31
  • Szefmester
    #31
    Az lenne egy érdekes lépés a kereskedelmi tévék részéről ha egyszerűen áttelepítenék a székhelyüket külföldre. :D
  • nextman
    #30
    Akkor ez egyszeruen lopas:)
    Amit leadozott valaki, azt hogy lehetne masodszor megadoztatni mas cimszo alatt? Eszmeletlen.
    Esetleg lehetne egy 3. kor a hangositasert, egy negyedik meg a fenytechnika miatt.
  • hypno
    #29
    Pontosan, ahogyan mondani tetszik.

    Arról meg nem is beszélve, hogy azt mondják a kereskedelmi csatornáknak, hogy éljenek meg a bevételeikből, azok megcsinálják az üzleti terveiket, aztán leadóznak, most meg jönnek a brigantik és az elmúlt adóévre visszamenőlegesen vetnek ki egy extra adót.

    Ez olyan, mintha most azt mondanák ennek az okostojás Simon L. pajtásnak, hogy azok után a közmunkások után, akik tavaly a földjén dolgozak, most úgy fizessen járulékokat, minha legalább minimálbéresek lettek volna. Szerintem félre állna a szája.
  • tar86
    #28
    A Firefoxot is meg kell adóztatni amiért megengedte felületén az erőszakos reklámok megjelenését! Gyalázat!
  • tar86
    #27
    Mi a lényeg? Talált, sűjed! Továbiakban is csak a lényeget tisztelt embertársak!
  • Tetsuo
    #26
    Ok, no problem. ;-)
  • nextman
    #25
    Elmagyarazna nekem valaki mi ez a reklamado?:)
    Ha en fizetek egy hirdetesert a tv csatornanak 5 milliot mondjuk, ok leadjak a hirdetesemet.
    Az 5 millio naluk bevetel lesz.
    Ezutan most is adoznak nem?
  • lammaer
    #24
    Ez aztán az érvelés, örülök hogy ilyenek vezetik az országot....

    "Egy-egy nagyobb cég most is folyamatosan milliárdos veszteséget termel, mégis talpon van - mondta."

