58
Tippek egy világ végére
  • [SiX] Boci
    #58
    Mikor lesz a világ vége?
    https://www.youtube.com/watch?v=bvvCBmB6MAI
  • xpek55
    #57
    Üdvözöllek benneteket kedves fórum társaim!

    Érdekes egy topic ez. :)

    Ha megengeditek a számomra, akkor kicsit hozzászólnék ehhez a zombis témához is, és aztán felvonultatnék egy másik nézőpontot is. Sok filmet néztem erről a dologról és agyalgattam is róluk nagyon régen, hogy lehetséges lehetne e ilyesmi vagy olyasmi. Hát magam csak ennyit szeretnék hozzáfűzni, hogy talán igen, de netalántán nem. Jobb lenne, ha nem. :D

    Mindjárt elmondom, hogy miért. :)

    Mint ismeretes. Sok ember egyfajta sajátos indíttatás következtében "szereti" mondogatni, hogy ilyen vagy olyan baja van. De hát ez részben szerintem érthető, és el is fogadható, mert, aki panaszkodik valami miatt az általában meg is szeretné oldani a problémát, ami felütötte a fejét. No, de nem akarok ennyire eltérni a mondanivalómtól. De itt nagyon fontos maga az objektivitás. Vagyis nem igazán belefolyni a dolgokba, mert a valóságban a jövő kiszámíthatatlan. A direkt és a véletlen elválaszthatatlanul jelen van egymás mellett.

    Magam sok-sok dologgal foglalkoztam az elmúlt években, de nem kívánom most őket részletezni, mert túl bonyolultak és túl sok róluk az információ. Meg különben is ez a fórum túl kicsi lenne hozzá a számomra. :)

    Na most. Magam szeretnék felvázolni egy nagyon is lehetséges képet, hogy mi jöhetne világvégeként.

    Szerintem itt a világvégét ne ilyen borúlátó módon nézegessük, hanem inkább pozitívan. Azért pozitívan, mert talán az ember rá fog jönni, hogy át kell alakulnia bizonyos mértékig belsőleg főleg, ha tovább akar létezni az Univerzum végtelen palettáján.

    Itt a fantáziátokra bízom, hogy min kéne változtatnia az embernek, de most ne ragadjunk itt le.

    Magam most picit végiggondolva egy lehetséges szenáriót, ami talán 1-2% eséllyel rendelkezik pillanatnyilag a jövőben való megtörténtét illetően.

    A részletek a következők:

    - Amerika, Európa és Ázsia nagyobb/gazdagabb államai átfognak esni egy váltáson. Ez érintheti a gazdaságot, a politikát, az egyént és még sok mindent.
    - A szegényebb országokat is érintheti/érinteni fogja ez a "váltás".
    - Az emberiség létszáma megfog csappanni. (Radikális dolog, de ennek több oka is lesz/lehet...)

    Ennek kompenzációjaként hosszabb lehet (lesz) az élete az embernek. Mondjuk lassú fokozatos emelkedés következhet be generációnként. Most mondjuk 80-82 év az átlag életkor, ami felugorhat 100-110-re is. Itt nem feltétlenül az elöregedésre kell gondolni, hanem inkább mondjuk, hogy meglesz a hosszabb fiatalos élet "titka" valamilyen módon.

    Ha megcsappanhat az emberiség létszáma az talán inkább a hiányos EÜ miatt fordulhatna elő a szegényebb országokban főleg. A háborúk elfognak tűnni, és a bűnözés is csökkenhet, ha természetesen a szemléletváltás olyan formában következik be, ahogy itt most ábrázolni próbálom.

    - A gazdagabb államok lakói egyenlőségben fognak élni, ami átfog lassan terjedni az önszorgalom következtében a szegényebb országokba, ha mondjuk úgy, hogy tartják a papírformát.
    - Egyfajta magától értetődő dologgá válhat, hogy nem szemetelek, és nem ipari méretű termelést fognak folytatni. De persze itt még sok-sok dologról volna szó. De tovább menve.

    - A rasszok között lehetségessé válhat valami egyfajta kompromisszum, ami miatt az ideológiák, amiket sokak "használnak". Egyszerűen táptalajukat vesztik, tehát magyarul kihalnak. Észak-Amerika és Európa "fehérek" lakta lesz. Az Europid ember típus megfog maradni itt is. Némi keveredés előfordulhat, vagy egyszerűen a kivándorlást felfogja váltani a visszavándorlás, mert ráfognak jönni. Legalábbis az értelmesebb/műveltebb része a bevándorlóknak, hogy ők egyszerre tudnak nehezékek, vagy pedig "fogaskerekek" is lenni.
    - A nemzeti öntudat is lassú, de biztos átalakuláson mehet keresztül. Nem eltűnhet, hanem inkább csökkenni fog a jelentősége és talán kialakul ennek következtében is ilyen "büszke" Europid vagy Terrai (Így neveztem el) tudat. Ami természetesen a többi rassznál is előfordulhat, de nem fognak egymással semmilyen harcot sem folytatni (mert elfog tűnni a háború fogalma is...), hanem békésen fognak élni egymás mellett.

