6762
-
#6722 de ez be is tud épülni a jobbegeres menűbe?
nekem kifejezetten olyan kéne. -
#6721 Infranview, lassan 30 éve:)
Mondjuk már egy ideje a paint is tud jpg/png/bmp/gif kiterjesztésre konvertálni
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.11.07. 11:11:44 -
#6720 Srácok tudtok valami olyan programot ajánlani amivel egyszerüen tudok képeket átconvertálni más kiterjesztésű képpé?
Elvileg találtam valamikor olyan programot ami beépült a jobb klikk menűjébe és amikor egy képre kattintottam feldobta hogy mire szeretném átalakítani.
Van ilyesmi?
sima képátméretezőt találtam hasonló megoldásban az töképetessen működik ImageResizerSetup a neve ez beépűl a jobb klikk alá szupi kis progi -
#6719 hello. Task Host Window Prevents Shut Down in Windows 10 Problémát tud valaki orvosolni? Nem lehet kikapcsolni a gépet. Már az összes javítást megpróbáltam amit ajánlanak ,egyik sem működik.
Kivéve az energiagazdálkodási oldalon hogy kapcsoljam ki a gyorsindítás gombot mivel nekem olyan gombom nincs. -
Zsombor99 #6718 Esetemben sajnos nem, a c:\windows\system32\config\regback\ mappából kellett volna visszaállítani a config mappába parancssorral (a neten ezt is írják, mint javítás), de nálam teljessen üres volt, így sajnos nem volt mit visszaállítani. Hiába végeznél rendszer visszaállítást, ha a "system config info" sérült... -
#6717 Ööö a Windows recovery nem működött?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.09.25. 12:01:14 -
Zsombor99 #6716 Mindenki legyen óvatos, pár napja használat közben váratlanul lekapcsoltak a monitorjaim, hang beakadt, gép újraindult és utána "BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO" hibával többé nem indult, még csökkentett módban sem! Az ilyet csak adatmentést (backup) követő formázással járó újratelepítéssel sikerült csak orvosolnom! Nem tudom, hogy egy ilyennek tudnak-e lenni bármiféle előjelei, de mint "derült égből villámcsapás" tudhat megtörténni.
(Pár aggódással és bosszúsággal teli napon vagyok túl, de legalább minden újra működik. ☺) -
#6715 -
#6714 - amikor gond van, de ártani nem ártasz vele, ha lefuttatod néha.
- mindkettő parancssoros, igen, mindkettő után nyomj restart-ot.
- DISM, összehasonlítja a rendszerfájlokat a felhőben tárolt image-el, és az eltérő / korrupt fájlokat frissíti
- Egy reg cleaner-t érdemes használni az összeakadások elkerülése végett, én CC-t használom évek óta, de amelyik szimpatikus.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.08.17. 12:23:06 -
#6713 Ezeket akkor kell meglépni, ha gond van vagy érdemes időnként?
A DISM-et és az SFC-t a parancsorba kell begépelni?
"DISM - aka reinstall" Mi a különbség eközött és a tiszta telepítés között?
A CCleaner-ben csak a registry cleanert érdemes használni, a Custom Cleant nem? -
#6712 Az előző hsz-emben levő két paranccsal kell kezdeni mindig. a DISM ellenőrzi a rendszert és lehúzza a hibás fájlokat - aka reinstall, SFC meg helyre rakja a szervizeket. CCleaner registry cleaner-e meg kipucolja a szemetet. Ezzel a trióval máig húzom a rekordomat, miszerint utoljára 2009-ben telepítettem tiszta Windowst az otthoni gépemre :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.08.16. 13:17:06 -
#6711 Nekem volt gondom 2 gépen, volt egy frissités amit az istennek nem tett fel de a kicsiket igen.
Mikor feltette ujraindítottam a gépet és hibát irt majd visszaállította magát. Na egy win reinstall mindent megoldott. -
Ironman2 #6710 2022-08 Összesítő frissítés Windows 10 Version 21H2 x64-alapú rendszerekhez (KB5016616)
Ezt nem rakja fel,hiába ajánlja fel az újraindítást,rendre újra megjelenik a frissítés.
szerk:következőt már talán felrakja.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2022.08.15. 19:31:29 -
#6709 Nem megy az autóm, kiszállok, beszállok nem megy. Mi a teendő ilyenkor?
