16
  • Tetsuo
    #16
    Két olyan dologról beszélsz, ami soha nem létezett. Mint írtam, a demokrácia ugyanúgy utópia, mint a kommunizmus. Soha, egyik sem létezett, de sok diktatúrát annak neveztek/neveznek ma is.
    Hogy a mai Magyarország társadalmi rendszere jobb lenne, mint anno az ún. szocializmusban? Meglehet. Sokféle aspektus létezik, de két tény mellett nem szabad csak úgy elmenni:
    1. Az akkori szocializmus kiváltságosai és leszármazottaik a mai kiváltságosok. Az akkor rendszer irányítói és leszármazottaik a mai rendszer irányítói.
    2. A mai rendszer nem végleges állapot, hanem egy folyamatnak vizsgált pillanata. A jelek szerint pedig egyelőre csak rosszabb lesz minden.
  • fonak
    #15
    Kína már régóta kapitalista ország, az hogy mi a hivatalos ideológia, az más kérdés
  • culas25hc
    #14
    Én mondjuk téged látlak az elbutító háttérhatalom részének ;) Már maga az a tény, hogy "leszarod", ilyen egyszerűen nincs. Olyan mértékben növekszik Kína hatalma, hogy előbb utóbb ránk is hatással lesz az, ami ott történik.
  • bdzsana
    #13
    A demokráciában sem számít, de lehetőséget teremt arra, hogy számítson.. legalább..
    Senki sem állítja, hogy a jelenlegi rendszer a legjobb és legtökéletesebb és nem lehet ennél sokkal jobb, viszont én biztos vagyok benne, hogy a kommunizmusnál jobb.
  • bdzsana
    #12
    Én csak a trendeket figyelem. Bár folyamatosan nyomatja a komcsi jegyeket mint a cenzúra, de azt a vak is látja hogy kezd erősen kapitalizálódni. Én erre értettem a kommunizmus végét.
  • fonak
    #11
    Esetleg elképzelhető, hogy Kína egyszer majd békésen átalakul többpárti demokráciává, ahogy Tajvan (a 80-as évekig egypárti diktatúra volt, csak épp nem komcsi, hanem antikomcsi-nacionalista), vagy Dél-Korea (ami katonai diktatúra volt szintén a 80-as évekig). Persze ez csak akkor lehetséges, ha a mai elit úgy érzi, hogy át tudja menteni a pozícióját a "rendszerváltás" utánra is.
  • SanMaster
    #10
    Sok balfasz náci KÖCSÖG, ez nem a kuruc.info! Ott osszátok az észt!
  • Tetsuo
    #9
    Miért, "demokráciában" számít? Valójában a demokrácia ugyanúgy utópia, mint a kommunizmus. Mindig kell és van is egy uralkodó (réteg).
  • fonak
    #8
    Azt majd meglátjuk, eddig elég jól húzta, 1989-ben is nyilván sokan arra tippeltek, hogy megy a többi komcsi diktatúra után a süllyesztőbe. Azóta 25 év alatt Kína óriásit fejlődött, és bizony ha a trendek folytatódnak, újabb 25 év múlva a világ első számú hatalma lesz Kína (persze minden évben megjósolják egyes (természetesen nyugati) pénzügyi guruk, hogy Kínának hamarosan össze kell omlania mert gazdaságilag abszurd ami ott folyik, hát lehet, majd meglátjuk). Az USA is jobban tenné, ha felismerné ezt, és nem az oroszok ellen folytatná tovább a hidegháborút (amivel Kína ölelésébe kergeti őket amúgy, Putyin kénytelen lesz Peking kiskutyájává változni, ha a nyugati izmozás oda kényszeríti, pedig annyira nem érdeke az sem, Kína ugyanis már szemet vetett Szibériára és az ásványkincseire, nem is kell háborút indítaniuk érte, egyszerűen csak szivárognak befelé, míg az orosz lakosság hosszú távon kihal ill. elvándorol Európába). De nekik fontosabb Ukrajna megszerzése, illetve végleges kiszakítása Moszkva befolyási övezetéből, úgy látszik. Közben Kína szép csendben építgeti a befolyását pl. Afrikában.
  • fonak
    #7
    Mi az a Trianon? :)
    Erről az a régi sztori jutott eszembe, mikor egy társaság viccből "Vesszen Trianon" névre rendelt egy kocsmában, a felszolgáló csaj meg visszakérdezés után felírta, később látták, hogy a következőt írta fel: "Westel triatlon".
    Mondjuk a mai fiataloknak már valszeg a Westel név nem mond semmit :)
  • halgatyó
    #6
    Emelt ívben sz@rom le, hogy a kínai kormány mit tilt és mit nem.
    Egyébként meg nyomós okuk van rá! Az a BEHATOLÁS és BOMLASZTÁS, amit a nyugat mögött megbújt háttérhatalom csinál, csak így akadályozható valamelyest.

    Az sokkal inkább izgat, hogy NÁLUNK mit tiltanak, és milyen szájzártörvényekkel félemlítik meg az embereket, de még a kutató történészeket is.
  • Pluskast
    #5
    Nem akarok feszültséget szítani, de ha már történelmi tragédiákról akar megemlékezni az SG akkor nem lehetett volna inkább Trianonról? Azért az egy kicsit jobban érintett minket mint ez.....
  • bdzsana
    #4
    Hát igen, a legtöbb diktatúrának ez a dolga, mert ha nem korlátozza az embereket nem maradna meg. Az nem számít, ha az emberek éheznek, vagy egyszerűen csak nem boldogok, de azt legalább szép rendben tegyék. Bár a kínai kormány próbál néha néha egyet keményíteni egy ilyen húzással, de már nagyon jól látszik, hogy nem húzza sokáig a rendszerük.
  • Willenbrock
    #3
    A kínai kormány jól teszi ha védi a saját társadalmi rendjét,tulajdonképpen az a dolga.
  • MsUser
    #2
    Ideje kihasználni a réseket!
    Azért remélem kialakítanak saját belső hálózatokat maguknak! :)
  • Tetsuo
    #1
    Ugyanez megy itt is. Nem véletlenül van szájkosártörvény a holokausztról pl.