    - Az űrnek a kutatása nem fog amolyan hétköznapivá válni, hanem inkább amolyan különleges élményként fogják kezelni. Még a legjelentéktelenebb űrben járást is csodaként/különlegességként fogják értékelni.
    - Sok ember lehet egyszerűen a neveltetése miatt is inkább olyan, hogy a bolygón marad és még konkrétan költöztetés/kolonizálás sem nagyon lesz a Naprendszer másik bolygóin sem. Maximum kutató állomások, amelyek kutatni fogják az űrt az érdekes jelenségek tekintetében is.

    - A mély űrrel kapcsolatban az a felvázolni valóm, hogy az emberiség nem fog mindenáron oda ki merészkedni. Részben talán a félelem miatt, de nagyobb valószínűséggel azért talán, mert "Minek?".

    - Visszatérve a Földre.

    A vallások és még sok minden, ami hozzájuk tartozik valószínűleg óriási mértékben átalakulhatnak, vagy pedig eltűnhetnek.

    A helyét pusztán a józan ész fogja átvenni.

    A durva, erőszakos és túlságosan is radikális szemléletek szintén táptalajukat vesztik.

    Istenről úgy fognak beszélni talán, hogy létezik is, és nem is. Ténylegesen ez a kettősség lesz a megállapítás, amit ha valaki vitatni kezd, mert neki csak egyszerűen nem stimmel a megállapítással. Nem fogja retorzió sem érni, hanem elfogadják. De a tényleges ostobaság végleg eltűnhet. Mint például a fanatikus és áldozat fogalma is eltűnhet.

    Röviden ennyi. :)
  • ISSUxChaos
    #56
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elpusztithatatlan-virust-tenyesztett-ki-a-tudos-2264241

    Ugyan csak egy kis cikk és lehet hogy csak farkast kiáltanak, de ha igaz, akkor durva lenne ha elszabadulna.

    Érdekesség képp:
    http://nol.hu/tud-tech/20100126-elpusztithatatlan_szupervirusok-520941
  • ISSUxChaos
    #55
    Én az első két ponttal nem értek egyet, ugyanis rajtat kívül még sok 100 embernek is az első útja a fegyverbolt. Amennyiben nem te érsz oda elsőként, úgy nem csak a már meglévő zombikkal kell szembe nézned, hanem a már ott tartózkodó és komoly fegyverzettel rendelkező emberekkel is. Jó dolog is lehet, mert ha barátságosak és számít nekik minden ember élet, akkor segítenek, de ha megalomániás és/vagy csak saját magukra gondolókkal futsz össze, akkor bizony lehet hogy szépen lábon lőnek és élő csaliként odavetnek a zombiknak hogy ők addig leléphessenek.

    Továbbá én kerülném a városok/települések forgalmasabb csomópontjait/tereit metró/vasút állomásait és a nagy bevásárló központokat valamint a kivezető autópályákat/főút vonalakat. A fent említett helyeken rengeteg ember fordul meg és ha akkor tör ki a káosz, akkor vagy azért maradnak sokan egy helyen mert úgy gondolják nagy tömegben biztonságban vannak, vagy azért mert ők is ellátmányt akarnak beszerezni, vagy mert épp próbálnak menekülni. Az ott lévő ember tömeg vagy csontra fosztja az épületet és akkor hiába mentél, vagy már nem volt idejük kifosztani de cserébe mind zombi lett, akkor meg csak bajba kerülhetsz ott.

    Az én stratégiám az az, hogy elkerülni az ember tömeget, ezért spuri a külváros peremére, azon részére ahonnan max. egy kis út vezet ki a szabadba, ott kialakítani egy védhető helyet és a környező házakat átkutatni, biztos hogy találok élelmet és használható fegyvert vagy annak való alkatrészt/alapanyagot továbbá ha találkozok is zombikkal, azok nem hordányian lesznek így könnyebb elbánni velük vagy elmenekülni.
  • COD Black Ops
    #54
    nem
  • fonak
    #53
    Szöveget tudsz értelmezni?
  • BooMiller
    #52
    Hujuj:D "Egyrész a filmek bevallottan fikciók, a Biblia nem." te olvastál már róla hogy és mikor készült a biblia?
  • mester1987
    #51
    Én így sem járnék!