Mint szakember azt mondom, vidd el szakemberhez, vagy telepítsd újra.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow
-
Ironman2 #6708 Legújabb frissítés hazavágja a gépemet.Kétszer nem bootol be kékhalál miatt,majd felajánlja a hibajavítást. Valakinek hasonló? Nem tudok mit kezdeni a rendszervisszaállitással,mert frissités nélkül nincs leállítás. Mi a teendő ilyenkor.CSak szakember válaszoljon ha lehetséges! Kösz! -
#6707 Értem, köszi a válaszokat. -
#6706 Nem mind1, hogy digit retail kulcs, vagy oem. Bármelyiket hozzáadod Microsoft fiókodhoz, akkor a fiókodon keresztül is újraaktiválhatod. Akár Oem kulcsot is, akár hardvercsere után is. Erre rakták bele a "hardverváltozás történt" menüpontot az aktiválásnál. Oem kulccsal vettél egy kula gépet, kicserélted dvd rom-ot, és a win elhasalt? Ne már.... De akár a beépített 1050-t kicserélted egy 3070-re, akkor szintén vegyél új kulcsot????
Erre rakták be, hogy hardverváltozással újra tudd aktiválni oem kulcsot is. Csak add hozzá Ms fiókodhoz. Vagy felhívod ügyfsz-ot és elmondod, hogy behalt alaplapod, és szeretnéd újra aktiválni a volt win-ed. Mert mobo-t kellett cserélned.
-
#6705 A Windows a hardver változásait követi nyomon így, - bár az alaplap egy érzékeny pont - ha nem sok komponens változott a rendszerben az aktiválás óta, akkor elvileg használhatod a kulcsodat, de szólni fog, ha mégsem. Ebben az esetben venned kell újat. (Sok oldalon 4-6 ezer Ft-ért kapsz Retail kulcsot amit bármennyi hardveren használhatsz, korlátozás nélkül) -
#6704 Sziasztok. Alaplap csere lesz a napokban, na már most nekem aktiválva van a windowsom egy vásárolt kulccsal , tehát nem programmal lett aktiválva. Gondolom ki fogja írni hogy nincs aktiválva a win. Mi lesz a teendőm? Úgy tudom nem kell még külön venni kulcsot hanem lehet aktiválni az új lapra is. -
Paul56 #6703 Sikerült, köszönöm a segítséget. -
#6702 "megosztásra van szüksége"
NAS-nál a host/ip cím mellett könyvtárat is meg kell adni (x.x.x.x/nas). Ha nem tudod mi a megosztott könyvtár, a NAS beálláításaiban megtalálod.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.05.24. 10:38:01 -
Paul56 #6701 Nálam az ez a gép, jobb klikknél olyan jelenik meg, hogy hálózati hely hozzáádása. Rámegyek, megnyílik egy hálózati hely hozzáádása varázsló -tovább-hol szeretné léátrehozni ezt a hálózatihelyet?
-tovább- adja meg a webhelyének a helyét- a hálózati címhez beírom a NAS címét, - új ablak: A windowsnak a közzétéltelhez egy megosztásra van szüksége. Próbálkozzon másik hellyel.
Sajnos nem működik.
-
#6700 Intézőben saját gép, jobb klikk, NAS esetében hálózati meghajtó hozzáadása, egyéb esetén csatolása. -
Paul56 #6699 Sziasztok!
Az alábbi gondom megoldására kérek segítséget, mivel csak egy sima felhasználó vagyok:
Újratelepítettem az op rendszert a gépemen.
Most az alábbi verzió fut:
Kiadás Windows 10 Pro
Verzió 21H2
Telepítés dátuma 2022. 05. 11.
Operációs rendszer buildszáma 19044.1706
Minőség Windows Feature Experience Pack 120.2212.4170.0
Minden frissítés letöltve.
A gondom a következő:
Az intéző nem látja a hálózaton lévő eszközöket (NAS, stb), csak egyéb eszközként jeleníti meg, de ott csak a böngészön keresztül látom a tartalmakat.
Megjegyzem az újratelepítés előtt működött.
Köszönettel:
Paul56
-
#6698 Ha meg akarom nyitni a Solitaire Collectiont, az becsukódik az inditóképernyő megjelenése után.
Mi lehet a gond?
