6762
  • darkSectorxxx #431
    Összeomlottam lelkileg és pshiologus kezel. :)
  • MerlinW
    Katasztrófa:)
  • darkSectorxxx #429
    Félreinformálták az embereket, ez a lényeg...:S
  • MerlinW
    Mintha bármi is múlna azon, mikor jelenik meg. Vállalatok úgysem fognak frissíteni, ha mégis akkor az ingyenes időszak utolsó hetében. Az értelmes átlagfelhasználók is várnak 3-4 hónapot amíg befoltozzák a rendszer hibáit, a gyártók kiadják az eszközdrivereket. Tehát normál esetben egyedül a Win platformra fejlesztőket érinti az, hogy mikor juthatnak hozzá a rendszerhez.
  • darkSectorxxx #427
    "Windows 10 - csak kevesen telepíthetik július 29-én

Lassan eljutunk oda, hogy a Windows 10 valójában csak egy a Microsoft által belső felhasználásra szánt operációs rendszer lesz, és a cégen belül is csak a felső vezetők használhatják.
    Létezik a Windows 10. Egyelőre ennyi, amit viszonylag nagy biztonsággal állíthatunk, de most már a második hangzatos információról derül ki, hogy nem úgy van, ahogy a Microsoft korábban állította.
    Az operációs rendszer nem lesz annyira ingyenes, mint ahogy azt eredetileg beharangozták, és mint most kiderült, nem is július 29-én jelenik meg. Illetve de, viszont csak azok tölthetik le, akik tagjai az Insider programnak. A többiek, akik már jelezték, hogy kérik, fokozatosan juthatnak majd hozzá, a Microsoft hullámokban teszi elérhetővé a rendszert, miután a tesztelők segítségével megbizonyosodott róla, hogy adott konfigurációkon zökkenőmentesen fut. Ha valaki kérte a frissítést, de a gépe nem elég jó hozzá, azt a program telepítés közben jelzi, és míg néhány esetben engedi folytatni, máskor addig nem lehet továbbmenni, míg nem cserélünk alkatrészt.

A vállalati ügyfelek a Windows 10 Pro-t és a Windows 10 Home-ot július 29-én tölhetik le, akik pedig több példányt licencelnek, a Windows 10 Enterprise-t és a Windows 10 Educationt augusztus 1-től szerezhetik be.
    Szóval röviden: az egész kaotikus, mindenki mond mindent, úgyhogy inkább figyeljétek majd az értesítéseket, az a biztos."
  • bon
    Tudod frissíteni a többire már válaszoltak a Windows 8.1-es topicban.
  • Firerock
    Nos. Friss hirek!
    Letöltöttem magról egy RTM verziót. 64 bites sima RTM.
    Feltelepítettem,nem kért semmit és az van irva hogy aktivált. Akkor most minden legál?:) Erre tudom majd frissíteni a 10et?
  • bon
    Home Premium biztos nem, mert az nincs Windows 8-ból, inkább core.
  • bon
    Home Premium biztos nem, mert az nincs Windows 8-ból, inkább core.
  • mcmoha
    Ha vágod az angolt itt kezdjed.
  • Firerock
    Sajnos magon nem találtam ilyet. Honnan tudnám letölteni máshonnan?
  • MerlinW
    Biztos nem Enterprise és szerintem nem is Pro, szóval én Home Premium-al kezdeném a próbát.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.07.02. 18:58:15
  • Firerock
    viszont fogalmam sincs hogy melyik verzió volt... Melyiket szokták rátenni? Magon találtam olyat ami MSDN-ről van leszedve,gondolom az jó lesz,már csak a verziót kéne kitalálni hogy melyik(Pro,Enterprise stb)
  • Firerock
    Köszönöm!
    Honnan töltsem le a wind8-at?
  • kjhun
    Nincs matrica a laptop alján a kóddal?? A BIOS-ban is benne lehet. Tedd fel a Win 8-at kód nélkül és nézd meg tudod-e úgy aktiválni. Ha, igen vagy nem kérte telepítéskor, akkor onnan kiolvashatta a megfelelő pillanatban. Utána frissíthetsz az újabbakra. Attól függően lehet még rejtett partíció, hiába látsz 2-őt a Sajátgépben.
  • Firerock
    Mostmár késő... :(
    Amúgy HP ProBook 4740s-ról van szó és szerintem újraparticionáltam az egészet az elején. A sajátgépben csak a C és a D meghajtó látszik
  • maujuri #415
    Miért nem frissítetted??? A 8 ingyen frissíthető 8.1 re. Elvileg egy külön partíción rajta van az eredeti 8 Telepítőd.
  • Firerock
    Sziasztok!
    Tavaly ősszel vettem egy laptopot,gyárilag Windows 8 volt rá telepítve. Nagyon nem tetszett így rátettem egy kalóz Win8.1-et.
    Van rá bármi esély hogy visszakapjam a jogtiszta szoftveremet,vagy azzal hogy megformáztam a merevlemezt elveszítettem az esélyt hogy jogtisztán frissítsek a Win10-re?
  • bon
    32bit, csak 32bit-re frissíthető.
  • NikeCortez
    Ohh nem láttam az alább látható beszélgetést. Ty az infót
  • NikeCortez
    Nekem ha van egy eredeti win7 32 bit esem akkor csak 32esre frissíthető?
  • [HUN]FaTaL
    A 32-bites win7 egyben 64-bites is, mert a kulcsok átjárhatóak a nyelvek és a verziók (x86/x64) között. Szerintem nem változtatnak ezen. :)
  • lybrahu
    Legális 32 bit-es win 7-et lehet majd 64-bit-esre váltani, vagy az feláras lesz?
  • darkSectorxxx #408
    Na fasza.
  • mcmoha
    Julius 29-től.
  • darkSectorxxx #406
    Ez Juliustól érvényes ugye? mármint onnan lesz ingyen?
  • [HUN]FaTaL
    "És a legális win 7-8-8.1 tulajoknak is csak 1 évig lesz ingyenes, nem de?"

