6764
  • Anonymusxx
    Játék miatt, van egy -két játék ami nem indul el win 10-en, persze a kompatibilitási beállításokat próbáltam.
  • bon
    Kíváncsi lennék, hogy mi miatt kell a régebbi rendszer.
  • bon
    Már csak kiterjesztett támogatás van 8.1-re is.
  • bon
    Virtual box-on és virtual pc-n kívül van még más virtualizálási lehetőség is.
  • k1571
    Néha kell. Nekem pl. XP-vel van a win10. A VirtualBox-ban a régi (w95, w3.1 NW5.1) rendszerekkel gond van, az XP-n a VirtualPC-n viszont rendben van a dolog (képernyő színmélység, NW esetén a hálózat).
    (Az nem jött össze, hogy VirtualBoxban XP, ott VirtualPC. Futott, csak kép nem volt.)
  • pett3rson
    Olyat enged a win, hogy egy lemez, de két külön partíció és egyiken a 10 másikon meg egy bármilyen másik op. rendszer?
  • [HUN]FaTaL
    8.1-et támogatják (a legtöbb ember 8-nak hívja).
  • bon
    Minek? Windows 8-at már nem támogatják. Amúgy meg virtuális gép.
  • Anonymusxx
    Azt meg lehet oldani hogy egy gépen egyszerre legyen fent a win 10 és a win 8?
  • pett3rson
    hali,

Azért egy takarítás illetve csatlakozók átnézése, memóriák ki és berakása sem árt, mert ilyet áltában is csinál. Egyszerűen elmozdul a memória pl és akkor már fagy mint a k..isten...

Szóval hardver és aztán szoftver (értem ez alatt az eseménynaplót, hogy kiderüljön melyik driver a ludas)
  • suba53
    Szerintem mielőtt legyalulod a jól belakott rendszeredet, próbaképpen telepíts egy szűz frissen leszedett win10-et egy másik winyóra.
    Egy 80GB-os bőven elég, lehet hogy van is a fiókodban, vagy valamelyik ismerősöd tud egyet kölcsön adni.
    Ugyanis ha továbbra is csinálja, akkor valószínű hardveres oka van, és fölöslegesen gyalultál le mindent.
    A legújabb Media Creation Tool a 1803-as verzióbol csinál telepítőt 10-20 perc alatt. Vagy egy 4-8 GB USB kulcsra, vagy egy ISO file-t, amit akár DVD-re is kiírhatsz, és máris tudod telepíteni. Ha hardveres oka van, akkor lehet akár alaplap, akár táp, esetleg memória hiba, de azt elég sziszifuszi módon tudod csak behatárolni.
  • Pluskast
    Ok ok. Mindenképpen megnézem ha hazaértem.
  • Dzsini
    erre való az eseménynapló, abban feljegyzi, hogy melyik fájl (ha az) okozta az összeomlást
  • Pluskast
    Ok, csak azt lenne jó tudni, hogy melyik driver.
  • Borg
    Én szinte kizártnak tartom, hogy ez windows ujrainstallal megoldódna.
    Ha nem hardverhiba, akkor valami driver lesz, amit esetleg pont az áprilisi update rakott fel.
    Apró cseprő gondok voltak nálam is, de alapvetően 3 éve nem installáltam újra, senem reseteltem a win10-et.
    Utoljára szerkesztette: Borg, 2018.07.04. 15:23:10
  • Pluskast
    Sajna most nem tudom megnézni az esemény naplót, mert nem vagyok otthon, saccolni meg nem szeretnék. A sok faktort arra értem, hogy volt lefagyás a chrome használat miatt, ami mint kiderült az updattel cseszett el a windows. Volt kék halál ahol le is írta mi a baj, és volt, hogy egyszerűen csak újra indult a rendszer, de volt, hogy csak szimplán megfagyott miközben futott az alkalmazás.
  • Dzsini
    De ha bármi hardveres gond van (vagy drivergond), azt nem fogja megoldani az újratelepítés, ráadásképpen elpazarolsz egy csomó időt és beállítást...
  • Borg
    Mi az hogy sok faktoros? Mit ír az eseménynapló? Ha semmit, akkor aligha windows hiba, inkább tápellátás.
    Ha meg ír valamit, akkor azzal az adott driverrel van a gond.
  • Pluskast
    Az a baj, hogy sok faktoros és akkor csesződött el amikor kijött az áprilisi nagy update. Először a chrome használatától fagyott meg teljesen a rendszer, aztán játék közben. Aztán jött a kék halál és most már ott tart, hogy bármilyen alkalmazást akarok elindítani újraindul. A játékok nem érdekelnek az másodlagos igazából, ami kell azt lementeném külön külső drivrera.
  • Dzsini
    Azt próbáltad kideríteni, hogy mi okozza az újraindulást? Eseménynapló, hőmérsékletek, ilyesmik monitorozása, hardveres hibák kizárva? Ahhoz azért nagyon sok mindennek nagyon össze kell akadnia, hogy ilyesmit kelljen művelni.

