6
  • hgj11
    #6
    Erre a célra valóban alkalmasak lehetnek. (A kétségek persze továbbra is megmaradhatnak, hogy ki mire fogja használni a nyilvános ismereteket.)

    Ugyanakkor a cikkben: "Az amerikai hadsereggel szorosan együttműködő ügynökség, a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) teljesen kiváltaná a jelszavakat, amelyek komoly biztonsági kockázatot jelentenek, alternatív azonosító mechanizmusokat keresnek." Ez nincs teljes ellentmondásban azzal, amit írtál, de legalábbis félrevezető.
  • kvp
    #5
    A biometrikus adatok nem a jelszo, hanem a felhasznaloi nev kivaltasara alkalmasak csak, tehat altalaban publikus, barki altal megismerheto informaciokent erdemes kezelni oket. Arra jok, hogy azonositsak a felhasznalot, akitol ezutan meg lehet kerdezni a tenyleges jelszot, amit viszont idealis esetben egy neuralis matrixban tarol, tehat jelen eszkozokkel nem nyerheto ki. Minden merheto biometrikus adat egyben le is masolhato.
  • torreadorz
    #4
    Az összes biometrikus azonosításnak ugyanaz a baja: ha egyszer kompromittálódott (lemásolták) akkor vége a történetnek mert nem lehet megváltoztatni. Szemben egy jelszóval vagy egy elektronikus kulccsal.

    Lásd ujjlenyomat, anno mekkora hype volt ma meg már fabatkát sem ér
  • hgj11
    #3
    A legtöbb felsorolt lehetőség kiválóan alkalmas egyre szofisztikáltabb BigBrother modellek megvalósításához.

    Ezzel szemben, ha a jelszavakat kellene velük kiváltani, akkor elég kétes sikert ígérnek. Valaki szívverése sok külső körülmény függvénye, és lehet épp akkor nem fog sikerülnie bejelentkezni a bankba, amikor felrohant a lépcsőn, mert sürgős lenne bejelentkeznie, stb...

    Ráadásul szinte mindegyik felvázolt új módszerről elmondható az is, hogy csak addig véd az illegális használat ellen, amíg nem számít szabványosnak, és senki nem tudja, milyen "jellemzőit" kell a célszemélynek megfigyelni ahhoz, hogy ellopható legyen az azonossága.
    Utoljára szerkesztette: hgj11, 2014.08.18. 21:15:13
  • KopaszIsten
    #2
    Meg lehet változtatni a vénákat, de kemény évek munkája van benne. (Zsíros ételek, stb...) :P :D
  • Macropus Rufus
    #1
    az új ftc stadionba valami véna scanner van. A gép kiböki azt ha pl. élettelen a kéz. Ráadásul az ember nem képes megváltoztatni a vénáit. De ez megint egy felesleges marhaság, úgy is ki fogják játszani ezt is. Ez olyan mint a fegyver-páncél versenye. Mindig lesz egy erősebb fegyver ami erősebb pánélt von magával és az ismét egy erősebb fegyvert.