21
  • Tetsuo
    Hogyne lenne? Az egyik angol kollégám mesélte, hogy vett egy 50 hüvelykes HD tévét 250 fontért az Argos-ban... kérdeztem, és mi a márkája, milyen a képminősége? -Azt nem tudom. :-D
  • Ari18
    Ezzel nem tudok vitába szállni, viszont az előző álláspontomat fenntartom. Olcsó és nagy átlójú tv szeretnék felesleges sallangok nélkül. Sajnos ilyen nem lesz...
  • Jani Hun
    én especiel a rosz szemem miatt nemvennék 4k tvt, oké szemüveg, de egy 106 centis tvt akkor se fogok 1 méterröl nézni, ha jó ha rosz a szemem, szeirntem nemvagyok vele egyedül de az tény h kevés az olyan ember aki a szeme miatt nem vesz olyan tvt, biztos szép meg jó, de (fingom sincs a témáról) szerintem a 4k hoz, olyan minöségi film, müsor, esetleg játék(consol) is kell, és ha már játékoknál tartunk, 4k hoz gép is kell ami meg nemolcsó, szal max hardcore gamerek tudnának venni akik abbol élnek, de öket meg támogatják..

maga a tv gyártásával nincs baj, csak rosz a célközönség, az átlag feletti ember. aki meg kögazdag remélhetöleg nem tvre költ
  • wraithLord
    Én úgy vagyok vele, hogy feleslegesen nem duplázom a kütyük számát. Pl. számítógépen is lehet játszani, minek még konzol, a számítógépnek is van monitora, minek TV stb.

Igaz, konzolexkluzív játékokkal nem tudok játszani rajta (az esetek 98 %-ában nem is akarok), és igaz, a monitor képátlója nem túl nagy, és csak full HD, plusz nem használok tunerkártyát (amúgy van), szóval max. internetes TV-t vagy felvett adásokat tudok nézni... De a munkából és a megszokásból adódóan úgyis folyton ott ülök a gép előtt, szóval majdnem felesleges pénzkidobás egy nagy TV-t venni filmnézéshez, a TV adók nagy része pedig nem érdekel, ami igen, azt megtalálom a neten is...
    Okostévé helyett is ott a PC. Az okostelefon még oké, mert az egy _hordozható_ kis PC gyakorlatilag, de az okostévé mire jó... Majd kiderül, ha egyszer találkozom eggyel...

