6762
  • Szabi #2633
    hdd-t ssd-re cserélni és jó is lesz :D
  • bon
    Ha nincs UEFI nem kötelező használni. Nem befolyásolja a rendszer működését.
  • Bal0924
    Jó néhány cikk van ami azt javasolja telepítés előtt álltsunk 1-2 dolgot a gépben..
    Könnyű mondani hogy a biosban uefi-re váltsunk át. De ha az alaplap olyan régi hogy nem csináltak uefi bios frissítést, akkor mi a helyzet?
    (Vagyis csináltak csak 2 hibája van, és már az elsőnél megálltam. Bétás és a 2. hogy megpróbáltam és nem sikerült.)
  • TomBond
    Hasonló problémám van párom gépével. Régi gép, és nem támogatja a w10-et, mert nincs a prociban a HT utasításkészlet. Próbáltam frissíteni, de olyan hibával állt le, hogy egy szükséges processzor utasításkészlet hiányzik.
  • MerlinW
    Kikapcsolod az automatikus frissítés telepítést / hide-olod a W10 update-et és nem muszáj. Semmi sem muszáj:)
  • Krisztiam #2628
    nem akar venni másikat :) majd letiltom neki a frissítést ennyi..
    Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2016.02.10. 19:42:41
  • Blum
    Ilyen desktop vas mellett nem férne bele a keretbe a faternak egy új laptop? :o
    Használtan 40-50k körül kapsz olyan vasat amin a Win10 röhögve elszalad :)
  • Krisztiam #2626
    most olvasom ezt a hírt, ez tényleg igaz?

Muszáj lesz Windows 10-re váltani

Most fateromnak van egy ősrégi laptopja, windows 7 starter van rajta és le van véve minden, mert olyan lassú, most arra hogy tegyem fel a windows 10-et? 1,5 giga ram van benne meg régi dual processzoros meg régi hdd van benne, ami olyan lassú, hogy csak na :D
    Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2016.02.10. 19:28:50
  • bon
    Végül nem szűnt meg (szerencsére), de valóban gyakrabban jönnek frissítések. Peer-to Peer meg üzemel, alapból tiltva van.
  • bon
    Ezen túl végre már közzé teszik a változások listáját!
  • Borg
    Nocsak, ezekszerint kigyomlálták a súlyosabb bugokat, és mostmár nem olyan kínos nekik a changelog?:)
    Este le is tesztelem a frissítést, mert ez a része érdekes:
    - Fixed additional issues with the Windows UX, Windows 10 Mobile, Internet Explorer 11, Microsoft Edge, and taskbar.

Talán végre nem pusztulgat majd el random az UI...
  • wollnerd #2622
    Nem úgy tudtam, hogy a Windows 10-nél, a Microsoft megszüntette a Patch Tuesday szokását és akkor a WIn10-hez gyakrabban és kisebb mennyiségű frissítések jönnek hozzá?
    És mi a helyzet a Peer-to-Peer frissítésletöltéssel? Erről is szóltak a hírek, mielőtt megjelent ez a Win.
  • Jim Morrison
    update history 444!!!4!
  • bon
    Google fordító segít. :)
  • Rudee
    Hollandul nem olyan könnyű eligazodni, de sikerült, most tölti le. Köszi!
  • bon
    Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést!
  • bon
    Letöltöd a nyelvi csomagot a vezérlőpult\nyelv menüben és máris magyar a Windows.
  • Rudee
    Üdv!
    Eredeti, holland windows 10-et át lehet varázsolni magyarra? Köszi előre is!
  • oneal1
    kódot nem kell megadni, elvileg automatice kéne mennie az aktiválásnak, de most úgy nézki valami központi dolog miatt nem csinálja
  • bon
    Nem köti account-hoz, Gép egyedi Hardver azonosítója alapján aktiválódik a rendszer. Így telepítéskor nem kell kódot megadni. Automatikusan aktiválódik ha neten van a gép. Jelentős hardver változás esetén pl. alaplap a korábbi rendszer felrakását és újból Windows 10-re frissítését javasolják. Nem tudom, hogy pl. telefonos aktiválás lehetséges e.
  • KaBuTo666
    Accounthoz köti, nem?
    Belépsz, aztán majd ellenőrzi?
  • bon
    Kódot nem kell megadni, úgy már próbáltad? Amúgy link
  • oneal1
    sziasztok!

rendelkezem eredeti win 8.1 -el, megvolt a frissítés win10-re ami aktiválódott is.

az ssd-m kuka lett így volt egy új windows telepítés- egyből a 10-et tettem fel viszont nem tudom aktiválni.

