561
1920303_787182634645062_1797955831_n.png
  • SlayR
    Ez legyen a legnagyobb probléma az egész sorozattal...
  • RAZOR27
    uh... na most néztem csak meg a 4. részt... hát ez gyenge lett nagyon. Biztos sok pénzt spóroltak a stábon, de most kilógott a lóláb.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az arkham udvarán lévő jelenetnél a háttér valami iszonyat igénytelenül volt bevágva. Látszódott hogy megvolt szemből még csinálva, de amikor Gordon-ra mutatott a kamera csak tekertek ugyanarról a képről egyet fotosoppba vagy valami, amikor Hárvin volt a kamera már nem is szaroztak, csak rávágtak egy homályos kék hátteret. Borzasztóan elvonta a figyelmem... Másik. Azt megtudom emészteni hogy az effektezésen is spórolnak és csak minden 5. lövést mutatnak, a többit csak offscreen, de az éttermi lövöldözésnél a fél másodperces vakuzás minden volt csak nem hiteles. A végén a maszek esővel való bénázás már szót sem érdemel.

Persze. Én se tudok jobbat, de inkább akkor forgassanak úgy hogy ne kelljen bevállalni olyan trükköt amit nem tudnak igényesen megvalósítani.
  • SlayR
    Ha jók a tippjeim a későbbi Joker (aki nem Napier néven fut) majd az Arkham kezeltjei közt fog felbukkanni, mint gyerek, és az idők során szép folyamatosan bontakozik ki, mint elmebeteg gyilkos.
  • Shiwo
    igazából a Burton - féle Batman filmben is 14 év különbség volt MK és JN között.. ott is felnőtt volt már Jack Napier mikor lelőtte Bruce szüleit..

de ez a sorozat is csak egy elgondolása a Batman világnak, párhuzamok lehetnek a mozifilmekkel, mesékkel vagy képregényekkel, de akár el is térhet tőle.. veheted úgy, mint egy újabb "reboot", mint a Nolan-féle triológia
  • LasDen #77
    NAgyjából egy korúak lehetnek, de ez változhat. Szóval ha szereplne, akkor lehetne akár 20 éves fiatal vagy 16-7 éves suhanc, aki csak pár évvel idősebb Bruce-nál. Vagy akár Cobblepot féle felnőtt...
  • BoneDragon
    Amúgy joker még nem is szerepelhet, nem? Kb annyi idősnek kellene lennie mint Bruce-nak... Bár lehet rosszul tudom.
  • ForzaInter
    :D:D
  • Narxis
    Jaja, egyik legjobb sori ez.
  • BoneDragon
    Eszméletlen eddig a sorozat, a pingvint játszó színésztől meg kiráz a hideg, rohadt jól nyomja, sose tudom épp mit fog tenni.
  • ForzaInter
    berendelték a teljes évadot, tehát 22 részes lesz az évad.