  • MerlinW
    #50
    Erről is van szó a #48-as videóba a kiválasztás részben:)
  • Zero 7th
    #49
    Akinek valami gyógyszert kell rendszeresen szednie, az ugye nem álmodozik itt a világvége túléléséről? Asztma, cukorbetegség, hogy csak a két legelterjedtebbet említsem, iszonyat pusztítást művelne amikor elfogynak a készletek. Plusz az átlagéletkor hirtelen nagyot zuhanna, ahogy a 60 feletti korosztályok eltűnnek a korfáról...
    Na meg minden karcolásnál nagyobb sérülés kellemetlen esélyekkel üszkösödésnek indulhat gyógyszerek és fertőtlenítés nélkül...
  • MerlinW
    #48
  • MerlinW
    #47
  • COD Black Ops
    #46
  • ZilogR
    #45
    +fav

    BTW: zombi már mindenki

    Szerintem: elfogy a Coca-Cola és a sok hülyének leesik a vércukra, bepipul, mint az állat és motoros fűrésszel fognak nyolcvan nap alatt a Föld körül mindenkinek a skalpját lenyiszálni.
  • tutituti
    #44
    zombi járvány témára kötelező olvasmány: Max Brooks Zombi túlélő kézikönyve.mindent! leír ami a témával kapcsolatos.tehát a könyvek:
    The Zombie Survival Guide
    Zombie Survival Guide: Recorded Attacks
    Aztán amin elcsesszük az egészet és a világ 90%-a inkább alszik egy hosszút hat láb mélyen:
    World War Z: An Oral History of the Zombie War

    És ha mégse zombi hanem valami mocsadék génmódosított mutáns valami akkor meg ott a kedvencem:
    Justin Cronin - Szabadulás majd azután a szabadulás 2 (tizenkettek)

    Itt elég részletesen leírják hogy is kell egy városnyi embert kordában tartani,az őrségváltást taglalják,egész napos felügyelet,lőfegyver helyettesítése íjpuskákkal(a lőfegyver hangos és kevés a lőszer) ami a legfontosabb az áramellátás megoldása(jelen esetben erőmű mellé épült az egész de az út gyalog 1 nap erőltetett menet.estére oda kell érni mert az itteni ellenség éjjel aktivizálódik mivel a fényre érzékeny.

    A tábort állandóan körülveszi a lámpákkal és reflektorokkal kivilágított védelmi kör.

    a következő részben jócskán ugrik a sztoriban.Nagyobb város,víztározó,születés szabályozás.
    Itt vannak a városlakók és a katonák akik feladata a terjszekedés,utánpótlás és a többi várossal való kapcsolatfenntartás.Előjönnek a tetves fosztogató útonállók.Itt inkább ez a baj,mivel az ember embernek farkasa mondás ilyenkor a legszembetűnőbb.Rabolj el nőket,dolgoztasd erőszakold meg.Lopj amit tudsz,ölj amennyit nem szégyellsz akár egy csizmáért is.
    Aztán a seftesek akik beássák a védelmi minisztérium egyes kihelyezett bunkereiben,feltöltik a raktárat a gyilkosoktól megvett cuccokkal és a szarban lévő falvaknak eladják magas áron.
    Bár ez szinte minden helyzetben így alakulna.

    Az ember csoportokba verődik,saját magukat védik és szó sincs emberségről.A bizalom csak a rég ismert emberekben van meg,de ha éhes vagy úgyis megölöd.
    Amit eddig olvastam ilyen helyzetben egy megoldás van amivel túlélheti kb 100 ember vagy annál több.Egy erős vezetőre aki saját hadseregével fegyelmez.a lopástől kezdve az összes ilyen bűntett száműzetés vagy halál.Így a belső és külső rettegés miatt mindenki dolgozni fog és védekezni és talán minimálisra csökken a lázadás vagy a gócpontokon kialakuló vérengzés.

    De még mindig azt mondom,jobb gyorsan túl lenni rajta mint nézni ahogy a harapott seb szép lassan elterjed és te meg takargatod majd egyik éjjel felfalod a francba a családodat :D

  • Synchronous
    #43
    A zombijárvány elkerülésének két fontos szabálya van:

    1., Soha ne utazz Szumátrára.

    2., Soha ne menj állatkertbe.


    Ha mégis szereznél valami nemkívánatos harapást/sebet akkor létfontosságú hogy mindig legyen nálad stihl, hogy a fertőzött végtagot időben izolálni tudd a tested többi részétől.


