561
1920303_787182634645062_1797955831_n.png
  • csigafi #561
    Batman sori? Hát akkor javaslom a Gotham sorit neked
  • grebber
    #560
    Az a gonosz és szomorú ,hogy ömlőnek a jobbnál jobb sorozatok ,de egy min. ilyen szintű Batman sorozat senkinek sincs az eszébe :(
  • csigafi #559
    Én a befejezéssel nem voltam megelégedve elég gonosz egy húzás volt :-) így befejezni. Na de mindegy az életben is vannak ilyen gonoszságok és kész.
  • hawkie22
    #558
    En nagyon sajnálom, hogy véget ér a sorozat. Nekem tetszett a 11. rész, a 12. rész az elözetes alapján nagyon várós. :)
  • IXEMGabeo
    #557
    nagyon komoly ez az 5. evad eddig...nagy fordulat volt mikor kiderult, h Ed lotte le a menedekhazat raketavetovel:D

    Jeremiaht leszurta Selina eleg komoly dolgok vannak itt
  • ToCsEk
    #556
    én elmaradtam 4. második felével
    nincs idő
  • RatBaG #555
    Én letöltöttem az első két részt, de nem vitt rá a lélek. Lehet megvárom a végét, ledarálom egyben, vagy ejtem az egészet.
  • IXEMGabeo
    #554
    ez az 5. evad kegyetlen jo eddig...mi van senki nem nezi? mar lement a 3. resz is
  • IXEMGabeo
    #553
    ja utananeztem meg is lepodtem, hogy abban is szerepelt, nagyon dog a no nem is tudtam h brazil szarmazasu
  • RatBaG #552
    Ajánlom a deadpoolos jeleneteit...
  • IXEMGabeo
    #551
    ja igen olvastam, hogy Thomkins doki (nekem vegig a kedvenc noi karakterem volt), osszejott a valosagban Gordonnal...

    latszott is, hogy osszeillenek azt a not en is blokkolnam
  • IXEMGabeo
    #550
    an amugy nem vagom, hogy Roman Sionis, a fekete maszk normal esetben, az elso evadban tunt fel, aki Gordon elintezett szepen majd Galavan kihozta Arkhambol es meg is olette Tabithaval...se Strange nem hozta vissza a halalbol es senki mas....tenyleg megoltek ezt a faszit orokre?? es pl Tuzbogar miert egy csajszi lett Garfield Lynn helyett?
  • IXEMGabeo
    #549
    tegnap vegeztem a sorozattal, mind a 4 evadot lattam...

    elvezetes volt komolyan eltekintve par erdekes jelenettol nagyon ossze lett rakva a sztori
  • tigeroo
    #548
    Pingvin gyakorlatilag egy elmebeteg. De igen, rohadt libsik

    https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_in_the_Batman_franchise
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2018.11.09. 06:42:47
  • IXEMGabeo
    #547
    huu de ultragaz hogy Pingvinbol meleget csinaltak...3. evadnal jarok...kibaszott liberalizmus minden sorozatban ezeket a baromsagokat ellovik

    2. evad szenzacios volt mindvegig kiveve az evadzarot...
  • IXEMGabeo
    #546
    erdekes elozmenysztori, de otletes mindenesetre...Batman karakteret szeretem igy evidens, hogy belekezdtem a sorozatba...

    egy uj alapsztori vonalat kovettek az irok es meg kell mondjam elvezetes. 1. evaddal most vegeztem es rendkivul tetszett. Termeszetesen sok baromsag volt, de izgalmas egyben...

    Akiket kedvelek:

    Pingvin: aki valoban a hatan viszi a sorozatot, haborut inditott, oli varatlanul az embereket es akkora fordulatokat csinalt, hogy csak pislogtam. Gordonnal karoltve teszik egymasnak a szivessegeket, mar a vegen nevettem mikor Gordon elment hozza, hogy megoldja a nyomozasat majd az evad vegen ismet megmentette ot Harvey es Gordon. Erdekes karaktere van, mert az eredeti tortenet szerint o a csatornaban nevelkedett a pingvinek kozt a szulei pedig nem is vettek rola tudomast...

