13
  • Jawarider
    #13
    Először legyen hír , hogy van gondolkodó program stb-stb, majd max utána , hogy mire fogják be.
  • Papichulo
    #12
    CVN helyett a repülőgép-hordozó szót

    Mindenkeppen... de csak miattad ;)
  • Cat #11
    szerintem még elfért volna a hozzászólásodban néhány további betűszó, így még nem nézel ki elég tudálékosnak.

    (Fapadosrepüléssel foglalkozó indexen blogon is ugyanez megy, néhány földi kiszolgáló/csomagpakoló rövidítésekkel fitogatatja a tudását, amin mindenki csak röhög. És kérlek ne írd le most mindegyikről hogy micsoda, simán csak használd a jövőben pl. a CVN helyett a repülőgép-hordozó szót, már persze csak ha azt akarod, hogy mások értsék amit begépelsz.)
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2014.09.08. 13:54:38
  • Papichulo
    #10
    A leszállás nem autonóm, mert a hordozótól kap infót, ahogy az összes pilóta is...

    Azon lehetne vitatkozni, hogy itt mi szamit autonomnak, mindenesetre nem taviranyitasu, ahogy kvp allitotta.

    Az UCAV-k meg jelenleg csak COIN környezetben életképesek.

    Jelenleg igen, de ezeknek a fejleszteseknek az a celja, hogy ez megvaltozzon.

    Az első félkomoly légierő és légvédelem halomra mészárolná a dollártízmillós drónokat...

    De addig sem a dollartizmillios negyedik generacios es dollarszazmillios otodik generacios gepeket meszarolja... nyilvan ezeket kontextusban kell hasznalni. Ketlem, hogy ezeknek a programoknak kidolgozoi (DoD) nincsenek tisztaban a hasznalat limitacioival. Feltetelezem, hogy te is ki tudnal talalni jopar scenariot, ahol hasznosan alkalmazhatoak lennenek.
  • Molnibalage
    #9
    A leszállás nem autonóm, mert a hordozótól kap infót, ahogy az összes pilóta is...

    Az UCAV-k meg jelenleg csak COIN környezetben életképesek. Az első félkomoly légierő és légvédelem halomra mészárolná a dollártízmillós drónokat...
  • Papichulo
    #8
    A UCAV-okat nem COIN-ra kell hasznalni! Amugy mar jo ideje vannak olyan fegyverek, amik felismerik a celpontot es ezek kozul valasztanak maguknak... es mukodnek!

    A video lathato dronok meg teljesen autonom uzemelnek,, beleertve a lesszallast a CVN-re, ami nem kis teljesitmeny. Arra siman alkalmasak, hogy megmondjak neki, hogy szalljon fel, repuljon egy adott koordinatara, ott semmisitsen meg SPG-ket vagy MBT-ket es repuljon vissza. Vagy mondok egy masik scenariot, CAS. Egy folyamatosan a harcter felett orjaratozo gepnek a FAC elkuldi, hogy erre a koordinatara (vagy akar lezerrel megjelolve), adott tipusu fegyverrel merjen csapast. Minderre mar ma is adott a technologia, csak ossze kell rakni.
  • kvp
    #7
    A legtobb mai dron csak sima taviranyitasu gep, amin a mesterseges intelligencia kimerul a robotpilotaban, ami mar az osszes nagyobb polgari gepen is van, sot ujabban a kisgepekben is szeriatartozekka kezd valni. (lasd: garmin 1000) Ezen kivul van barat-ellenseg felismero rendszer, ami kepes megkulonboztetni a gep kornyezeteben talalhato repulo objektumokat, ez kb. a 80-as evek technologiaja, ami ugyan egyre jobb lesz, de nem forradalmi lepesekkel.

    A hadseregek persze olyan rendszereket szeretnenek, amik kepesek a legi es foldi celok felismeresere es azok automatikus megsemmisitesere. Ezzel csak egy baj van, amit egy afganisztanban szolgalo amerikai katona orjarat kozben fogalmazott meg egy veluk forgato riporternek: 'Azt hiszem a talibok azok valojaban a helyi civilek...'. Szoval meg a katonak sem tudjak mindig ki az ellenseg, nemhogy egy mai mesterseges intelligencia. A 'mindenre lovunk ami mozog es nem ad ki barati azonosito jelet' pedig nem igazan hasznalhato strategia ha nem nepirtas a cel.

    Tehat lehetnek a jovoben okosabb dronok es vadaszrepulok, de tenyleges harci feladatot adni egy robotnak ma meg nem igazan lehet, mert csak ossze-vissza fog lovoldozni mindenre ami ele kerul. Ha meg ember dont, akkor tovabbra is csak taviranyitasu gepek maradnak, valodi intelligencia nelkul.
  • Ahoy
    #6
    Azért az a drón elég brutálisan jól néz ki. Tényleg sci-fi az egész.
  • zoliii
    #5
    Nem :D
    https://www.youtube.com/watch?v=goPki_V34xA Jó film.
    Karom 1-es :D
    Szereplők: Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx, Sam Shepard, Richard Roxburgh
  • A Nagy Menyus
    #4
    Csak nekem jutott erről eszembe a 2005-ös Lopakodó c. film ?
  • Prof William
    #3
    Ajaj... Akkor ezek szerint csak elodázni sikerült a háborút...

    3 tonnás ólommellény eladó baráti áron!
  • Jawarider
    #2
    T2: A vadászgépek pilota nélkül repülnek önálló programok szerint......
  • KopaszIsten
    #1
    'A Pentagon a mesterséges intelligencia segítségével tenné még hatékonyabbá a következő generációs gépeket.'

    Csak aztán nehogy öntudatra ébredjenek. :/