52
Ultimate General: Gettysburg
 • Montanosz
  #52
  megjelent az új játékuk


  Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2020.03.07. 17:24:56
 • Zogu
  #51
  Szia!
  Most vettem meg (UG Civil War). Próbálkozom vele, de az angolom (tudásom) kicsit kevés hozzá. Nem tud valaki magyarítást?
 • Pluskast
  #50
  Ja nem rossz, csak kár, hogy egymás után jönnek a csaták és nincs egy campaign térkép.
 • rjd2
  #49
  Jó a folytatás is Ultimate General Civil War
 • Montanosz
  #48
  Torrenten is kivant a végső verzió

  hasonló a témában a Pike & shot jelent meg, ami a 1490-es évektől az 1648-as évekig csatázhatunk a itáliai,angol és 30-éves háborúban.
 • Montanosz
  #47
  ...még csak 11 ora és már szétvertem az északiak balszárnyát, lehet fenn marad a rabszolgatartás egy másik univerzumban :D

 • Montanosz
  #46
  a silent storm complet most a mediamarktban 300forint ingyen kiszállitással))
 • Montanosz
  #45
  na ja))

  "open world" nem előre megírt,hanem kitalált/random pályák nem valós csak középkori környezet,max a középkori haditechnika csúcs vívmányaival,mondjuk ugy a rószák háborúja idejében..talán csaták a imperial conquest 2 stilusában lejátszhatok lesznek,de ez odább van mert elsőre bevétel kéne így sportfogadás progit és android cuccokat csinálunk))

 • Solyom2
  #44
  Érdekesnek tűnik. Középkori stratégiát tervezel (vagyis én a leírásodból arra következtetek)?

  Pontosan milyen konfliktust fog feldolgozni? Az szerintem spec. tök jó lenne, ha TOAW szintű tartalom lenne benne. A középkor, vagy akár ókor és reneszánsz, a 17-18. század stb. minden csatáját fel lehetne dolgozni, csak a játékosokon múlna mit szeretnének. Nekem például ez az egyik legfontosabb szempont egy játéknál. persze én könnyen beszélek, ezt meg is kell csinálni:)

  Mindenesetre ha eléri a megfelelő állapotot, csak üzenj a matrixgames-nek, ők mindent kiadnak, igaz 50 dolláros áron, de majd nekem elküldöd a torrent fájlt:)))
 • Montanosz
  #43
  végül is jo reményem van egy saját strat leprogramozására, grafikát lásd lejjebb

  végül is a sok szabály megirása adja a játék zamatát (utánpotlást egy szekér ikon szimbolizálja, de ha ahoz mondjuk kiséretet nem biztosit,random felbukkano rablo hordák kifoszthatják), de ugyanakkor egy lerombolt hid is meggátolja az utánpotlás beérkezését ami miatt a hadsereg a saját területén kénytelen zabrálni ami meg hosszabb távon parasztfelkelést robbent ki satöbbi)

  ha véletlenül oda jutok hogy tényleges lesz majd ötletelhetsz te is))) minden hasznos és jo beépithető
 • Montanosz
  #42
  van wargame topik csináltam régebben))
 • Solyom2
  #41
  Csak nem tudtam ellenállni, és kipróbáltam A Steel Pantherst. de a modern verzióját, úgyse nagyon ismerek más taktikai játékot ami modern háborúkat dolgozna fel. A Shrapnle Games oldaláról ingyen le lehet szedni, még most is frissítgetik a játékot.

  Az aktuálpolitikai események tükrében generáltam egy orosz vs. ukrán hadjáratot. orosz félként vettem 10 T-62 harckocsit, 2 Mi28 helikoptert, 2 Szu25 bombázót, 3 Miget, meg kb. 40 gyalogost (talán kicsit rosszul mértem fel az arányokat). Első csata, erdővel borított terep, 1-2 kisebb tanyával, "ideális" terep a haderőmnek. A helikopterekkel alig láttam valamit a fák miatt, de csak sikerült felfedeznem az ukrán csapatösszevonásokat. Az északi úton odarendeltem 7 harckocsimat, az egyik tanyánál keveredtünk harcba.
  Igazi kegyetlen harc volt. Az ukrán gyalogság nem tudott áttörni. De 3 ukrán T-84 harckocsi, 2 óvatlan páncélosomat simán kilőtték, de nem csodálkozom, elég ócska haditechnikát vittem magammal. A helikoptereim földhöz szegezték gyalogságot, és légitámogatást hívtam.
  A Szu25-ök ugyan a tankokat nem lőtték ki, de a gyalogságot megtizedelték. ekkora újabb 2 tankomat kilőtték, de már akkora volt a füst és a por a légitámadás és a tűzharc által, hogy 100 méternél messzebb nem lehetett látni. 2 ukrán tank átrohant a füstfelhőn, óvatlanul, a T-62 harckocsim oldalba kapta mindkettőt, de 3. társuk végzett az utolsó ruszki hősömmel is.

