10
  • Vol Jin
    #10
    Mégis mit kellene kifejleszteni?
    ZPM-et a csillagkapuból?
    Gyakorlatilag a napelemen kívül minden megoldásunk azon alapul, hogy mechanikai munkával megtekerünk egy generátort. És ezen nem lehet úgy változtatni, hogy akkor adunk kutatásra egycsilliárd dollárt. Még ötlet se nagyon van eltérő megoldásra.
  • zoliii
    #9
    Ez a részecske gyorsító szerintem egy kicsit veszélyes.
    A végén véletlenül csinálunk egy következő ősrobbanást, vagy létre hoznak véletlenül egy féreg járatot, és a Föld térben, is időben máshol bukkan fel :D
    A Csillagkapu projekt jobb lenne :D
  • coyote55
    #8
    Évtizedek óta próbálja az emberiség a fúziós energiát megzabolázni. Ami hidrogénbomba formában működik, az erőműnek sajnos nem.
  • blessyou
    #7
    Csak az a gond, hogy a valóság nem úgy működik, mint a stratégiai játékok, hogy rábökünk a kutatásra, kiperkáljuk a zsét, várjuk a megfelelő időt, majd kész a fejlesztés. :)
  • MasterMason
    #6
    Félre értitek, maga az áram előállításának a módja végtelenül primitív, akár napenergiáról akár másról van szó, egyik sem közelíti meg azt a teljesítményt, ami elvárható volna a 21. században ilyen technikai csodák mellett mint ez a gyorsító. Nem arról van itt szó, hogy zöld-energia vagy sem, hanem arról, hogy abban érdekes sehol nem tartunk... A legjobb esetben is csak a kisebb fogyasztású elektronikai eszközök fejlesztése van napirenden, de az, hogy tiszta nagyon sok energiát termeljenek fejlesszenek ki azt leszarják magasról.
  • MaRee
    #5
    Gondolom a számítógépedről/telefonodról/tabodról amiről ezt írtad sokkal nagyobb szüksége van az emberiségnek, és a használatához szükséges áramot is te tekerted össze a szobában épített áramfejlesztő kerékpároddal :D
  • Katalizátor
    #4
    Nagyon zöld itt valaki...
    Induljunk ki abból, hogy mennyi energiát fogyaszt az LHC, aminek van értelme, tudományos hozama, illetve mennyi olyan nagy energiaigényű létesítmény létezik a Földön, aminek viszont nincs, csak csili-vili, szóraka.
    Na ugye!
  • MasterMason
    #3
    Na és, mivel termelik az áramot ami kell ezen behemót üzemeltetéséhez? Amíg egy a gyakorlatban semmire nem használható elméleti fizika igazolására az egész világ összefog, addig egy tisztább olcsóbb energia elállítására 20 tudóst nem tudnál összeverbuválni. Higgs-bozon, ugyan kérem, olajjal szénnel meg kőkorszaki eszközökkel vagyunk csak képesek áramot előállítani.

    Az ember először tanuljon meg járni, aztán már van értelme repülőt építeni, ugyan ez igaz minden másra is, először a gyakorlatban is használható energia termelést kéne megtanulni itt a földön, aztán ráérnénk foglalkozni azzal, hogy vajon mi történhetett 13 milliárd éve...
  • Newfronter
    #2
    Jó dolog ez. A fejlődés a legfontosabb az emberiség számára.
  • Katalizátor
    #1
    Nem semmi gépezet ez, ahogy elnézem a fotót! Tényleg fantasztikus, hogy az emberek ilyet képesek építeni!