19
 • wraithLord
  #19
  "Egészségesen"-en nyilván a betegség nélküliséget értettem, nem a kényszeres egészségesen élésre való törekvést. Szóval igazad van. A gondolatmenetem éppen ezért nem hibádzik, kicsit többet láttál bele, mint ami akart lenni.
  Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2014.08.25. 22:54:12
 • torreadorz
  #14
  Hogy mi az élet lényege azon vitatkozhatnánk. De szerintem nem az un. "egészséges" élet a lényeg.
  Mert élhetsz akármennyire egészségesen, úgy is meghalsz. Sőt még csak arra sem garancia hogy sokáig élsz, mert ez csak statisztikai szinten müködik, de egyénre bontva simán meghalhatsz 30 évesen rákban akkor is ha full egészségesen éltél. Majd ellensúlyoz valaki aki 90 évesen hal meg.

  Hanem a lényeg a boldog élet. És ha te egészségtelenül élsz boldogan, akkor az életed semmivel sem rosszabb mint aki füvet eszik és állandóan harcol a genetikája ellen mert pl. hizásra hajlamos.

  Persze félre értés ne essék, az egészséges élet nem hátrány sőt, de a kevésbé egészséges élet még != betegség és itt hibádzik a gondolatmenet.
 • Laza
  #13
  "Már a tehetős rómaiak"

  Ilyen fémmel díszített tehetős roma(ia)k ma is szép számmal akadnak :D
 • Laza
  #12
  Tehát a lényeg, hogy 40 évesen a jó kis zsíros pörköltömet nem mindegy, hogy milyen kanállal eszem ... ne fémmel, de ne is műanyaggal, inkább a kenyér végével lapátoljam ... és az ubisalit mellé még véletlenül se műanyag edénybe tegyem, de ne is fémbe, üvegbe, de ne ólmosba ... és ha nem muszáj ne vegyek közben levegőt :D
 • wraithLord
  #11
  Csak az élet lényege nem a halál. Mint ahogy az se mindegy, hogy az ásó a pincében van vagy hány éves a kapitány.
  Nem az számít, hogyan halsz meg, hanem hogy hogyan élsz.
  Vagy: az gyakorlatilag tényleg mindegy, hogy egészségesen vagy betegen halsz-e meg... de az már nem mindegy, hogy egészségesen vagy betegen élsz-e. (:
 • barret
  #9
  Az egyik ember meghal 40 éves korában rákban,a másik meg 90 évesen beesik a metró alá... Nézzük meg Churcill milyen egészségesen élt :D
 • torreadorz
  #8
  Lehet de a különbség csak annyi hogy egészségesen halsz meg vagy egészségtelenül :D
 • wraithLord
  #7
  Csak az oxigén (és gyökei) oxidáló hatása ellen vannak célzott enzimes és nem enzimatikus védekező rendszerek.
 • torreadorz
  #6
  Meg az a helyzet, hogy az egészségre a legveszélyesebb az élet. Eddig minden élő meghalt... Az oxigénről nem is beszélve, ami elégeti a testet...
 • wraithLord
  #5
  Az okoz(hat), ha oldatba kerülnek a műanyagedényt alkotó polimer monomerei. Attól függ, mi van az edényben, pl. milyen a kémhatása.

  A műanyagok fogdosása a beoldódott műanyag monomerek megevése/megivása után helyezkedik el veszélyesség szempontjából.
 • Sir Quno Jedi
  #4
  Már az is rákot okoz a kutatások szerint, ha műanyag edényekben tároljuk az élelmiszert.
 • wraithLord
  #3
  "Ugyanakkor a műanyagok meg sokkal durvábban mérgezőek és rákkeltők, szal. nehéz megtalálni a helyes utat."

  Senki ne egye meg a mobiltelefonját, ha műanyagból van. :D
 • Sir Quno Jedi
  #1
  Nahát, most meglepődtem, hogy ezek a fémek allergiát meg mérgezéseket stb. okoznak. (not)

  Értelmes ember nem tart a bőrén/közel mindenféle fém cuccokat. Már a tehetős rómaiak is erősen degenerálódtak az ólomkristályoktól, mivel nem tudták megfelelő technológiával elkészíteni azokat és bezony az ólom szépen kioldódik idővel. Evvan. De még a vízvezetékeik is ólmot tartalmaztak stb.

  Vigyázni kell minden fémmel, mert a szervezet nagyon érzékeny ezek egyensúlyára. Ugyanakkor a műanyagok meg sokkal durvábban mérgezőek és rákkeltők, szal. nehéz megtalálni a helyes utat.