1563
Új fórummal kapcsolatos dolgok
-
#1070 Meg utoljara, talan majd most...:)
- A fejlecben vegleg megszunt az iFrame lehetoseg (biztonsag?!) vagy csak jelenleg nem mukodik?
- Ugyanott a kodban enter/sortores problemaval lesz valami (ne vegye figyelembe a kodnal, igy eleg botranyos a dolog)?
THX! -
#1069 desktop felületen a kedvencek listájánál csomó topikba jelez új hozzászólást (van amelyikbe pl 2-300 -at is) holott egy új hsz sincs az adott topikban -
#1068 Újra megy a mobilos verzió, végre tudom megint olvasgatni a klotyón. Köszönöm! -
#1067 > (bár enyém nem "bonyi" :D).
[email protected] -
#1066 Kizárt, hogy 2500. -
#1065 Régin is volt korlát. Na mit gondolsz mekkora? :) -
kjhun #1064 Úgy rémlik, hogy 15000 karakter volt a privát üzik karakterlimitje. -
mikromanus #1064 Hehe. Még egy hiba. A mobilfelületen írt megjegyzésem megjelent itt idővel (miután mások is írtak). A számozása azonos lett a hozzászólásomnak az azt követő hozzászólással. Aki a következőre válaszolt, az látszólag nekem írt választ. Hacsak nem nekem akart Tinman válaszolni. Azért a fórumra válasz/megjegyzés írás, az idézett hozzászólás alábontása és a spoiler tartalom kinyitása, az egyedi üzenet azonosítás (egy szám alatt egy üzenet, nem kettő #1055-ös üzenet) elég alap funkciók. Persze lehet ezek egy része "megoldható" valami Internet Explorer beállítással, de eddig a mostanival se volt gond.
A fenti hibák kliens/felhasználó oldalon kiszűrhetőek-e és ha igen, akkor hogyan? No, rakom is memóriába ezt is. Gondolom most se fog az "új" felületen bejutni a többihez. Marad a mobilos verzió. :) -
#1063 és hány trükköt tud már a tevéd? -
#1062 Teljesen korrekt, én a mai napig teve klubbon keresztül intézem a privát beszélgetéseimet. -
#1061 Ha azt mondjátok, hogy nagyon leterheli a szervert a sok p.ü. abs. elfogadom és nem értetlenkedek.
Egyelőre viszont csak azt látom itt 1-2 embertől, hogy alternatív útvonalakat ajánl holott amiről szó van, az nem egy ÚJ funkció, hanem egy kiválóan működő RÉGI. Nem emlékszem mennyi volt a limit a régi p.ü.-k esetében, de talán azért nem mert soha nem futottam bele a karakterlimites rendszerüzenetbe.
Viccen kívül mondom, hogy még soha nem láttam olyan fórumot, ahol a p.ü. küldés karakter limitje probléma lett volna.
Zárójeles mondatra: Ezt teljesen elfogadom és megértem. Ez egy tökéletesen érthető és elfogadható magyarázat, nem is ágálnék ellene, főleg, hogy számtalan fórum szintén korlátozza a képek feltöltését a szerverükre. Jogos! -
#1060 Ez azé más. Inkább olyan, mint az sms+chat, csak jóval bővebb. Én is egy csomó embernek nem tom az emailcímét (még, avagy már), de priviben békésen elcsevegünk és kellhet a hely. Sőt visszamenőleg is jó ha megvan (előkeresni régi beszélgetéseket, adatokat). Lényegesen kényelmesebb így, mint emailezgetni, pláne ha az ember úgyis itt van fent. Ugyanis a nicknév azonosít és nem az emailcím. Mi itt sg-s nicknévről ismerjük egymást. Nem szívesen adnám ki az emailcímem sokaknak (bár enyém nem "bonyi" :D). Sokan online játékokban is a játék felületén chat-elnek játék közben, pedig ezernyi modernebb és fajább mód lenne.