ez sztem nagyon rossz. így elfog laposodni az egész, és tele lesz töltelék részekkel. faszér nem lehet 13 max 16 rész..
  • SlayR
    Új rész kivégezve. Tetszik ahogy minden egyes epizóddal kap az ember valamit ami egy sima korrupt, sötét maffia témából varázsol egy beteg őrült, és iszonyat hátborzongatónak is mondható cuccot...egy gyerektörténetet sikerült felnőtté varázsolniuk...mondjuk amit kicsit soknak érzek az a leszbikus téma belemerülése. Mondjuk nekem az előbb említette háttérbe szorult karakterizálódás az egyik lényeges szál, hogy olyanokból lesznek később a fontos szereplők akik most amolyan teljes mellékesként vesznek részt a cselekményben. Nálam még most is felfelé ível a dolog sőt!
  • ForzaInter
    A sorozat készítője csinálta a Mentalista-t is, aki abból látott 1 részt már kb tudhatta előre mire számíthat. Egy epizodikus sorozat, a háttérben egy átívelő szállal. Azért amúgy nem egy sima krimi sztem eddig, bár valóban lehetne jobb. Én a 2 főszereplő (Gordons és Bullock) miatt egyelőre tuti maradok, és Gotham is rohadt jól megvan csinálva a sorozatban. Aki eddig negatívum az, a néger nő, akinek a karaktere nagyon hiteltelen és még irritaló is, és a kis Bruce Wayne is elég felesleges eddig..
  • SlayR
    Ez miért meglepő?! Hónapokkal a sorozat előtt megmondták, hogy ez nem szuperhős sorozat lesz...hanem egy "eredet történet".
    Utoljára szerkesztette: SlayR, 2014.10.12. 06:56:17
  • Oddball29
    A főbb karakterek szerintem félelmetes jók, de a bűnügyi sztori része az valóban gyengén kidolgozott. Reméljem, kiforrja ez még magát.
  • MoRT2195
    Hát ez elég gyenge eddig szerintem. Ez egy szimpla krimi sorozat eddig (mint mondjuk a Castle), csak annyi különbséggel, hogy Gotham világát már ismerjük. Semmi olyan nem volt benne, amitől ez több lenne, mint más. Azért kíváncsi vagyok hogy fog alakulni a sorozat története, de ha nem lenne semmi köze Batmanhez és/vagy a DC világához, akkor nem hiszem, hogy folytatnám, sőt szerintem bele sem kezdtem volna. És biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan vannak így ezzel. De hát egy jó névvel el lehet adni mindent.
  • SlayR
    Kezeltesd ki :DDDDD Amúgy meg nem szabad se a színészeket se a környezetet se semmit nem szabad hasonlítani eddigi megvalósításokhoz....részemről szerintem mindent megtettek a kialakuló vilűág megvalósításához kisebb zökkenők, és hibák mindenben vannak, de ez így jó.
  • PiszkosFred
    Igazad lehet, valoszinuleg ez az alapja annak a furcsasagnak, amit erzek ha latom/hallom. Caine utan egeszen mas. Nem a szinesszel van a gond, hanem a valasztas nem volt jo arra a szerepre, szerintem. De! Minden csak megszokas kerdese, lehet par het es fel sem fog tunni, volt mar ilyen :)
  • Ariakus
    Alfrédot lalakító színész egész jó de kb. ez a brit munkásosztály akcentus nem illik hozzá, főleg egy Michael Caine után.
  • PiszkosFred
    Eddig az uj evad legnagyobb meglepetese szamomra a sorozat. Igaz, sosem olvastam kepregenyeket (na jo, talan egy-kettot puhafejukent az iskolaban a Bobo es Goliat, no meg a Kockas ujsagok mellett ha valaki szerzett egyet), csak a filmeket lattam meg anno a foiskolan a rajzolt szemoldoku Batman parodia-sorozatot neztuk vegig kozossegi eventek reszekent (a bumm-bumm meg pewpew feliratost), szoval teljesen laikus es kivulallo vagyok a temaban. Lehet, hogy ezert tetszik az egesz hangulata, es nem ragom a kefet szittyabetmenrajongokent.

No meg a kesobbi pingvint alakito szinesz jateka, az felulrol log ki az egeszbol. Bar a Will Smith felesege se rossz, de a harmadik reszben mar idegesitett :) A tobbiek meg majd belejonnek, annyira nem gaz egyik sem - habar Alfred szerintem nem volt jo valasztas, de ez egyeni velemeny.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.10.08. 09:40:13
  • BoneDragon
    Viszlát
  • Ariakus
    Vártam ezt a sorozatot, plus azért mindig is érdekelt a Batman univerzum, de amit itt leadtak az elég gány. A látvány olcsó, látszik, hogy nincs benne sok pénz (bár a képregényadaptációk 90%-a elég igénytelen CG-vel van megcsinálva, úgyhogy ezen csodálkozni nem is szabadna nekem). A legfőbb baj azzal van, hogy akkora kliséhegy az egész, hogy inkább paródiája önmagának a sorozat (kicsit néha a 60-as évek beli Adam West-féle Batman sorozatot juttatta eszembe. A színészek keze is meg van kötve, olyan mintha nagyon meg lenne mondva nekik, hogy ebben meg abban a jelenetben hogyan fintorogjanak és milyen filmes közhelyeket puffogtassanak el.

