6754
  • Micsu
    #6754
    köszi
  • sertrex
    #6753
    Akkor dugd át a HDMI-t az alaplapi HDMI-be. Vagy ha abban van, akkor PCIe VGA-ba. Valamelyiken látszódnia kell a biosnak.
  • Micsu
    #6752
    egy van rajta csak
    az a baj hogy a biost nem látom, csak amikor már belép a windowsba akkor jön be a kép
  • sertrex
    #6751
    Hány monitor van rajta? Jelöld ki a BIOS-ban, hogy melyik az elsődleges monitor vagy tiltsd le az alaplapi kijelzőt.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.01.05. 00:21:03
  • Micsu
    #6750
    Ha hdmi kábellel kötöm össze a monitorom akkor miért csak akkor van képem amikor belép a windowsba, magyarul a biost így nem látom :S
  • Synchronous
    #6749
    Szerintem telepítsd újra az amd drivert. Ha a legfrissebb van fent, akkor is. Szedd le, és tedd fel újra.

    Egyébként nemrég frissítettem én is 22h2-re, és láss csodát, megoldódott a boot problémám. Most fast boot-nál 5 másodperc a Windows betöltése, nem fast boot-nál (ami korábban 4 perc volt) 10 másodperc. Amúgy is ráfért a verzióváltás, mert a 21h2-re nincs is már támogatás.
  • Bokafix2
    #6748
    Ott működik. És épp ez a meglepő. Az összes játékban használható a VSR, és tudom ide-oda állítgatni a felbontást is, pl. 4K-ról full HD-ra, onnan 1440p-re, majd vissza 4K-ra. Mindegyik méret beállítható. Az asztalon meg egyik sem, csak a monitoré.
  • extra sensory
    #6747
    Játékokban sem működik?
  • Bokafix2
    #6746
    Üdv. Nemrég frissítettem a 22H2-re és azóta ez fogad:



    Mint látható, be van állítva a VSR.





    A asztal felbontásai között meg is jelennek a monitor legnagyobb felbontásánál nagyobb felbontások.





    Viszont, mikor be akarok állítani bármilyen nagyobbat, ezt a hibaüzenetet írja ki. Ez miért van? Az előző verziókban simán tudtam használni a VSR-t, most meg nem lehet.
  • Tetsuo
    #6745
    Nekem Win11-gyel van hasonló. Valami hiba van a BIOS-ban vagy betöltés közben, mert újraindul a gép és hiába kapcsolom ki a HDMI-hangot, az újra és újra bekapcsol (ezáltal kattan a monitor hangszórója minden felbontásváltásnál).
    Eleddig 1 perc volt a a bekapcsolási idő, most pontosan 4 perc.
    Valahogy ki kellene elemezni a boot-ot, asszem van ilyen funkció, de nincs időm ezzel foglalkozni. :-/ Mintha a melegtől lenne. Talán valami hűtés nem indul el időben, a mért érték miatt újraindul, ekkor már jó lesz...

    /Win11, AMD 5700G IGP, több SSD, több belső és külső HDD, külső DAC stb./
  • Synchronous
    #6744
    Sziasztok

    A boot idővel van gondom. Egészen pontosan a nem fast boot-os indítással. Fast boot-nál rendesen töltődik a Windows, kb. 5 másodperc alatt, ezzel teljesen meg vagyok elégedve, viszont én jelenleg nem fast boot-os indítással szoktam használni a rendszert, és az utóbbi napokban azt tapasztalom, hogy a korábbi 35-40 másodperces boot idő megnövekedett kb. 4 percre.

    Ez nagyon sok. Mi okozhatja? Minden driver friss, a Windows is a legújabb frissítéssel fut, és nem változtattam semmit a rendszerbeállításokban sem. Nem indul semmilyen felesleges program a Windowssal, és vírus sincs. Nem lehet, hogy a legújabb havi frissítés gányolt el valamit? Esetleg van olyan windows-folyamat amit tiltani kellene? Tanácstalan vagyok.
  • Zsombor99
    #6743
    De meg lehet próbálni azt a megoldást is, hogy a filmeket egy helyre mozgatod és úgy szűrőd.
    Egy helyre mozgatni semmi szükség, ugyanis van a TC-ben a fönti eszköztáron egy "minden fájl megjelenítése a jelenlegi és minden almappában" gomb, ami az aktuális mappa és annak almappáinak fájljait jeleníti meg ömlesztve, utána már "Ctrl+Alt+betű" kombinációval indítva lehet fájlnévre szűrni, *csillagozva meg akár fájlnév részletre is lehet szűrni (én rendszeresen használom ezt a hasznos funkciót).
  • Tetsuo
    #6742
    Vagy szortírozod és elnevezed a videókat. Pl. zenei klipek, sportesemények, játékfilmek. Ez utóbbin belül amerikai, magyar, ázsiai, francia... Ez utóbbin belül Belmondo, Delon, egyéb akció, vígjáték...
    A játékfilmeken belül pedig a pontos magyar nevét adod minden film mappájának (dátummal együtt).
    Ezek után ha dupla valami, a helyén feltűnik. És még rendszerezve is lesz. ;-)

  • RJoco
    #6741
    Szerintem az egyik leggyorsabb megoldás rákeresni a filmek nevére. Persze, ha egyezik a név. Mert, ha olyan helyről vannak, amire gondolok, akkor előfordulhat, hogy nem egyezik. Bár általában a könyvtár neve kevésbé tér el. Csak akkor nem látod a méretet.
    Ez esetben TC-ben már hamar elérhető és megnézhető, hogy a benne lévő tartalom milyen is.