  Na ez a nagy harci helyzet. Lehet nyitni kéne gy külön wargame topikot, és nem szegény Gettysburg fórumát offolnám szét.
 • Montanosz
  #40
  ja azt is igen, szeretjük,szeretjük))
 • Solyom2
  #39
  Decisice Campaign? Ez olyan, mint a Decisive Battles sorozat. Azokról már hallottam, de még nem próbáltam őket.
 • Montanosz
  #38
  van tableten igen CM

  steel panthers nem tetszett mint a panzer general sem..távol álnak a minimális élethűségtől is szerintem

  dos emu alatt még mindig inkább a v for victory sorozat illetve modernkori utodja a Decisive Campaigns széria • Solyom2
  #37
  Steel Panthersről valami vélemény?

  Nekem az kimaradt, de nem tudom érdemes-e belemerülni. Már így is annyi jó és tartalmas játék van a listámon, nem tudom ráférhet-e.
 • Solyom2
  #36
  Már tableten is van?

  Amúgy szerintem a legjobb wargamek. Hosszú lista lesz:)
  Operational art of War
  John Tiller Campaign series
  Panzer general és egyéb társai
  Blitzkrieg (tudom, hogy RTS, de attól még maga szintján valósághű)
  Men of War sorozat (az előző részek is remekek)
  Combat Mission
  Close Combat

  A HPS néhány játékát én is kipróbáltam, de nekem inkább a Napoleon és a Reneissance részek jönnek be, a Panzer Campaign sorozat meg valahogy nem fogott meg.
 • Montanosz
  #35
  de én vagyok jaja))


  most a CM touch-t nézegetem tableten de nem igazán igazodtam még ki rajta

 • Solyom2
  #34
  Egyébként bocs ha rosszat kérdezek, de nem vagy fenn Dome fórumon is? A Combat Mission témából olyan ismerős vagy.

  Operational art of wart én is imádom. Most is van még egy kampányom, ahol a szovjetekkel szabadítom fel hazánkat a fasiszta iga alól:)

  Ha jól emlékszem a Field of strategyt talám egyszer próbáltam, mikor ajánlották, de annyira nem jött be. Körökre osztott nem világháborús stratégiából nekem ez a kedvencem:
  http://www.slitherine.com/games/fog_pc

  Tudom, hogy gagyinak néz ki, de nagyon tartalmas. A Rome II utáni csalódás után igazi frissítő.
 • Montanosz
  #33
  persze én sokat toltam anno

  panzer campaignbol a budapest a kedvencem, meg a operational art of war

  de vannak free progik is a Xconq meg a peoples tactics és a field of strategy

 • Solyom2
  #32
  Kicsit elkanyarodik a témától, de ismeritek?

  http://www.matrixgames.com/products/318/details/John.Tiller's.Campaign.Series

  Marha jó játék, gyakorlatilag a teljes 2. világháború meg van benne. Nemrég jött ki a 2.0 verziója, holott az eredeti játék már vagy 15 éves, de még most is fejlesztik.
 • SZUsszan
  #31
  Amikor még kölyök voltam, én is rongyosra játszottam az arnhemet ZX spectrumon, s amíg a gép lépett, addig mellette toltam az X-Comot PCn. 386-oson az idegenek lépése nagy csatáknál eltartott 3-10 percig is, addig meg vissza Arnhemezni.

  Most már nem játszanék ilyen egyszerű grafikájú, de nagyon komplex játékokkal, mert kb. heti 1x 2-3 órát van időm játszani. Még a Total Warokat is befejeztem kb. az Imperial TW-nél, pedig előtte mindegyiket szétjátszottam.
 • Montanosz
  #30
  Amiga emuval sokat játszottam,főleg a arnhem játékot))..

  PC-n a V for Victory sorozat volt a kedvencem...

  Hpsből a Budapest részt toltam de egyedül a debreceni csatában vertem a gépet a németek oldalán))..
 • Solyom2
  #29
  A Cossacks jó játék ,én is játszottam már vele néhányszor.
  Esetleg a HPS-től a Panzer Campaigns, Napoleon Campaigns szériákat ismered? engem ezek a témák egy kicsit jobban érdekelnek, mint a polgárháború.
 • SZUsszan
  #28


  Nekem ez volt a témában a kedvencem!


  Egyébként A Fields of Glory az ne Napóleon kori játék volt? Legalább is úgy emlékszem. Azzal is sokat játszottam. Illetve a Cossacks2 ből lehetett volna polgárháborús játék is minimális változtatásokkal.

  Ez a csatajelenet arra hasonlít a leginkább, csak nagyon lassan halnak az emberek. Meg a morál is lassan fogy. A Cossacksban egy sortűz az ellenfél hátába közelről és gyakorlatilag egy ellenséges század kipipálva. Szétszaladtak és abban a csatában már nem lehetett őket újra összeszedni.
 • Montanosz
  #27
  A American Civil War: From Sumter to Appomatox-t ismered?
  Csináltam hozzá anno magyarítást amit a magyarításportálról tölthető (nem tökéletes mert még egy kéziszótárral csináltam :-D)

  De a játék jó és élvezetes, itt a honlapja,ingyenes letölthető:

  ACW 2


 • Solyom2
  #26
  Én is ismerem a játékot, a mohácsi csatát is le lehet benne játszani. A többi HPS stratégia is nagyon jó, csak az velük a gond, hogy tényleg egy szűk rétegnek készülnek.
 • Montanosz
  #25
  Egy béta verzio

  STEAM
 • Montanosz
  #24
  HPS Renaissance

  Netről szinte beszerezhetetlen, ezért feltöltöttem a Musket & Pike:Renaissance játékot, ahol a 1500-as évek háborúit játszhatjuk ujra, ha kell valakinek írjon rám privit,át dobom a linket,
 • Botond #23
  Fields of gloryt rongyosra játszottam én is.

