60
  • Jawarider
    #60
    Amcsi nem megy olyan helyre demokráciát építeni ahol nincs a föld alatt valami
  • Molnibalage
    #59
    Amen.
  • teddybear
    #58
    Ábrándozhatsz, csünghetsz a kitalátoraid szaván, de a valóság más. Szaniszló meg vagy tudatosan hazudik, vagy egyszerűen hülye. És egy bolond százat csinál, egy félbolond meg ötvenet.

    Haider bebaszva, talán be is drogozva száguldozott egy kanyargós hegyi úton. Persze hogy fejre állt mint a jancsiszög. Nem kellett neki amerikai UAV, épp úgy ahogy Stohl bucinak sem kellett némi viszkinél és drognál több a többszöri fejreálláshoz. Csak éppen ő életben maradt, nem végzett olyan jó munkát.
  • Tetsuo
    #57
    Hogy amerikai UAV ölte meg, azt nem tudom, de hogy megölték az biztos. Hogy a halála körül nem tisztázott sok minden, az is biztos.
    A halottkém véleményét és a baleseti jegyzőkönyvet többször módosították ill. kicserélték, ezeket a módozatokat nem jelezték stb.
    Jörg Heidert folyamatos megfigyelés és terror alatt tartották (fenyegették).
    Szaniszló biztos hogy többet tud az ügyről, ha olyan kijeletéseket tett. "Kicsit" utána szokott járni a dolgoknak és néha tévedhet, igen, mint mindenki, de általában beletrafál, azért is támadják sokan.
  • Papichulo
    #56
    Szerintem Szaniszlo egy troll, aki csak rohog a sok hulyen, akik elhiszi azt a rengeteg baromsagot amit ott osszehord. Komolyan szanom ezeket az embereket.

    Mit lehet peldaul azon cafolni, hogy Jorg Heidert egy amerikai UAV olte meg raketaval?! Agyrem!
  • Tetsuo
    #55
    Az a fő, hogy te képben vagy! :-D
  • Molnibalage
    #54
    Az egy idióta... Pont olyan, mint te..
  • Tetsuo
    #53
    Szaniszló Ferenc az egyik legműveltebb műsorvezető. A világnézete erkölcsi szempontból példaértékű a mai világban!
    Megint trollkodsz, böfögsz, de hogy valamit is cáfolnál abból, amit magad nevetséges elméleteknek tartasz, az nem megy, mert nem is mehet, ugyanis az elméletek gyakorlatok.
  • Papichulo
    #52
    Inkabb nezzel meg egy kis Szaniszlot... attol leszel okos ;)
  • Tetsuo
    #51
    :-) Hát ahhoz, hogy ezt észrevedd, nem kell Arisztotelésznek lenni, te seggfej!
    Na, látod, megint. :-D :-P
  • Papichulo
    #50
    Persze, persze, te kis Arisztotelesz :)
  • Tetsuo
    #49
    Hát igen. Gyakran a személyeskedés a vitaparnerből is személyeskedést vált ki.
    Én nem válaszolok minden kérdésre. A cégeket megtalálod a neten, több specifikus oldal is van a témában, de vezércikkek is voltak róla itt-ott.

  • Papichulo
    #48
    Ugy latom egy kis ad-hominem-ert neked sem kell a szomszedba menned... a red herringekrol nem is beszelve, de ja, oktass ki az ervelestechnikai hibakrol :)

    Ab ovo a legelso kerdesemre sem valaszoltal, ezaltal ellehetetlenitve az "argumentacios szakasz" kialakulasat :)
  • ostoros
    #47
    Nem mondta hogy ő volt.
  • ostoros
    #46
    Ez nagyon jó. Amúgy ez a
    "The Absence of Evidence is not the Evidence of Absence!"
    Egy idézet Donald Rumsfeldtől, ami csak még viccesebbé teszi.
  • Tetsuo
    #45
    Én az igazság oldalán állok bármi is a téma. Az aláírásomban könyvajánló van, amit te vélsz zsidózásnak. :-)
    Érvelési hibákon kívűl mást nem írtál még. Vol Jin sem komplett, szerinte meg kommunita vagyok. Ennyit, az idióta bagázsról.
    Próbálj meg felnőtt módjára beszélgetni, hozzászólni. Pl. nem terelni, személyeskedni, szalmabáb érvelést használni stb. hanem a vita argumentációs szakaszában érdemben is részt venni. ;-)
  • Papichulo
    #44
    "Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod."