    De meg lehet próbálni azt a megoldást is, hogy a filmeket egy helyre mozgatod és úgy szűrőd. Persze ez csak akkor gyors, ha egy merevlemezen vannak. Ha nem, akkor vagy merevlemezenként mozgatod és a TC két ablakában végigmész rajtuk ABC sorrendben.
    Ha van helyed és időd, akkor össze is másolhatod őket, míg mondjuk eszel vagy egyebek. Bár szerintem ez fölösleges.

    Én is voltam így, tudom, hogy milyen ez.
    Mivel 4K-s TV-n nézek mindent, így az újabb (mondjuk 2010 utáni?) filmek avi-s verzióit kapásból töröltem. Ha meg akarom nézni, akkor leszedem jobb minőségben. A régebbiek közül meg esetleg utánanézek, miben elérhetőek és aszerint megy a törlés.
    Sorozat is volt szanaszét. Mire azt is összekapartam.

    De ez ilyen pepecs meló.
  • MerlinW
    #6740
    Lehet fájlméret, dátum, sőt tartalom alapján is keresni duplikációt TC-vel, de ha 1 bájttal is eltér a méret, értelemszerűen nem fogy egyezni a két fájl. 2 eltérő méretű videót meg kb sehogy sem fogsz tudni össze egyeztetni (más kódolás, aszinkron pozíció, stb). Gyorsan legalábbis nem. Ahhoz pár perces mintát kell venni mindkét videóból és azt képfelismeréssel hasonlítani. Ha szerencséd van a metszet egyezni fog, de még ott is felmerülhet a képarány, frame stb eltérés. Ez a jelenleg technológiával fájl páronként minimum 10-20 perces művelet lenne és alacsony hatékonyság.

    Nem szégyen ez, hanem komplex, idő és erőforrásigényes feladat. Minden más tartalomtól független összehasonlítás amit írtál, elvégezhető számtalan alkalmazással, mint pl. a TC.
    Egy OS sem tartalmaz ilyen funkciót készen, mert ez alapvetően egyéni probléma. Viszont minden OS-ben elvégezhető parancssorból batch, powershell, bash, stb scripttekkel. A videótartalom összehasonlítás is elvileg megoldható lehet némi (=sok) ffmpeg scriptteléssel.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.15. 19:47:07
  • Tetsuo
    #6739
    Éppen azt írja, hogy nem egyezik a fájlméret. Szégyen, hogy a "számítógéppel" pont az ilyen automatizálást nem lehet, vagy nehezen lehet megvalósítani.
    Szerintem egy OS-nek alap kellene legyen olyan kapcsolókkal való keresés, majd egyéb utasítások, hogy azonos névvel talált fájlok közül a kisebbeket törölje ki.
    Persze, lehet manuálisan egy helyre másolni és akkor feldobja az intéző, hogy válaszd ki mit akarsz az adott fájllal, de mindez több ezer videó esetén (egy mappában) katasztrófa.
  • MerlinW
    #6738
    Ha a fájlméret / tartalom egyezik, akkor Total Commander tud alapból duplikáció keresést.

    Alt + F7, bővített, azonos fájlok keresése.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.15. 13:36:27
  • RoboKutya78
    #6737
    Skacok lenne egy problémám
    Tárolok a gépemen egy rakat filmet vannak köztük azonos videók de más felbontásban és file-méretben.
    Az lenne a feladatom hogy minnél gyorsabban ki tudjam keresni közöllük az azonos videókat és törölni tudjam a duplikált file-okat.
    Fotó összehasonlító programokat dögivel találok de pont videó összehasonlító programot sajna nem.
    Most a legpuritánabb megoldással próbálok azonos file-okat keresni pl előkép azonosságot keresek vagy file-méretre próbálom öket rendezni de ez így nagyon macera.
    Van programötletetek rá?
  • Dency
    #6736
    Nem a start menünél mondom a tálcán, hanem az asztal közepén jelenik megy egy sáv, de mostanában már nem.
    Ez

