22
  • 100pole
    #22
    Ez az, hazudtak! Már formázom is az SSD-t új fájlrendszerre és telepítem a Linux-ot! :DDD
  • Macropus Rufus
    #21
    Innen a jövőből üzenem: Win10 támogatása 2025-ben megszűnik és Win11 meg kb. 2 hónap múlva itt van. Nesze b@szmeg egy windows lesz mi?
    Hazug banda.
  • zola2000
    #21
    Az eddigi exek biztosan nem fognak működni armen.

    Az működhetne, hogy ezentúl a telepítő fogja telepítéskor fordítani a kódot arra a platformra amire települ, esetleg a telepítő tartalmazni fog kétféle kódot (x86 és arm) egy lefordított kód úgyis csak pár mega.

    Szerintem nem lehetetlenség áthidalni a problémát.
  • Andrevv
    #20
    Az sem mindegy, hogy az az exe natív környezetben fut, vagy van a háttérben egy emulátor. Tudom, a wine nem emulátor, éppen ezért ARM-re nincs x86-os exe-t futtatni képes wine, ez nem így működik, túlságosan különbözőek.
    Szerintem amit a MS mesél az annyiból áll, hogy a metro/modern felületre írt silverlight stílusú appjaik fognak működni mindegyiken. De ez eddig is nem így volt? Egyáltalán használ valaki valamit a start képernyőről? :) Buta kis programok amik nem jók semmire teljes képernyőben. Ez aztán az innováció. Akkor már inkább a hagyományos, multitaszkos asztali felület, sőt, követelem vissza az XP-t. Adjanak ki valami új DOS rendszert ha már butítani akarnak...
    Ha tovább fogják erőltetni az érintőképernyős bullshitet PC-re, akkor végre eljön a linuxok ideje és megszabadulhatunk ettől a windóz monstrumtól...
    Az egyetlen előnye a windowsnak a visszafele kompatibilitás, az hogy 10 éve megírt programok is használhatóak. Ezek tuti nem fognak menni ARM-en és ha tovább romlik a kompatibilitás, pár év múlva MS munkások leépítéséről fogunk itt olvasni.
  • Macropus Rufus
    #19
    vannak már intel atom-al szerelt mobil eszkzök is. ARM-n meg nem lesz egyszerű a megoldás, de a linux is elindítja már az exe-t, csak nem árt ha van egy jól konfigolt wine a gépeden. Nem kérdez semmit. Klikk az exe állományra és már indúl is.
  • Macropus Rufus
    #18
    én inkább azt a megoldást támogatnám, ami arról szól, hogy a telefonom egyben az irodám is.
    Otthon/munkahelyen dokkolóra kötve rendes monitort használok, nomrális egérrel és billentyűvel. Aztán amikor végzek a melóval v. elmegyek valahová, a kütyüt kiszedem a dokkolóból és onnantól mobil eszközként használhatom. A mérete nem lenne hatalmas, mert telefon ként is akarom használni, max 6-6.5". Többre nincs is szükség. Ennek szerintem több értelme van mint az, hogy azt a rendszert erőltetem egy telefonra ami még pc-n is fel tudja zabálni az erőforrásokat.
  • Macropus Rufus
    #17
    az, hogy fullhd v. 4k videót tudsz lejátszani a telóddal egy célhardvernek köszönhető és nem azért mert olyan kraftos a cpu/gpu páros a kütyüben. A mai telefonok hardware teljesítménye messze elmarad egy pc/laptop-hoz képest. A telefonok sebességét igazából akkor tudod megnézni amikor kikapcsolod őket. Értsd: kiveszed az aksit belőle, ui. sima kikapcs, csak standby módba rakja a kütyüt. Na akkor megnézheted a sebességét: egy átlagos laptop egy 20x nagyobb op.rendszert hamarab tőlt be mint a telefon a saját op.ját. Saját teszt: OpenSuSE 13.1 64bit bekapcsolástól a használatik 9.5másodperc (laptop egy HP 6730b 2GB memoriával 256GB SSD)
    megjegyzem: egy filléres laptop is lejátsza a fullhd filmet, sőt ha kell a 4k-t is amennyiben rendelkezik célhardverrel. Ua. simán el fog feküdni egy alap 3d játék futtatásakor. Tipikus példák erre at Intel GMA grafikus chipek. Mindegyik tudja a fullhd-t, de 3d-ben már csírák.
  • Andrevv
    #16
    Én megeszem a kalapom ha ugyanaz az exe menni fog x86-on és ARM-en.
  • gergely1991
    #15
    Remek,a vírusíróknak szintén egyszerűbb dolguk lesz...
  • zola2000
    #15
    Az hogy ugyanaz a program fut működhet úgy is, hogy pl egy médialejátszó pcn ablakban menükkel rendesen, mobilon ugyanaz a progi, csak más uival (azért írtam pl médialejátszót, mert annál mobilon is, és pcn is ugyanazt kell tudnia) de írhatnám az utorrentet is, ami ugyanazt tudja androidon és windowson, az is lehetne egy program csak ás uival, ezt lehet jól csinálni, meg el is lehet nagyon rontani.
  • Narxis
    #14
    Ja de az meg senkit se érdekel a Windows-ra fejlesztőkön kívül. Ezzel nem lehet eladni egy új op. rendszert.