    Az hogyan lehet, hogy te megis mindenhol megteszed?! :)

    Amugy meg ja, te szinte barmelyik hirhez pillanatok alatt odavagsz egy teliszajas zsidozast. Ennyire kibabraltak veled? Nem unalmas meg?!
  • Vol Jin
    #43
    "Ordas? Mitől lenne ordas? Mégcsak nem is zsidózás, ha feltételezzük, hogy a zsidózás alaptalan rágalom lenne a zsidók felé, ami nap mint nap megtörténik más népek és vallások ellen, mégis te ezen akadsz fenn álszent módon.
    Magyarellenességet még nem fedtél fel sehogy, pláne íly fennhangon, legalábbis annak nincs nyoma. ;-)"

    Nem vagyok oda a zsidókért. Nem is szimpatizálok velük. De az nevetséges, hogy bármi történik, azt a zsidókra kened.
  • Vol Jin
    #42
    "Az, hogy mi volt a kapcsolat a tálibok és az alkaloida, meg BL között már soha nem tudjuk meg. Az USA sokkal előbb támadott, minthogy konkrét bizonyítékokat adott volna, az afgán/tálib vezetés nem zárkózott el az együttműködéstől esetleg BL kiadásától. Konkrét bizonyítékok, vagy BL beismerő vallomása asszem a mai napig nem nagyon vannak, vagy is inkább csak annyi, mint az iraki tömegpusztítófegyverekre. "

    Menj már a faszomba!
    Hány éves vagy? 10?

    Ha egy kicsit idősebb lennél, akkor emlékeznél arra a videóra, ahol Bin Laden fenyegette a világot, hogy irgum-burgum döntünk le még tornyokat.
  • Tetsuo
    #41
    Ordas? Mitől lenne ordas? Mégcsak nem is zsidózás, ha feltételezzük, hogy a zsidózás alaptalan rágalom lenne a zsidók felé, ami nap mint nap megtörténik más népek és vallások ellen, mégis te ezen akadsz fenn álszent módon.
    Magyarellenességet még nem fedtél fel sehogy, pláne íly fennhangon, legalábbis annak nincs nyoma. ;-)
    Ha a cikk érdemi tartalma is eljutna a tudatodig és az ajánlott könyvismertető videót megértenéd, rájönnél, hogy szemernyi zsidózás sincs egyikben sem, csak az elferdült képzelgéseid vetülnek ki elborult elméd előtt.
    Képzeld el, hogy a zsidók nem többek, mint más népek, lehet róluk is negatív dolgokat állítani, ahogy a németekről vagy a katalánokról vagy amit te nagyon szeretsz, a magyarokról. Hogy az antigermanizmus és antikatalánizmus ellen nem, de az antiszemitizmus (ami éppen az arabokra is vonatkozna) ellen fellépnek rózsadombi jogvédők, de még az antimagyarizmus is lepereg róluk az is csak a linkelt cikket és ajánlott könyv igazságát bizonyítja.
    "Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod."

    Ha az igazság neked vagy másnak nem tetszik és akár törvények is születnek ellene, attól még igazság marad és hívhatod zsidózásnak. Ez esetben pont a zsidózás szó veszti el komolyságát, mert ütőkártyaként, érvként használod, ahelyett, hogy tényleg érvelnél.
  • Papichulo
    #40
    Egyszer ugyis meg kell halni, legalabb teli szajjal haljunk meg! :)
  • mr9
    #39
    Nem vagyok álszent... :), ugyanis nem örülök neki, hogy az amerikaiakban nem volt annyi ellenálló képesség, hogy megakadályozzák az elterjedését ezeknek. Ez inkább olyan "olaj a tűzre" mondat akart lenni, persze nyilván nem sok amerikai olvassa ezt a fórumot.
    ["Amit főztél, edd is meg!" What you have cooked, you should eat as well. ( You have to take the responsibility for your action.)]

    "Mindazonaltal az a rossz hirem, hogy a GMO-t mar eleg regota - evezredek ota - alkalmazza az emberiseg..."

