6764
  • MerlinW
    "Successful WSAStartup not yet performed.
    Either the application has not called WSAStartup or WSAStartup failed. The application may be accessing a socket that the current active task does not own (that is, trying to share a socket between tasks), or WSACleanup has been called too many times."

Ennek szerintem semmi köze a frissítéshez. Mi a neve annak a "működő SQL-es hálózati szoftver"-nek? :)

Gyors megoldás: távolítsd el a legutolsó frissítést, vagy nyomj egy rendszer visszaállítást.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.11. 15:23:42
  • Dzsini
    Nézd meg, hogy a szoftver készítői tudnak-e erről a problémáról (az ő fórumukon van bejegyzés, ilyesmi), és esetleg adtak-e ki javítást hozzá. Ez alapján kiderül, hogy neked egyedi, vagy általános hiba a programnál.

Ha tudnak róla, és nem tudod megvárni a javítást, akkor addig állj vissza a frissítés előtti változatra.
  • GPx8
    Sziasztok!
    Eddig működő SQL-es hálózati szoftver az új WN10 frissítés óta nem indul el, hanem a következő hibaüzenetet adja:
    "10093: successful WSAStartup not yet performed"
    A síma "netsh winsock reset" parancs nem használ... Egyéb ötlet?
  • Anonymusxx
    Szokott valaki használni rdp-ét?
    Amióta kijött a nagyobb frissítés, nem tudom elmenteni a jelszót a belépéshez, így meg nagyon rossz...
    Linuxon ugyanúgy elmenti a jelszót ahogy eddig, tehát biztos a frissítés miatt van.

Valaki tud rá megoldást?

• MerlinW
    A tegnapi update csak ennyit javított

Akkor lehet bajod, ha Intel SSD 600p-d van :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.10. 13:53:44
  • peti79
    Nekem totál meghalt a gépem. Tegnap este állt magának 3 órát, azóta fekete kép, középen a fehér köröző pontokkal, betöltés helyett. Még rendszer visszaállítást sem enged, mert kidob hibaüzenettel. Annyit láttam, hogy este fél 7-kor volt egy frissítés.
  • mtibee
    Egyes gépeken kék halált okoz a 1803-as frissítés!

(Nekem például hangproblémáim voltak, szerencsére a meghajtó újratelepítése megoldotta.)
  • bon
    Aktiváld a gépházban. Esetleg szintén ott másik termékkulcs megadása és beírod a kulcsodat.
  • kirol
    Sziasztok!

Ki szerettem volna próbálni egy MS-os programot (visio), és azt aktiváltam valami aktivátorral.
    A windows-om és az Office-om is eredeti. A visio-t töröltem, de most elkezdett hülyülni a rendszer, hogy dobálgatja fel, hogy az aktiválás hamarosan lejár. Gondolom az az aktivátor hatása.

Valahogy lehet törölni a licenszet a windows-ban, hogy elfelejtsen mindent és megadhassam az eredeti kulcsot?
    Vagy ezt csak Qin újrahúzásával tudom megtenni?
  • Jim Morrison
    ah köszi, mentem szépen sorba az upgrade utáni hibák kiszűrésére. 3 perce telepítettem a friss media features packot, és ezután jó lett. Azért köszi a linkeket, ha valamiért ez nem javította volna meg (aminek nem tudom mi köze van a keresőhöz), akkor a következő lépést már előkészítetted :)
  • Dzsini
    keresőre ez lehet megoldás ? ( másik link )
  • Jim Morrison
    köszi, akkor itt a probléma.
    igen, a globális verziót észrevettem, igazából csak a gépházban zavar, ha odatévedek mert kell valami (főleg most mikor végig akarom nézni mi van ott).
    Persze jó a sötét mód, de akkor lehetne már külön sötét és fekete - utóbbi főleg oledekre (ami most van). Valahogy a sima sötétebb témák nekem jobban bejönnek
    ha, képernyőkímélő beállításoknál még mindig egy crt van :))
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.05.04. 12:11:20
  • Dzsini
    Itt megy a kereső jól.
    Átlátszóság: magyar windowsban Személyre szabás -> színek -> Átlátszósági effektusok
    (esetleg ha sötét témára kapcsolsz ugyanitt, akkor sötét üvegen fehér betűket kapsz - egy sötét háttér előtt jobb lehet)

Globálisan megy csak, így a tálca, a Start és az Edge átlátszósága is kikapcsol.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.05.04. 11:59:14
  • Jim Morrison
    Nektek működik gépházban a kereső? rákattintok egy javaslatra és nem csinál semmit.