    Továbbra is várom, hogy az új Windows mitől lesz jobb, gyorsabb, egyszerűbb vagy mitől könnyíti meg az adott feladatot. A Start menü visszatelepítése nem újítás.
  • Sequoyah
    #13
    Ez nem a felületről szól. Hanem hogy feltolod az exe fájlt a telefonra és fut. Most még az RT tableten sem működik ez, pedig látszólag az már majdnem desktop. Maga az UI ettől még lehet teljesen különböző, tálca a desktopon, csempe a telefonon.
    Ezek után már csak az alkalmazásfejlesztőkön múlik mire hogyan optimalizálják.
  • NullZ3r0
    #12
    Hát ha megoldanák hogy a Windows Phone-os telefon dokkolás után (monitor, bill) asztali Windows-t futtasson, akkor vevő lennék a dologra.
    Képzeljük csak el: akárhova megyek, a PC ott a zsebemben!
  • mortep
    #11
    +1

    Az AblakOS 8 család fejlesztésének is hasonló volt a célja. Ugyanaz a felület minden készüléken. Szerintem ez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Most miért akarnak egy újabbat bukni?

    A felhaználó szemszögéből a kettő ugyanaz: a felület meg az operációs rendszer.

    Mirét bonyolítják a dolgokat? Fejlesszenek ki egy mobil oprendszert tabletre meg telefonra, és készítsenek egy asztali oprendszert munkaállomásra és laptopra. A kettő meg legyen kompatibilis egymással.
  • dyra
    #10
    Bánná a fenne, ha nem lenne kötelező használni ezt a kockás undormányt. Kiüt a víz tőle. Sokak szerint tableten és telefonon jó, szerintem ot is használhatatlan igénytelen katyvasz. Legyen egységes, de közben legyen a saját munkafelületem maximálisan testre szabható. Nem az OS gyártó mondja meg nekem milyen stílusú legyen.
  • sanyicks
    #9
    nem fog menni, márcsak a hardveres különbségek miatt sem.

    Ugye a csempe használhatatlan, idegesítő, és hátráltató desktopon, viszont a desktop felület nem fog működni érintőképernyővel...
  • tomboy013
    #8
    Na ez egy szuper hír. Nagyon kényelmes lesz így windowsos kütyüket használni. Reméljük a kivitelezés is jó lesz, bár eddig se volt rá panaszom, a felület nagyon ízléses a csempékkel, a működés gördülékeny.
  • PrasCo
    #7
    "A várhatóan 2015 áprilisában érkező Windows 9 egyaránt jól fog működni okostelefonokon, táblagépeken, laptopokon és asztali számítógépeken." - úgy érti, egyaránt nem optimálisan?

    Nem fogok úgy tenni, mint aki ért a szoftverfejlesztéshez, de nem fér a fejembe, hogy ha a játékfejlesztők öt, egymást követő percig nem bírnak leakadni arról a picsogásról, hogy "a konzol azért jobb, mert egységes a hardver, két különböző PC-re optimalizálni a programot már gyász, ésegyébkéntis", akkor ezzel szemben az oprendszer miért zseniális ötlet, hogy ugyanaz az űrsiklón meg a mikrohullámú sütőn is. Persze, mint írtam, nem értek hozzá, úgyhogy simán meglehet, hogy technikailag igazuk van, de attól még továbbra is képtelen voltam lenyomni a torkomon ezt a k*rvaronda, ízléstelen, kényelmetlen csempe-rendszert. ...pedig lett volna rá időm.
  • Narxis
    #6
    Nagyon nem egy kategória a kettő. Főleg, hogy azt se tudni milyen gép előtt ülsz milyen szoftverekkel.
  • Narxis
    #5
    Csak nekem tűnik úgy, hogy a Windows 9-nél a mottó az volt, hogy spóruljunk amennyit csak tudunk? Tényleg ennyire ötlettelen lett a Microsoft? Mert ez így egy nagy nulla. Windows 0, ez legyen a neve.
  • Cat #4
    "a drasztikusan eltérő erőforrásokkal ugyanúgy számolni kell"

    Ebben én egyáltalán nem vagyok biztos. A csúcstelefonokban már most is 2-3 GB memória van, és képesek a 4K kamerával felvett videó lejátszására. Az asztali gép, ami előtt ülök, csak szaggatva tud ilyet lejátszani.
  • Sequoyah
    #3
    Ez az amiben - ha jól csinálják - elábe léphetnek az androidnak, és kihasználhatják évtizedes előnyeiket.

    Az RT részről várható volt, hogy ideiglenes megoldás, és a táblagépek hardvereinek fejlődésével fölöslegessé fog válni. Hardveresen a telefonok is felérnek már a nagyokhoz, de ott nagyon az app-fejlesztőktől fog függeni, hogy hogyan és mire optimalizálják a szoftvert. De valószínűleg mindenképp könnyebb lesz egy alkalmazás két külön interfészre optimalizált változatát elkészíteni, mint két teljesen különböző alkalmazást.
  • asgh
    #2
    Megpróbálnak előre menekülni, de könnyen "fejjel a falnak" lehet belőle. Már a win8 csempés felülete is kiverte a biztosítékot a userek többségénél, pedig ott csak a gui-t próbálták közelebb hozni a különböző platformokon.
    A fejlesztőknek szvsz nem lesz akkora segítség, mint remélik, mert teljesen más filozófia kell a mobil és az asztali alkalmazások fejlesztéséhez, a drasztikusan eltérő erőforrásokkal ugyanúgy számolni kell, így lehet, hogy a kód minden cuccon futni fog valahogy, de attól még külön kell fejleszteni a mobil, táblagép és desktop verzióit ugyanannak az alkalmazásnak.
  • Vol Jin
    #1
    Tudok gratulálni a dilettáns öngyilkosságukhoz. Egy bazári cerkóf majom is hasznosabb lenne a helyén.