6762
  • bon
    Nem OEM partíción tárolja (pláne, hogy hozzá is lehet férni a tartalmához), neten a Microsoft szerverein.
  • bruna #1071
    Sziasztok , a laptopomra gond nélkül feltettem és használom a Win10-et ,tetszik is, de nem tudom ,hogy az asztali gépre amin játszom feltegyem e a játékok miatt (GTA5, Cities Skylines, Project Cars). Ezzel is megoldható mint például a win8nál hogy a játékokat a kompatibilitásnál egy előzőbb windowsra beállítva indítom el ,pl mintha win8.1-el indítanám el dx11-el, hogyha nem tetszene nekik a win10 + dx12?
  • bon
    Ha nincs problémád akkor maradhat. Ha lesz megoldhatatlan probléma akkor újratelepítési.
  • bekasybalazs
    Köszi a választ, nem tudom hová tettem az eszem, lehet nagyon éjszaka volt már...megoldottam azóta.

Viszont a tiszta aktiválás nem jött össze...előtte 3-4 gépen megcsináltam ugyan ezzel a módszerrel, hogy:
    - net kikapsz, Win7pro64 telepít
    - DAZ aktivátorral aktivál, win 10 setup.exe-vel frissít
    - közben mindenféle frissítés kikapcsolva, kulcsot nem adok meg egyszer sem, kihagyás gomb
    - automata aktiválás kikapcs
    - ha kész a win10 telepítés net bedug és tisztán aktiválva a rendszer.

Na most az én saját gépemen így nem megy, azt írja hogy a kulcs blokkolva. Ami érdekes, mert azóta is megcsináltam pár gépen és működött. UEFI-s BIOSról olvastam, hogy az lehet a probléma...tud valaki erről valami infot esetleg, vagy megoldást rá?

Még1: van egy OEM partíció amit automatán hoz létre telepítéskor. Egyesek szerint Itt tárolná az aktiváláshoz szükséges adatokat...igaz ez? Egy központi Microsoftos aktiváló szerver számomra jobb magyarázat.
  • Sanyicucu
    Sikerült a frissítés win 10-re.Most maradhat így is vagy érdemesebb újratelepíteni a win 10-et?
  • Krisztiam #1067
    jaja nekem is hibát csinált az esetben
  • bon
    Winrar megy, a játékokról nem tudok nyilatkozni, a többi programot meg már írták. a 21gb valóban nem valami sok. De mint írtam a vírusirtókat és krátevő írtókat töröld, majd újraindítás.
  • Gear
    Winamp és KMPlayer nálam működik szépen (W10 home x64). Eddig még semmivel sem volt gondom , egy játékhoz kellett pár dolgot telepíteni pluszba. Dx, visual ++ 2010-13 de ez normális.
  • Sanyicucu
    Tört verzióval szeretném frissiteni de lehet az a baj,hogy a gépemen csak 21 giga hely van és több kellene neki.Amúgy alapvető programokra gondoltam: KMplayer.winrar képnézegető winamp stb...Nem használom a gépet munkára csak pár játékkal játszunk.Fifa ,BF stb...
  • Bal0924
    1 fix.
    A Pinnacle TVCenter programja nem működik.. Én még mindig keresek egy másik tv programot ami helyettesíti, de nem sok sikerrel.
  • bon
    '00%-ra nem merném mondani. De alapszabály, hogy a legújabb verzióval kell próbálkozni. Amúgy ha beírod, hogy mi érdekel, mi megpróbálunk rá válaszolni.
  • Sanyicucu
    Még azt szeretném megkérdezni,hogy milyen programok futnak el rajtra?Ami a win7-en elfutott az ezen is megy?Köszi a segítségeket.
    Érdemes felrekni vagy még várni kellene vele?
    Utoljára szerkesztette: Sanyicucu, 2015.08.03. 11:13:35
  • bon
    távolíts el minden harmadik féltől származó vírusirtó és kártevő irtó programot. Majd a gép újraindítást követően próbáld meg újra.
  • yamato41
    Én felraknám újból, tisztán a Win7-et, majd úgy próbálnék frissíteni 10-re. Ha így sem megy, akkor esélyes a hardverprobléma.
  • Sanyicucu
    Sziasztok! Win 7 home van a gépemen.Frissíteni szeretném Win 10 -re de a frissités közben ez a hiba üzenet jön elő.Ilyenkor mi a teendő?

