6762
-
tompka #1032 Leszedtem a lenovo bill. drivert. Most az alap Microsoft driverrel megy. Így sem megy fel de több helyen is olvasom ugyan ezt a hibát. A billentyűzet gyártónál írta a gyártót(nem lenovo volt hanem valami Ch kezdetű) azaz lehetséges, hogy a Lenovo megvette azt a gyártót ami anno az asusba szállította ezt a billentyűzetet így most ezért ismeri fel annak. -
#1031 Én MediaPortalt használok. -
Bal0924 #1030 Akkor megvan a holnapi programom....(vagy még ma hozzákezdek..)
Egy tiszta telepítés. És remélem megoldódnak a gondjaim. Ha ezek a gondok csak nálam fordulnak elő mint pl. VLC, DVBviewer, Logitech stb.
Amúgy kipróbáltam a laptopomon és ott is működik. A VLC
Egy olyan tv program kéne Win10alá, ami a tv tunert tudja kezelni (DVB-T) Mert a Pinnacle TV Center nem akar működni. -
#1029 A logitech programmal nálam az égvilágon semmi gond, igaz én tiszta telepítést csináltam. VLC helyett MPC-HC-t használok, avval sincs gond. -
#1028 Sosem csináltam még ilyet, de most a kedvedért megpróbáltam. 5 darab VLC-t nyitottam meg, behúzva a fájlokat azonnal indult mindegyik.
[KÉP]. Szerintem még 10 is lehetne, az sem hatná meg. Szóval egyéni hiba. :) -
#1027 Talán a programok készítőinél panaszkodjál (ne a Microsoft-nál). Még inkább várd meg amíg elkészülnek a windows 10 kompatibilis verziók. -
#1026 Ezt neki mond, én tudom. -
Bal0924 #1025 A VLC szar vagy a Windows szórakozik?
Ki van nyitva egy vlc és megy benne valami.
Kinyitok egy második vlc ablakot és oda nem hajlandó a lejátszandó fájt ráhúzni.
A Logitech program se működik rendesen. Nem engedi beállítani.
Gyorsnak gyors a Windows 10, de a programokkal csak szenvedek!
Az újra telepítés megoldja a gondjaimat, vagy álljak vissza az előző Windowsra??? -
#1024 köszi -
Dodo55 #1023 Dehogy nem férsz hozzá, csak át kell venni a tulajdonjogot... -
#1022 IIS-nek a mappája, ha fut akkor szükséges (ha át nincsenek irányítva máshova), egyéb esetben törölhető. -
#1021 nekem a windows 10 létrehozott egy "inetpub" nevű mappát a C: meghajtóra, azt ki szabad törölni? vagy az miért kell?
Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2015.08.02. 13:01:25 -
#1020 Működik az. Ha az előtte lévő hivatalos rendszeredet frissíted fel Windows Update-l, megvárod míg beaktiválja magát, majd utána már annyiszor telepítheted újra, és úgy a Win 10-et ahányszor csak jól esik, mindig aktív lesz. :) -
#1019 Attól, hogy rendszergazda vagy (még ha nem is teljes jogú) még simán lehet egy mappára pl. a system nevű felhasználónak csak joga és egyből nem férsz hozzá, én azért megnézném, hogy a lementett fájlra (nem a könyvtára) van e a felhasználódnak jogosultsága. -
#1018 Az nem működik, hogy egy usb kulcsról újra telepítem a rendszert és az alaplap alapján automatikusan aktiválja magát? -
#1017 Nézd, ha lassan 4 év alatt nem volt adatvesztésem, meg tönkrement fájlom akkor minek idegeskedni? Nem lassult be a gépem, például a Win8-as rendszeremet egyszer nem kellett újratelepítenem mert már használhatatlan volt. Na jó, mikor kijött a 8.1 akkor azért volt egy tiszta telepítés, de azon felül semmi. Ugyan így a 8.1-el is. Most lett csak újrarakva a Win 10 miatt. A hetesen használtam anno Nod32-őt, na azt telepítgettem is, mert használhatatlan lett. A Defender mindenre jelez, mindenre ugrik. Naprakész -naponta jönnek frissítések hozzá-, valamint nem zabálja ki a hardvert érezhetően a rendszer alól. Nekem megfelel. :) -
Dobzse #1016 Akkor világosíts fel, rendszergazdaként, rendszergazdai jogosultsággal miért nem engedi másolni!
A C-ről nekem is hiányzik az a több mit húsz giga. Mivel a visszaállás és a régi rendszer kulcs használati jogával még a májkrofos sincs tisztában.
A különböző szakmainak számító lapok hivatalos megkeresésére sem tudtak azonos választ adni, dobozos/OEM verziók vonatkozásában.
