Rise of the Tomb Raider

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maxtreme
jesszus ezt aztán csodásan megfogamzottam..
Mindegy, a lényeg érthető 😊

Maxtreme
Azért van baja a játéknak, viszont ez tuti javítva lesz mert itt nem szimpla optimizálatlanságról van szó, hanem bugos az engine. 😊

Tegnap este volt 1 hely ahol ilyen 25 fps körül ment a játék. Mondom ez így nem maradhat,, valamit lejjebb kell vennem. Elkezdtem játszani az árnyék beállításokkal, de semmit nem gyorsult a játék, még akkor sem mikor kikapcsoltam. VISZONT ez után ahogy visszanőttem Very highra, hirtelen beállt 72 fps-re az fps érték.. Szóval van itt baj 😄
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2016.01.30. 05:33:27

RatBaG
FYI itt a fullscreen a borderless-t jelenti, és az exclusive (micsoda baromság, még sose hallottam ilyet) az igazi fullscreen.
s lőn stuttering-mentes fix 60 fps.

Per Aspera Ad Inferi.

böröczk
Az még tegnap volt, csak most jutottam oda, hogy írjak ide 😄
Azóta már jó pár órám benne van, egyelőre semmi gond nincs ugyanazokkal a beállításokkal. Gondolom, az 1680x1050 miatt bírja ilyen jól. És még a hajat is feldobtam very high-ra :,D

Kumiho #2179

Hiába a GTX 970 a szovjet bázison már komolyan rányomja a bélyegét a belassulás a játékra. Igaz én picivel 1080p felett játszom, de ha olyan a játék (értsd optimalizálatlan), akkor pár dolgot még akár közepes beállításra is leveszek. Inkább fusson jól. Itt már az sem segít. Ezektől az fps ingadozásoktól meg fps esésektől eléggé élvezhetetlen. Erre remélem lesz valami javítás, mert ez hazavágja az egészet.

A játék viszonylag jó eddig, bár az eleje igen nyögvenyelős. Vannak új dolgok benne, de alapvetően az előző rész jól működő receptjét alkalmazza. Tetszik, de a pár napja megjelent The Witness sokkal jobban leköt. Az új élmény, ez meg olyan "deja vu" kissé. Előző rész sokkal jobban volt optimizálva, nem értem itt mi a probléma.

Most vagy nem foglalkoztak ezzel, vagy a grafikus motor elérte a korlátait és minden anyám kínja effektek beraktak, hogy szebbnek tűnjön és ez így nem ok. Erre tudnék gondolni első körben, de eléggé idegesítő azt kell mondjam.
khm...

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Maxtreme
ha az elején vagy, később lassabb lesz 😄 Most már nálam is beesik 40 fps alá elég sok helyen 😊

böröczk
Én az első flashbackes résznél majdnem bepisiltem, olyan jól néz ki. Aztán a hóról nem is beszélve, sose láttam még ilyen gyönyörű havat játékban, a bőrkabiról nem is beszélve 😄
Minden very highon, kivéve a textúrák, az csak high, meg Lara haja a második opció (nem tudom, mi), nem pedig a very high.
Nálam az árnyékok nem nagyon befolyásolták a teljesítményt, inkább a textúra, míg very high-on volt, főleg a cutsceeneknél, akadozott.
Plusz 1680x1050-es monitoron játszom. Gtx960, tök elégedett vagyok.

Kumiho #2179

Maxtreme
Ezeket a kártyákat amit marketplacen kapunk/veszünk, hol lehet alkalmazni?

szerk: Meg van, expedition módban.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2016.01.29. 21:40:18

Rita79
A Digital Deluxe Editiont érdemes megvenni a Steamen, vagy jobb választás most még a Standard?
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2016.01.29. 21:18:23

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

Krisztiam
szép ez, havas Lara haja, akkor megveszem 😄D

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Maxtreme
hát. Ahogy nézem a shadow-n illetve az AA-n kívül kb semminek nem számottevő az erőforrásigénye 😊 ..és ez azt is jelenti hogy ha valakinél highon nagyon szarul megy, lowon sem lesz igazán jó.

AnuluWork
Próbálgattam, próbálgattam. Ez most ilyen:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

bakkerman
gtx750,magát a játék FHD medium-high-ra rakta amin csodálkoztam levettem minden mediumra és a legelső havas pályán eddig nem volt gond

köszi a linket!
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.01.29. 18:08:48

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Bandicoot
Egyébként akinek kell (akár topikfejléc alá is mehet) ITT talál komplett segítséget beállítások összehasonlításával képekkel, illetve grafikonokkal mi mennyit zabál framerate-ből. Hasznos. 😊

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

Bandicoot
Milyen vga?😊

bakkerman
na megjött az én példányom is,fel is pattintottam a rendszerre,az lenne a kérdésem,milyen opciókat szedjek ki a grafikai beállításoknál,amik nagyon zabálják a VGA-t?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Bandicoot

TBTPumpa
Naná! <#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

<#taps><#worship>
Shep
Ja tényleg, jótól kérdem én is .DD

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Bandicoot
Nem tudja, a seggét nézi, a frameszàmlálòt is mellérakta.😄

Shep
Na de a haja havas? 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

TBTPumpa
Nem gondoltam volna, hogy így megy. 25 csak az elején volt, illetve néha beáll, amikor elfogy a Videomemória, de amúgy 31 alá nem is megy. Hmm, akkor mégsem kell Nvidia egyelőre. <#hehe>

Bandicoot
Nincs, főként az új driverrel. A régivel amivel először néztem volt frémzuhanás néha csúnyán.
Abszolút korrekt a gépigény a látvány mellett.
Ráadásul vannak beállításokròl összehasonlítò képek, például árnyék mediumon teljesen jò, homályosabb valamivel és ennyi. Lehet vele fps-t nyerni és a látvány is fasza.

