6764
  • DearMan
    Üdv! Meg szeretném növelni a rendszerpartíció méretét win 10 alatt. Hogyan tehetném ezt meg? Win 7 alatt simán ment, de az a progi nem fut a 10 alatt. Köszönöm ha valaki tud tanácsot adni.
  • bon
    Pont az oroszok... Továbbra is azt mondom, hogy ez az adatgyűjtés egy felfújt baromság, eddig is volt, más rendszer is csinálja.
  • tompka
    Nekem semmi gond nincs. Még az UHD videók is pöcre indulnak a 3,5éves laptopon.
    Jobb klikk a full HD filmre kb 5mp pedig külső vinyón néztem meg ami épp usb 2.0-ról üzemel.
    Media Player Classic -HC van fent. FullHD filmnél 67MB a memória igénye, UHD videónál 111MB. Proci az max 1,4% mindkettőnél.
  • bon
    Windows visszajelzés program, telepítve kell lennie a gépre.
  • kl24h
    Svájcban és Orosz­országban is vizsgálják a Windows 10 adatgyűjtéseit
  • bajgunar
    Nem néztem még, hogy hogy birkózik meg nem divx-el, hirtelen az Avatar-t találtam a gépen 1080p mkv-ban.
    Elindul simán. (Proci 0-1%-on ugrál, memória 1%-al növekszik) Viszont jobb klikk ~20 másodperc nekem is. Hang-ot váltja egyből akármire rezzenéstelenül. DE ha feliratot nyomok be (pl magyart), nah akkor összecsokizza magát. Beakad, dadog... Kikapcsolom feliratot, mintha semmit se nyomtam volna. Memória elkezd növekedni... ~35-40-50-58% (na itt lelőttem a lejátszót). :D
    De ha elindítom simán, (8 mp mire elindul) benyomom magyar hang. Megy rendesen.
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.08.25. 23:54:52
  • k0trapali #1508
    Na erre varrjatok gombot...

Letöltöttem az Interstellar-t 720p-ben. 10GB. A mappáját kb 5 perc alatt nyitja meg a gép úgy, hogy az intéző le is fagy. A film 5 perc után sem indul el. 2 féle lejátszóval is próbáltam. Ha nyomok egy jobb klikket a fájlra, hogy előjöjjön a menü az is vagy 2 perc. Csak homokórázik. Megvan az Interstellar sima bdrip-ben is 2GB. Azzal is ugyan ez a helyzet, csak picit hamarabb megnyílik a mappa és el is indul a film, de lefagy! Nem tudod megállítani, tekerni stb. semmit, mert lefagy. Van még pár filmem azok simán pöccre nyílnak, indulnak. Nem szereti a gép az Inerstellar nevet vagy most ez mi?? Win 10 Home.
  • bajgunar
    Persze, a legújabb 355.60 van fennt.
  • bon
    Én az Insider központ alkalmazást használom erre. A gépház\rendszer\alkalmasok és szolgáltatások menün belül a választó funkció kezelése menüpontot választva lehet hozzáadni. Persze insider felhasználó vagyok.
  • bon
    Nvidia driver frissítés megvolt már?
  • bon
    Nem igaz.
  • bajgunar
    Egészségetekre!
    Na, ma nagy örömmel összekötöttem a gépet a tv-vel (samsung lcd) HDMI kábellel. Erre? (eddig sohasem BSOD-zott) Most 3x is kékhalál!
    Vagy tv nyomkodás közben (közben gépről ment film tv-re kirakva), aztán mikor kihúztam hdmi kábelt a tv-ből, utána meg a gépen nyomogattam kijelző beállításokat. Erre megint kivág bsod-val. Na kész. HDMI kábel elcsomagol... PFf. F@sza. Jó hogy vettem 2.500.- ért.
    Ez mi a bánattól lehet? nvlddmkm.sys -re vinnyogot. De már meg nem mondom még mire, mert töröltem minden minnidump-ot, memory.dmp-t, stb-t.
    Nem kell valakinek egy ilyen kábel, 2.000.-ért?
    Fura, mert 2.500.-ért adta, ez van ráírva is a csomira. De itt az oldalon meg csak ~1600.- PFf...
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.08.25. 19:56:27
  • mcmoha
    Köszi!
  • geza84
    Létezik valami hivatalos csatorna, ahol be lehet jelenteni (mondjuk magyarul) a Win10-ben talált hibát?