Nem. Egy évig van lehetőség ingyen váltani.
  • DonPedro22
    Rendben akkor nem csinálok semmit :D várok tovább a megjelenésig. Köszi az infót
  • Newfronter
    Win7/8 tulajoknak 1 évig van lehetőségük váltani Windows 10-re. Ha váltanak akkor lifetime licenszt kapnak. Az eredeti OS licenszét kapja meg a Windows 10. PL. Az OEM Win7, az OEM Win10-et, és így tovább.
  • mgenya911
    Csak azoknak lesz ingyenes akik benne vannak az Insider programban, és RTM után is leszedik a preview build-eket.
    Ha RTM kor kilépsz az Insider programból, akkor is a következő prev build-után kicsivel le fog járni a Windows aktiváció.

És a legális win 7-8-8.1 tulajoknak is csak 1 évig lesz ingyenes, nem de?

Ezek a hvg-s stb cikkek félreértésen alapultak, amit azóta tisztáztak.
  • bon
    Nem kell letölteni, a Windows 7 és Windows 8, 8.1 legális verzióval rnedelkezők megkapják a windows 10 frissítést júli 29-től. Akik letölti és válalják a windows 10 tesztelését Insider-kéz azok is megkapják, de ott folyamatosan frissülni fog a legújabb teszt verziókra is, kötelelző jelleggel. Járható út még az is, hogy A Windows 10-et fel kell rakni, majd a kilépni az insider programból az RTM változat megjelenése után és akkor nem fog a frissülni a teszt verziókra.
    Ha jól értelmezem a sok felöl érkező infókat akkor jelenelg ezek a megoldások. elég káosz az egész. De majd kijavítank vagy bővítik az infókat mások.

A boltan felrakot verzió eredeti, ha a gépen van egy Windows logós matrica. Ha nincs akkor valószínűleg illegálisan tették fel.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2015.06.24. 22:20:42
  • gabi89
    Igen az is eredetinek számít. Éppen ezért ha jól tudom te automatikusan (ingyen) megkapod a win10 -et, és a próbaverziót sem kell letöltened.
  • DonPedro22
    Na most akkor mi van ezzel az ingyenességgel? értem amiket írnak hvg és GS oldalon de most hirtelen miért kell letölteni a próbaverziót ha már egyszer beregeltem ezen a kis felugró ablakban? jobbra lent...
    Nekem olyan win 8.1 van amit a telepítve adtak a boltban ez is eredetinek számít?
  • ZSOOLT2
    Nincs, csak az alap Windoes tűzfal van, ott meg mindenböngésző engedélyezve van.
  • bon
    Valami külső fejlesztőtől származó tűzfal progi nincs feltelepítve?
  • ZSOOLT2
    Sziasztok!

Egy olyan gondom van a legutóbbi Windows 10 verzióval (10.0.10130), hogy a Project Spartanon kívül semmilyen böngésző nem használható, nem töltik be a honlapokat, illetve a Stem/Origin se jelentkezik be. Próbálkoztam mobiltelefonról tetheringgel, és USB-s wifi adapterrel is, úgy sem működik a dolog.

Volt akinek hasonló gondja akadt, és rendbe tudta rakni?
  • bon
    Én is így tudom.
  • InfoCsill
    Az igaz, hogy ha felteszem a Technical Preview-ot, az is frissül majd a végleges verzióra a megjelenéskor? Tehát függetlenül a Win 7/8.1-től is elérhető lesz a Technical Preview tesztelőknek is a végleges Win 10 ingyen.

Egyik oldalon ezt olvastam. Nem tudom igaz-e.

Csak mert ez nekem nagyon jó lenne. Megmaradna a mostani 8.1 is, csak beteszek egy új vinyót a napokban, felteszem rá a Technical Preview-ot és várok július 29-ig. Jó lenne ez a megoldás, ez lenne a legkényelmesebb.
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.06.17. 20:35:56
  • mgenya911
    10130 as build? Nekem akkor volt ilyen nagyon rossz, amikor a korábbi rendszert frissítettem és nem formázás után raktam fel tisztán.
  • k0trapali #392
    Sziasztok! Felraktam az insider p. Kiadast. Az a helyzet, hogy halalosan lassu az egesz! Semmit sem tudok rajta csinalni! Start menu nem jon be, kereso nem mukodik. Akadozik minden! Ez miert lehet? Win7 popecul fut a gepen!