Kár érte, mert van benne már az első két részben 2-3 olyan színész akiket nagyon szeretek, meg vártam is ezt a sorozatot, de olyan nevek mellett mint a True Detective, Sons of Anarchy vagy a Fargo (hogy csak olyanokat említsek amik idén mentek/mennek) labdába sem rúghat.
  • Narxis
    Elképesztően jó ez a sorozat, adja a Batman hangulatot.
  • SlayR
    Az új epizód jó volt bár jelentős történések nem voltak kivéve talán az epizód végi "WTF?" féle dolgot.... viszont a következő igen jónak tűnik:
  • Renegade
    huh, na majdnem kinyomtam 3! perc után, még jó hogy elolvastam itt, hogy Bruce nem 7, cicmic meg nem 20 (annyira lőttem be őket), ami kiverte a biztit nálam: komolyan, nézzétek meg újra az első 2 percet, catwoman úgy mozog, hogy egy részeg reumás tehént lemozogja, testtudat 0, mozgáskultúra 0, amivel semmi baj nincs, nem mindenki látott már élőben edzést, edzőtermet (bármilyet), de nem biztos, hogy a megfelelő szerepre castingolták a kislányt.

Na felszívtam magam, végigküzdöm.
  • Narxis
    Ez a sorozat BRUTÁLISAN jó!!!!
  • Oddball29
    Határozottan nézhető eddig. Én konkrétan szakadtam a második epizód alatt.
  • SlayR
    Gotham "The Season" és íme röviden az "EPIC!" kifejtése :)
  • BoneDragon
    Csak maradjon is a színvonal. Ezt több évad után már nehéz lesz eljátszani...
  • Quantumleap
    A Batman esetében nincs olyan, hogy Az (!) alapsztori. Többféle alapsztori van feldolgozásoktól függően.
  • SlayR
    Új epizód megnézve továbbra is tisztán megvan az "Asztak*rva!" életérzés ismét azért szépen adagolták, hogy ne laposodjon el a téma, és azért árulkodik a sorozat jövőjéről valahol azaz IMDB-s 8,5/10 is :) A karakterek egyre jobban kibontakoznak, és egyre inkább személyiséget nyernek ami nagyon tetszetős. Egy szezonnal kapcsolatos videó amit hírtelen elfogadható formában az országban megtekinthetően nem sikerült meglelnem kicsit árulkodik, hogy a folytatás is szépen belecsap a hétről hétre várás mély vizébe. Érkezik Victor Zsasz és a Madárijesztő is. Továbbra is az a véleményem messzemenően kiemelkedő témának nézünk elébe a sorozatok közt.
    Utoljára szerkesztette: SlayR, 2014.09.30. 04:23:37
  • MerlinW
    Azért egy 75 éves alapsztorit ne hasonlítsunk egy Hannibal filmhez:)
  • Quantumleap
    A Gotham úgy viszonyul minden korábbi feldolgozáshoz, mint a Hannibal sorozat a filmekhez.
  • MerlinW
    Meg persze.
  • SlayR
    Ez már szerintem a Sötét lovag szériában is bizonyos fokig megdőlt....
  • MerlinW
    Mindig a Bob Kane és Bill Finger féle eredettörténetet vesszük alapul. Ők alkották meg Batman-t és Gotham világát.
  • BoneDragon
    Igen, ezt írta...
  • ForzaInter
    Bruce 13, a csaj meg 15.
  • Shiwo
    hol van az 10 év ? Bruce mennyi lehet most ? 12 körül ? sokkal kevesebb nem hinném.. Selina meg ránézésre 15 max 17... lehet köztük 3-5 év..

ill most gyorsan megnéztem a színészeket, David Mazouz 13 éves, Camren Bicondova 15.. van köztük 2 év, gondolom a sorozatban sem fogják őket többnek beállítani..
  • SlayR
    Mivel a teljes második rész Selináról szól talán fölös lett volna jelentősebb szerepet szánni neki az első részben...
  • SlayR
    Azért azaz "Eredettörténet" tág fogalom, mert attól is függ, hogy melyik Batman világot nézzük....és, ha azt nézzük volt rá már utalás, hogy Nygma azért lett olyan agy a bűnözés terén, mert tudta a belső dolgokat akár a játékokban is....és ez se teljesen igaz, hogy később ismerte meg Brucet Selina.....mivel, hogy volt egy képregény sztori amiben Batmanként találkozva vele mesél neki egy sztorit az árván maradt fiúról akinek a szüleit megölték, és elmondja neki, hogy igazából ő mindig is tudta, hogy a későbbiekben fontos szerepe lesz Gothamben...