Laptoppal használom, dokkolóval, 2 külső monitorral, el vannak rendezve a különböző programok a 3 kijelzőn, és mikor 15 perc üresjáratot követően kikapcsolnak a monitorok, minden programot összehány nekem a laptop kijelzőjére, én meg aztán pakolhatom a helyükre őket napjában többször. Win7-nél nem volt ilyen gond.
    Utoljára szerkesztette: geza84, 2015.08.25. 13:20:50
  • bajgunar
    Akkor sorba:
    - miért ne lehetne torrentezni? hol írták ezt az ökörséget?
    - Óra és időjárás skin: xWidget+HTCHome Hun skin (valaki által féligmeddig magyaritott, de álltalam kijavított, kibővített, 100%-os (remélem) utolsó kiadás.)
    xWidget, hozzá HTC skin.
    - msconfig módszerrel minden Win Update-et kikapcsolsz.
    Update(ek) elrejtéséhez viszont van progi. ---> Show or hide updates
    - Csak a driver(ek) frissítését kikapcsolhatod, letilthatod EZEN leírás alapján a 0:44 -nél látható állapot beállításával. (a videón épp visszakapcsolja az automatikus driver frissítést). Ha ezt kikapcsolod, akkor nem fogja lefrissíteni a telepített (hang, vga, stb...) drivert újabbra [ami persze nem működik], így használhatsz régebbi driver-t is [ahogy én is ~2 éves Realtek driverrel csapatom, mert 100x jobb, mint a legújabb, és sokkal több beállítási lehetőséget tartalmaz]. Cserébe így viszont MINDEN driver frissítéstől elesel!!! Tehát HA pl alaplapodhoz jön ki újabb driver, azt nem fogja frissíteni, hacsak TE magad, sk nem frissíted. Vagy pl VGA-hoz.

Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.08.25. 13:10:50
  • Szabi #1499
    nope
  • Krisztiam #1498
    sziasztok
    az tényleg igaz, hogy windows 10 alatt nem lehet torrentezni?
  • mcmoha
    Az órát meg időjárást hogy lehet odavarázsolni a sarokba? :)
  • simonl #1496
    Köszönöm, és ezzel a módszerrel minden windows update -t kikapcsolok, vagy csak a driver -ekre vonatkozóakat?
    Ha nem láma a kérdés.....
  • bon
    Driver frissítés letiltható. De ha mégis valami probléma lenne akkor is ott van a rendszer visszaállítás.
  • repvez
    Mekkora esélyem van arra, hogy a toshiba satellite 750d-16k tipusu laptopomnál ugyan ugy előjön kékhalálos boot loop mint win8.1 alatt ha frissitem?
    Mert a hálózati vezérlőt(Qualcomm Atheros) a win egyik frissitése megváltoztatta és az ujrainditás után athw8x.sys fájl hibára hivatkozva ujrainditotta a gépet még a win betöltése elött igy semmire nem tudtam használni.Ez egy tiszta telepités után volt.De amiota letiltottam a win frisistéseket azóta nincs ilyen bajom vele.
    DE forumon olvasva találtam aki win10 alatt is ugyan ezt a hibát irta le.
    Csak ugye win10 alatt nem tudom letiltani a frissitéseket igy nem tudom kiküszöbölni ha az egyik frisités ujra előhozza ezt és nem akarom naponta ujratelepiteni a gépet.
  • Gundark 1 1
    Sorry megoldottam. A "régi" menüben ki lehet jelölni csak azt kézzel kell elindítani. (control /name Microsoft.Personalization /page pageWallpaper) hátha más is szívott ezzel az igen komoly problémával :)
  • Gundark 1 1
    Van egy röhejes kérdésem :) Újratettem tisztán a 10est. Aktivált is minden megy. De. Háttérképeknél a diavetítést nem tudom beállítani. Üresnek mutatja a könyvtárat. Ha csak sima "képként" megyek oda hátteret állítani akkor látja. Más cuccok is látják a fileokat, és meg is tudom nyitni őket. Engedélyezve van az energiakezelésnél a diavetítés és nem is laptop. A frissítésnél simán ment. Ez most megint mi? :)
  • [HUN]FaTaL
    Meg kézi se.
  • bajgunar
    Bocsi. Jah.
    Win + R beír ---> msconfig ; felül: Szolgáltatások fül /megnyom/. Kikeres: Windows Update . Kiveszed az elejéről a pipát. Restart.
    És nincs Auto Update.

