4
 • teddybear
  #4
  Egész pontosan van egy tisztaszobájuk, ahol szétszedik a harddiszket, azután egy szervízrendszerben analóg olvasást végeznek rajtuk. Az így kiolvasott állományt komparálják digitálissá, és mentik aztán a vásárló által kívánt hordozóra.
  Elvileg nem bonyolult, és gyorsan is megvan, de nagyon drágán számolják.

  Különben a szoftveres mentőprogramokkal kb. 80% visszahozható a bedőlt winyókból, ők még kb. a többi felét vissza tudják hozni. A maradék menthetetlen.
 • duke
  #3
  Ha mar ugyse nagyon mentenek adatot, akkor elmondhatnak, hogy hogy csinaltak.
  Szetszedtek a merevlemezt es valami speci geppel olvastak be a lemezeket, vagy modositot firmvert toltottek a merevlemez vezerlojebe ? Erdekelne miket talaltak ki.
 • dchard
  #2
  Az adatmentő szolgáltatásuk soha nem átlag userekre volt optimalizálva. EZt az is jól mutatja, hogy kiknek végeztek ilyen szolgáltatásokat, és milyen körülmények között sérülő hordozókról állítottak vissza adatot. Tizenéves gyerekként jó eséllyel nem volt a diszken pótolhatatlan adatod, de ha igen, akkor biztosan egy életre megtanultad, miért fontos a redundáns adattárolás. Azok a cégek akik ezt igénybe veszik, amúgy is kiszámolják hogy az adatvesztés nagyságrenddel több kárt okozna a cégnek, mint az amúgy átlag szemmel nézve horror helyreállítási költség. Az is jellemző, hogy ezek valamilyen redundáns tárolórendszer nem várt katasztrófájakor bekövetkező adatvesztések (árvíz, tűz stb.).

  AMúgy meg ha diskeditorral meg tudtad oldani, nem is volt a Kürtre szükség. Örülj neki, a legtöbb diszk halál után a szoftver nem segít :-)
 • vision5
  #1
  Emlékszem mikor gyerekként felhívtam őket tudnának-e segíteni visszahozni a merevlemezem tartalmát. Persze a titkárnőn túl sem jutottam, a "szakembereket" elérni meg csak rajta keresztül lehetett volna. Kaptam egy árat, ami a 90-es években megabájtokra számítva is horror összeg volt tehát erősen felejtős kategória (mindezt egy tizenéves gyereknek javasolták :D). Mindenesetre ez volt az első motiváció, hogy megoldjam nélkülük a problémát, diskeditorral.