Szal. jó ez a privát üzis dolog, csak tényleg nem jó, hogy ennyire limitált lett a csevej mérete. -
#1059 Nem szoktam nagyon privátokat irkálni itt, csak néha, illetve akkor sem kisregényt. Csupán érdeklődésből kérdem, mi az oka a limitnek? -
Mortimer #1058 A fórum alapvető célja, hogy emberek egymással nyilvánosan csevegjenek. Ha te valakivel kettesben akarsz beszélgetni úgy, hogy mások nem látják, akkor ne egy fórumon akard ezt megtenni, hanem egy évtizedekkel ezelőtt, direkt erre kitalált módszerrel, emailben.
A privát üzenet egy plusz kényelmi szolgáltatás, ugyanúgy, ahogy például a képfeltöltés is, ahol szintén dedikált szolgáltatásokat érdemes használni, pl. flickr, picasa stb. (Nem mellesleg rengeteg jogi problémát spórolunk meg magunknak azzal, hogy nem ide raknak fel egyes fotókat, mert a fórumban lévő képek miatt reklamáló buta ügyvédi felszólításokra elég annyit közölnöm válaszul, hogy nem a mi szerverünkön van az adott fotó.) -
#1057 Skacok ez még mindig nem a sírós topik. A hbákat ide, a könnyeket a "mi kellene" topikba. -
#1056 A fórumoknak vannak alapfunkciói. Ezek hibás, korlátozott működése esetén a sok extra teljesen lényegtelen. Nagyon sokan lennénk hálásak pusztán azért, ami régebben működött és megvolt a visszafejlődés helyett. -
#1055 Azért ne ess túlzásba, ezenkívül viszont renget plusz dolgot kapsz. Azokat miért nem veszed észre? Oké, én sem örülök neki, de ez van. -
mikromanus #1055 - Nem lehet hozzászólni IE9 alól a fórumokhoz. A mobilos felületen lehet, de az nem frissül fel a "normál" fórum felületen.
- a spoiler tag nem nyitható ki. "#" rak a fórum linkjének végére és zárva marad mindegyik.
Eddig elég "karakteres" az új design. :) -
Coral Springs #1054 És az asszírok egy-egy átlagos kommunikációhoz felhasználták mind a 10 ezer írásjelet, vagy mi a fa***m ? -
#1053 mobil felület haldoklik :) hibalista (nálam legalábbis jelentkeznek)
- új hsz -t jelző sáv nem működik megfelelően (mondjuk legalább már nem irreálisan nagy számot ír hanem 0 -át) (nem lehetne eltüntetni?)
- kedvencekhez érkező új hozzászólásokat nem jelzi, sem a sávon, sem a kedvenc topikok listázásánál
- "kezelő" gombok nem látszanak... vagy kérdőjel, vagy üres téglalap... kép: LINK
- topikok randomszerűen eltűnnek a kedvencek közül
egyszóval káosz az egész :) örülnék neki ha javítva lenne, én használnám sokat a mobil felületet, szerintem nem felesleges ahogyan a checklistben írják... -
#1052 ugyanezt a forumot mutatni nem er -
#1051 #902 -
#1050 te meg olyan forumot nem tudsz mutatni, ahol ilyen merteku a hiszti :)
1-1 -
#1049 - régen ezzel soha nem volt gond, ergo nem előre léptünk hanem VISSZA
- nem tudsz mutatni még egy olyan fórumot, ahol ennyire le van limitálva a p.ü.-ben küldhető karakterek száma -
#1048 Semmi pánik megoldottam!
-
#1047 Meg txt csatolmány a privátban - van ezer módszer, de 2500 leütést azért nem nehéz saját kútfőből se összehozni. Én sem értem a korlátozást. -
#1046 -Gondolom beszélgetés előzményeket kitörlitek mikor írjátok a beszélgetéseket, azt is beleszámolja
-Email -
#1045 Egy itteni barátommal p.ü.-ben beszélgetünk. Semmi extra, csak az elmúlt 1-2 hónap tárgyalása, ami egy A4-es lapnak kb. a fele, 3/4-e üzenetenként. Rendre ezt kapjuk a pofánkba:
"Az üzenet maximum 2500 karakterből állhat."