    Annyi különbséggel hogy nincs ott a kikapcsolás lehetőség, csak bezárás, és aztán egy idő múlva újra megjelenik.
  • Jim Morrison
    #6735
    jobb klikk a tálcán majd: Keresés - Elrejtve?
  • Dency
    #6734
    Hali. Gondolom sokan észrevettétek hogy a valamelyik utóbbi frissítés óta random előhozza az Edge keresősávot az asztalon. Googlizás után nem nagyon találtam megoldást ennek a kikapcsolására. Valaki esetleg tud rá megoldást?
  • Montanosz
    #6733
    helo!
    Vajh mi lehet a gond hogy nem jelenik meg a youtube videoknál az automatikus felirat. Tegnap még működött, be is van kapcsolva a beállitásokban.
    Csak akkor működik ha kilépek az accountbol és mondjuk anonim lapon vagy bejelentkezés nélkül használom a youtubot.
  • eddie999
    #6732
    Sziasztok! Mitől lehet az, hogy tegnap este kikapcsolom a gépet ma bekapcsolom és néhány program nem indul el? Tegnap még mindegyik normálisan működött. Vagy nem válaszol vagy egyszerűen nem csinál semmit. Gépet már újraindítottam többször is.
  • MerlinW
    #6731
    Igen, 2025-ig (vagy 24 októberig, nem emlékszem) ingyenes az upgrade.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.02.14. 13:12:31
  • suba53
    #6730
    Sziasztok!
    Ugye jól tudom.: Ha van érvényes win10 licencem, akkor a win11 frissítésként települ, nem kell külön win11 licencet vásárolni.
    Céges környezetben is hasonló a helyzet? Vásároltunk win10 ESD licenceket, amikkel aktiváltuk a win10 gépeinket.gond nélkül.
    Most majd a win11 átállásnál ezekkel a licencekkel mehetünk tovább gondolom, legalább is azokkal a gépekkel, amik win11 kompatibilisek.
  • Armagedown
    #6729
    Az e havi frissítés után nincs már ilyen hiba, szerencsére javították.
    Utoljára szerkesztette: Armagedown, 2023.01.26. 18:39:27
  • lalakov
    #6728
  • MerlinW
    #6727
    Ki.
  • lalakov
    #6726
    Kiküszöbölték már a KB5021233-as hibát vagy még mindig lehet szívni vele?
  • Dency
    #6725
    Hello.
    Egy ideje az időjárás jelző csempe Fahrenheit-be mutatja az értékeket start menüben, viszont ha elindítom akkor celsiusban. Valamint a beállításokban is celsius van megadva. Ez mitől lehet?
    A másik kérdésem hogy win10 betöltéskor mindig elindul egy cmd ablak valamint egy powershell is, viszont nem látnám hogy lefuttatna semmilyen parancsot. Indítási parancsoknál nem látok semmi olyan programot amit ezt csinálná. Ez normális vagy ez is valami anomália?
  • RoboKutya78
    #6724
    valami ilyenre gondoltam :)
  • lacuska51
    #6723
    Esetleg ezek közül valamelyik?
  • RoboKutya78
    #6722
    de ez be is tud épülni a jobbegeres menűbe?
    nekem kifejezetten olyan kéne.
  • MerlinW
    #6721
    Infranview, lassan 30 éve:)
    Mondjuk már egy ideje a paint is tud jpg/png/bmp/gif kiterjesztésre konvertálni
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.11.07. 11:11:44
  • RoboKutya78
    #6720
    Srácok tudtok valami olyan programot ajánlani amivel egyszerüen tudok képeket átconvertálni más kiterjesztésű képpé?
    Elvileg találtam valamikor olyan programot ami beépült a jobb klikk menűjébe és amikor egy képre kattintottam feldobta hogy mire szeretném átalakítani.
    Van ilyesmi?
    sima képátméretezőt találtam hasonló megoldásban az töképetessen működik ImageResizerSetup a neve ez beépűl a jobb klikk alá szupi kis progi
  • strepsils
    #6719
    hello. Task Host Window Prevents Shut Down in Windows 10 Problémát tud valaki orvosolni? Nem lehet kikapcsolni a gépet. Már az összes javítást megpróbáltam amit ajánlanak ,egyik sem működik.
    Kivéve az energiagazdálkodási oldalon hogy kapcsoljam ki a gyorsindítás gombot mivel nekem olyan gombom nincs.
  • Zsombor99
    #6718
    Esetemben sajnos nem, a c:\windows\system32\config\regback\ mappából kellett volna visszaállítani a config mappába parancssorral (a neten ezt is írják, mint javítás), de nálam teljessen üres volt, így sajnos nem volt mit visszaállítani. Hiába végeznél rendszer visszaállítást, ha a "system config info" sérült...
  • MerlinW
    #6717
    Ööö a Windows recovery nem működött?
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.09.25. 12:01:14
  • Zsombor99
    #6716
    Mindenki legyen óvatos, pár napja használat közben váratlanul lekapcsoltak a monitorjaim, hang beakadt, gép újraindult és utána "BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO" hibával többé nem indult, még csökkentett módban sem! Az ilyet csak adatmentést (backup) követő formázással járó újratelepítéssel sikerült csak orvosolnom! Nem tudom, hogy egy ilyennek tudnak-e lenni bármiféle előjelei, de mint "derült égből villámcsapás" tudhat megtörténni.
    (Pár aggódással és bosszúsággal teli napon vagyok túl, de legalább minden újra működik. ☺)
  • lalakov
    #6715