IMAX-formátumban forgatják az új Star Warsot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nemtom én egyszer voltam IMAX 3D filmen Bp-en (Holnap határa) de elég csalódás volt, semmi pluszt nem éreztem a sima 3D-hez képest. Jó, kicsit nagyobb a vászon, ennyi. Persze lehet hogy nem konvertált film jobban néz ki.
Nem vágom, de miért is? Nem értek a mozi projektorokhoz, de minden más videó felvevõ és lejátszó eszköz esetén évekkel ezelõtt lehagyta a digitális technika az analógot.
Jesus Christ, ez a hsz egy városméretû facepalmot igényelne, azt vágod
Azért az mennyire nevetséges már, hogy a digitális IMAX rosszabb minõségû, mint az analóg 😄😄😄 Persze zenék esetében nem újdonság ez a jelenség, na de videóknál 😮
vidéki árakhoz képest azért drágább érezhetõen, pesti kis mozikban meg nem vágom mennyi a belépõ
Hát gondolom a gyengébbet.
Mondjuk én még nem láttam IMAX vetítést, szóval gondolom még az is elõrelépés lenne számomra a sima mozihoz képest.
Ez a gyengébb IMAX gondolom még így is jobb, a sima filmeknél. Sokkal drágább a jegy egy IMAXban a "hagyományoshoz" képest?

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

alapvetõen analóg technika volt, mostanában pedig létezik talán 2 féle hd felbontás, amit imaxben használnak - az egyik klasszissal szarabb minõség, mint az eredeti analóg, a másik meg ugyancsak, de az jóval nagyobb felbontás és kb hozza az elvárt szintet

találd ki melyik felbontást tudja kis hazánk egyetlen imax mozija 😉
yesname
Magyar IMAX nem képes a valódi IMAX formátumot levetíteni mióta digitális. Na ez a nevetséges.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Az IMAX az analóg technika, tehát csak megfeleltetés jöhet szóba. Wikipédián találni róla részleteket.
Milyen az IMAX technológia? Annyi, hogy 18K a felbontás?

Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)

Hát mondjuk nekem nem mindegy, hogy valódi 3D vagy konvertált, azonnal látom a különbséget...

Viszont az IMAX az tudtommal 18K-val egyenértékû, úgyhogy yay.