6762
  • Narxis
    Onnan, hogy most perli MS az amcsi kormányt amiért adatkiadásra kötelezték őket ami a Snowden botrányban derült ki, arra viszont nem kaptak felhatalmazást, hogy megosszák mikor mennyi adatot adtak át. Ezért megy most a per. Volt ilyen az összes többi cégnél is, csak MS az ilyen szent tehén volt egyesek szemében mert, hogy ők xbox-ból meg windows-ból élnek, nem úgy mint a gugli. hahaha Jah szerintem is dobjuk. :/
  • Jim Morrison
    honnan tudod, hogy az amcsi kormánynak ?:) mindegy, dobjuk is a témát.
  • Narxis
    Nem fogok de elég gerinctelen dolog, hogy más cégek esetében a win fanok teli szájjal nyomták ezt az adatvédelem témát, most az MS is nyakig benne van meg mutogatnak a többire. Én nem lepődtem meg se az MS döntésén, azt meg már rég elfogadtam, hogy gugli ezt csinálja de ne legyünk képmutatóak. Igenis, az MS is csatlakozott a Big Brother közösségbe, lehet már korábban is benne volt csak akkor még nem saját magának gyűjtötte az adatokat hanem az amcsi kormánynak. Tök mind1, csak ne mosdassuk.
  • Narxis
    Nem figyeli mert nincs.
  • Jim Morrison
    igen, elég sok mindent kell logolni, általában erre elég sok erőforrás elmegy... :)

narxis: Azért remélem nem fogsz majd "Stop M$" meg hasonló feliratú pólóban majd hidat foglalni... ^^ első mondatod meg...eh
  • MerlinW
    MS-t relative könnyű blokkolni. Megnézed a forgalmadat és tiltod a hostokat / ip-ket. Régebben volt is ilyesmire program, valamilyen ipguard vagy mi.
  • bon
    Már bocs, de a facebook is figyeli a szokásaidat, ha megosztod ha nem.
  • bon
    Windows se böngészés közbe küldi az adatokat.
  • bon
    Természetesen én se a tényleges letöltött adatmennyiségre gondoltam.
  • MerlinW
    Aki parázik, ott a TOR böngésző, senki sem lát semmit.
  • Narxis
    Hagyjuk már ezt a más is csinálja akkor nekem is szabad kifogást, ez ilyen magyaros. Teljesen jogos a felháborodás, hogy egy újabb gigacég veszi semmibe a magánszférát. Az, hogy a nyomoronc gugli csinálja még nem teszi kevésbé pofátlanná ezt a lépést.

A facebook-ot meg ne keverjük ide mert az már szezon keverése a fazonnal. A windows és gugli használatára rá vagyok kényszerítve(igen rá, nem tudom kiváltani), a facebookra nem. A facebook-on önként osztasz meg adatokat és annyit amennyit akarsz itt meg nem választhatod ki, hogy mit osztasz meg az MS-el vagy a Google-el. A facebook-ot tudom tiltani, adblock-kal, ghostery-vel, noscript-tel 100%-osan. Utálom a facebook-ot de ők most itt nagyon nem téma.
  • Mixe3y
    Nem a teljes forgalmat, az undorítóan nagy adatmennyiség lenne még egy kis szolgáltatónál is.
    IP történetet, NAT-olást, levelezést és azt kötelesek logolni, hogy milyen oldalt látogattál. Ezek meg vpn-nel megkerülhetők.
  • bon
    Pont ezt akartam írni, de a facebook-ot is említhetnénk. Engem speciel nem zavar. De említheném az intenet szolgáltatókat is ahol tudtommal kötelesek logolni a felhasználók forgalmát, stb.
  • Jim Morrison
    Google is ezt csinálja :>
  • precision
    lolbazki :D :D ez nem semmi!
  • Narxis
    Na de ennyit?

"Az nem szokatlan, hogy a nyilvános hozzáférést regisztrációhoz kötötték, ám az kisebb vihart kavart, hogy a cég az egyébként már nem új, legutoljára augusztusban frissített felhasználási feltételekbe olyasmiket írt bele, ami sokak felháborodását kiváltotta (a szövegre a WinBeta tesztelői figyeltek fel). Nevezetesen, hogy a feltételek elfogadásával és a telepítéssel együtt jár, hogy „A Microsoft információkat gyűjt önről, eszközeiről, alkalmazásairól és hálózatairól, illetve ezek felhasználási módjáról. Például begyűjtjük az ön nevét, e-mail címét, érdeklődési körét és kedvenceit, böngészési, keresési és fájltörténetét, hívásait és sms-adatait, az eszköz konfigurációját és a szenzoradatokat, illetve alkalmazáshasználati szokásait.” És ha ez még nem elég: a begépelt szövegeket, a rendszerben tárolt fájlok adatait, a hangüzenetek bemeneti információit és egyéb programadatokat is."