Utoljára szerkesztette: Sanyicucu, 2015.08.03. 10:56:02
  • Bal0924
    Köszi.
    Bár tudtam volna ezt 1,5órával ezelőtt..

Már csak délután fogom tudni újratelepíteni a gépet.. :S
  • bon
    Nem kell kulcsot megadni újratelepítéskor, a gép hardver azonosító alapján fogja aktiválni.
  • bon
    Az edge még fejlesztés alatt áll, sok funkció is hiányzik még belölle.
  • bon
    Alapból ott bukik el a dolog, hogy 32bit-es rendszer nem lehet frissíteni 64bit-re, technikailag nem lehetséges. De szerintem az simán megoldható, hogy 32bit-est frissítesz 32bit-re, majd újratelepíted 64bit-re.
  • Bal0924
    Már 4napja megy a win10 a gépemen.
    Szóval amit generált kulcs azzal tudom tisztán és jogtisztán újra telepíteni bármikor.
    Windows-on belül hogy tudom meg a kulcsot.

Erről még nem olvastam az oldalon. Vagy csak nekem nem volt egyértelmű a kulcs generálás. Mert még soha nem upgrade-ltem 1 gépet sem.
  • papi08
    1. Lehet hogy eltelik pár perc, akár egy óra is. Légy türelmes.
    2. Nem, először a Win7-et kell feltenned, aktiválnod. A Win10 nem fogja elfogadni sem a Win7, sem a Win8 kulcsokat. (Hülye lenne)
    3. Generál egy kulcsot, amit hozzárendel az alaplapodhoz, így tudod majd újratelepítgetni.

Szóval: Először mindenképp azt a rendszert tedd fel, amihez van kulcsod. Arról frissíts. Légy türelmes, ne kapkodj.
    (Egyébként kb tíz alkalommal lett leírva már ebben a topikban is hogy ez az aktiválás menete.)
  • Bal0924
    "megvárod míg a Win10 beaktiválja önmagát, és utána jöhet a tiszta Win 10 telepítés"

Hogyan és mikor deaktiválja magát?
    A tiszta telepítés a win7 kulccsal mehet utána a tiszta telepítés?
    Miért más a kulcs a win10nek ha win7-ről upgrade-te?
  • papi08
    Nem hülyeség, ez így van. Ha fel van rakva az eredeti(!) Win 7 / 8 / 8.1, és be is van aktiválva a hozzá kapott kulccsal, akkor azt felfrissíted, majd megvárod míg a Win10 beaktiválja önmagát, és utána jöhet a tiszta Win 10 telepítés. Akár iso-ból, akár a Win10 újratelepítőjével. De mindenképp elsőként fel kell frissíteni, és utána lehet csak telepítgetni újra, tisztán.
  • k0trapali #1049
    Most lehet hulyeseget mondok, de ha mar van egy eredeti win7/win8 a gepeden azt csak frissiteni tudod legalisan win10-re es nem tudsz tiszta telepitest csinalni egy win7/win8 kulcsal.
  • Bal0924
    Segítség!!