    Gordon: jo a szinesz, bar az 50-es eveiben jaro Gordon nem tunt akkora nagyszamnak miutan Batman mindig mindenkit elkapott, nekem tetszik, hogy o a fohos es elvezet nezni, hogy erkolcsileg tiszta rendorkent probal helytallni a bunok varosaban. Az evadzaroban viszont nem ertettem minek avatkozott bele a bandahaboruba. Tudom, hogy igy izgalmasabb volt a befejezes, de felesleges volt rambot csinalni belole a vegen.

    Harvey B: az elejen azt gondoltam, hogy rossz zsaru, de a "kecske" gyilkosos epizodtol kezdve megkedveltem es marha jo szovegei vannak. Gordonnal remekul kiegeszitik egymast.

    Edward Nygma: nagyon jo a szinesz srac, aki alakitja remek valasztas volt. Tetszik a sztori miszerint a rendorsegnel helyszinelo. Mar itt is fura dolgai vannak es az utolso epizodokban gyilkolt is. Kezd tebolyulni, ahogy az elvarhato tole, viszont nagyon hiteles. Kivancsi vagyok mi lesz a szerelmi szallal kozte es a szemuveges csajszi kozt. Top nalam o is.

    Thompkins doki: noi karakterek kozul o az egyike a normalisoknak es jobban illik Gordonhoz, mint Barbara. Felo, hogy tortenni fog vele valami.

    Fish Mooney: Csakugy, mint pingvin mindig tartogat meglepeteseket. Nem igazan tetszett az a sztori szal miszerint a hajojat elteritettek majd elraboltak es olyan helyre vittek ahol szerveket cserelnek meg testreszeket embereken kisse tulzas volt a szemgolyos jelenet is, de na kell az izgalom. Meggyozodesem, hogy hiaba esett le a vegen nem halt meg. Ennek a nonek 9 elete van viszont vegig fordulatokat hozott a sorozatba es csakugy, mint pingvin o sem valogat az eszkozokben.

    Akik csalodas: Selyna azaz a macskano:(, hat legfokeppen az, hogy jobb a biztos alapon kilokte Alfred egykori legjobb baratjat Reginaldot, es a vegen a punkos frizura majd az, hogy Fish mellett ott kemenykedett, hogy megoli Gordonekat nalam kiverte a biztositekot. Holott a karaktere jol indult, mikor Brucenak segitett. A macskano nem gyilkos, hanem tolvaj nala nem tetszik a tortenet, amit alkottak, de remelem a kesobbi evadokban ez meg valtozik. Valaki irta a mozgasa is furcsa nos nekem ez azert hiteles, mert a szereplok zome itt meg fiatal es gyerek igy nem kell, hogy profi parkouros legyen a csaj bar igy is eleg szepen ugralt a tetokon.

    Barbara Gordon: Nekem o szimplan idegesito, pedig tudtommal nem gonosz karaktert az evad vegen hirtelen pszichopatava valt azutan a trauma utan, amit a sorozatgyilok okozott neki (Peter Petrelli):D:D. Igazabol a parbeszedei Gordonnal engem untattak alig vartam, hogy elmenjen Gothambol es amikor mar kezdett erdekes lenni szamomra hiteltelen lett, hogy megtamadta a dokinot a vegen, na meg ez, hogy a gyilkossal megolette a szuleit nekem tulzas. Ezek utan nem is ertem Gordon, hogy fogja felesegul venni.

    Harvey Dent: Egyelore nem tetszik a szinesz, aki jatsza indokolatlanul kerekednek a szemei egyes jeleneteknel...lehet kesobb jo lesz. Az ermes dolog is oke, ahogy Nigmanal a rebuszok hisz meg az elejen vannak, de Harvey szinte alig szerepelt. Igy nem mondanek rola negativat kesobb alakulgat meg.

    Tovabba: tetszettek a madarijesztos reszek, meg akkor is, ha 2 epizodot kaptak osszesen. Jonathan apja a biologia tanar pedig egy az egyben hasonlitott a rajzfilmben levo Scarecrowra, (Batman rajzfilm), akinek szoke haja volt. Kivancsi leszek vele mi lesz kesobb.