  Az első vh nyugati frontjáról beszélsz, keleten azért mozgalmasabb volt az élet, és azért nyugati front is több elméleti lehetőséget tartalmaz játékként, alternatív dolgokat megvalósítva, mi lett volna ha alapon. Olaszok benne maradnak az eredeti szövetségükbe pl, az kicsit átrendezte volna a dolgokat. A németek hamarabb és több katonát dobnak át keletről és nem akarnak mindent megszállva tartani az urálig. Németek mindent vagy semmit alapon betolják a felszíni flottát az angol vízekre, és belövik a rms hajókat a vízbe és kicsit blokádolnak. Vagy őket lövik be a vízbe és begyorsulnak a lejtőn.

  Sok lehetőség van abban a korban is szerintem. Egyik legkevésbé feldolgozott kor.
 • bakkerman
  #22
  mi a neve???
 • Hypo #21
 • Torzonborz
  #20
  Ez nekem is feltűnt már az elején amikor az Úniós egységek visszavonultak a folyón át , gyk le se lassultak úgy gázoltak át rajta.
  Ilyen finomságokat mint terep hatása a mozgásra , fedezék használat remélem nem lesz kihagyva.
  Amúgy pöpecnek tűnik a cucc.
 • Molnibalage
  #19
  A bemutatott videóval a bajom az, hogy a terep hatását sehol nem látom. Domb, sík terep, erdő, víz, tök egyforma sebességgel mozogtak a gyalogosok...
 • Montanosz
  #18
  ilyen grafikával

 • Montanosz
  #17
  Hát én és barátaim már évek ota csinálunk kissebb programokat, már nagyon gondolkodom egy wargame-n is ugy mint a IC2,persze jobb grafikával és szintén lejátszhato csatákkal hogy végre olyannal is játszak ami én elgondolásaimat tartalmazza,gondolom a csávó is beleunt hogy nincs olyan amit igazán szeretne))

  valami ilyesmi kinézete lenne, persze utánpotlás fontos mivel utakon lenne értelme közlekedni (nagyobb lépés pont), így utánpotlást szimbolizálo szekereket is védeni kell, vagy nagyobb időtartalmu menetelés alatt csökken a csapatlétszám,stb szabályok...

 • Molnibalage
  #16
  Igen, mikor beszálltak a jenkik és lényegsen több húst tudtak nyomni a darálóba és a 3+ éves blokád után a hátország is kezdett összeomlnai. Nézd meg, hogy a II. Vh-hoz képest mennyire 0 eredményekért milyen áldozatokat hoztak.

  Az I. Vh volt a hadviselés szempontjából bizonyos szemponból az én véleményem szerint a mélypont. Az arisztokratikus balfaszok és régi idióta háborút sosem látott generálisok hülyesége miatt húzódott annyi ideig a háború. Semmiféle értelmes újításra nem voltak sokáig nyitottak, csak tömték a húst a darálóba és nyomták a bullshit szöveget, hogy a technikai nem fontos azé a győzelem aki jobban akarja és más kampószöveget...

  A II. Vh lehet, hogy 6 évig tartott, csak itt 6-9 hónapig volt, hogy nem történt semmi. Amikor meg történt, akkor 5-10 hét alatt 500 km-re rakát odébb a frontvonalat.

  Én semmi értelmét nem látom egy 1. VH-es játéknak. A kezdeti mobilabb része esetleg érdekes lehet, de történelmileg teljesen hiteltelen lenne, ha nem hajazna aztán a valóságra.

  ---------

  Fields of Glory? Hej, anno az 576-ban láttam és álmodoztam, hogy lesz hozzá gépem. Mikorra meg lett, addigre régen el is felejtettem, hogy volt ilyen gamma. :)

  (Ez sok 1994/96 közötti játékra igaz.)
 • zorrobomber
  #15
  Valahogy az 1. vh-s csaták is eldőltek, utánpótlás, logisztika, stb. Szóval szerintem lehetne abból is érdekes játékot csinálni, csak nyilván túl nagy rizikó(muhaha).
 • Hypo #14
  persze amennyi téma anyi érdeklődő én is végignyomtam ami létezik plusz TW összes meg Paradox összes, de igazi 2vhs-t még nem találtam mindegyik valahol sántított, első vh-t fiktívbe jó volt nyomni kassereich mod al Hearts Of Iron hoz.

  De mondom biztos jó lesz srác nem hülye:)
 • Montanosz
  #13
  Én a dos-os fields of gloryt toltam ezerrel))

  Illetve a Imperial Conquest 2-t.