    (A fenti forgatókönyv kizárólag filmes ötleteken alapul... a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve)
  • Freeda Krueger
    #42
    Egyszerűbben : vagy túléljük vagy nem :)
  • hugopareiros
    #41
    Globális szinten nézve és a filmekre támaszkodva:

    Jönnek a földönkívüliek és leigáznak minket a szuper-fegyvereikkel.
    >>A filmekben is jól látszik, hogy mindig van 1-2 okos ember aki hip-hopp megmenti a földet, szóval no para az emberiség megmenekül.

    Jönnek a földönkívüliek és gazdatestnek használnak minket, hogy megszülethessen az ellenfelük akiket legyőzve ők jól érzik magukat.
    >>A végén összehaverkodunk velük és nem csinálnak többé ilyet, szóval no para az emberiség megmenekül.

    Atomháború lesz és elpusztul a világ.
    >>Volt egy film ahol csávókám földalatti bunkert épített és leköltözött oda a családjával. Atombomba helyett repülő zuhant a házukra, de ő azt hitte, hogy bomba volt ezért 18-20 évet a föld alatt töltöttek.
    Ha azt vesszük, hogy a sugárzás nem terjedne be a bunkerbe akkor 18-20 évig még lehet élni faszán lent, szóval no para az emberiség megmenekül.

    Időjárás katasztrófa.
    >>A földanyával nem lehet packázni, szóval para van mert kihal az emberiség. A filmek itt hazudnak, bárki bármit is mondjon...sicc!

    Zombik.
    >>Két véglet van:
    a) Vagy megállítható a betegség és maroknyi ember túléli, szóval no para az emberiség megmenekül.
    b) Nem állítható meg és a végén így-is úgy-is kampec, szóval para van mert kihal az emberiség.
  • ISSUxChaos
    #40
    Nos, kaptam jót is rosszat is, köszönök minden kritikát.

    Az elején úgy gondolom hogy egyértelművé tettem, hogy igen, ez egy a filmekben látható katasztrófákat vesézné ki. Persze vannak valós fenyegetések is, pl. a Yellowstone park alatt szunnyadó szuper vulkán, melynek kitörése nagyon is lehetséges. Én igen, leginkább a zombis témára vagyok rákattanva, de lehet ide írni a fent említett esemény bekövetkeztének az átgondolásáról, vagy esetleg a sarki jégmezők teljes felolvadásáról. Igen, én is láttam pár részt az említett ismeretterjesztő csatorna sorozatából (pontosan én sem emlékszem a címére) és igen ez is közre játszott hogy elindítsam ezt a fórumot, mert ha ők filmeket készítenek, mi miért ne beszélhetnénk róla? Pont olyan mint hogy mások a foci VB-t beszélik meg és azon agyalnak hogy mi lett volna ha nem hagyja ki, vagy a bíró nem ad pirosat. Vannak akik arról beszélnek és ez hagyja hidegen őket, engem meg az nem érdekel, ha tehetem inkább focizok mint hogy nézzem.

    Tehát még egyszer, ez egy kitalált eseményeket kibeszélő fórum akarna lenni, aki akar az részt vesz a beszélgetésben, aki nem akar az nem vesz részt benne.
  • Fresh Duke
    #39
    Azt gondolná az ember, hogy 2002-es reggel neked is egyből feltűnt, hogy ez egy troll topik... (Vagy a te kommented is csak egy trollkodás volt? Akkor vedd úgy, hogy az enyém is.)
  • Pluskast
    #38
    Mert ez is hülyeség meg az is. Kb ugyanez lenne a reakcióm, ha valaki azt kezdené leírni, hogy majd leszáll isten a menyből és elkezdi jobb meg baloldalra állítani az embereket miközben a halottak meg kikelnek a sírjukból és újra élők lesznek. Azért mert az egyik hülyeség attól a másik még az marad. Vagy ok fogadjuk el, hogy nem lepődünk meg rajta, de akkor menjen a gumiba a topik mert ha így fogjuk fel akkor ez felér egy troll rovattal. Annak meg a gumiban a helye.
  • fonak
    #37
    De igen.
    Egyrész a filmek bevallottan fikciók, a Biblia nem.
    Másrészt a hívőknek is csak egy kis része hisz bármilyen komolyabb szinten az olyasmikben, mint apokalipszis, vagy hogy egy napon szépen felemelkednek a levegőbe és eltűnnek azok, akiket Isten magához emel a mennyekbe (ld. "Left Behind"). Persze vannak ilyen elmeroggyantak is, főleg neoprotestáns körökben.
    Az USA jóval előttünk tart az általános elbutulás, a média által teremtett "valóságban" való hit terén mint mi, de azért mi is arrafelé tartunk.
    (Összeesküvéselmélet-hivő meg ezoterikus meg van itt is annyi, mint odaát.)
  • Narxis
    #36
    Akkor meg nem értem, hogy mire fel a csodálkozás.
  • tutituti
    #35