    Sőt, mióta megjelent az első emberszerű valami, azóta a természetes módon kialakult (kereszteződött) növényeket fogyasztjuk.
    A keresztezéses nemesítéssel előállítottak is bizonyítottak már:
    (A cikk utolsó 2-3 bekezdésében a vetőmagpiac átrendeződéséről van szó 2006-ig, ha valakit érdekel.)
    http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=564%3Anoevenynemesites-es-genmodositas-1&catid=112%3Anovenytermesztes&Itemid=43&lang=hu

    Viszont azokat amiket most csinálnak, ahhoz képest, hogy mekkora bizonytalanság van körülöttük és milyen kevés ideje lettek bevezetve, igen nagy erővel szeretnék lenyomni a torkunkon... (Minmeghalunk, jaj :D)
    Utoljára szerkesztette: mr9, 2014.09.15. 13:19:11
  • Papichulo
    #38
    Logikusan osszeszedett cafolat :)
  • ReTeK
    #37
    "csak most mar celzottabban es pontosabban vegzik"

    aki ilyen mondatot képes leirni az azonnal elárulja magáról, hogy az életben nem hallott/olvasott a témáról részletesen ...kb. semmit se
  • Papichulo
    #36
    Az összes érve, hogy "antiszemita", aki az igazságról beszél

    A cikk, amit linkeltel, egy ordas nagy zsidozas volt... en ezt csak megallapitottam.
  • Papichulo
    #35
    Amúgy semmi bajom a gmoval csak kísérletezzenek vele még úgy 1-2 generáción át (1987-től) az amerikaiakon

    Kicsit sem hipokrata... :)

    Mindazonaltal az a rossz hirem, hogy a GMO-t mar eleg regota - evezredek ota - alkalmazza az emberiseg, csak most mar celzottabban es pontosabban vegzik. Emiatt sem lehet pontosan feltunteni a termekeken, hogy ez pont milyen, mivel nehez eldonteni hol a hatar. A jo hir, hogy eddig sem haltal bele, ezutan sem fogsz. Legrosszabb esetben megtermelheted magadnak vagy mehetsz a "biopiacra". Ha meg pozitivan akarod felfogni a folyamatot, akkor indithatsz egy bolthalozatot, ahol garantaltan csak GMO mentes termekek lesznek, ket legyet egy csapasra... bar ketlem, hogy ne lehetne beferni a nagy tomegtol :)
  • NEXUS6
    #34
    "Vagy inkább azért, mert Bin Laden irányította azt az országot, illetve a tálibokat.
    amennyi pénzt elkúrtak ott hadviselésre, annyit az életben nem lehet ott kibányászni."

    Az, hogy mi volt a kapcsolat a tálibok és az alkaloida, meg BL között már soha nem tudjuk meg. Az USA sokkal előbb támadott, minthogy konkrét bizonyítékokat adott volna, az afgán/tálib vezetés nem zárkózott el az együttműködéstől esetleg BL kiadásától. Konkrét bizonyítékok, vagy BL beismerő vallomása asszem a mai napig nem nagyon vannak, vagy is inkább csak annyi, mint az iraki tömegpusztítófegyverekre.

  • Tetsuo
    #33
    Ez bolond (mármint Papilchunó), felesleges vitatkozni vele. Az összes érve, hogy "antiszemita", aki az igazságról beszél vagy éppen "amerikaellenes". :-D
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2014.09.14. 13:55:53
  • mr9
    #32
    Addig jó, amíg nem múlt időben íródik... Épp erről szól a kezdeményezés, hogy ne így legyen, mivel:
    "a tárgyalási megbízások nem jogi aktusok, hanem belső előkészítő jogi aktusok és ezt nem lehet megvitatni az európai polgári kezdeményes keresztül, vagyis a titkos tárgyalások tovább folytatódnak, akár az érintett kormányok kizárásával is egyes szakaszokban"

    "Ha meg nem kell GMO elelmiszer, akkor veszel mast. Senki sem fog kotelezni ra."

    Áruld már hogyan, ha úgy alakulna, hogy behozzák ide is (mert esetleg/talán/lehet, hogy olyan szabályt hoznak, persze még nem tudjuk, mivel most folynak a - titkos - tárgyalások, ezért tegyük fel, mi lenne ha....) és beszennyezik a táblákat mindenhol?
    Volt már rá szándékos(!) kísérlet, szerencsé(nk)re nem jött össze:
    http://gmo.kormany.hu/akadalymentes/idoben-eltuntetett-nyomok

    Illetve: hogyan válasszak, ha meg sem lesz jelölve?
    Persze csak feltételes kérdés, mivel jelenleg küzdenek ezen és nem is nálunk, hanem Amerikában...
    http://gmoinside.org/u-s-gmo-labeling-foes-triple-spending-first-half-year-2013-reuters/
    Szeretitek a Coca-Cola vagy a Pepsi termékeit?
    Nagyon nem szeretnék (ott), hogy tudjanak róla, génmanipulált összetevőt tartalmaz a termékük...