    A zsaruk Gordonekon kivul rendkivul gyavak a sorozatban ez foleg ott volt kiabranditoan bosszanto, amikor Victor Zasz az embereivel elkezdtek ott lovoldozni. Errol jut eszembe nem is ertettem Victor hol volt, amikor Falcone bajban volt a vegen? Hisz o a testore elvileg es az evadzaroban sehol se volt.

    Butch karaktere erdekes lett pedig csak Fish szolgaja volt az elejen. Kesobb nagyon jo epizod volt az is, mikor a gyerekkori baratjat lelotte csakhogy Fish erdekeit vedje..es a vegen belelott pingvinbe es Fishbe, nagy jelenet volt...

    az elso evad kb az egesz maffia rivalizalasra epult 2 olasz csalad kozt, Bruce, aki kesobb Batman lesz gyerekkent elkezdi megismerni onmagat es probal nyomozni a szulei halalanak korulmenyei kozepette mikozben a cegen beluli zsarnokokkal kell megkuzdenie...ki fog o bontakozni a szinesz kolyok jo.

    Alfredot nem tudom hova tenni. A filmekben levo komornyikok Michael Caine es a Burton filmekben levo oreg magasra tettek a lecet. Ez a faszi sem rossz es belevittek egy kulon sztorit miszerint pazarul jo a kozelharcban az urge. O is hitelesnek tunik az angolos uriember stilusaval:) Kesobb talan megjobb lesz.
  • Shiwo
    #545
    "Gotham writer Todd Stashwick has announced he is co-writing the upcoming Suicide Squad sequel with Gavin O’Connor "

  • Shiwo
    #544
    "A Gotham epizódszámáról nincs infó, de az biztos, hogy az évad Bruce Batman-né való átváltozására fog koncentrálni."
    By Sorozatjunkie

  • Norbi1990
    #543
    Kár, hogy nem lesz folytatva mint Batman sorozat.
  • BoneDragon
    #542
    Néha már kicsit erőltetettek a részek, de azért még simán meg tudna élni pár évadot. Tényleg sajnálom.
  • Shiwo
    #541
    de legalább nem sima kasza, így le tudják zárni (és Bruce felveheti a denevérköpenyt a végén..)
  • BoneDragon
    #540
    Szomorú
  • Shiwo
    #539
    "FOX berendelte a Gotham 5. évadját. Egyben cancel-özte is, szóval ez lesz a lezárása."
  • Shiwo
    #538
    S04E17

    azért az utalás ott volt (:

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    "Egyetlen rossz nap is képes az embert az őrületbe kergetni. A te esetedben viszont inkább egyetlen rossz fújás."

    Méghozzá erre :

    "A Batman: A gyilkos tréfa 1988-as képregénytörténet, melynek írója Alan Moore, rajzolója pedig Brian Bolland. A mindössze 48 oldalas Gyilkos tréfa egyike a legjelentősebb és legsikeresebb Batman-történeteknek. A cselekményének központjában Batman, és legfélelmetesebb ellenfele, a Joker párharca áll, melyet elsősorban pszichológiai síkon vívnak. A Joker, miután sokadszorra ismét megszökik az Arkham Elmegyógyintézetből, be akarja bizonyítani, hogy „egyetlen rossz nap” is képes bármilyen kiváló embert az őrületbe kergetni. A kegyetlen kísérlet alanyának pedig James Gordon rendőrfelügyelőt szemeli ki. A történet folyamán a visszatekintésekből az olvasó megismerkedhet a Joker eredettörténetével, legalábbis annak egyik változatával."


    illetve némi spekuláció, korábbi promóciós képpel..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    annó a készítők kijelentették, hogy nem Jerome a Jóker, de köze lesz a bohóc "megszületéséhez"

    és hát kiadtak korábban egy promóciós képet, amin egy fehér arcú lila öltönyös illető látható..


    az emberek azt gondolták, hogy Jerome.. csakhogy az arca nem sérült.. eró Jeremiah kell legyen a képen..

    ha nem tesznek bele további csavarokat a készítők, akkor sanszos, hogy Jerome a fentebb említett idézetnek megfelelően megoldja, hogy ikertestvére még nála is zakkantabb legyen, létrehozva Batman ikonikus ellenfelét..

