11
 • Yagami
  #11
  Már rég beköszöntött...csak még szerencsére "megy a harc" a túlélésért, és az igényességért.
 • zola2000
  #10
  Azt írtam, hogy "az utóbbi pár évből", a civ5 4 éves, az endless space 2012es ... idén még tényleg nem jelent meg stratégia?!

  Nem mintha újmániás lennék, az imperium galactica 2vel is nemrég játszottam, de ... szinte teljesen halott a stratégiai játék mint műfaj manapság, pedig az irányítása az imperium galactica 2nek tökéletes 10collos android tableten (telefonon használhatatlan) tehát jöhetnének pc mellett arra is ilyen komolyságú címek, de nem jönnek sajnos.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2014.08.11. 13:29:52
 • BCs design
  #9
  civ 5
  endless space
  xcom
 • zola2000
  #8
  Létezik még jó stratégia? Kb a tropicon és a galactic civilizationson és a total waron kívül mást nem tudok mondani nyugaton az utóbbi pár évben (japánban még megy a nobunaga ambitions, romance of the three kingdoms a japán trendekkel szembemenve szintén elsősorban pcre készülnek, de a stratégiai játékokra nyugaton nincs igény a koei szerint, ezért ezeket nem lokalizálják angolra)
 • Vol Jin
  #7
  Bullshit. Az egész egy PR szófosás.
 • CairoJack
  #6
  Szerintem az ég adta egy világon semmi nem helyettesíti a PC-t. Konzolon, vagy más játékplatformon nem lehet egy tisztességes FPS-t játszani, egy jó stratégiait vagy egy komoly szimulátort tolni. Persze vannak konzolra írt játékok, Pl a nagy klasszikus mortal, meg az ugrabugra kinectes vackok, de ezeket lehet PC-n is.

  Tehát PC-n gyakorlatilag mindent lehet játszani, PC nélkül viszont a játékok 90%-a kiesik. Vagy legalábbis sokkal élvezhetetlenebb, silányabb.
  A multiplatformitás egyenlő a jó játékok halálával, a játékélmény elsilányulásával. :(

  Persze fejlesztői szemmel érthető: több platform, több játékos, több eladás. Legalábbis elvileg. Gyakorlatilag meg a jó játékokból 1 platformon is lehet brutál eladásokat összehozni, a vackokat meg sehol nem veszik. PC-sként egyre kevesebbet játszok, mert egyre kevesebb a minőségi játék.
  Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.08.08. 17:04:17
 • emberz
  #5
  Nincsen az a platform, ami helyettesíthetné a pécét. Bár a gyártók nagyon erőltetik, vajon miért is...? Én ha játszok, akkor itt ülök a magam "irányítópultja" előtt, és ezt az érzést egyetlen platform sem tudja visszaadni. Ha akarom egyszerre játszom, csevegek és szörfözöm. Mert bírja a gépem. Ha nem bírja, akkor fejlesztek rajta... Ilyen egyszerű.
 • Hecker007
  #4
  És beköszönt a selejt hulladék, nulla kihívást nyújtó játékok korszaka....
 • CairoJack
  #3
  Csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal. Régen baromi sok jó PC-s játék volt, manapság egyre inkább trend multiplatformos fosch játékokat fejleszteni. 2-3 gombok kell használni azt csók. Iszonyat unlamas, hulladék vackok kerülnek ki így a piacra. Ugrás = Space, Futás = Space, Gugolás = Space, Fedezék = Space, Interakció = Space, Védekezés = Space, Újratöltés: na ez volt a beugratós kérdés, mert az általában R, de kb itt ki is merült a paletta. Baromira el tudják cseszni a konzolos játékok a PC-s élményt.
  Ha ez a trend egyre csak erősödik nem lesz értelmes játék a PC piacon. :(:(
 • AgentKis
  #2
  Egy 3+ gombos görgős egérrel és billentyűzettel jól játszható élvezetes játék tapicskolós telefonnal rémálommá változik (3D FPS játékok). PC-n olyan játékot játszani, amihez elég 1 gomb az egéren (passziánsz), hát finoman szólva is ingerszegény... És akkor a konzolokról még szó sem volt.
  Szerintem nagy hiba lenne a 3 platformot összegyúrni.
  Kb. olyan, mintha egy kisbusznyi embert szeretnénk szállítani valamivel, ami egy mopedautó helyére képes parkolni és 5 másodperc alatt gyorsul 100-ra azonban van benne felező és difizár, hogy terepen is jó menjen, viszont az autópályán se kelljen vele szégyenkezni.
  Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2014.08.08. 12:55:11
 • Neocortex
  #1
  már most is mérföldekről látszik ha egy adott game multiplatformra készült, rengeteget veszít a komplexitásából :(