A restore factory settings valószínűleg nagyon közel jár hozzá - de akárhogy is, vigyázz a személyes fájlokkal / mappákkal (böngészős dolgok, játékmentések, beállítások, stb.), hogy mit darálhat le, mi nincs meg felhőmentésben.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.07.04. 14:45:22
  • Pluskast
    Az utolsó lehetőség gyakorlatilag egy reinstall? Sajna muszáj valamit csinálnom a géppel mert a windowsom most olyan állapotban van, hogy ha bármilyen alkalmazást (pl játék programot) elindítok, akkor kb 10 perc után újraindul a gépem.
  • Dzsini
    Ahol én láttam jól működik, frissen telepített állapotra hozza a gépeket - itt bent a munkahelyemen ha valaki távozik, akkor azzal szokták nullázni a belakott gépet. Ilyen lehetőségek vannak:
  • Pluskast
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a win 10-be beépített automatic repair mennyire használható? Van értelme, vagy inkább jobb ha az ember újra felpakolja a rendszert?
  • TomBond
    Ezt az "Eszközteljesítmény és -állapot" részt ki lehet valahogy iktatni? Folyton sárga háromszöget mutogat nekem az "Eszközillesztő", és az "Alkalmazások és szoftverek" résznél. Az összes driverem a legfrissebb, és semmi olyan alkalmazásom nem állt le ami nélkülözhetetlen lenne. Bosszantó.
  • bon
    A 1803-as frissítés óta van reklám és rá is kérdez a reklámok beállítására az első indításnál.
  • mtibee
    Sziasztok!

Ma reggel egy szöveges reklám fogadott a záróképernyő közepén, annyira meglepődtem, hogy képernyőfotózás helyett rákattintottam, hogy tényleg hirdetés-e, és egy játékos videostreaming weboldalra jutottam. Mondom, az igen... Remélem, hogy valahogy - akár egy külön díj ellenében -, de ki lehet majd kapcsolni ezeket, mert ezért nem nézek már TV-t sem, mert nem bírom elviselni, hogy 15 percenként megjelenik a trivágós csávó a röpködő weboldalaival, meg a 30 éves csaj, aki még mindig szárnyas betétet használ...

Frissítésre nem emlékszem, meg úgy igazából semmi olyan dologra, hogy beleegyeztem volna, hogy reklámokat toljon a képembe az amúgy biztos nagyon rászoruló Microsoft... Egy szerencséjük van, hogy egyébként nem teljesen irreleváns reklámot nyomattak be - gondolom, naplózzák a tevékenységemet, ahogy nem szégyellik -, mert különben biztos, hogy nem ide írok...

Nektek van már hasonló élményetek?
  • Dzsini
    "Jack dugós füles, bedugod és megy" - alaplapi csipnek vagy a te SB-Z kártyádnak nincs drivere? :)

Ugyanúgy csatlakozik mindegyik a rendszer többi részéhez a déli hídon át. Teljesen mindegy, hogy ráforrasztották az alaplapra, vagy egy PCI-Express vagy USB portba csatlakoztattad.
  • bon
    Jack dugós füles, bedugod és megy, míg usb-nél még közbe szólhat egy plusz driver is.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2018.06.21. 20:45:22
  • Dzsini
    Egy hangkeltő (hangkártya vagy alaplapi csip vagy fülesbe épített csip) - egy driver.
    Két hangkeltő - két driver.

Ez már csak így megy mindennel :) Mutatsz bármit, ami úgy működik, hogy nem kell hozzá driver? (az meg kb. teljesen mindegy, hogy a Win10 beépített kupacából van, vagy külön töltöd le)
  • bon
    Pont ez az, hogy külön driver igényes eszköz.. A pl.-ban említett creative meg soha se volt valami jó driver készítő. Mondom ezt úgy, hogy én világ életemben Creative hangkártyáit használtam és használok most is.
  • Ironman2
    Nekem már ezer éve olyan van
  • Dzsini
    Igazából nincs gond az USB-s fülesekkel - egy hangkártyacsip van bennük, ha normális a szoftver hozzá, akkor normális külső hangkártya + hozzáépített fülesként működnek. Nem rosszabbak valamilyen budget alaplapi hangkeltőnél, cserébe esélyesebb, hogy kevesebb zajt szed össze egy rosszul földelt alaplap-ház kombóból.

Egy normális cég által gyártott és forgalmazott cuccban még elég minőségi dolgok is lehetnek jó támogatással, vannak pl. Creative Sound Blaster USB-s fülesek is.
  • bon
    Nem minden hardvert támogatnak a hardver gyártók Windows 10 alatt. Mondjuk én USB-s fülhallgatót nem vettem volna.
  • Ironman2
    Igen azt láttam,köszi.Amúgy még mindig nem tudnak a gyártók írni illesztőprogramot win10-re a fejhallgatókra (usb pnp sound device driver)? Vagy nem engedi a Microsoft,vagy pedig ilyen fos ez a win10.Érdekes win7-re,meg 8.1-re van hozzá driver,és rendesen 5.1-nek látja a fejhallgatómat,de itt még mindig stereoban van win10-en.
  • Dzsini
    Atmost csak kiírja, de ha használni akarod, akkor feldobja a boltot, ahol letölthetsz egy trialt, ami fizetőssé válik majd.
  • Ironman2
    Ez a Dolby atmos for headpfones már nem fizetős? Nekem jobb oldalt alul elérhető a tálcán a hangikonnál.Bár sok különbséget nem hallok a Gembird fejhallgatóval.Meg van ez a windows sonic fejhallgatókhoz,abban se látok különbséget.Lehet csak speciális fejhallgatókon müködik a doilog?
  • MerlinW
    Ott a Windowsban alapból a snipping tool / képmetsző Windows 7 óta.
  • bon
    Mi a francnak külön progi rá? #5439-ben írt "bármilyen képnézegető / szerkesztő programba beillesztheted, és elmentheted kedvedre" lehetőség minidg műkődik és ez így is volt minden rendszernél. Ja és a beépített képmetsző is nyugodtan használható.
  • Montanosz
    hát kivettem a pipát de továbbra is csak a onedrive mappába menti, azt is csak akkor ha az online...na mindegy köszi a tippeket, inkább felraktam egy kis free képernyőmentőt azzal megoldottam
  • bon
    OneDrive kliensbe (tálca jobb alsó sarka) kell bekapcsolni a beállításoknál.