  • Palinko
    #537
    Igen lehet az a baj, hogy bár a batman filmeket szeretem a képregényeket nem ismerem és ezért más szemmel nézem én mint azok a rajongók akik tudják az egész univerzumot.
  • tigeroo
    #536
    nézd, ez batman rajongóknak szól. én örülök, hogy láthatom a kedvenc gonosztevőimet ügyködni. el kell ismerni, hogy jól kitöltötték ezt az "űrt" a múltjukban.
  • Palinko
    #535
    Egyrészt ez a sorozat, eltérhet egy kicsit a filmektől, másrészt meg ha valakiről nem tesznek említést még valahogy visszatérhetett, rajongók kitölthetnék a lyukat fantáziával, nem lenne fontos a sorozatban erőltetni.
  • grebber
    #534
    Mivel a Batman filmekbe kb mindegyik szereplő jelen van elég baromság lenne ha senki nem térne vissza a halálból....
  • Palinko
    #533
    Nekem inkább az volt az érzésem az eddigi 4. évaddal kapcsolatban, hogy kezd rendesen kifáradni a sorozat. Nem tart sehova, ugyanazokat húzza meg. Már fárasztó kicsit, hogy mindig mindenki visszajön a halálból, senkivel nem tudnak leszámolni, Gordon megy és mindenkit elver, majd szorult helyzetbe kerül, de csodával határos módon kikeveredik belőle. Bruce ezredjére is eltávolodik Alfredtől majd újra visszatér. Nem tudom miért nem vállalják be, hogy cserélnek pár színészt, és nem térne vissza mindenki a halálból cserébe tényleg lenne dramaturgiai hatása ha valaki valahogy visszajönne. Azért van benne pár jó fordulat Falcone lánynak köszönhetően, meg hogy bevállalták a gyerek gyilkosságot az nem semmi ott meglepődtem, ez nagyon érzékeny téma szokott lenni, szóval még érdemes nézni, de szerintem lassan meg kéne újulnia, vagy jobban járnánk egy jó utolsó 5. lezáró szezonnal mint ezt a mostani receptet húzzák a végtelenségig.
  • RatBaG #532
    most rendesen rákapcsolt a sorozat, elég jó tempóban épül mindegyik karakter.
    jim meg a bajusz... :D
  • Grifid71
    #531
    Pingvin a legkirályabb karakter, simán kijárna egy emmy az alakításáért. Bár a Jerom-ot alakító Cameron Monaghan-nak is kijárt volna egy az igazi Joker-ért.
  • tigeroo
    #530
    dehogy, szünet és jön a következő fele tavasszal. bocsánat, én írtam rosszul...
  • hawkie22
    #529
    Csak 12 részes lesz ez az évad?
  • tigeroo
    #528
    az utolsó rész ütni fog. ott volt halál...

    jó kis évad volt, pingvin lejátszik mindenkit a vászonról. de a kis bruce sem piskóta, nagyon jól illik a szerep neki, szó szerint belenő. jó látni.
  • BoneDragon
    #527
    Szerintem elég erőltetett ez az évad, az meg kifejezetten idegesít, hogy ebbe soha senki nem hal meg... Mondjuk le vagyok maradva 3 résszel, de nem tudom rávenni magam, hogy letöltsem, pedig egyik kedvenc sorozatom volt.
  • grebber
    #526
    Ha nem létezne Batman akkor még én is agyalnék rajta ,de ez csak színezés....
  • ToCsEk
    #525
    jaja, de akkor gothamnak annyi azt meg nem hagyhatta, ilyen a karaktere, attól még kurva jó rész volt megint
    amúgy Bruce, hogy fog helyre jönni?
  • grebber
    #524
    Ez a zsarolás Gordon felé elég faszság...

    A helyében kiállnék és ahogy szokott szónokolni elregélném ,hogy elkurta csak azért lett boss mert és elmondana mindent és ha úgy látják jónak lemond blabla..... De sorozat kell a dráma meg a fordulat meg minden.

  • ToCsEk
    #523
    10rész annyira epic volt :D
    sok balfaszkodás nagyon adta Barbara és a bandája :D Nah meg Victor :D
  • RatBaG #522
    ez a malac úr elég jó karakter volt.