6762
  • TBTPumpa
    Anno az én zsír új kártyámhoz is egy bő fél éves Drivert kaptam a lemezen. Azért volt gáz, mert az a driver nem is működött jól a kártyával (folyton lekapcsolt tőle a VGA 10 perc után és a Driver support listájában mégcsak nem is szerepelt a R9 200-as sorozat), csak a legfrissebb AMD (R9 280X) oldaláról töltött verzióval tudtam működésre bírni. Szóval ezek a lemezek már csak diszítőelemként vannak a hardverekhez csomagolva. Persze emellett azonnal VGA Bios frissítést is kellett végezni, mert picit el lett cseszve minden korai R9 280X és 270X modell. Szóval fákjú AMD meg ASUS.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.30. 10:20:05
  • bon
    Én is belefutottam egy bugba a laptop frissítése után. Szerencsére jelentéktelen bug, de azért jelentem. Nem lehet a kötetnek nevet adni, mindig azt írja, hogy adjak meg egy érvényes kötetcímkét. Tovább erősíti a megállapításomat, hogy a tiszta telepítés jobb.
  • TBTPumpa
    Nice but, no Cortana for you!
  • bon
    Mehet a telepítés
  • bon
    Jelentsd a hibát a Windows visszajelzés programmal.
  • oneal1
    néztem a tegnap hozzászólások közt de az iso-s linkek nem mennek, honnan szedjem őket?
  • bon
    A www.nvidia.com oldalon is? Mondjuk ha naprakész és megy akkor rendben van.
  • oneal1
    na végre ideért a frissítés :)

ha már a frissített rendszerben írja hogy aktiválva van akkor mehet a nyers telepítés ugye?

adtak ki esetleg azóta másik ISO-t?
  • [HUN]FaTaL
    A hálózatnál azért vannak még bugok bőven. VPN kapcsolatnál nem csinál semmit a properties gomb, így powershellből kellett letiltanom a távoli átjáró használatát.

Amióta fent van a VS15 és a hyper-v, azóta ha a hálózati eszközön nyomok jobb gomb -> propertiest (csak a hálózati kártyánál érintett probléma, vpnnél nem), akkor újraindul az explorer és annyi. Hálózati és megosztási központban a kapcsolatra nyomva tudom csak elérni a beállításokat.

Remélem azért az ilyen hibák javítására nem kell majd éveket várni. :)
  • sadface #743
    Kitallózva is meg neten keresve is naprakésznek találja. /eszközkezelőből/
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.07.30. 09:47:04
  • bon
    Szimplán adjál neki egy frissítést.
  • sadface #741
    Mondjuk az fura, hogy nvidia vezérlőpult van, de pl a tálcán nincs ott a kis ikonja, hogy "gpu tevékenység". Eszközkezelőben lekaparjam róla ami van és rakjam fel ami a legfrissebb vagy csak szimplán adjak neki egy driver frissítést?
  • Szabi #740
    viszont azt érdemes megnézni, hogy milyen szoftvert adnának hozzá és abból újabbat kersni a neten :D
  • bon
    Láttam én már olyan zsír új gépet aminél fél éves driver lemezt mellékeltek. Én pl. soha se használom a hozzá adott lemezeket.
  • sadface #738
    Szinte zsír új a gép, azért merészeltem. Igazából nem olyan nagy dolgokról van szó (onekeytheatre, egy audio driver a gyártótól mert azt nem rakták mellé, meg energy manager) egyikkel se volt para, csak az nvidiaval de akkor rá is jöttünk az okra. Most lekaptam a legújabbat, remélem ezzel már nem lesz semmi.
  • bon
    Frissítetted már az Áruházból?
  • bon
    Kell Xbox és nem a gépre kell kötni, hanem azonos hálózatba kell lennie.
  • bon
    Remélem nem a régi drivereket akarod feltenni, töltsd le a legújabbakat a gyártó (még inkább az Nvidia oldaláról). Soha se a gyártó által adott régi drivert kell használni. Pláne egy új rendszernél.
  • plu604
    Nekem néhány beépített alkalmazás (fényképek, útitárs) kapásból el sem indul, vagy lefagy és kilép. Valaki találkozott hasonló problémával?
  • weky
    Sziasztok!