Most telepíteném újra a gépemet, de nem fogadja el a kulcsot, miért?
    Nem telepítésnél kéne megadni a kulcsot?
    Mielőtt nekifogtam volna megnéztem hogy a Win10 milyen kulccsal lett feltelepítve. És nem azzal ami a win7 dobozán áll.
  • k0trapali #1047
    Hat elvileg nekem mar le van toltve! Ottvan a mappa a C:-n. Mar telepitenie kene, de semmi.
  • Krisztiam #1046
    nekem 8 óra hosszáig töltötte le mire elkezdte telepíteni..
  • tompka
    Volt egy restart. Rádugtam. Első 3 próbálkozásra nem engedte. A 4. már sikeres volt, leválasztotta. Érdekes amikor rámegyek a leválasztásra a system ír és olvas egy bizonyos $LogFile-t az NTFS kötetnaplóban majd közli a rendszer, hogy használatban van a meghajtó. Amikor sikeres a leválasztás akkor is ír/olvas, de megvárja amíg befejezi és csak azután állítja le az eszközt.
  • k0trapali #1044
    Nalam elerheto a telepites ott is van, hogy "ok, folytassuk" aztan kis turelmet mar vagy 3 oraja. Van 40GB szabad hely a C: meghajton. Mi lehet a problema?aktivalt win7 home premium sp1.
  • Danecay
    Ugye ezt az EDGE böngészőt nem annak szánták, legalábbis PC platformon, hogy vetélytársa legyen a manapság népszerű böngészőknek, beleértve az Internet Explorert is? Nem sokat használtam pedig még mielőtt bármilyen alternatív böngészőt telepítettem volna, próbáltam kizárólag ezt használni. Rövid próba után, miután rájöttem, hogy nem tudok tetszőleges letöltési útvonalat megadni, vagy legalább módosítani az alapértelmezettet, vagy nem tudtam egy kép elérését kimásolni mert a megszokott jobb egeres funkciók között nincs rá lehetőség, inkább visszatértem a jó bevált böngészők egyikéhez.
    Ott van továbbá a fényképek funkció amivel az esetek többségében nem tudom megnyitni a kívánt képet, miközben lehet, hogy az 5. próbálkozásból 1x megnyitja. Na most ez akkor mitől is függ? Ennek okán sem véletlen, hogy inkább egy INGYENES jól bevált képnézegető szoftverhez társítottam az ismertebb képformátumokat, miközben A MICRISOFT-nak is lenne rá alternatívája elvileg, ezek szerint nem gyakorlatilag.
  • morcosqtya
    a $Windows ~BT könyvtár lejött 6,229 GB erejéig, mekkora a végső méret amikor készen áll a telepítésre?
  • Trucker01
    Tudom hogy anélkül nem menne, a cikk amúgy valami directx11 emulációt ír amúgy amit írhattak volna alá, amúgy nem tudom honnan szalajtották, ha ennyi faszságot írnak benne... :D
    Utoljára szerkesztette: Trucker01, 2015.08.02. 21:39:04
  • Krisztiam #1040
    nekem van egy 500 gigás Samsung külső vinyóm most kipróbáltam simán le tudom választani win 10-ből..
  • tompka
    Volt újraindítás de előtte és utána is futott egy konvertálás az említett meghajtón. De sehol sem látom, hogy esetleg az beragadt volna. Mindent bezárok. A merevlemez feje le is parkol. Ha rámegyek a leválasztásra akkor újra aktív lesz és a system matat az NTFS kötetnaplóval. Na ezt érti valaki?
  • bekasybalazs
    Üdv! Figyelembe veszi az aktiválásnál, hogy az oprendszer amiről frissítenék 32 vagy 64 bites? Szóval tudom frissíteni a 32 bites Win7 promat 64 bites win10 prora, úgy hogy az aktiválva legyen?
  • Krisztiam #1037
    Újraindítással próbálkoztál? nekem is volt ilyen windows 7 alatt..
  • tompka
    Akkor nem csak nálam lett Lenovo. :D

Van egy WD Elements külső merevlemez. Nem használja semmi program mégsem lehet leválasztani mert a rendszer szerint mégis használatban van.
    Az erőforrásfigyelő szerint a system aktív a meghajtón NTFS kötetnaplóval. Ez mégis mi? Indexelést a Win10 magától bekapcsolta de letiltottam. Most csak úgy tudom leválasztani ha jó pillanatban lehúzom az usb-ről.
  • Krisztiam #1035
    nekem a VLC nagyon jól működik..
  • bertino
    nah, most így vagyok, frissítettem és aktiválta is magát. minden ok.
  • bon
    Nekem is van egy lenovo thinkpad ps2 keyboard nevű.