Frissen telepített a rendszer. -
eddie999 #6697 Sata kábeles nekem is és az volt az első, hogy cseréltem. Nekem sajna nem segített. De azért köszönöm a tippet. -
#6696 Ja bocs eddie999-et akartam kérdezni hogy amin jelentkezik a probléma az m2-es vagy satas? Mert nekem satassal volt ilyen gondom és a sata kábel volt a konkrét hiba, vagyis az érintkezőn volt valami oxidáció. -
#6695 Az a lemez, amelyik a hibakódot generálja nálam egy régi hdd, amit adattárolásra használok, amikért nem kár ha elvesznek. -
#6694 M2-es ssd vagy sata? -
#6693 Igen, egy jó hónapja. -
eddie999 #6692 Windows-t telepítettél újra? -
#6691 srácok
tud e valaki olyan programot ajánlani amivel a windows apdata romaing mapáit teljes biztonsággal meg tudnám szabadítani az eltávolított programok maradványaitól?Lassan 2 éves a rendszerem és eléggé nagy a káosz ezekben a mappákban. advanced systeme caret használok de ez se takarít tökéletesen. azt meg nem akarom hogy ezeket a mappákat teljessen törlöm aztán bízva abban hogy a kellő adatok hiányában mégis elindulnak a még használt programjaim
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2022.04.11. 11:27:47 -
#6690 Szia!
Ilyennel én is találkoztam már.
A logban véletlenül nincs valami hasonló warning amikor megtörténik: iaStorAC / Event ID 129
Sok mindent kipróbáltam a megszüntetésére, semmi sem segített.
Mostanában is szokta logolni ezt az eseményt, de olyan, hogy 100%-ban fogja a merevlemezt szerencsére már nincs. -
eddie999 #6689 Sziasztok! Valaki tudna esetleg segíteni? Nem tudom egyáltalán jó topikba írok e? Pár hete olyan gondom van, hogy akár játék, akár böngészés vagy munka közben a windows gondol egyet és nem reagál semmire. Ezt olyan 20-40 másodpercig csinálja, de van amikor percekig is aztán minden megy tovább. A kis kék kör forog a kurzor helyén, a hdd aktivitási led folyamatosan világít. Windows 10 van Samsung SSD 860 EVO - ra telepítve. Ez ssd probléma vagy windows és lehet e segíteni rajta? -
#6688 Vidd el szakemberhez! -
pasztva1 #6687 Sziasztok! Nem tudom, hogy mit ronthattam el. A laptopomon be döglött a win 10. Megpróbáltam újra elindítani egy külső winre telepítettem a win 10 telepítőjét. A javítás nem sikerült, viszont egy terrás win 32 MB lett. minden adatom eltűnt. Vissza lehet állítani újra 1 terrásra, és hogyan? -
#6686 Legálisan letöltheted a Microsoft oldaláról a Windows 10-et és a 11-et is. Ahhoz a kódot meg közel ugyanannyiért tudod megvenni hivatalosan, mint az egész Windows-t adathordozó nélkül.
Az olcsó kulcsok jogi kiskaput használnak ki, ami részben legális, részben illegális, illetve nézőpont kérdése. (Ezen sokat szoktak vitatkozni, ezt én most kihagynám. Aztán van az erkölcsi része is, azt is mellőzném - 1. nem az volt a kérdés, 2. mindenkinek személyes dolga.)
Így van pro és kontra érv vásárlásuk mellett.
A pro, hogy 10-ed, 20-ad áron van. A kontra, hogy a Microsoft idővel beazonosíthatja, mint vállalati csomagban árult kulcs, amit valamiért esetleg törölhet. A másik kontra, hogy az eladó, mivel nincs telephelyes cége stb. nem teljesen megbízható. Például eladhatja ugyanazt a kulcsot több embernek is. Persze ha nem hülye, ezt nem teszi. Illetve ha így lenne, vehet a vevő egy újabbat 20-ad áron, még mindig sokat spórolva.
A világon sokan használnak így Windowst. -
#6685 Szia az ilyenek a meglévő programjaidat aktiválják be egy kóddal, ők csak azt adnak a pénzedért. A döntés pedig a tied. -
#6684 Megvan a hiba, Intel driver telepítéssel megoldodott mivel abban be lehet állítani az alaplapi Uhd 620 graphics-ot. köszi -
#6683 Nekem a laptopon nincs ilyen menü a Nvidia driverben.