Egy 4K monitor jó lenne, de amíg nem érik egy "gamer" IPS TFT szintjét, illetve nem lesz megfizethető ára, addig kihagyom.
  • Szefmester
    A gond inkább az szerintem, hogy az okos funkciók túlságosan korlátozottak, és "buták" egy párezer forintos droidos mikroPChez képest.
  • zola2000
    Pontosabban pár êv mulva már nem lehet nem okostvt kapno, ma még túlárazzák ezt a funkciót.
  • zola2000
    Értem hogy nem akarsz tvn netes videókat nézni, de: egy tvben már amúgy is kell cpu, hogy az mpeg4 videójelet dekódolja, innentől ma már csak egy filléres plusz alkatrész kérdése, hogy netről jöjjön a jel tv helyett, inkább csak az történt, hogy egy gyártónak sem éri meg kihagyni.
  • Szefmester
    Én sem vennék okos tévét, mert közel sem olyan okos az mint amilyennek mondják. Akkor már inkább veszek egy butát, meg mellé egy usb-s mikropc-t és azon át netezek. Több mindenre lesz jó, mint egy okostévé, és csak minimálisan lesz drágább.
  • Ari18
    Nem az "azért sem" vágyam miatt nem veszek okos tv-t. Számomra ( ahogyan olvasom nem csak nekem ) teljesen felesleges dolgokkal rakják tele őket. Így újra el tudják adni pl. 42" kijelzőket az 5évvel ezelőtti árukon vagy akár többért. Látom nem nagyon jött át a hozzászólásom lényege.
  • duke
    Hiaba erolkodnek a gyartok, a tv-k evek ota elertek azt a minosegi szintet, hogy mar nincs igeny ennel jobbra. Az emberek legfeljebb konzumidiotizmusbol, vagy tonkremenes eseten vesznek uj tv-t. Hiaba nyomatjak a 4k-t, 8k-t, 3d-t, hajlitast, okos tv-t.
  • sanyicks
    vehetsz nem okos tv-t kőkemény 5 ezer forint az okos és a nem okos változat között a különbség, és így kielégítheted az "azért sem" vágyadat is.
    (dlna, és a youtube, meg a kábeltv szolgáltatók tv alkalmazásai aztán nagyon feleslegesek tényleg...)
  • Ari18
    Inkább árulnának fullHD-s 60-65"-os "buta" tv-ket 150-200ezer forintért. Kell a f@sznak a sok felesleges szolgáltatás meg 4K-s felbontás.
  • asgh
    A 4K-t azért erőltetik a gyártók, mert a kisebb méretű lcd-k iránt jelentősen csökken a kereslet. A kisebb fullhd lcd-ket pedig úgy gyártják, hogy egy nagy panelt szeletelnek négy felé (nyilván erősen leegyszerűsített megfogalmazásban). Ha nem szeletelik, akkor marad belőle egy nagy méretű 4K lcd. Azért próbálnak tehát mesterségesen igényt kelteni a 4K iránt, mert ha négyszer annyi pénzt el tudnak kérni egy olyan tv-ért, amit 4 db. olcsó tv helyett kisebb befektetéssel gyártanak, azzal tudnak igazán nagyot szakítani. A baj a közgazdaságtani alapokkal van: tök mindegy, hogy milyen hatékonysággal gyártasz egy terméket, ha nincs iránta valódi kereslet, akkor rossz terméket gyártasz.
  • zola2000
    Ez vicces, az összes hozzászólás arról szól, hogy: "én X évente cserélek Y dolgot, aki gyakrabban az megvezetett hülye, aki ritkábban az maradi"

Én meg úgy vagyok vele, hogyha nem magyarországon lennék, hanem nyugatabbra, akkor biztos több dolgot cserélnék gyakrabban, ha meg pl fehéroroszországban lennék, akkor örülnék hogyha egyáltalán van tvm :)
  • Tetsuo
    Abszolút egyetértek és kiegészíteném azzal, hogy a többség vélhetően olyan tartalmat fogyaszt az említett szórakoztatóelektronikai cuccokkal, ami a kultúra legalja és emiatt -bár technikailag minőségibb- összességében gyengébb a szórakozás minősége, mint ezelőtt.
  • Szefmester
    Nagyrészt igaza van. Minek cseréljen le valamit ami működik és kiszolgálja az igényeit? Én is csak akkor cserélek le valamit ha azt már nem tudom megjavítani, vagy javíttatni, és az új kütyü többet tud mint az előző. Én csak tavaly cseréltem a PC-m monitorát 17"Crt-ről 24"fHD-re, azt csak azért mert már nem tudtam utánkalibrálni az élességet. Ez a megkötött felbontás pedig eléggé rontja a fejlődés látszatát.
    Ha a 72cm-s 16:9es crt tévém cserélném akkor vélhetőleg valami mikropc-vel kiegészített 3d tévé lenne, mert akkor egy két eszközöm kihasználhatná a 3d képességét. De ha lenne rá keret akkor egy 4K alapfelbontású, de fHDben 3D-re is képes 80-100cm körüli kijelző kellene, ha meg a fHD üzemmódban képjavítás is lenne a pixelek eltüntetésére akkor aztán örülnék. De ilyen készülékről még csak nem is tudok... Szóval marad hogy crt tv és az arra továbbított filmek a ps3ról.