Ez még viccnek is durva.
  • bon
    Eddig is gyüjtött és küldött információt névtelenül.
  • Armagedown
    Eddig jónak tűnik, viszont az furcsa hogy régebben voltak külön spyware irtók, most meg direkt kémkedik a Microsoft utánad
  • MerlinW
    Microsoft's Windows 10 Preview has permission to watch your every move
  • bon
    Én eddig nem, két gépen nyomogattom.
  • bon
    Látnád aznén asztalom, van rajta 4 ikon. Amúgy is a kezdőképernyőt használom.
  • bon
    Directx telepítés nem meglepő, a Windows mindig csak az aktuális legújabbat tartalmazza Vista óta.
  • bon
    Én már a teljesítmény mérőket is hasuontalan dolognak tartom, egyszer se mértem még a gépem, de nincs is értelme, ha gond van úgyis leszabályoz leáll.
  • scomcomputers
    Dehogy vágod, te "loser", és ezért ne haragudj meg,még tanulnod kell..hehe
  • MauroN
    Indítás után 1-2 percig 100%-os terhelésen van a vinyó, windows háttérfolyamatoktól. Más nem tapasztalta ezt?
  • Jim Morrison
    Vágom... De akkor se értem miért zavar mert mikor bekapcsolod a géped akkor általában valamit csinálsz rajta...gondolom...és akkor legalább egy ablak meg van nyitva.
    Persze a te géped, úgy alakítod ahogy neked tetszik :)
  • scomcomputers
    Az azért van hogy ne legyen üres az asztal,mivel terítőt nem tudok rátenni tele teszem minden sz@rral....
    Vágod már mit akarok mondani ? ...
    Utoljára szerkesztette: scomcomputers, 2014.10.03. 17:29:29
  • Jim Morrison
    csak tudnám a sárga dátumnak/időnek mi értelme van ^^
  • scomcomputers
    Elég jó lett,bár nekem a 8.1-is nagyon gyors volt,no ezt is "hetesítettem", hehehe....

A játékok telepítése előtt(mivel azokkal is tesztelem), kellett a directx telepítés!

Utoljára szerkesztette: scomcomputers, 2014.10.03. 14:54:19
  • bon
    Tájékoztatás képpen nem kiszúrásból kell regisztrálni az insider programba, hanem, hogy pontos képet kapjon a felhasználok szokásairól igényeiről a Microsoft és ne legyen oylan sírás mint a Windows 8 megjelenésekor, hogy pl. hova lett a start menü., mert akkor is a visszajelzéseket vette figyelembe. Na persze ha a felhazsnálónak az az első dolga, hogy a felhasználói élményt fokzó programot kikapcsolja a telepítés után vessen magára. De sírni sincs joga, hogy miért ilyen lett a Windows.
    Most még elég képlékeny a rendszer, kinézet terén meg pláne ez csak egy techdemo! Most kell jelezni, hogy valami nem jó vagy nem tetszik és ha kellő számú visszajelzés érkezik a problémáról akkor nagyobb az esély, hogy figyelembe veszik.
  • bon
    Természetesen nem, csak a házi barkács verziók szokták tartalmazni.
  • kjhun
    A 64bites verzió tartalmazza a 32-est is?

#107-re:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Inkább keresek direkt linket és oszt csókolom őket. :D
  • bon
    Ennekm örülök, Kezdőképernyővel indult :) Ha nem tudnám, hogy windows 10, azt hinném 8.1 Azstal ikonokon this pc, netwotk stb, még dolgoznék, mert kicsit puritánok.
  • bon
    Hyper-v-re felraktam 64bit-est. éppen most szinkronizálja le onedrive-ról a fő gépem beállításait.
    Holnap ha nem jön közbe semmi, felrakom a munkahelyi notebook-omra.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2014.10.01. 21:51:57
  • bon
    Regisztráció kibírható, linket meg úgyis kap utána.
  • kjhun
    Link? Kirakjam? Jó, páran szerintem totál nem akarnának semmiféle regisztrációval tökölni, csak letölteni, kipróbálni az OS-t.
  • bon
    Tölthető
  • bon
    insider.windows.com oldalon lehet regisztrálni, ha jól tudom ez kelleni fog a letöltéshez.
  • bon
    Miért ne jönne ki? USA-ban még nagyon korai az idő. Éles haszálat nem ajánlott, ez még elég korai változat, igaz folyamatosan frissülni fog.
  • MauroN
    Kijön még ma egyáltalán? Élesbe szerintetek használható lesz ez a preview változat?