A Crimson driver csodákra képes. Én se akartam hinni a szememnek. Dying Lightban akkora FPS emelkedésem volt, hogy az valami hihetetlen.
Maxtreme
ja meg van, kint a menüben lol..

Maxtreme
De egyébként azoknál sincs gond, szal nem tudom mire volt ez az óriási vasigény para.

Bandicoot
Inengine-es nem 30-ra korlátozott videòknál tud zuhanni az fps, ott az amúgy is szép graf még brutálabbra vált és a dof is többet elvesz mint játék alatt.

Maxtreme
ja hogy ok, csak pont akkor néztem rá az fpsre mert ott láthatóan lassabb volt, így már érthető. 😄 (azt amúgy eddig is láttam hogy van bent sok előre renderelt vid, csak azt nem tudtam hogy az is az volt 😄)

Am a story gifgtet hogy lehet beváltani? market place-t ír.. (steam?)

TBTPumpa
Mikor elvisz a lavina, az mindenkinek 30FPS lesz, mivel előre renderelt átvezető videó (BIK formátumban). Lesz még néhány belőle. <#idiota>

Crimson driver után High beállítás mellett 40-50FPS körül van. Very High beállítás mellett 25-40 FPS, úgyhogy nem szóltam. Magam sem értem, hogyan lehetséges ez vagy csak a Steam számlálója téved. <#hehe>
Very High textúrákhoz gondolom kötelező a 4GB video memória. Fut vele a játék ennél kevesebb memóriával is (2-3G😎, csak érezhetően lassabban tölt be, szórakozni meg nem akarok vele, úgyhogy marad a High.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.29. 16:11:05

Sejtettem, hogy nincs vele gáz, mert különben nem 91 százalékon lenne Steamen, hanem valahol vegyesen állna, ahogy a Just Cause 3 vagy a Mortal Kombat X kezdte.
Maxtreme
Nincs ezzel semmi baj emberek. <#taps>
Játék közben 40-70 között van a frame, átvezetőknél (pl mikor elvitt minket a lavina) esett le 30 körülire.
FHD-ban játszok ultrán (textúrák is) és fxaa mellett.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2016.01.29. 15:07:24

grebber
Fraps-ban van egy fantasztikus funkció nem kell ide benchmark.

Next PC upgrade: 2022

MerlinW
Mégis mi a fenével játsszunk, ha még nincs benchmark?😊

[merlinw.org]

Bandicoot
Tülkönülve várjuk a benchmark patchet, addig elő se vesszük!! 😄

Játszani kell ahhoz, hogy leírják, kinek hogyan fut. 😄
Béluska74
Egyáltalán játszik valaki a játékkal? Vagy csak azt irkáljátok ide,hogy kinek hogyan fut.

If you give a little love you can get a little love of your own

Én 970-en tolom maxon (leszámítva az élsimítást), és átlag 45-50 FPS megvan. Szerintem 960-nal VHQ-n is meglenne ez.
Bandicoot
960 bár gyengébb, sok játékban hasonlòan teljesít mint a 680/770.
#1182 és #1155 kommentekben megtalálod képekkel, írással hogy fut nálam a 680-on. Nem hiszem hogy sokkal rosszabb lenne 960-on.
Lényegében very high-on tolom 35-55 közt ingázva. Olyan 40-45 az átlag.

MerlinW
970-en VHQ-ban stabil 30fps, vagy ugrálós 35-45 viszont high és a very high között max állóképeken van látványos különbség, ami ebben a játékban alapvetően ritka momentum, viszont 30 fps az ára, így sok értelmét nem látom amennyiben játszik valaki és nem "fotómódozik"

[merlinw.org]

Kandurex
milyen videó-kártyád van?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

TBTPumpa
GTX960 4GB kártyán játszik valaki? Hogyan fut a játék VHQ minőségben FullHD felbontásban? Vagy mindenkinek GTX970 kártyája van? <#idiota>
Tesztek nem érdekelnek, videókban meg össze-vissza állogatott beállításokkal játszanak. Játékos általi tapasztalatra vagyok kíváncsi, nem egy tesztoldal steril adataira. Ha jól fut, akkor lecserélem az AMD-t. <#hehe>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.29. 13:09:06

TBTPumpa
Endurance jó móka, a Baba Yaga viszont nagyon rövid. Februárban jön még egy DLC, amely egy hordamód lesz (ellenfelek özönlenek különböző hullámokban és Larának kell visszavernie őket).
De így kb ennyi is a Season Pass, szóval lóf@sz lett ez is. Ezek szerint semmi lényeges nem hiányzik az alapjátékból. Majd olcsón behúzzuk a Season Pass-t (mert érdekelnek a DLC-k), de 27 euróért biztosan nem.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.29. 12:57:07

Kandurex
hát, 8k volt utoljára, ennyiért bármikor veszek

szerk: sztronó, már nem
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2016.01.29. 12:36:04

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Bandicoot
*prohardveren.😊

Bandicoot
Aki meg kuponkòdra vadászna, célszerű 150 forintért mondjuk a Raider szòra pc játék topikban mentett keresést csinálni. Rögtön megy az email ha felkerül hirdetés, én is így lőttem tegnap ismerősnek kòdot.
Azonnal elkapkodják.

Bandicoot
Amíg a sima játékot tolod biztos kerül fel legalább user teszt a Baba Yagáròl, én is kiváncsi vagyok megéri-e.

wedge31
Tényleg nem, csak első nekifutásra inkább nem tülélő turázok.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

jarlaxxe
A kettö nem zárja ki egymást.