6764
-
Printscreen alapból a vágólapra menti, azt bármilyen képnézegető / szerkesztő programba beillesztheted, és elmentheted kedvedre.
A Onedrive kliens pedig továbbra is működik, ha elindítod, és a beállításaiban (Automatikus mentés) bekapcsolod, hogy tegye ugyanazt, mint eddig. -
Helo!
Azt hol tudom megadni hogy a printscreen gomb lenyomásával a kép lementési helyét?
Mivel eddig a onedrive-ra mentette de egy frissités után az eltünt és így hiába nyomkodom a gombot nem menti le a képernyőképet. -
Nem rakok képet, ma már nem produkálja. -
+1 nálam sincs egy gépen se a leírt jelenség, pedig elég sok gépen használom vagy üzemeltetem és nincs más böngésző a gépeken, így tuti használják. -
Nálam is alapon van mivel nem is tudom mi lehet egy böngészőbem ami nem alap... Ha hazaértem rakok be képet róla. -
+1 megerősítem, nálam is ugyanez a helyzet -
Edge? Nálam semmilyen csík nincs a képernyő alján. Minden alapértelmezett beállításon van, mert nem használom. -
Senki? :( -
Síma W10 újratelepítésekor kapom ezt. Telepítővel törlöm/formázom is a teljes 120-as meghajtót, és ez a kép fogad :) -
Ezzel a rendszermeghajtójára gondolhatott... -
Húzd ki azt a lemezt(vagy tiltsd le a bios/uefiben) amivel nem akarsz foglalkozni(ami a értékes adatok lehetnek) és próbáld particiónálni a másikat egy külsős programmal:ISO képfájlt töltsél le mindenképpen.
Elindítod, körülnézel (szerintem tökfelesleges ha már formáztad),de ha úgy érzed hogy hiányzik valami fontos adat ami ezen meghajtón volt akkor terminál elindít testdisk programmal még visszahozhatod,ha nem akkor formázd bátran:törlöd a jelenlegit és létrehozol egy újat,majd kiválasztod a particiót,jobb gomb formázás>ntfs.
Ha ez sem segít akkor törölj minden particiót(igen elvileg azt az egyet de lehet hogy a gparted ebben a "zavarban" többet láthat),és hozz létre új particiós táblát(lehetőleg nem mbr-t).
Ha meg vagy akkor kattints a alkalmazás gombra,ilyenkor küld egy fiyelmeztetést hogy törlöd és adatvesztés okoz(még szép hiszen törlöd).
Ha ezzel készen vagy telepítő USB-be és ha végeztél a telepítésel, "visszaengedheted" a másik meghajtót.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2018.05.28. 10:24:43 -
De azt miért akarod kézzel bepakolni automata indulásba? A saját beállításaiból be lehet kapcsolni az automata indulást... -
Bal0924 #5427 Akkor nem szereti a Logitech exe-jét. -
Frissített egy nagyon a gép...azóta a ms böngészőbe alul ott figyel fekete csíkban a netoldal címe amit éppen böngészek. Ez rohadtul zavaró. Valahol kikapcsolható ez a fantasztikus opció? -
Kipróbáltam itthon és működik. Valamit nem jól csinálsz. Mit akarsz futtatni? -
Bal0924 #5424 Igen, rendben.
Nem vált be..
Úgy tűnik olyan programot nem akar betölteni, ami rendszergazdai futtatásként van beállítva.. -
Aki nem ért hozzá az ne telepítsen. -
suba53 #5422 Persze, te sem húzod le, én sem húzom le, mert nekünk ez nem jelent gondot.
De ha valaki kicsit is bizonytalan, és azt a jó tanácsot kapja hogy törölje a partíciókat, és ezt mindegyik diszken szorgosan meg is teszi, az lehet hogy olyan partíciót is töröl, amin esetleg értékes adatai is vannak. -
simonl #5421 Sziasztok, az nVidia beállításokat hogyan tudom elmenteni?
Újraindításnál nem jegyzi meg.
A Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - Főkapcsoló funkciójának megadása - Jelenleg el nem érhető beállítások - Gyors rendszerindítás elől kivettem a pipát, mégsem segít.