Hogyan tudnám megcsinálni?
  • Borg
    Van egy M$ HD3000 webcam, amihez nincs win10 driver, de működik. Na ehhez a WU egyszercsak talált frissítést (amely amúgy nem létezik azóta se valójában), de hiába tette oda a telepítés gombot, az semmit se csinált, csak mindig lefagyott tőle az update ablak. Szóval ettől elakadt a WU, és más updateket se rakott fel... Szal ezt akartam velük megoldatni, dehát...
    A TH2 aztán megoldotta erőből, hozott cserébe más gondot.
  • Blum
    Mi volt a probléma amiért távsegítséget kértél? Puszta kíváncsiságból kérdezem.
  • Borg
    Bejelentkezett miután távsegítséget kértem windowson belül a helpdesktől, de ahogy meglátta, hogy nem angol a windows, már csak a hápogás ment meg a sablon szövegek :D Gondolom már az szerencsének számít, ha egy angolul tudót fogsz ki :)
  • KaBuTo666
    :DD
  • Blum
    Hogy mit csinált? :D
  • Borg
    Ja, pont mint az indiai zseni, aki távsegítséggel bejelentkezett a windowsomba, és még a startmenüben sem ismerte ki magát magyar nyelven :D
  • bon
    1. nem írtam, hogy magyar nyelven kell írni.
    2. volt blogbejegyzés, hogy fordítót használnak.
  • Borg
    El tudom képzelni, ahogy az illetékesek redmondban a magyar nyelvű feedbackeken brainstormingolnak.... ja nem mégsem...
  • ACE
    Na, nálam a Superfetch (SysMain service) kikapcsolása megoldotta :)
  • Bal0924
    Hála megvan a hiba forrása.
    Én.
    véletlenül prot tettem home helyett.

Hamár...
    Ha felfrissül egy gép 7ről 10-re. szinte azonnal újra húzom, (fél napon belül)
    aktiválódott?
    Telepítéskor már aktiválódik?
  • bon
    Nem kell kódot megadni, magától aktiválódik neten keresztól. Egyébként a legújabb Windows 10 telepítő elfogadja a Windows 7 és Windows 8 kulcsokat is, nem kell frissíteni. amúgy azonos Windows 10 változatott telepítettél fel? Tehát Home vagy Pro változatott?
    Aktiválási hibák leírása: link
  • Bal0924
    Segítség!
    Újrahúztam egy laptopot és Most nincs aktiválva.
    Jogtiszta win7ről update-elt, 10re.
    Nem arról volt szó hogy újratelepítésnél nem kell kód, mert alaplaphoz köti a 10-et?
    A kódot meg újrahúzás előtt meg elfejeltettem lejegyezni.. :(
  • bon
    Megoldás, hogy minél több embernek feedback-elni (jelenteni) kell és akkor foglalkoznak a témával.
  • Blum
    Láthatóan nem javították. Win10 userek is nyavalyognak miatta amúgy.
  • bon
    3 éves cikket linkeltél... De a válaszok is elég régiek, azóta sok build jelent meg. Így javíthatták.
  • Mixe3y
    sajnos ismert hiba :\
    http://superuser.com/questions/426947/slow-windows-desktop-keyboard-shortcuts
  • ACE
    Nálatok ha beállítotok egy billentyűzet shortcut-ot. Nálam pl. a command line indul Ctrl-Shift-D billentyű kombinációra, szintén lassan indul el a cucc? kb. 4-5 mp, mire elindul, és ez nagyon zavar, Win8-nál nem volt ilyen...