámadhatta volna a szovjeteket, Sztálingrád hamarabb meg lett volna, minthogy a ruszkik felocsúdnak, de lehetne még sorolni a "mi lett volna ha" sorozatot, de a lényeg a tanulság az egészből. A szövetségesek nem azért szálltak partra Normandiánál, mert le akarták győzni a gonosz nácikat, hanem mert be voltak xarva attól, hogy a ruszkik egyedül győzik le őket!
 • NEXUS6
  #15
  Mi is kellett volna, hogy az amcsik nyíltan ne szálljanak be?

  Pl, hogy a japók 41-ben ne Pearl Harbort támadják, hanem mondjuk Kamcsatkát, meg Szibériát. Ekkor tök más lett volna a felállás.A két hatalom ellen a Szu nem tudott volna hónapokig se kitartani.

  A japók persze nem a szárazföldi hódításaikat folytatták és egyfajta megnemtámadási szerződésük volt az oroszokkal, amit a háború végéig be is tartottak. Aztán miután a németek elbuktak, a russzkik betámadták Mandzsúriát és foglalták a területeket ezerrel a szocializmus számára.

  Szal az egész sakk játszma, ha másképp, más sorrendben harcolnak akkor ma egy másik világ lenne, erőviszonyoktól, gazdasági potenciáltól függetlenül.
 • Zombee
  #14
  Németország nem bírt volna a Szovjetunióval akkor sem, ha az amerikaiak nem avatkoznak be. Mikor is volt a partraszállás? Mikor kezdődtek a gondok a keleti fronton? Még ellövöldöztek volna egymásra esetleg évekig, de a vége ugyanaz lett volna. Hazáig zavarták volna a németeket, jól megszállják egész Németországot, aztán "felszabadítják" Franciaországot is. A szovjetek mindenhogy betették volna a lábukat ide, mi mindenféleképpen rábasztunk volna.
 • Tetsuo
  #13
  Miért ne beszélgetnél? Talán jobb sorod is lenne, mint most.
 • Molnibalage
  #12
  És a Luftwaffét meg a USAAF Németország felett, a tengóháborút vitta az erőforrást rendesen, azt is bukták... A szovjeteknek elég komoly mennyiségű cuccott szállítottak a jenkik...
 • Molnibalage
  #11
  Túrót. A legtöbb helyen technológiai lemaradásban voltak...
 • saxus
  #10
  Annyira azert nem bántam volna. Azert beszoptuk rendesen azt a "felszabaditosdit". Magam részéről beértem volna annyival, hogy a szovjetek meg a nacik elhepajkodnak egymással, a britek kivételesen nem kavarjak meg a szart, ahogy tettek az I. VH idején is es akkor talan az EU kezéből sem esett volna hip-hop az USA kezébe a vezetőség ilyen könnyen. (Persze, ez igy eléggé leegyszerűsített.)

  Bár, sokkal jobban örültem volna, ha a központi hatalmak megnyerik az I. VH-t, es mindenki lenyugszik a picsaba. (Azt mondjuk a nemetek a korlátlan tengeralattjáró-hadviselessel es az USA berantasaval ott is elcsesztek).

  Tovabbi érdekességek: Pat. Buchanan: Churchill, Hitler es a szükségtelen háború.
  Utoljára szerkesztette: saxus, 2014.09.12. 19:08:38
 • Mat666
  #9
  Hát modorod elég gáz a srác el mondta a véleményét normálisan te meg le idiótázód arról már nem is beszélve hogy igaza van és a történelem tudásod elég gyenge lehet.
  Történelmi tény hogy az usa még a hadba lépése előtt pénzelte és fegyverezte a Angolokat és szankciókat embargót vezetettbe a japánok ellen nem is tudom honnan olyan ismerős ez.
 • ostoros
  #8
  http://acelmonstrum.host22.com/surigao.html

  Csak az USA hadba lépéséről.
 • Honda F1
  #7
  A német hadosztályok a szovjet sztyeppéken morzsolódtak fel, nem máshol.
 • Vol Jin
  #6
  Te annak örülnél, ha nem avatkozott volna be?
  Hadba tényleg Pearl Harbor után lépett.

  Hogy adott el fegyvereket előtte is.
 • Jawarider
  #5
  Akkor a németek 100 évet vertek műszakilag a világra, felfoghatatlan.

  Szerencsénkre későn jöttek az áttörő műszaki megoldások mert egyébként már lehet nem beszélgetnénk...
  Utoljára szerkesztette: Jawarider, 2014.09.12. 15:48:57
 • Vol Jin
  #4
  A nácik hibája az egész űrmeghódíccsa!
 • Ender Wiggin
  #3
  fű alatt kisebb akciókat ézért nyomtak. és az 50 millió tonna segély (vonatok, tankok, téli ruha, kaja miegymás) a russzkiknak meg a briteknek se volt kutya, amit már Harbor előtt átküldtek. akárhogy is nézzük, a VHII-t az USA nyerte meg...
 • Dallasbird
  #2
  És mond nem rossz ilyen idióta usa szidónak lenni ? xD nyomorék fasz..............
 • Freddy TNT
  #1
  "...Japán pedig megtámadta Pearl Harbort, bevonva az Egyesült Államokat is a konfliktusba."

  hahahahahaha !!! Szegény amerika "csak" ez után avatkozott bele ugye? jaj de jó vicc.