53
-
johnfly #13 Hjujj! Atomflesh! Mit nem adtam volna ezért a cuccért kamasz koromban! -
#12 Nekem meg volt pár hónapja reinkarnációs utaztatásos élményem, ahol megtapasztaltam egy előző életemben a megölésemet.
Meditációs állapotban, majdnem teljesen ébren, meg is lepődtem hogy mik történnek velem:
Az esemény megtörténte után enyhe sajgó érzést éreztem a sérült testrészen, majd ezután fehér fény töltötte meg a fejemet, ami gömb lett, és majd szétrepesztette a fejemet. Eközben úgy éreztem, hogy forgok (a hátamon fekve, és a fejem a tengely)és hintázok az ágyon előre hátra. Ezután a gömb beszürkült. Ezután óriási megkönnyebbülést éreztem, mintha egy mázsás kőtömbtől szabadultam volna meg, és elárasztott a nyugalom.
-
Krumplipuskaa #11 Legalább 10 éve olvastam egy hasonló témával foglalkozó cikkben.
Egy szívsebész akinek a műtétjei alatt előfordult elég sok szívleállítás,az az klinikai halál beállta.
A műtétek utáni ébredéskor nagyon sokan számoltak be arról hogy fentről látták a saját műtétjüket.A doki szkeptikus volt,ezért gondolt egyet,és a műtőlámpa tetejére festett egy kétjegyű számot,majd a következő személy aki szintén elmesélte hogy fentről látta a műtétjét megkérdezte hogy milyen számot látott,és a páciens gondolkodás nélkül vágta a felfestett 2jegyű számot.Természetesen a dokin kívül senki sem ismerte a számot.
Szóval ha igaz a történet,akkor elég a kérdés elvan döntve,ha nem akkor is jól hangzik
-
Vol Jin #10 "De testen kívüli élményem nekem is volt,"
Milyen anyagot szedtél? :-) -
#9 Ja, a kérdés tényleg helyes. Akinek nem volt, annak miért nem volt? Mint az AIDS-nél is tök sokàra kezdtek el azzal foglalkozni, hogy aki nem kapja meg az miért nem. Pedig érdekes eredményre vezetett.
Nagybátyjámnak pl volt ilyen élménye. De testen kívüli élményem nekem is volt, nem halálközeli szituhoz kapcsolódóan. Egy idegorvos is írt mostanában könyvet a saját élményeiről. Abban azt írja, hogy az agyműködése gyak leállt és még is hosszantartó és tartalmas tapasztalatai voltak. Tök vallásos is lett tőlük bizonyos értelemben.
Azonban az agy érdekes szerkezet. Az álom idő pl. Egy pillanat alatt hihetetlen mennyiségü dolog történik, ami annyi idő alatt nem történhet meg. Szerintem nem is feltétlenül történik meg valójában. A magyarázat az lehet, hogy a magasabb rendű működés. Pl eseményekre emlékezés nem, nem csak alacsonyabb, elemibb szintű élmények összegzése lehet, hanem már meglevő emlékekből, gyak modulokból is összeállhat. Ha megrázol egy kaleidoszkópot nem homokot látsz, hanem egy másik érdekes gyak végtelenül bonyolult képet. -
halgatyó #8 "a tudat alaposabb megismerése.."
ajjaj... ebből is fegyvert fognak csinálni az usákok előbb-utóbb -
knightbali #7 Létezik elvileg ilyen. Én nem vagyok nagyon járatos a halálközeli élményekben, de hasonló lehet, mint, amit a gyakorlottabb meditálók tapasztalnak meditáció közben. Ezeknek különböző szintjei vannak attól függően mennyire gyakorlott a meditáló egyén és milyen erős a koncentrációjának szintje. De ha minden igaz, már a legalacsonyabb szinteken is olyan erős nyugalom és boldogság érzés önt el, melynek a puszta ereje és ismeretlen természete akár halálfélelmet is kiválthat az egyénből. -
#6 oximoron :) -
ostoros #5 Hát nem véletlenül mondják, hogy a halál egyfajta "menekülés". Az egy viszonylag egyszerű kiút. Sokaknak túl egyszerű... -
sanyicks #4 aha http://www.southparkstudios.com/clips/149865/old-age-experience -
Vol Jin #3 Nem az. Ilyenkor mindenféle hormont ereszt el magában az agy, és gyakorlatilag flashel az aki ilyenen átesik. Persze van olyan is akinek elvesznek az emlékei. Egy barátom, aki azóta már meghalt majd két évtizeddel előtte szívinfarktust kapott. Akkor a helyszínen újraélesztették, majd a mentőben úgy, hogy a mentő leállt, ajtókat kinyitották, és a komplett személyzet ügyködött rajta, majd amikor sikeresen újraélesztették, bevitték a kórházba és a folyosón újra leállt a szíve, és ott ismételten újraélesztették. Tehát három újraélesztése volt talán fél óra alatt. Ő semmire nem emlékezett. Csak arra, amikor rosszul lett, meg arra, amikor magához tért a kórházban. A köztes időről nincsenek emlékei. Lehet, ha rögtön magához tér, akkor lettek volna emlékei. Ugye az álom is olyan, hogy csak akkor emlékszünk rá, amikor közvetlenül felébredünk utána. Sőt percek alatt el is felejtjük, ha nem kondicionálunk arra, hogy megjegyezzük. Fel kell idézni, gondolkodni róla, különben pillanatok alatt lejátszódik az a jelenség, hogy emlékszünk rá, és utána csak annyi marad, hogy az előbb még emlékeztünk valamire, amiről álmodtunk, és milyen furcsa, hogy már nem tudom mi az a mi, mert csak a fele van meg, és a következő pillanatban azon gondolkodunk, hogy mi is az a fele, mert már arra sem emlékszünk, pedig pár másodperce még megvolt. -
Lack #2 Kamu az egész!!! -
Katalizátor #1 "nyomasztó nyugalom"???