A hozzászólásokat olvasva én is beállnék azok sorába, akiknek telepítési gondja van. Adott egy asztali gép ( a konfig bőven az ajánlott kategóriába esik) és egy teljesen jogtiszta 8.1-el. Tegnap megkaptam az értesítést, hogy telepíthető a 10-es verzió. Mivel korábban terveztem a 8.1 újratelepítését, ezért az SSD meghajtón lévő 8.1. törlésre került (a meghajtó pedig formázásra). A 8.1 minden gond nélkül feltelepült, elkezdte telepíteni a 10-est is de amikor a legvégére ír akkor az alábbi üzenetet kapom: "Valami hiba történt! A Windows 10 telepítése sikertelen!"

Nem USB-ről vagy lemezről telepítettem illetve megpróbálkoztam a Windows Update-n keresztül frissíteni illetve a hiv. oldalról letölthető telepítőfile-al is, az eredmény ua.

Valaki futott bele hasonló hibába? Előre is köszönöm a válaszokat!
  • WinStar
    Sziasztok.Ez az Xboxos dolog hogy működik?
    Csak akkor ha van xbox 360-om vagy One-om s rákötöm a gépre akkor tudok játszani?Vagy már számítógépen is önállóan,külön elindíthatok egy játékot s nem kell hozzá box?
    Előre is köszönöm a válaszotokat.
  • TomBond
    Így is volt telepítve de a 10 valamiért nem vette át.
  • sadface #730
    Na én is feldobtam a 10-et, de hiába mondtam neki, hogy mindent hagyjon amit lehet csak le sikerült neki törölni mindent. Két gépen dobtam fel, egymás mellett ugyanazokkal a beállításokkal:
    1.laptop minden működik (=bekapcsol :D), de semmi program, driver, beállítás nem maradt meg, doksik megvannak
    2.lap nincs hang, de minden program doksi megvan, de a képek mappába semmi.
    éééérdekes :D

(mindenről volt azért backup előtte, meg ott a windows.old is)
    Az egyes számú laposon így elkezdtem felpakolni a gyártó partíciójáról a drivereket és amikor az nvidia kártyáét szeretném feltenni, telepítés közben sötét kép és szarik rám a rendszer. (konkrétan 840m a kártya). Újraindítás után se jó. Mindegy, nyomtam rá egy visszaállítást a driver elé utána jó lett, szóval ez a baja. (gondolom én). Kérdés, hogy miért? Nem szereti? Fél éves gépről van szó. (i5 4210u, nvi gef 840m, 4gb ram) Vagy ez már régi driver, és a honlapon lévőt kellene megpróbálnom?

