Online szolgáltatások ellen tüntettek a taxisok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fel kéne fogniuk, h a világ változásainak nem lehet ellenállni. Adaptálódni kell hozzá.
Ha nincs szükség a munkájukra, akkor van más szakma amire szükség van. Mesterségesen fenntartani az kõkemény szocializmus, annak is a bukott fajtája, ezzel az erõvel segélyt is kaphatnak.
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
De: miért nem az utazóközönség igényei, hanem a taxismaffia szabja meg a kiadható taxiengedélyek számát a világ számos városában?
Mert amig így marad, addig az emberek utálni fogják a taxisokat, és minél nagyobb felfordulást (útlezárásokat) csinálnak, annál inkább!
Ezzel pedig azokat a politikusokat juttatva pozicióhoz, akik majd jól megrendszabályozzák ezt az önmagától eltelt, TÚLZOTT érdekérvényesítõ képességû bandát.
Az egyszerû taxisoknak pedig el kellene gondolkodniuk, hogy érdemes-e a soraikban fellelhetõ provokátoroknak felülni, és az egész társadalom ellen durva demonstrációkat tartani.
Mert a provokátorok IGAZI CÉLJAINAK a taxizáshoz semmi közük, ez már '91-ben is látszott.
Amikor pedig a taxisok jól megszívják a saját mocskukat, és rájuk zúdul a társadalmi visszahatás, a provokátorok szépen átmennek más területre, meg fizetik õket a háttérbõl, a sok balek taxis meg csak néz, hogy mekkora bajba keveredett.
De remélem feltûnik egy taxis, és kioktat minket, hogy mi meddig hány óra.
Míg egy rendes, engedéllyel mûködõ taxisnak igen, na ezért tüntetnek a taxisok. Mert ez a pofátlanság, hogy nekik súlyos pénzeket kellett befektetniük azért, hogy taxizhassanak, míg ezeknek meg nem.
http://www.taxierden.hu
--
Meglepõdtél?
Szted itthon ez ingyen van? Próbáld ki. Az autósok folyamatos lehúzása az üzemanyagok jövedéki adójával, súlyadójával, regisztrációs adóval, 2 évenként mûszaki vizsgáztatása, stb az mind lófasz a taxisok sanyargatásához képest, mert ezeken felül õk további díjakat is kötelesek megfizetni.
http://www.taxierden.hu
Hát amiket hallani a taxis társaságokról e témában az erõsen kétlem nem fejezi ki amit errõl gondolok.
Ha esetleg az új technológia új szabályozást is igényelne, akkor azt ki kell dolgozni és utána azt betartatni. Mi sem 1xûbb.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ööö, de az Übernél pont az van, hogy hozzájuk tartozik az ember, õk fizetik ki, és az ÉRTÉKELÉSE az utasok felé bárki által elérhetõ. Ellentétben a "hivatásos" hiénákkal. Másrészt elõbb kérdeztem valakit másik fórumon, hogy átlag magyar taxist mi fogja visszatartani, hogy engedélyestül, kocsistól lelépjen a pofátlan sokat lehúzó taxiscégtõl az Überhez, totál törvényesen? Melyik taxisnak tök mindegy, hogy 40-70%-ot fizet, vagy 20%-ot?
Hint: Van alapja.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ezt írtad. Miért mit tegyenek robbantsanak? Teljesen igazuk van.
Azzal, hogy géprombolónak állítod be õket, meg olyanoknak akik a fejlõdést akadályozzák egyértelmûen állást foglaltál. Én olvasgatok, de csak akkor ha jobban fogalmazol ;-)
Mit jelent az engedély? Az, hogy leperkálod a város kasszájába azt, hogy te akár a nap 18 órájában szennyezed a levegõt és használod az úthálózatot + van szakszervezeted, jogi képviseleted, van diszpécsered akitõl segítséget kérhetsz, leszerzõdött szerelõk, no meg ellenõrizhetõ vagy és ADÓZOL, biztosítva vagy, fizetsz TB-t, sõt még nyugdíjat is. Igazi teljes értékû tagja vagy a társadalomnak.
Ha nem látod a különbséget ez és a random sofõrök között akkor beszélgess el egy taxissal. Nem abból a pénzbõl mennek Balira nyaralni... inkább a Balcsit mondanám.
Egy feketézõ ha nem ver át pure haszonnal dolgozik, míg a hivatásos ezer felé perkál, akárcsak a többi tisztességes melós!
Konkrétan pont FORDÍTVA látom. Az Über rendszeren keresztül nem is fizetsz a taxisnak, az Übernek fizetsz õk utalják a taxis saját részét. Így nem tudnak átverni és nem lehet olyan, hogy nincs számla vagy kamu számla van. Az Übert pont azért savazzák mert a várost hatszor megkerülõ, trükkösen vagy sehogy nem számlázó, utast átverõ vagy simán pocsék szolgáltatást nyújtó taxisoknak ... fûrészeltek.
Attól, hogy a joggal f*só taxisok azt állítják az Über feketézik, még nem lesz igaz. Egyik magyar portálon ma reggel volt errõl cikk, ott bizony az EU jogi és hatósági fejei konkrétan többféleképpen lenyilatkozták, hogy hosszú távon nem lehet ellene tenni, mert nem sért törvényt és mert ez a fejlõdés. Azért valami oka csak van ennek, nem?
Ráadásul ezerrel keresik az embereket a budapesti irodájukba. 😄
majd ha ezzel megvagy lehet minõsiiteni addig inkább csak olvasgass.
(hozzáteszem múltkor láttam már egyszer egy taxit messzirõl, bár lehet csak a sziine volt hasonló. ha ezeket az adózással meg pláne a pff taxiórával komolyan gondoltad akkor persze, jólvan, jó a cucc. hozzáteszem számottevõ része hiteles kocsiban ragadt kisember, bár ezeket ugye kiszórták a kocsi specekkel. kifizetett engedélye van, ami mit is jelent? öööö hát végülis bizonyiitja, hogy dolgozhat az épp aktuális nevû bandának.)
Lefordítom, mert nagyon nem érted:
"A" - taxis, ebbõl él, ebbõl fizeti a számláit, ebbõl tartja el a családját, ebbõl ADÓZIK és nem mellesleg úgy ismeri a várost, mint a tenyerét, ellenõrizhetõ taxiórája és KIFIZETETT ENGEDÉLYE VAN!
"B" - random ember a tömegbõl jogsival, másból él/vagy fekete taxis mellékesre hajt, õ is ebbõl (is) fizetné a számláit és tartaná el a családját, de nála bizony se taxióra, se ADÓZÁS, se rendkívül alapos város ismeret (utóbbi esetben nyilván lehetnek kivételek), nem ellenõrizhetõ így úgy ver át ahogy akar, nem tartozik sehová, nem tudsz panasszal élni sem és KIFIZETETT ENGEDÉLYE sincs!
Nem a Google önjáró autói ellen tüntetnek, hanem a feketézõ, adócsaló, teljesen megbízhatatlan sofõrök ellen.
ahelyett hogy kushadnának és boldogan beállnának a sorba a sok hiteles kocsival még erre a maradék 10 évre amiig nem automata az egész.