12
  • e98ff
    #12
    lehetsz te hű de kívülálló, nincs ezzel baj, de ettől még nem neked fognak filmet készíteni, hanem a csordának :) A bevétel fontosabb, mint néhány egyéniség, aki nem tud élvezni látványfilmeket.
  • immovable
    #11
    Szarok a mozira.
  • gombabácsi
    #10
    nekem nem az a látványos hogy nagy robbanások meg nagy robotok meg akció, hanem az okosan kitalált dolgok, kamerakezelés, okosan, egyedien kitalált dolgok

    épp ezért az ilyen síkgagyi avengers, transformers, iron man és a többi számomra nem látványos, hanem totál unalmas

    jujmitmondtam, csordaszellem meg ne hallja
  • BaliBoy
    #9
    Ebben minden benne van. :D
  • BaliBoy
    #8
    Rám igaz az állítás. Szinte csak látvány filmekre ülök be. És ennek két nagyon egyszerű oka van:
    - a látványos film még látványosabb nagy vásznon.
    - olyan filmet nyugodt környezetben (otthon) szeretek nézni aminek mondandója van. Nem fognak mellettem csámcsogni, hümmögni, kommentárt fűzni a filmhez... és még fel lehetne sorolni egy rakat indokot.
  • Mentol
    #7
    Szerintem, rossz a következtetés!
    Simán beülnének az emberek a moziba, ha látványos, de "eredeti" filmet lehetne nézni. Kell a faxomnak a sok reboot, meg remake!
  • Tripax
    #6
    Egy egyszerű történetű film hatalmas látványelemekkel tuti siker, jó sztorival sokáig beszéd téma. A probléma a közhelyekkel és az unásig ismételt jelenetekkel van. Egy darabig csak idétlen tinédzserek nemi problémáit kellett néznünk más koron meg nem volt olyan film ahol ne kellett volna valakinek marihuánát szívnia - személy szerint már menekülök ha a kettőből valamelyik benne van egy filmben - egyszerűen unalmas.

  • kalapos01
    #5
    Így van. Azért említettem őket, mert zskategóriásak és sikeresebbek voltak a GBH-nál. Tele van a mozi nagyon jó filmekkel, de mégis a zskat érdekli az embereket. De látod, te vagy a jó példa. Ott a sok jó film, és te sem nézed meg - jó eséllyel a múlt havi két mozizásod során sem az igazán jó filmeket nézted meg, hanem azokat, amiket erősen reklámoztak. Ez a reklámok ereje.
  • Molnibalage
    #4
    A két utolsó említett flim trailere is akkora zsékat, hogy röhögnöm kellett. Igen rikta, de húlt hónapban kétszer is voltam moziban. Valami elképesztő, hogy még trailert sem tudnak a legtöbb filmhez összevágni, ami kicsit is felkeltené az érdeklődésemet. Nagy átlagban ennyira szar filmeket csinálnak. Gyakorlatilag folyamatosan bekiabálhatnám, hogy ZSkat fos, csak ma már olcsóbb a CGI ezért a ZSkat fosnak is telik rá...
  • hgaben90
    #3
    Te az "érdekes"-t mint esztétikai fogalom veszed (a cikkben is használt "eredeti film" kvázi szinonimájaként), én- és a cikk szerzője- üzleti alapon (ld. utolsó bekezdés). Az esztétikaiba inkább bele se mennék, teljesen szubjektív, hogy kinek mi az érdekes. A számomra érdekes filmek például (jobbára) nem buktak meg. Nekem egy látványfilm is lehet érdekes, és egy eredeti ötlet is lehet érdektelen. Nem is szeretek így különbséget tenni a kettő között.
    Üzleti értelemben az "érdekes" viszont eleve azt jelenti, hogy érdekli az embereket, tehát van elég néző. Egyértelmű, hogy egy ilyen címmel nyert ügye volt nálunk a Grand Budapest Hotelnek, a cím tette érdekessé a magyar nézők számára.
    Az már mellékes, hogy sosem járok premier(közeli) vetítésekre, mert nem szeretem a tömegeket. És ezekből még így, hetes késésekkel is teltházasat fogtam ki.
  • kalapos01
    #2
    Egy teltház nem jelent semmi. A premierhét kiemelt estin a bukott filmeket is sokszor sokan nézik. A GBH már csak a címe miatt is előnnyel indult, de még így is kevesebben látták az első hétvégén, mint mondjuk az olyanokat, mint a Herkules legendája vagy Én, Frankenstein.

    És az biztos, hogy nem konklúzió, hogy az emberek beülnek az érdekes filmekre, mert akkor nem bukott volna meg itthon idén majdnem mindegyik érdekes film. Egy-két kivételes sikertől még ez a kijelentés nem fog állni.
  • hgaben90
    #1
    Konklúzió: Nem a "látványos", hanem az "érdekes" filmekre ülnek be az emberek. Jó reklám kell, érdekes téma. Én a Grand Budapest Hotelt is teltházzal néztem... és persze előtte a Hobbitot is.