6762
  • DearMan
    Nem tudom, külföldi fórumokon olvasgatva nem egyedi az eset.
  • kl24h
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lehet keményen befertőzted a gépet!
  • DearMan
    Próbáltam ezeket is, de nincs mentett állapot és a helyreállítás menüpont pedig nem elérhető...
  • bon
    Rendszer visszaállítás egy korábbi állapotra. Vagy a gépház\frissítés és biztonság menüben a helyreállítás menüpont.
  • bon
    Ezek szerint hiba a rendszerben, gondolom idővel javítják.
  • DearMan
    Ja, sok opció nem elérhető, illetve az Explorer.exe-vel is gond van (azt írja nincs implementálva)...
  • Warden
    Köszi, de az elemcsere csak egy szösszenet volt (F1-el indult a gépem) az igazi gond, ahogy lentebb is írtam, hogy nem tudtam frissíteni semmit. Megoldódni látszik a dolog "csupán" ki kellett jelentkeznem a fiókból restart után meg vissza jelentkezni és tádá most működik minden rendesen.Nem tudom köze van e a videó kártya autófrissítésnek az egészhez de ha igen akkor az gáz.
  • DearMan
    Üdv! Segítséget szeretnék kérni! Eltűnt a start menü és kritikus hibát ír a rendszer. Nem tudok vele mit tenni, egyik fórumon írt megoldás sem segít. Mit lehet tenni? Vissza lehet állítani alaphelyzetbe valahogy a rendszert?
  • howarju
    Szia!
    Jó az elem? Nem fordított a polaritása? Érintkezik rendesen? A BIOS beállítása nem változik meg ha formázod a géped.
  • Warden
    Reggel kicseréltem az alaplapi elemet, és az órát sem tudom beállítani... egyszerűen nem értem.Nagyon el akartam kerülni a teljes formázást, de nem fogom megúszni.
  • Warden
    Igen, az utolsó frissítés 08.19-én történt. (ez volt a megjelenést követő 2. kumulatív update) A problémám az, hogy azóta nem lehet frissíteni sehogy. Megnyitom az update fület és csak futnak rajta a kis pöttyök amíg ki nincs kapcsolva a gép.
  • celebrin
    @BON, Köszi a tippet! A Process Explorerben sorban kikapcsolgattam a RAM zabáló svchost.exe alatt futó szolgáltatásokat és közben figyeltem, hogy mikor esik vissza a CPU használat. Ami kiderült, hogy a "Helyalapú szolgáltatások" leállításával megszűnt a magas RAM és CPU használat.
    Gyorsan ki is kapcsoltam a gépházban a Tartózkodási hely szolgáltatást és újraindítás után is úgy tűnik jó minden. Jelenleg 35% a RAM használat (a legtöbbet az ESET használja: 105MB), a CPU pedig 1%-on van.
  • Bal0924
    Se Windows, se manuálisan, se DriverEasy keresővel, semmi. Nem talált(am) semmilyen frissebb driver-t.
    Minden friss.
  • bon
    Én se értem, de ha jól emlékszem csoportházirendben ez állítható. Én pl kifejezetten szerettem a leállítás és frissítés funkciót.
  • [HUN]FaTaL
    Rányomtál már a restart nowra az előző frissítés óta?

Mert ha hajnali 4-kor nincs bekapcsolva a gép és kézzel nem indítod újra a frissítés ablakban, akkor soha nem alkalmazza a frissítést. Amit nem értek, hogy miért így oldották meg, kikapcsoláskor miért nem fut le, mint régen, de ez van.
  • Warden
    nincs hibakód. Egyszerűen nem frissít semmit és meg sem tudok nyitni semmit a sima hiba ablakot dobja fel, hogy xy nem válaszolt időben. Pl ma kijött egy új nvidia driver, az experience-t viszont nem lehet megnyitni.
  • bon
    Driver frissítés?
  • bon
    hibakód?
  • bon
    Process Explorer programot letöltve és fútatva talán bővebb infót kapsz, hogy mi zabálja el a memóriát. Pl. lehet driver gond is.
  • Bal0924
    A Win10 és a win7 között különbség? 7 alatt nem akadt össze a különböző driverek. 10 alatt igen.
    Kép, hang ugrik.
    Nem tudom mitől, miért?
    Már 1 hónapja nem tudor rendesen nézni egy filmet és nem tudom felvenni a műsorokat, akadás nélkül.