btw: szerintem borzalmas, hogy a bol oldali sáv ilyen áttetsző lett. Sötét háttér mellett még a fekete betűk. eh.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2018.05.04. 11:55:25
  • suba53
    Van pár lényeges változás a 1709-hez képest. Domainba léptetésnél, ha a szerver SMB1 protokollt vár, ezt nem lehet beléptetni, mert a default érték szerint az SMB1 protokoll nem aktív.
    Szívtam vele, de hála istennek az SMB1-et aktiválni lehet, és így sikerült beléptetni.
    Valamint a domain admin nem rendelkezik automatikusan a local admin jogokkal. A group policy editorban kell beállítani hogy ez működjön.
    Amúgy elég jól muzsikál. A 1803 verziót fogják kapni az új gépek. A refurbished win10 licenszek meg tökéletesen működnek. 9000.- Ft/db
  • bon
    Én az asus forumán keresgélnék, gondolom szoftver gond lesz.
  • bajgunar
    Aura RGB (alvásból ébresztve a gép) miért felejti el, hogy Hőfok szerint világítson? Ne pulzáljon?
    Már totál töröltem, regeditből is kipucoltam. Tettem fel régebbit, újat. Alvóból indulva összevissza pulzál. Nem a beállított Hőfok szerint világít.
    Service Behavior -okat 6-ra, Vicc. Mi a gyík baja van? Hogy telepítsem, vagy hogy állítsam be, hogy úgy maradjon, ahogy beállítom!?
    Azóta csinálja, mióta 1070-et raktam be a 1060 után. Persze totál driver uninstall, reinstall. asus aura, gpu tweak...
    Most ezért win10-et nem húzom újra.
    Megoldás esetleg?
    Feladatümezőben is hozzáadtam mindenhogy. Bejelentkezésre, indításra, stb. Néha "megjegyzi", néha megint összevissza világít.
    Törölve feladatümezőből, full gép restart, meg 0-ról indításnál faja. De alvóból indítva nem úgy megy, ahogy be van állítva.
    Vicc
  • pett3rson
    hát öö, kikapcsoltam és most fut a program..ez valami bug, hogy nem akarja figyelmeztető ablakot feldobni és el sem indul a progi telepítése?
  • pett3rson
    Hali,

Van egy kis bibi a frissítés óta. Nem akar futtatni egy telepítő programot amit letöltök a netről. Elvileg figyelmeztető ablaknak kellene felugrania, korábban is ez volt beállítva és most is ez van, de most egyáltalán semmit nem csinál. mintha el sem indulna a kis progi...mitől lehet ez?
  • MerlinW
    Maga a telepítés gyors, a migráció (adataid, beállításaid, stb visszaállítása az új rendszerben) tart sokáig.
  • Dzsini
    Azért az bátor tőlük, hogy kitolták az Enterprise változatokra is azonnal - az eddigi összes nagy frissítés legalább 1 hónap türelmi idővel jött, ma reggel meg a céges gépen már be is jelentkezett, hogy akkor szeretne telepíteni...
  • zsozso29
    asztali gépre felment hamar, laptopra 2:30 perc vót :D
  • mester1987
    Köszönöm!
  • MerlinW
    A rendszer partíción csak a user könyvtárba lehet írni megerősítés nélkül. Meg lehet oldani hogy ne kérjen soha, de annak semmi értelme, bármelyik program tudni fogja írni, ami ugye nem biztonságos. Tehát, mikor rákérdez, akkor rendszergazdai jogokat kér, nem viccből.

A többi OS-en sem csinálhatsz semmit a home/user könyvtáron kívül root/admin jogok nélkül.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.01. 18:18:53
  • mester1987
    UI: Nem olyan, mint a Windows 7-nél volt és erre keresem a megoldást. Ott nem volt kérdezősködés meg többszöri megerősítés fájláthelyezéskor/felülíráskor/másoláskor. Erre nincs semmilyen megoldás?
  • mester1987
    De sajnos még csinálja, le van húzva. Fájlműveletekkor csinálja ami zavaró nálam.
    Utoljára szerkesztette: mester1987, 2018.05.01. 16:05:29
  • suba53
    UAC - ( User Account Control ) Vezérlőpult, Felhasználói fiókok, Felhasználói fiókok felügyelete módosítása: Ott húzd le a csúszkát nullára, és nem fog kérdezősködni.
  • suba53
    Ezek a negatív hullámok!
  • mester1987
    Lehetséges mindenre rendszergazdai jogosultság egy rendszergazdai profillal (egy végleges beállítás kellene, hogy ne kérdezősködjön állandóan)?!
  • [HUN]FaTaL
    Bár csak a magam nevében beszélhetek, de szakmabeliként rettenetesen szar. :)
  • Bal0924
    De miért nem magyarul használjátok?
  • MerlinW
    Szerintem ő sem magyar Windows-t használ, ahogy én sem:)
  • Bal0924
    Köszi

Legközelebb könnyebben megtaláltam volna ha magyarul írod az elérési útvonalat..
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2018.05.01. 14:52:15
  • Jim Morrison
    "PSA: If your microphone is detected but doesn't pick up any sound after upgrading to 1803, make sure that "Let apps use my microphone" is enabled in Settings -> Privacy -> Microphone. "
  • Bal0924
    Feltettem az új win10-et.
    Mikrofont érzékeli mikor bedugom, Az eszköz figyelésnél bepipálom, akkor hallom magam.
    De azon kívül máskor nem érzékeli a mikrofont.

Valami tipp, megoldás?

ui.: A legújabb audió driver van fenn
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2018.05.01. 14:44:15
  • [HUN]FaTaL
    Nekem elsőre nem ment fel, updatelt valami mást és újra rá kellett nyomni, de utána gond nélkül települt. A sound blaster beállításokat resetelte, mást nem vettem észre.
  • Borg
    Majd mikor használni kezdi valaki azt a 6 gépet...
  • suba53
    A hatodik gépre húzom a frissítést. Eddig mindegyik tökéletes, hiba nélkül megy tovább.
    A lemezkarbantartóval rendre törlöm a korábbi telepítéseket, így a rendszer partíció sem hízik nagyon.
  • Jim Morrison
    ahogy olvasom N verziónál jön elő a probléma. Windows szolgáltatásokban ki kell kapcsolni a medifeaturest, és utána jó lesz. Most tesztelem, kíváncsi vagyok...
  • Szabi #5320
    hát ez remek, ugyanúgy eltűnt az élesben is a mikrofonom és a system/audio gépindításnál már 100%-ra terheli a processzort