Nem akarok csúnyákat írni, így csak finoman kérdezem, hogy ha teszem az 10k karakter egy p.ü. akkor attól lehal az SG szerver? Vagy mi a búbánatos fene értelme van ezt ennyire lelimitálni??????? -
#1044 A mobilfelület .php-ra visszaállításával annak a működése nagyjából helyrejött (bár tegnap este volt rá panasz), viszont ezzel együtt visszatértek azok a problémák, amik amúgy a közös használattal együtt jártak - olvasatlan hozzászólások száma összekeveredik, ha mindkettőt használja valaki, elérhetőek a hivatalosan nem elérhető topicok és főtémák is ott. (bár kezdem úgy érezni, hogy ez szándékos, bár akkor már inkább publikussá kellene tenni, mert ennek így az égvilágon semmi értelme - tiltott téma, de a kereső feldobja, lehet hozzászólni, és a mobil felületen még a főtémákat is listázni)
Szülinaposokról:
Szerintem ABC rendben előbb lenne értelme rendezni...de bármilyen elfogadható indok jöhet, hogy miért pont regisztráció ideje szerint kellene.
Régen így volt, és egy egyszerű lehetőség volt az adott nap legrégebbi regisztrációit megtalálni egy pillantásra :) (lehetett feszíteni a csillagok mellett azzal, hogy a lista elején van a nevünk :D )
Apropó, régen volt erről egy beszélgetés, és nem jutottunk dűlőre és nem volt, aki lássa az adatbázist belülről: van majdnem 400 ezer regisztráció. Ez 365 nappal elosztva átlag napi 1000 körüli szülinapost jelentene (persze nem egyenletes az eloszlás), ehhez képest maximum olyan 50 körül szokott lenni. Tényleg alig 5% töltötte ki a születésnapot a regisztráltak közül? SuhiP tudsz róla egy lekérdezést csinálni? -
#1043 Tegnap keresgéltük egy ideig az okokat mögötte, volt, aki látta, volt aki nem (másét pedig igen), és hol megjelent később, hol nem.. a fenti checklist hibalistáján első helyen szerepel a duplázódó hozzászólásszámokkal együtt. -
#1042 Küldés után nem látom a saját kommentjeimet, csak ki-bejelentkezés után lesznek láthatóak (számomra, gondolom) -
Borg #1041 Akkor ez lehet a baj, mert én több helyről is be szoktam jelentkezni. És mindig azzal kell kezdeni, hogy kedvencek újra összecsuk... -
#1039 Asszem nem tudok írni
oké úgy néz ki mégis tudok csak nem látom magamat, wat -
#1038 Megy a kocka sör :-) -
#1037 sima cookie alapú megjegyzés, gondolom ha bezárod a böngészőt, törli a kukikat ?! -
#1036 -
SuhiP #1035 Coral Springs #1026:
Pontozás marad, de csak moderáció szinten. (Modiknak lógok még ezzel, tudom...el fog készülni srácok) Azt majd megkérdezem, hogy a felhasználói adatlapon maradjon-e a pontszám mutatása, vagy sem, de maga a pontozás nem jár már most sem semmilyen hátránnyal a felhasználóknak.
Tinman #1027:
A fenti keresőt szereném úgy kialakítani, hogy ha egy topicban vagyunk, akkor az adott topicban keressen.
Papa01 #1030:
Minden gomb be lesz integrálva pm íráshoz, ami hsz írásnál is van. -
#1034 Egy bejelentkezésen belül igen, de ha újra nyitod a böngészőt vagy bejelentkezel máshonnan, akkor megint nyitva kezd.
#1027 rengeteg ++++++, vastaggal, kiemelve, piros keretben, villogó lámpákkal :) -
#1033 nekem megjegyzi (Chrome) -
#1032 nekem megjegyzi (FF)