Bízom az EU-ban, kiáll a jogainkért, mint az korábban is már meglépte. Jogilag egy nagy katyvasz az egész MS! -
Dobzse #1015 Na meg adrenalin függő vagy szeretsz kockáztatni. -
#1014 Eset smart security hiba, egy újratelepítés megoldotta a problémát, mármint az esetet telepítettem újra, behatolásmegelőző rendszer már működik :) -
Bal0924 #1013 A Logitech programját hogyan tudom rávenni, hogy amit beállítok azt csinálja?
Megnyomom a e-mail gombot és az a szar posta program jön be amit a Windows10-ben van. Átállítottam a Windows Live Mail-re és még mindig nem nyitja ki.
A programot felfrissítettem és rendszergazdai joggal futtattam.
A beállítás ellenére nem nyitja ki.
Egyébként majdnem az új Aida-t használom 5.20as és 5.30as a legújabb.
És ugyan azt csinálja. windows-Aida dupla% a különbség -
#1012 Igen, csak frissítés után lehet tiszta telepítést csinálni. így kénytelen leszel elsőnek frissíteni. -
#1011 win7 home premium kulcsom van.
csináltam tiszta telepítést.
hwsw cikke szerint ez a probléma.
ugyanis ha valaki win7-8-ról frissít fel win10 es beaktiválódik, akkor utána tiszta telepítésnél is elfogadja a kulcsot.
viszont én nem frissítettem egyáltalán, tegnap megcsináltam a tiszta telepítést és már megint eltűnt magától az aktiválási lehetőség.
tehát tisztán telepíteni elvileg csak azután érné meg, hogy az ember felfrissítette előző win-ről a rendszert a 10esre és be is aktiválta.
"Tisztán csak mértékkel!
Az egyik legfontosabb ezek közül a tiszta telepítés menete – úgy, hogy a felhasználó szeretne élni az ingyenes frissítés jogával, de első lépésben valamilyen oknál fogva nem meglévő Windows 7 vagy 8.1-ét frissítené, hanem fogna egy pendrive-ot vagy DVD-t, és a bevett hagyományoknak megfelelően egy "szűz" rendszert telepítene. Röviden: erre jelenleg csak újan megvásárolt Windows 10 birtokában van lehetőség, az aktivációs rendszer sajátos működése miatt.
Ahogy szerdai cikkünkben írtuk, a teljesen tiszta telepítést egyelőre csak akkor lehet megtenni, ha egyszer egy meglévő Windows 7 vagy 8.1 rendszert frissítettünk Windows 10-re, mert a legújabb operációs rendszer "termékkulcsát", azaz a géphez kapcsolódó, az első telepítés során generált hardveres azonosítót ugyanis kizárólag ezzel a folyamattal regisztráljatuk be a Microsoft szerverein. Ezt követően a tiszta telepítést a régi, hagyományos termékkulcs beírása nélkül lehet megtenni, azt teljesen kiváltja az első telepítéskor generált hardveres azonosító.
Ha az első frissítést nem tesszük meg, akkor ez az egyedi, egyébként az alaplap adatai alapján generált azonosító ("hardwareID") nem születik meg. Ugyan ISO-ból végrehajthatjuk a tiszta telepítést, és a folyamat közben a termékkulcs megadását átugorhatjuk, később az azonosító nélkül nem tudjuk aktiválni a Windows 10-et – akkor sem, ha egyébként teljesen legális Windows 7 vagy 8 termékkulcs birtokában vagyunk.
Az ingyenes frissítési lehetőség keretében beszerzett Windows 10-ek kiadásonként (Home, Pro stb.), de nem egyedi példányonként változó termékkulcsot kaptak – ezeket a Microsoft a legutolsó Insider buildből (10240) emelte át. Ezek megadásával azonban tiszta telepítést nem lehet végrehajtani, a termékkód bekérésekor azt a telepítő érvénytelennek minősíti. Az egyedi termékkód ez esetben kizárólag az első Windows 10-re való frissítéskor generált, az aktivációs szervereken tárolt azonosító.
Persze ez felveti annak a kérdését, hogy mi történik, ha a felhasználó az egyedi azonosító alapjául szolgáló számítógépben alaplapot ugyan cserél, de más főegységet nem. Mivel az aktiváció nem termékkóddal történik, a szerveren tárolt információ alapján a változás rögtön érzékelhető lesz – innen pedig indulhat a birkózás a Microsoft terméktámogatásával.