    És a legfontosabb,amint valami világvége van,öld meg magad gyorsan.
    különben:
  • Pluskast
    #34
    Nem is állítottam én ennek ellenkezőjét.
  • Narxis
    #33
    Miért? Emberek milliói hisznek évezredek óta egy szakállas emberben aki a világot teremtette. Ez semmivel se különb attól.
  • Pluskast
    #32
    Semmi baj! Előfordult már velem is
  • Montanosz
    #31
    A Bibliai zsidó-keresztény kinyilatkoztatás szerint, amin az európai erkölcsi-kulturális berendezkedés is alapul:

    Olyan 2030-as években várhato ennek a világkorszaknak (nem világvége helytelenül,mivel az adamita faj előtt is volt "világ" és utána is lesz)mivel sokan helytelenül Jézus születéséhez mérik a kétezres évfordulót, holott amikor megkezdte a főpapi szolgálatát, tehát olyan 35-38 éves korához kell mérni az időt.

    A tipp a keresztényeknek hogy ők elragadtatnak, lásd pár filmet és a mostani sorozatot is ( The Leftovers)

    kb ennyi röviden ebből a szemszögből,aztán kinek mi jön be jobban az már egyéni kérdés))
  • Zero 7th
    #30
    Tudod az a helyzet, hogy te indítottál úgy, hogy saját hibádból kiindulva voltál arrogáns.

    Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ha te paraszt vagy, ugyan, milyen hozzáállást vársz mástól, és miért vagy meglepődve, sőt, felháborodva rajta ha visszakapod?
  • Roger6
    #29
    Szarok rá mit hiszel kispajtás. Félreolvastam, és van annyi gerinc bennem, hogy elnézést is kértem tőle. Te meg paraszt vagy úgy, ahogy vagy.
  • Zero 7th
    #28
    Ja, persze, én meg higgyem el, hogy kétszer félreolvasod, és még "véletlenül" rosszul is jelölöd ki copy-paste-hez?

    Egyébként meg ki lettél javítva, nem tudom, mit pattogsz.
    Szívesen.
  • Roger6
    #27
    Ohh, eszedbe sem jut, hogy félreolvastam, mi? Ahelyett, hogy javítanál, paraszt vagy, te dolgod.

    Pluskast, tőled elnézést, elolvastam.
  • Zero 7th
    #26
    Az gondolom nem zavar, hogy semmi ilyesmit nem írt, te idézted őt SZÓ FELÉNÉL vágva?

    Ezt úgy mégis hogy a picsába..?
    Várj... hadd gyakoroljam ezt a brilliáns vitastílust!

    Amit leírtál, azokból a betűkből össze lehet rakni, hogy "sátánt imádom", szóval biztosan sátánista vagy!
    Lol?
  • Roger6
    #25
    EZ a "fele magyar társadalom" honnan jött? Imádsz nagy számokkal dobálózni, mi?
  • Pluskast
    #24
    Filmek alapján? Most ez komoly? Te tényleg ennyire sok zombis filmet néztél, hogy el tudod képzelni ennek valós lehetőségét? Supermenben, meg a fogtündérben is hiszel? Komolyan ennyire süllyed lefele a magyar társadalom értelmi szintje? Hihetetlen.
  • ReszegKoldus
    #23
    Szoktak a zombik kakilni?
  • pxxl
    #22
    tehát te ismersz 3 féle zombi fajt, annak ellenére, hogy még nem is léteznek, és ezt a tudást hálivúdi filmekre alapozod. gratulálok...
  • Calver
    #21
    1. arconlövés fegyverbolt/vadászbolt/rendőrség tulajdonosai által, akik az utca emberével szemben használni is tudják a termékeiket, és *nagyon* morcosak azért, mert le akarod nyúlni

    valami hosszú nyelű fegyver célszerűbb lenne, de Lindybeige bölcsességei alapján kaszákat baszhatja az ember, azon kívül meg nem tudom mit lehet alkotni városi környezetben
  • Thaddeus
    #20
    Max Brooksnak megjelent a zombi túlélőkönyve, benne van minden ami fontos, kb mindenhol fent van már pdf-ben.
  • BooMiller
    #19
    :DDD