6762
  • Zsoltee_a_bator
    Es meg egy kerdes: ha legalis licenszre vagynek, hogy tudom megtenni? Az MS oldalan csak update informaciot talalok, de semmit arrol, hogy lehet valahogy bevergodni a rendszerbe (nem update altal, hanem tiszta lappal).
  • Zsoltee_a_bator
    Ha tok ures a vincseszter (nincs OS), hogyan tudok windows 10-et installalni ra? Gondolom van ra jobb mod, mint win8 install aztan upgrade.
  • Bal0924
    Most már nem lehet megmondani hogy mit frissítsen és mit ne? Minden szart frissíteni fog?
  • bcrics
    Üdv, lemezparticiót hogyan lehet látható tenni?
    Win 7-nél a lemezkezelőnél tudtam, de itt nem találom a módját, köszi.
  • Bal0924
    Hogyan vagy egyáltalán lehet, valahogyan rávenni hogy a Windows+E kombinációra ne a gyakori mappák jöjjön be, hanem a sajátgép (ez a gép)?
  • zzeN
    Már újraraktam, amúgy a hiba az UAA kikapcsolása után jött elő. Levettem a még megkérdezi, de nem sötétül el a kép változatra. A teljes kikapcsolás kavarhatott be?
  • TBTPumpa
    Az a gép gyári hibás. Selejtgyanús! Vedd fel a kapcsolatot a noti gyártójával!
  • sadface #785
    csak ezek maradtak
  • TBTPumpa
    World of Warships ikon
    League of Legends ikon
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az online gaming hulladékai

faszságok.txt

Midez egy frissen telepített operációs rendszer asztalán!
    Kész, ennyi! Az emberiség megérett a pusztulásra!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.30. 14:56:44
  • InfoCsill
    kérdés!
    sziasztok, nekem még mindig a Technical Preview változat van fent, az frissült a legutolsó build-nél véglegesre. Most, a megjelenés után sem jelez semmit, hogy lejárt volna vagy valami. Jönnek a frissítések is (Insider frissítéseket is kikapcsoltam). Akkor ez most maradni fog nekem végleges verzióban?

Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.07.30. 14:52:38
  • sadface #782
    Köszönöm srácok a helpet csak felkúszott. Remélem innentől már nem lesz para vele.

• plu604
    Még nem, ha hazaértem kipróbálom, köszönöm.
  • plu604
    Nem kell reinstall, csak kapcsold ki. Nekem a legalsó, regedit-es megoldással kikapcsolta, újraindítás után már semmire sem ugrik fel.
  • TBTPumpa
    AMD-ből indulok ki és ott ilyen nincs. 5 éve nem láttam már a gépemben zöld kártyát/drivert. Mondjuk akkor még minden jobb is vót! Mondhatni vörösebbek vagyunk, mint 5 éve!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.30. 12:45:35
  • zzeN
    Semmit nem enged elindítani, még játékoknál is ezt dobja ki. Ebből reinstall lesz.
  • mike01010101
    Köszi. Ezek szerint ha valamire azt mondja, hogy ok akkor a frissítés után ugyanúgy használható tovább. Virusirtók, játékok meg ilyenek nem érdekelnek, csak a munkaeszközök létfontosságúak. (3Dsmax, Illustrátor, PS, inDesign, office, ilyesmik)
  • bon
    Parancssort akar elindítani? Amúgy teljesen jogos, hogy megerősítést kér. Ha csökkented az UAA biztonsági szintjét akkor kevesebbet kérdez, de én hagynám így.
  • bon
    Nem biztos, hogy mindent megtart, de a telepítés előtt átvizsgálja a gépet és figyelmeztet ha valami nem kompatibilis. Egyik ismerősömnél pl. a virusírtót kellett letörölni előtte.
  • bon
    Sose takarítottam még le és mégis jó mindig. Amúgy Nvidia driver-nél van opció rá a telepítés során, hogy törli a régit.
  • sadface #773
    Az jo, csak mert ujrainditas utan elszall a rendszer :D videocard fatalerroral. Aztan keresgeli a hibat ujraindul es bejott a win10 hibajavitoja. Ok then
  • TBTPumpa
    A driver frissítés amúgy is jót tesz neki. Általa stabilabban játszható néhány újabb játék, néhámy grafikai hiba eltűnhet, van támogatottság az új rendszer, játékok és technológiák alatt és pár százalékos FPS növekedéssel is számolni lehet. Szóval mindenképp előnyös a driver frissítés. Ha WHQL-es akkor pedig főleg, mert az már átesett egy tesztelési (bétateszt) és minősítési fázison. Persze ezek ritkábban érkeznek épp a tesztelés miatt, vannak béta driverek is (ezek általában havonta frissíthetőek), de azokkal nem minden esetben érdemes szórakozni.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.30. 12:17:47
  • mike01010101
    Win7-em van, egy rakás grafikai alkalmazással a munkámhoz. Ez az ingyenes win10 frissítés átvesz és megtart minden alkalmazást? Nem merem elindítani, mert ha újra kell telepítenem mindent inkább felvágom az ereimet.
  • sadface #770
    látod ez van ha ez ember éveken át integrált grafikán él... :D
  • TBTPumpa
    VGA drivert általában úgy szokás telepíteni, hogy az előzőt legyomlálod és utána telepíted az új verziót. Persze az eltávolítás után érdemes lesz majd újraindítani a gépet (bár ezt maga a gép is kérni fogja majd). Frissíteni nem érdemes, mivel a driver alaposan beépül a rendszerbe, így lesznek olyan fájlok, amiket nem tud felülírni frissítéskor (lévén használatban van) és ezáltal kihagyja azokat. Így a végeredmény meg olyan semmilyen lesz - új driver is meg a régi keveréke. Így lesznek aztán szép anomáliák, fagyások, megjelenítési hibák és hasonló nyalánkságok.
  • sadface #768
    Úgy tűnik:D és utóbbi mit mondasz? dara?
  • TBTPumpa
    A scan általában téved, mintsem jó adatokat ad meg. AMD oldalán lévő scan is olyan drivert ajánl nekem letöltésre, amit telepíteni sem tudnék, szóval ezek annyira nem mérvadóak. A manuális keresés a biztos. De ha megnézed a notebook gyártó weboldalát - ott is lehetnek már a notebookodhoz Windows 10-es illesztőprogramok. Ma reggel néztem az ASUS oldalát (egy pár hónapos ASUS noti ügyében) és már ott virítottak a Windows 10-es cuccok.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.30. 11:52:20
  • sadface #766
    Igen azt néztem én is. A másikat ajánlotta fel automatikusan a scan után. Nem értem, hogy nem veszi észre, hogy 10-em van. Már csak az a kérdés, hogy ami most "fenn van" mert valami van, azt lezúzzam és úgy telepítsem, vagy simán mehet rá. Legutóbb telepítés közben elment a kép, nem szeretném, hogy megismétlődjön. Szívtam vele eleget már.
  • TBTPumpa
    Nálam volt a listából kiválasztásnál Windows 10 opció és az a Windows 10-es driverhez is vitt. De ahogy elnézem külön kezelik a Windows 10-es és a korábbi Windows-os drivereket.
    WHQL minősítésű, úgyhogy nyugodtan töltheted a Windows 10-es drivert.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.30. 11:45:22
  • zzeN
    Hali!