• Borg
    Most akkor a homeban tényleg nem lehet letiltani az automatikus frissítéseket?
  • Gymnova1
    Tényleg ott volt! Köszönöm szépen!
  • bon
    Egyéni probléma, így géptől függ, szintén csak azt tudom javasolni, hogy ha jelentkezik driver frissítés. Munkahelyi dell gépen nem jelentkezett eddig.
  • bon
    Driver frissítés
  • wantonly
    (Alul) beállítások -> fiókok -> szinkronizálási beállítások.
  • Gymnova1
    Sziasztok! Meg tudja mondani valaki hogy tudom beállítani a windows 10 posta alkalmazást hogy minden levelemet beszinkronizálja? Mert csak azt a levelet látom, amit nemrég kaptam. Az előtte lévőket amiket régebben kaptam azokat nem.
  • tompka
    Energiagazdálkodásnál mit jelent pontosan a Tartalékakkumulátor szintje opció? Milyen tartalék akksi? Be lehet valahogy állítani a rendszert, hogy csak bizonyos százalékig töltse fel a laptop akksiját?
  • plu604
    Ezzel így nem sok mindent tudunk kezdeni :( Nem túl gyenge a jel? Eddig rendesen működött, csak a Win 10 felrakása után kezdett problémázni? Másik Wifi-hálózattal ki tudod próbálni (szomszéd, munkahelyi, pláza, akármi)? Ha lan-kábellel kötöd össze a routert a géppel, és letiltod a wifit (hogy fixen kábelen jöjjön a zinternet), akkor működik?
  • hunyadis
    Érdeklődnék, hogy az alvó üzemmódba való elmenetel, és ott lefagyás, megoldódott-e? Ha igen, érdekelne, hogy hogyan sikerült ezt a problémát megoldanod? Már irtam a Medion szervízbe, de választ eddig még nem kaptam, szerintem el se olvasták az e-mail-emet.
  • Evogordon
    Nincs semmi hiba kod csak meg akad a telepítés aztán multkor egy egesz éjszakára ugy hagytam a gepet hatha beindul de semmi.. Internetet olvasgatva nem csak nekem van ilyen problémám. Ki vatom hatha lesz valami értelmes megoldas a dologra ha meg nem akkor vigan elleszek a 7essel meg egy darabig.
  • k0trapali #1479
    Internet megint.

Telefonrol irok, mert a laptopon nincs net! Ujrainditom a gepet akkor kicsit van aztan elmegy. Mi a franc lehet vele? Ha meg van is hol elmegy, hol visszajon. Driver fel van telepitve. Masnal jol mukodik csak a laptopon szarakszik. Mar a Win7 visszarakason is gondolkozom!
  • bon
    Hibakód?
  • xxx007
    Lehet hülye kérdés,de csak megkérdezem nem lehet beáll´tani hogy a felnyíló ablakok mindig ugyan azon a helyen nyíljanak meg ? Nálam mindig máshol ... előző windows verziókban ahol becsuktam ott nyílt meg utána,de itt az nem igazán működik ...
  • TomBond
    Megpróbáltam! :-) Sajnos valamelyik utasítás készletet nem ismer a proci, ami kellene a 10-hez. Azért érdekes, hogy akkor minek ajánlgatja!
  • Evin
    Olyan 2-3 óra alatt max fel kellene települnie. Vártál ennyit?
    Ha befagy, és úgy akad meg, talán érdemes lenne újrahúzni a rendszert a Win7-tel, és úgy felfrissíteni Win10-re, esetleg utána frissen telepíteni a Win10-et.
    Esetleg telepítés előtt egy lemezellenőrzés? Talán talál hibát és javítja, ami ezt okozza.