Ha valakinek van tippje, jöhet, sajna most kell a gép, azért nem akarok kísérletezni vele.
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2015.07.30. 02:39:42
  • akyyy
    bár én nem használok semmi BT eszközt, de észrevettem én is, mintha wifit vagy bármi mást akarnék kikapcsolni, hiánypotló. nekem bejött eddig. de csak notire tettem fel mivel ahoz van csak eredeti winem. PC-mre sajna csak tört verzió van, erre marad perpill a 8.1-em :)
  • [HUN]FaTaL
    Tudom, csak a frissítésre voltam kiváncsi, hogy mehet-e egyszerűbben.
  • tompka
    Az oldalsó Műveletközpontban végre megvalósult az amit már 8.1 alatt kigondoltam. BT hangeszközhöz a lehető legkényelmesebben lehessen csatlakozni. Ez megvalósult. Beállítottam a Csatlakozás gombot. Rámegyek, kiválasztom és kész. :)
  • bon
    Inkább az Edge
  • bon
    Nem egyszerre kapja mindenki, több hullámban érkezik. A Media Creation Tool-al meglehet sürgetni.
  • bon
    Sajnos így van ez egy baromság. Persze ingyen Windows 10 frissítésről volt szó és csak arra vonatkozik. Ha későbbiekben az ember vesz egy gépet Windows 10-el, vagy Windows 10-et valamilyen formában akkor simán mehet a tiszta telepítés.
  • potyoro potyka
    Érdemes feltenni a chrome-ot? vagy használjuk az IE-t? Melyik jobb szerintetek?
  • tompka
    Media Creation Tool-al frissítettem a 8.1-et. Gond nélkül felment. UPC neten lehetetlen volt aktiválni de amikor telenor mobilnetet kapott a rendszer, azonnal aktiválta magát.
    A 3,5éves Asus laptopon semmi gond nincs. Pár hete szenvedtem az sd kártya olvasóval. Csak a gyártó oldalán találtam frissebb drivert. Most a WIn10 felrakta magának a legfrissebb drivert neki ami júniusi. Még a 8.1 azt mondta a több éves verzióra, hogy nincs új. :D
    Sőt szinte minden eszközhöz rakott fel frissebb drivert.
    Még szokni kell az új rendszert, de nem lesz rossz!
  • oneal1
    a frissítés elindulását nem lehet kicsit megsiettetni? :D
  • [HUN]FaTaL
    Ezekszerint ha tiszta rendszert akar valaki, akkor tegye fel a régit (ha nem az van fent, vagy verziót szeretne váltani), aztán frissítse, aktiválja, majd telepíse újra tisztán (ha jól tudom ilyenkor már magától aktivál, kulcs nélkül).

Ezt a baromságot, akkor ez későbbre marad, köszi.
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2015.07.29. 22:34:58
  • bon
    Jelenleg minden esetben kell a frissítés. Én több féle Windows 8 és 8.1 kulcsot próbáltam aktiválni Windows 10-el de nem fogadta el. Így a frissítés sajnos elkerülhetetlen.
  • [HUN]FaTaL
    Ha másik géphez csinálok telepítőt akkor lehet valahogy windows 8.1 kulccsal aktiválni a cuccot, vagy mindenképpen le kell először upgradelni egy régi windowst, hogy bejegyezze az aktiválási infot a storeba?
  • bon
    A telepítőkben van alapból kód, gondolom arra mondja, hogy rossz. Amúgy ha nem akarna aktiválódni (nekem újraindítások segítetek) akkor marad a telefonos aktiválás.
  • akyyy
    azt értem én hogy majd fog, de már eleve a telepítésnél akkor miért kért kódot? vagy úgy jól csináltam, hogy beállítottam, hogy későbbi aktiválás? aztán meg ha tudja magát, akkor aktiválja. ezt szedtem le amúgy, de mikor megkérdezte, hogy a gépet frissítem, vagy másik géphez készítek telepíítőt, rámentem, hogy másik géphez készítek telepítőt, aztán windoson belül csináltam egy frissítést.
    ez aktiválva is lett.

ezután volt hogy ujrainditottam pendriveról, és települt, de már a telepítő kérte a kódot.
    arra mentem hogy később adom meg a kulcsot, de ha rámegyek most hogy aktiválás azt irja, rossz kód van megadva (de nem adtam meg semilyen kódot , lol), de megprobálja hiteleíteni vagy mia fene. de az nem sikerül neki. talán majd valamikro fog, addig bekészítek pár pendriveot telepítéshez :D

szerk.: tárgytalan az egész, ebben a percben aktiválta :D
    Utoljára szerkesztette: akyyy, 2015.07.29. 22:19:26
  • bon
    Vista óta jobb gomb futtatás rendszergazdaként funkcióval célszerű telepíteni és akkor nem zaklat az UAC vagy csak minimális mennyiségben.
  • bon
    játék neveket kérünk, még mindig több ezer játék jöhet szóba.
  • bon
    Én meg írtam, hogy sokaknak aktiválási gondja van, türelem és aktiválódik. amúgy 8.1 telepítésnek a trükkje, hogy felrakod generic kulccsal amit a neten lehet találni, majd telepítés után kicseréled a sajátodra és aktiválod.