Előre is köszi a türelmes válaszokat. -
Driver frissítés volt már? Tiszta rendszer telepítést is megfontolnám. -
"Szétcseszi a boot szektort"
Hogy mi?:) Semmi köze nincs hozzá, biztos nem az okozta. -
chicki #5418 Lehet, hogy nem a verzió változott, csak a buildszám.
verzió: 1803, oprendsz buildszám: 17134.48 -
chicki #5417 Sziasztok!
Két hete, egy olyan, komolyabb frissítést csinált a Win10, hogy még a verzió száma is változott.
Azóta lelassult mint az állat, és akadozik, illetve vibrál a videók levetítése. Nem csak a letöltött, hanem akkor is, ha pl a youtube-on nézem.
Van-e valami ötletetek?
Köszönettel: chicki
-
Köszi, de ezt már próbáltam
Szétcseszi a boot szektort::: -
Akkor task scheduler, jobb klikk a root ágon, create task,
- General fülön nevezd el, majd pipáld be a "run with highest privileges"-t, user group-ot állítsd be adminra vagy valamire aminek van admin joga.
- Trigger fülön "New", fent a "Begin the task"-ot állítsd startup-ra, (delay task-ot mondjuk 15mp-re, hogy ne lassítsa a felállást)
- Action fülön mond meg mit indítson el.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.26. 05:56:58 -
Feladat futtatásához használt fiók jogosultsága rendben van? -
Bal0924 #5413 Igen.
Ha kiszedem a kívánt program indító exe-jénél a rendszergazda-i futtatást, akkor minden rendben. Betölti. De rendszergazdaként nem.
megpróbálom, de nem hiszem, hogy működik.. -
Win+R, shell:startup, enter
Bemásolod ide a kívánt program shortcut-ját.
(shell:startup ugyanaz, mint az %APPDATA%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.25. 19:55:53 -
Feladatütemezővel próbáltad? -
Miért kellene kihúzni bármit is, főleg ha egyértelműen látod melyik az SSD? Amiről te beszélsz az még Windows XP-s probléma, W7 óta bármelyik lemezre telepítheted a rendszert, függetlenül attól melyik portra van csatlakoztatva.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.05.25. 15:38:17 -
Bal0924 #5409 Egy programot be lehet töltetni rendszergazdaként, indításkor?
Ha igen, hogyan, nálam nem akar betölteni.. -
Ez a lehúzogatás továbbra is egy baromság, soha se húzom le egy meghajtót se és mégis bírok telepíteni, pedig pl. a sajátomba is van 5 meghajtó. -
suba53 #5407 Gondolom az SSD-re akarod a rendszert rakni.
A telepítés idejére csak az SSD legyen bekötve, a másikat húzd le. Így nem érhet meglepetés.
Az újratelepítés után vissza teheted a másik diszket is. A BIOS-ban a boot sorrendnél az SSD legyen az első helyen.
Telepítéskor töröld az összes partíciót, majd hozd létre újra, ekkor csak a win10 által kívánt dolgok lesznek létrehozva. -
Az ott egy 120-as SSD és egy 500GB-os HDD. -
"120 Gb Samsung SSD"
Mikor kb. 577,6GB-ot látok.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2018.05.24. 09:58:49 -
Töröld a partíciót, hozd létre újra. -
Sziasztok, kellene kis segítség! Újratelepítéskor ez fogad.
- 120 Gb Samsung SSD
- W10
Rájöttem az esetek során (3-4x) hogy átírja a bootsectort és inaktívvá is teszi. Fogalmam sincs miért csinálja, más SSD_vel, HDD-vel nem jártam így.
Köszi
Utoljára szerkesztette: SigS, 2018.05.23. 18:48:13 -
kjhun #5402 Amikor a jó öreg XP-t házasítjuk a 10-essel.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem tetszik. -
A felhasználó nyomhatja a tovább gombot, azzal nincs gond. Viszont a kártevők/egyéb alkalmazások nem tudnak nyomni semmit - erre van a manuális futtatás rendszergazdaként opció) . -
Biztosan igazad van - vitatkozni sem akarok veled, de az UAC megjelenése óta így használtam. Semmilyen kártevőm nem volt így. Másrészt a felhasználók kb. 98,4 %-a az UAC ablak megjelenése után továbbot nyom rá. Ha már letöltötte nem mondja, hogy: Húha UAC, ezt aztán mégsem !
Normális vírusirtó sokkal többet ér mint ez a figyelmeztető ablak.