Ma reggel telepített win10 után pár óra múlva ezt dobja ki, ha belepróbálok lépni rendszerrel kapcsolatos funkciókba:

Feltelepítés után próbáltam beállítani, hogy ne kérjen minden bekapcsolásnál jelszót, de nem akart működni netplwiz-ben...
  • sadface #763
    Edgeel próbálkoztam, azzal se akart együttműködni. Gyors kapartam egy tűzrókát és lám:

Jó oké, akkor leszedem. Rá is mentem a downloadra erre kidob nekem egy ilyet. Felhúztam a szemöldököm amikor megláttam, hogy nincs ott a win10. Viszont a másik opció a kézzel való kiválasztás pedig ezt dobta ki.
  • TBTPumpa
    Az Auslogics ingyenes töredezettségmentesítője is egész jó. Évek óta használom, gyors az is és az is rendbeteszi a fájlokat szükség esetén. Eddig még az vált be számomra olyan 5-6 ingyenes töredezettségmentesítő közül. Emellett havonta frissítik a progit.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.30. 11:29:16
  • tompka
    Sokkal nagyobb teljesítmény növekedést lehet elérni a Piriform Defragglerrel mint a beépítettel. Azon felül, hogy összerakja a fájlokat még sorba is rendezi a meghajtón. Ez rendszer indításnál érződik a legjobban.
  • xxdani
    Hello. Win7 et frissítettem, de 10 alatt már nem ismerte fel szerintem a videokártyát mert képtelen voltam beállítani a felbontást. Próbáltam feltenni a drivert ami win7 alatt ment de sikertelen volt. Ezek után miután bekapcsolom üdvözöl és kékhalál dpc_watchdog_violation felirattal. Mit tudok tenni? El tudom indítani valahogy csökkentett módban hogy ne keljen teljesen újra tenni? Vagy lehet hogy nem is fog menni? Ez egy régi laptop amiről szó van lehet nem is támogatja már? Ha nincs esély megmenteni a rendszert akkor csak az újratelepítés segíthet eseleg visszafrissíteni win7-re? Bármi megoldás érdekel és köszönöm
  • bon
    Miért nem jó a beépített alkalmazás? Teszi a dolgát szépen csendben. Amúgy meg nem Windows 10 kompatibilis a Piriform Defragglert lehet, hogy ez okozza a gondot.
  • tompka
    A Chrome már nem támogatja a Java-t. 8.1 alatt nekem még feljött egy kis buborék szöveg, hogy nem támogatott modul a Java.
  • bon
    Próbálkozz másik böngészővel, de amúgy is egyszerűbb kiválasztani kézzel a drivert.
  • tompka
    Töredezettségmentesítésre a Piriform Defragglert használom. Valamiért nem tudja összerakni a hiberfil-t. 2,36GB és csak 2 darabban van. 13GB szabad hely van. 8.1 alatt gond nélkül összerakta még 10giga szabad hely alatt is. Próbáltam többször ki-be kapcsolni de mindig máshová rakja a rendszer és hol 2darabban jött létre hol többen. Miért nem tudja összerakni? "Ez a művelet nem hajható végre"
  • sadface #755
    hm..

• bon
    A nagyobb méretű a 64bit.
  • Bal0924
    2Pendrive-ra tettem win10-et az egyik home 32bites a másik pro 64bit.
    Véletlenül összecseréltem.
    Honnan tudom meg hogy melyik-melyik?
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2015.07.30. 10:53:49