Ebből adódik, hogy a hordozható (nem OEM, nem géphez kötött) Windows 7 vagy 8 licenceket a Microsoft hogyan kezeli. Tény, hogy ezekből nincs túl sok, magánemberek és cégek egyaránt ritkán hajlandóak megfizetni ennek borsos felárát, de ezzel kapcsolatban még mindig nem kaptunk friss hivatalos információt. A cég korábban azt mondta, hogy a Windows 10-re történő ingyenes frissítés során a licenchordozhatóság örökölhető lesz, azt viszont nem tudjuk, milyen formában." -
#1010 25 gigát foglal a windows.old mappám -
#1009 Lassan 4 éve nem használok "külső" AV-t.. Jó nekem a Defender, tudatos felhasználó vagyok. :D
Utoljára szerkesztette: papi08, 2015.08.02. 10:29:37 -
Dodo55 #1008 #996: Igen, az
#998: Nem tudom, nekem az 1 éves céges HP laposon és a 2 éves PC-men is hibátlanul frissült 8.1-ről, teljesen stabil és villámgyors mindkettőn.
#1001: Az nem a Windows nálad akkor, nekem 1-2% az alapjárati prociidő úgy, hogy a háttérben fut több cloud storage kliens, több rendszerfigyelő cucc, meg egy IM kliens. Tippre valami B kategóriás AV lesz (Avast, F-Secure, AVG, stb...), ismerősöknél újabban mindig azok álltak a "belassult a rendszer" jelenség mögött. -
Dobzse #1007 Nálam letöltötte magát a háttérben és felugrott a telepítés, semmi erőltetés nem volt bent.
Ja és nem a béta tesztelő verzióra reggeltem. -
Dobzse #1006 Nem javasolt, lehet nem tudsz többet visszatérni a régi rendszere, ha meggondolod magad.
Sajnos még másolatot készíteni sem egyszerű róla, másik meghajtóra. A WIN nem enged pár állományt másolni. -
#1005 En ket gepre is feltettem (volt ertesites, de mi a turonak varjak honapokat) hibatlan, gyors, fasza. -
#1004 Én nem frissítek majd semmit. Fogom magam és megveszem a dobozos verziót.De only amikor meglesz az új gépem valamikor jövőre! -
#1003 Gyárilag telepített Win 8.1-em volt, rendben frissítettem Win 10-re. Eddig tökéletes a rendszer. A Win 8.1 kb. 20 GB-os helyreállítási partícióját törölhetem? 120-as ssd-m van és jól jönni +20gb. -
#1002 Viszont a Chrome ahogy nézem hamar felpörgeti 40-50%-ra... -
#1001 Alapjáraton 7%-9% CPU-t fogyaszt a Win10, pedig nem az enyém a piac legerősebbje.. A Win8/8.1 alatt ez az érték átlag 13%-16% volt.. -
#1000 Esetleg, ha az emberek többsége nem kezdte volna el őrült módjára telepítgetni "idő előtt" a rendszert, akkor kevesebb rinya lenne.
Megmondták, hogy első körben 07.29-től a továbbra is "Insider" programban lévők kapják meg a frissítést, a többieknek várni kell pár napot / hetet. Miért? Pont azért, hogy a kiadott rendszerben jelentkező esetleges hibákat előbb ki tudják javítani és csak utána tegyék elérhetővé a "többi, eredeti rendszerről frissítő" embernek.
Én továbbra is várom, hogy a gép jelezze, hogy elérhető a frissítés. Nem fogok "kerülő úton" korábban frissíteni, hogy utána meg panaszkodjak, hogy ez nem megy meg az nem megy.
Aki türelmetlen és "idő előtt" frissít, az meg vállalja be, hogy még nem teljesen hibamentes (inkább több hibát tartalmazó) rendszert telepíthet a gépére.
Az, akinek már jelzett a tálcán az értesítés, hogy elérhető a frissítés és utána jelentkeznek hibák, na ő az, aki "jogosan" panaszkodik. -
#999 Letiltás egy baromság, sőt ha le lenne tiltva a Directx11 akkor egyáltalán nem tudnál játszani olyan játékkal ami directx11-et igényel. -
#998 Hangsúly a frissítésen van, én úgy látom legjobb megoldás a frissítés után csinálni egy tiszta telepítést bármennyire is macera. -
#997 Nézd meg a feladatkezelőt. Közel se biztos, hogy a Windows eszi a procit. -
#996 Feladatkezelőnek, AIDA Windows 10 kompatibilis már? -
#995 Old mappát minek törölgetni külön oprendszerrel, ha van beépített lemezkarbantartó, de ha véletlenül nem csinálni meg akkor is ott a parancssoros megoldás? A backup másolás meg sima jogosultság probléma. -
#994 Frissítést vagy tiszta telepítést csináltál? -
#993 Legális nem mennyiségi licenszes kulccsal (Tisztaszoftver is ide tartozik) el kell fogadnia.