    http://rt.com/op-edge/183956-gmo-ukraine-monsanto-imf/
    "There is also a very high risk of contamination for those farmers who choose not to use GMOs and we have seen this very clearly in North America where there has been a lot of contamination." ->
    http://www.ipsnews.net/2014/03/farmers-address-u-s-data-gap-gm-crop-contamination/

    http://www.globalresearch.ca/on-behalf-of-monsanto-gmo-food-crops-for-ukraines-bread-basket/5397344

    Amúgy semmi bajom a gmoval csak kísérletezzenek vele még úgy 1-2 generáción át (1987-től) az amerikaiakon, ha már ők bevállalták, aztán ha látjuk, hogy nem okoz gondot majd veszem-eszem én is...
  • ostoros
    #31
    Nem.
  • Papichulo
    #30
    Most nem fogom mindezt elolvasni, az erediteleg linkelt cikk felteteles modban irodott:

    "Az EU és az USA között létrejött szabadkereskedelmi egyezmény veszélybe sodorhatja hazánk génmódosítás-mentességét is, ránk szabadíthatják az egészségkárosító vegyszereket, a hormonkezelt marhahúsokat, kikényszerítheti a verespataki aranybánya megépítését, alááshatja az éghajlatvédelmi törekvéseket és a helyi élelmiszerek felhasználását."

    Ha meg nem kell GMO elelmiszer, akkor veszel mast. Senki sem fog kotelezni ra.
  • Papichulo
    #29
    De elolvashatod [kuruc.info link] ezt is

    Korrekt kis zsidozast sikerult ismet iderittyentened, ezzel ismet alatamasztottad a - korabbi :) - sig-edet ("A nép egyre hülyébb a médiának és a szórakoztatóiparnak köszönhetően.")
  • Papichulo
    #28
    Gyakorlatilag csak kazahsztánt kell kivenni.

    Ja, csak azt... meg Norvegiat, Svalbardot, Lengyelorszagot,, Maroccot, Mauritaniat, Somaliat, Egyiptomot, Burmat, Fulop-Szigeteket, Indoneziat, Azerbajdzsant es Turkmenistant.
  • mr9
    #27
    "Jol osszeszedett cikk... kizarolag pletykakra es talalgatasokra alapoz... :) "

    http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/non-registered/details/2041
    Találgatás, pletyka?

    A TTIP-ről:
    http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/about-ttip/
    Itt rögtön a második bekezdés:
    "It aims at removing trade barriers in a wide range of economic sectors to make it easier to buy and sell goods and services between the EU and the US."

    21 July 2013, Why has Monsanto "Quit" Europe? The Answer is ISDS in TAFTA/TTIP
    http://opendotdotdot.blogspot.hu/2013/07/what-has-monsanto-quit-europe-answer-is.html

    Ja, már itt vannak a szomszédban...:
    2013/12/19/
    http://monsantoblog.com/2013/12/19/monsanto-and-its-commitment-to-ukraine/

    28 August 2014, az ISDS-ről:
    http://trade.ec.europa.eu/doclib/press/index.cfm?id=1151

    September 10, 2014
    http://althealthworks.com/3779/monsanto-cargill-takeover-in-ukraine-could-open-the-gmo-floodgates-for-europe-other-countries/
  • Tetsuo
    #26
    Ha végignéznéd a videót vagy esetleg elolvasnád a könyvet, rájönnél, hogy te beszélsz hülyeséget.
    De elolvashatod ezt is és mindenki más, aki nincs képben hazánk ill. Budapest modernkori történelmének legfontosabb folyamatával.
  • ostoros
    #25
    Azért így megnézve nem is annyira. Gyakorlatilag csak kazahsztánt kell kivenni.
  • Papichulo
    #24
    Orulok, hogy sikerult tisztani, hogy az a kep irrealisan tulzo volt... ;)
  • ostoros
    #23
    A te listád inkább csak megerősíti, mint cáfolja, köszönöm.
  • Vol Jin
    #22
    "És közben azon törjük a fejünket, mit, hogyan, honnan lenne érdemes bányászni az űrben."

    A hülyék igen. Normális ember meg nem.
  • Papichulo
    #21
    Az afgán háborún USA talán ráfizet, de bizonyos cégek pont ellenkezőleg és az a lényeg

    Felsorolnad ezeket a cegeket?

    A nép egyre hülyébb a médiának és a szórakoztatóiparnak köszönhetően.

    Ezt remekul demonstralod is: "Youtubeon: Bunyevácz Zsuzsa, Világ-Panoráma, 2014.06.20'" :)
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.09.12. 10:57:17