A Laptopom régi, win10, szinte nincs benne semmi extra, és rendesen fut minden. (Csak lassú)

Valami program ami tud segíteni vagy javító csomag, bármi.?
  • Warden
    Augusztus 19.-én frissített a win 10 utoljára azóta sem manuálisan sem automatikusan nem frissít. Az utolsó frissítés száma kb3081441 ill a biztonsági frissítés száma kb 3081444. Azóta semmit sem tudok megnyitni ami rendszergazdai ikonnal bír.
  • horgosiimre
    Ja, nem vagyok időutazó! Sajna ! Nem 3013. 06.-hóban (mint az előbbi bejegyzésben írtam) vettem, hanem persze 2013-ban. Pedig de nagy király lennék.
  • horgosiimre
    Szia hunyadis! Igen, én is az Aldi-ban vettem. Annak idején Win 8 volt rajta, aztán frissítetem a neten keresztül 8.1-re amikor az megjelent és most ugyanúgy Win 10-re. Az általad leírt hibajalenségekel én nem találkoztam, az alap nem fizetős Ccleanert hajtom át rajta minden hónapban, most váltottam a 14 napos próba ProCcleaner verzióra. Az hogy most vajon gyors-e ez a gép, hozzáértés hiányában nem tudom megitélni, 55 éves vagyok, egy kicsit láma vagyok ehhez az új világhoz. Csak netezésre és levelezésre használom a gépemet. Ha gondolod, Skype-on képernyőmegosztással összehasonlíthatjuk a két gépet. A Skype címem horgosi.imre itt fehérváron vettem a gépet 3013. 06. hóban, tehát ha a 3 év garanciát meg akarom tartani, egyenlőre ne nyithatom fel azért hogy megnézzem az alaplapot. Viszont, áll. vannak olyan programok amik kilistázzák az adott PC alkatrészeit. Az itteni tisztelt haladó tudású kollégát lehet hogy tudnak javasolni ilyeneket. Itt: .pcwelt.de/produkte/Medion-Akoya_E4070_D-PC-Test-7389330.html találsz a gépről minden adatot, alkatrészenként. A hetedik kép a mainboa
    rd - ha jól sejtem ez az alaplap. Opsz, megtaláltam az eddigi egyetlen bibit a gépemmel kapcsolatban (ez a mostani bosszúság szinte biztosan az én bénaságom eredménye :-( ). Szóval 2013.10.29. File/BCD error code oxc 00000 34x
  • celebrin
    Sziasztok! Windows 10 telepítés óta elfogy a RAM a gépben. Megfigyeltem a "Szolgáltatásgazda: Helyi rendszer (17 folyamat)" elkezdi fogyasztani a RAM-ot, szépen lassan emelkedik kb. 80MB-ról indul és felmegy 2000MB-ig is, közben cca. 30% processzort is használ. Amikor aztán elfogy a RAM, akkor hirtelen visszaesik 80MB-ra és a proci használat is nullára, viszont a System folyamat (azon belül SVCHOST) kb. 1300MB memóriát elfoglal, a lapozófájl mérete pedig már 12000MB (automatikusan kezeli a rendszer). A gépem egy HP EliteBook 8440p i5 procival és 4GB DDR3 RAM-mal. Úgy gondolom nem normális ez a jelenség. Amikor már nagyon sok RAM-ot használ a rendszer, akkor lassulás tapasztalható. Találkozott valaki hasonló jelenséggel? Érdemes várni, jöhet frissítés ami ezt megszünteti?
  • bon
    Akkor ott valami verzió gondok lesznek, mert az Internet security is kompatibilis bizonyos megkötésekkel.
  • DonPedro22
    Köszi, de Kaspersky Internet Securityt használok és telepítés után nem indítja el, mert a annyit ír, hogy a Kaspersky nem kompatibilis a windows ezen verziójával.
  • Cassidy
    Sziasztok!
    Frissítettem a win 8.1-pro rendszert win 10-re. Van egy asztali, és egy laptop gépem. Mind a két gépre sikeres volt a frissítés.
    Egy problémám van a laptoppal (lenovo E531) betöltés után, az asztal megjelenik, aztán a fájlkezelő automatikusan megnyílik. Ezt én nem akarom megnyitni.
    Milyen beállításon kell változtatni, hogy betöltés után ne nyíljon meg a fájlkezelő ablak.
    Az automatikus indításban nincs benne.

Köszönöm a segítséget.
  • bon
    Alaplapra nincs írva semmi a gyártótól?

Amúgy egy jó tanulság és álljon itt mindenkinek, Medion gépet ne vegyünk, sőt számítógép szakboltban kell venni. Nekem is van ismerősöm akinek pont oprendszer verzió váltással volt gondja a Medion márkával (windows 7-ről 8-ra).
  • bon
    Kaspersky Anti-Virus részben kompatibilis a Windows 10-el.
    "At this time, the functionality of the following components is partially limited when using Windows 10: System Watcher, System memory scan, Self-Defense. Product installation and operation is not supported when Device Guard is turned on. Product is not intended to operate on Windows 10 Mobile editions. For full details on the limitations, please visit http://support.kaspersky.com/12197.