És igenis, aki van olyan hülye hogy 2-3 évente lecserélje az eszközparkját mert jelent meg újabb, az tökéletesen megérdemli hogy a "maradiak" és az "értelmesek" körberöhögjék!
  • NEXUS6
    Én vennék jó árban tv-t évek óta, bár a tv műsor nem nagyon érdekel. Minden fenn van a neten, ami abban a pillanatban kell legfeljebb megnézem ott.

Szal amikor kezdek valamivel megbarátkozni, akor mindíg jön egy új technolodzsi és halasztom a vételt, lassan így vagyok 5 éve. Most egy viszonylag jó minőségű 24" moncsin nézek mindent a számítógépen keresztül, a szoba sem túl nagy ahova kéne, szal egyelőre megfelel.

De itt a 4K a hajlított tv, meg a dolby is csinált valami nagyobb színfelbontású technikát. Szal megint késik a vásárlás.
  • Jackal
    Én szivesen megismerném őket, 1000 dollár alatt...
    (alkalomadtán majd megsajnálom a gyártókat, hogy nem fogy elég jól a rohadtdrága tévéjük)
  • Totti5
    "55 centis színes CRT tévém van"

Az jó, tehát nem hogy az LCD, LED, PLAZMA, HDready, Full HD teknót ( smart, 3d ) nem ismered, de ítéletet mondasz azok felett akik ezekkel élnek.

A lényeg hogy te 2014ben is CRTvel hasítasz, mindenki más meg hülye.

3-4 évente cserélek TVt, addigra pont megfizethető az ami 3-4 éve még megfizethetetlen volt. 4K egyszer majd jó lesz ( most felesleges, drága, nem életképes, nincs rá tartalom ), de most nem látom értelmét. Jelenleg LCD LED Full HD 3D smart TVt kell venni, jó áron vannak és nagyon komplex okos szerkezetek és a képminőség perfekt.
  • peterx
    Az igazi újdonság itt már a hologram TV lenne.. 1080p után gyakorlatliag már tök mind1 milyen a felbontás, az emberi szemnek felesleges ennél részletesebb képet mutatni, jelentős különbséget nem érzékel egy nappaliban...
  • sanyicks
    jogosan
  • DontKillMe
    Kb annyira le sem szarják a 4k-t, mint a 3d-t. Legyen 42", 1080p, aztán ebben ki is merülnek az igények.
  • Linuxman
    Nekem máig az ezredfordulón vett 55 centis színes CRT tévém van, főként gyerekkorban használtam, azóta nem sokat, vicces ahogy az embereket megkopasztják ezekkel a termékekkel, sikerül elérniük, hogy vágyakozzanak utánuk aztán önként csengessék ki sokszor a havi bérüket közelítő hasztalan termékek árát, kitalálnak valami marketing fogást a sok birka meg rohan megvenni pár évente a legújabbat mindenből, legyen szó tévéről, számítógépről vagy telefonról (az utóbbi giga lúzerság, máig semmi bajom a 6210-esemmel, volt pár akku csere és amire kell használható). De hát hülyékből élt meg az ipar mindig is, jelenleg ezek a hülyék 60"-es meg tudom is én mekkora FullHD tévékért állnak sorban, csak mert az előző 50"-es FullHD volt és nem lehetett rajta facebookozni...csak azért, hogy az internetes fórumokon aztán megemlítsék, hogy megvették a legújabbat és evvel kompenzáljanak, hogy szellemileg semmilyen komoly szintet nem sikerült elérniük (legjobb esetben is maximum csak egy diplomát, azt is valami kamu helyen), ezek a hülyék fognak hamarosan 4k tévékért is sorban állni nevetségesen magas árért, aztán pár év múlva megint jön valami faszság, majd megint és így tovább életük végéig önként és dalolva hagyják magukat megkopasztani, elég vicces. :) Bár a környezeti teher szempontjából viszont elég siralmas és hasztalan életet élő embereknek látom őket.