Some product features might work on 32-bit operating systems only."
  • hunyadis
    T. Horgosiimre! A bejegyzésedből azt látom, hogy ugyanolyan géped lehet, mint nekem! Én az Aldiban vettem. Már írtam be ide a fórumban a problémámmal, sőt a Medion szervízzel is beszéltem, de ott se tudtak segíteni. A problémám az, hogy a gépem, ha kb. 5 percre magára hagyom, utána minden fajta baja lesz, le fagy a képernyő, nem lehet visszahozni a működésbe, és ilyenkor csak az segit, ha a gépet teljesen kikapcsolom, még a hálózatból is, és újra indítom. Szóval szörnyű így dolgozni vele. Nem tudom, hogy neked volt-e, vagy van-e ilyen gondod? A szerviz teljesen lepasszolt, azt mondták, hogy a Medion Win8-al adta el, (azzal egyébként jól működött) ők nem tudnak mit csinálni, rakjam vissza a Win 8-t. Kértem, hogy mondják meg, hogy az alaplapnak ki a szállítója, hogy esetleg a szoftverét frissítsem. Erre azt válaszolták, hogy a Win10 úgysem engedne semmit csinálni, és nem mondták meg. próbáltam már állítani a képernyővédőn, az alvó üzemmódot kivettem, most a virtuális memória növelésével próbálkozom. Egyébként nagyon lelassult a gép. Tudsz-e valamit segíteni ebben a témában?
  • bon
    Kézzel átnézted a könyvtárait és a registry bejegyzéseit? Kézi eltávolítás: link
  • bon
    Nem lenne okos, a rendszer zokon venné.
  • DonPedro22
    Valaki tudna segíteni, hogy honnan tudok leszedni olyan magyar nyelvű Kaspersky-t ami megy win 10-en? a 2015-ös verzió nem kompatibilis vele :(
  • Gear
    Szerintem telepítsd újra a rendszert és kezeld óvatosabban az "oké" és "mehet" gombok használatát amikor telepítesz egyéb programokat win alá hogy elkerüld az ilyen kellemetlen "vendégeket" .
  • horgosiimre
    Opsz! Korán örültem. Újból indítottam a gépet és ismét itt van. Frissítettem a Ccleanert a professional 14 napos próbaverzióra, az Automatikusan induló programok listájában minden Tencent gyártású cuccot letiltottnak ad meg és mégis aktiválódik. A fájlmásolat kereső funkcióban sok (nem számoltam meg, de asszem több mint 100 fájl) helyen ott találja. A létrehozás dátuma minden esetben 2015. 06. 15. 21.32. Szerintetek okos lenne minden a fenti időpontban létrehozott fájl-t törölni?
  • horgosiimre
    Köszönöm, tényleg bennem volt a hiba. Az iobit kilistázta. Letiltottam, elég sok helyen volt belőle. Ezek szerint tényleg egy kínai gyártású cucc. https://en.wikipedia.org/wiki/Tencent
  • bajgunar
    iObit Uninstaller
    Lehet (sőt biztos) lehurrogja egy két itteni szaki (mondván, hogy sz@r progi, felejtsd el, fel ne merd rakni).
    De szerintem akkor is egy nagyon is jóóóó kis program. Szerintem 5*-os! Mindent megtalált (eddig nekem igen, eszköztárakat, bővítményeket, win alkalmazásokat, stb...)
    Nemhogy töröl, egyúttal regedit-et is kipucolja, és a maradékokat is kitörli mindenhonnan. Hibát nem okoz, nem prdukál, biztonságos!
    Próbát megér.
    Meg a CCLeaner -is! Automatikus indulásokból is kiveszed, törölteted, bla-bla...
    Olyan nincs, hogy NEM lehet eltávolítani!!! Akkor a hiba benned keresendő.

Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.08.29. 12:27:27
  • Jim Morrison
    Néha a temp mappába települnek progik ha szerencséd van a temp ürítése után eltűnik.
    Programok eltávolításánál, és ahogy bon mondja feladatkezelőben sem találod?
  • bon
    Programok és szolgáltatásoknál sincs ott a progi? Feladatütemezőben sincs ott a progi? Kézzel a könyvtárját próbáltad már törölni?
  • horgosiimre
    Ja, a gépem. Bár nem hiszem hogy ebben az esetben számít a konfiguráció. Win 10 64 bit, AMD A 10 5700 APU, 4GB, AMD Radeon HD 7660D