    Mondok példákat: MÁV, BKV... ezek alapján persze, tegyük veszteségessé a versenyszférát is, hiszen ha a MÁV nem borul be az évi X milliárd veszteségbe, akkor egy nem állami cég se fog, igaz?
  • bdzsana
    #23
    Utólag elnézést kérek a hozzászólásom "hangneméért", bár 90%-ban most sem értek veled egyet, de csak azon húztam fel magam, hogy az egész folyamatban, csak annyit lát az egyszerű ember, hogy hurrá nem lesz valóvilág, de nyilvánvalóan te nem tartozol közéjük.
  • Vidra52
    #22
    A magyar királyi televízió azt harsogja, hogy a gazdaság jobban teljesít, (az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki külföldre viszi a profitját) de akkor miért van szükség újabb adókra egy jól teljesítő gazdaság mellett?????? Úgy tesz a kormány mintha a fent említett cégek állami tulajdonban lennének és a profit az államkasszába kerülne, de persze ez messze nem így van, sőt adókedvezményeket kapnak, hogy itt maradjanak és még több profitot tudjanak kivinni az országból, mert ha nem, akkor elmegy keletebbre!!!!
  • Vidra52
    #21
    Semmiféle összeesküvésről nincs szó! Nemes egyszerűséggel arról van szó, hogy szeptemberre összeomlana a gazdaság és kell a bevétel. Ugye a saját gazdasági holdudvart nem akarja megadóztatni ill. az adóelkerülőket nem akarja rákényszeríteni a rendes adózásra, (4 órásnak bejelentett kőműves aki 10 órát dolgozik, 4 órásnak bejelentett szállodai konyhai kisegítő aki 20 órát dolgozik) mert akkor a saját pénzmosodájuk sem működne! Vajon mennyi járulék befizetéstől esik el a TB kassza és mennyi adóbefizetéstől esik el a költségvetés? A nyári közmunka programban már a két diplomásokat is csak segédmunkás bérrel veszik fel, mert nincs rá pénz, de kell a parasztvakítás, hogy milyen sok embert foglakoztat havi 53.000ft. nettoért amiből már alapon lejön a 9.500ft.-os bérlet ára. Ergo marad 42.500ft. marad rezsire, élelemre, ruházatpótlásra és erre bégetett a MAGYAR birkák 2/3-a!
  • Tetsuo
    #20
    Ok, de ez ki van adva neki, nem véletlenül "engedik" Brüsszelből.
    Eddig a szocik volt a nagy terv, azon sokan átláttak, most az erősödő "jobb oldal", szolgálja ugyan azt a háttérhatalmat, ami így simán kirabolja az országot, közben megtömve a helyi maffia (most éppen az Orbán-klán) zsebét is.
    Angliában szerinted a bevándorlás-ellenes politika mi? Ugyanilyen színjáték. Cameron azt nyilatkozza mindenhol, ha megválasztják 2015-ben, akkor megszűnteti a bevándorlást és ha kell, népszavazást ír ki az EU kilépéséről... a UKIP (angol szélsőjobb) meg nagyobb hangot üt meg, hasonlóan kamuból, ráadásul zsidóbarát párt, csakúgy, mint a francia szélsőjobb Marine Le Pen, akit apját meghazudtolva paktál le a cionistákkal, kierekesztve pl. a Jobbikot.
    A holland szélsőjobb, amelyik hasonló eredményt akart elérni a fent említettekhez, meg egy vicc az egész! Egy bevándorló pakisztáni vagy milyen elnöke van.
    A norvég tömeggyilkos Breivik is egy durván cionista, de "szélsőjobboldali!" fegyveres szervezet (mondhatjuk: norvég Gladio) tagja. Ezt a mainstream (cionista kézben lévő) sajtó elhallgatja, persze.
    Szóval nem csak a liberális és a szocialista oldalt, de a jobbot és még a szélsőjobbot is uralja Európában, az USA-ban is a cionista háttérhatalom vagy ha úgy tetszik egy egyszerű érdekcsoport. Amely érdekcsoport alá tartozik a összeurópai Gladio (Ukrajnában is tevékenykednek a mai napig, ők lőttek a tömegbe, mindkét oldalon!), Brüsszel, Washington és Tel Aviv.
    A CIA-nek az angol szolgálatok, a CIA pedig a Mosszadnak jelent mindenről, ez fordítva nincs így.
    Ezek nem is titkok ma már, de a tömeget nem érdekli, így egyre nyíltabban mehet a bohózat.
    Otthon pl. bedobnak egy kémügyet a Jobbikosokról, pont a legnagyobb hazaárulók, miközben kifosztják az országot!
    Gyöngyösi miért akarta összeírni az izraeli kettős állampolgárokat? Mert a cionisták jelentik a legnagyobb veszélyt Európára, azért!
    Európában egyedül az Arany Hajnal és a Jobbik maradt cionbefolyás nélküli politikai csoport, akik hazájukat képviselik, mindegyik nagy támadások elé néz, mocskos, rágalmazó, koncepciós eljárások elé...
    A média, mint tömegbutító hatalmi ág, erősebb és tartósabb hatást fejt ki, mint a fegyverek. Aki azt uralja, az győz.
    A Fidesz -szerintem- még nem teljesen hódolt be a cionistáknak talán képviselnek még magyar érdeket is, a maguk zsebe után persze, de pl. Ángyán József is kilépett, mert nem bírta a gyomra azt a maffiát.
    Ugyanis a földosztással Orbán egyrészt be akarja védeni az országot a külföldi felvásárlástól, másrészt kiépíti a saját földesúri rendszerét. Egyfajta nemességet, akik a jóval nagyobb jobbágyságra támaszkodnak. Csak a baj az, hogy ezek semmiben sem nemesek és nincsenek erkölcseik, legalábbis a többségnek.
  • cylonflatus
    #19
    Hogy nem látják? Még tapsolnak is neki baszki, annyira nem fogják föl... és hova tart ez a folyamat? Megmondom én: oda, amilyen Ukrajna, de most nem a polgárháborúra gondolok, hanem az előtte lévő politikai állapotokra, a hatalmas vagyoni különbségekre, a nyíltan oligarchák vezette országra, ahol minden politikai és gazdasági rendelkezés ezeknek a köröknek a kiszolgálására szolgál. Ennyinek kellene csak az embereknek, hogy leessen. A véres szájjal libsizők meg, akik állítom 90%-ának fingja nincs a liberalizmusról, és meg sem értik miért és hol pozitív pl bizonyos liberális eszmék beépülése olyan piacgazdasági rendszerbe mint a kapitalizmus, hogy létrejöjjön egy a lehető legtöbb ember számára előnyösebb rendszer, mint mondjuk a demokratikus piacgazdaság és ne olyan rémségek jöjjenek létre mint pl az imperialista kapitalizmus, vagy a posztszocialista kapitalizmus. Attól a sok tudatlanul libsiző ökörtől, akik még azt sem tudják valójában ők is több liberalista eredetű törekvést élveznek per pillanat is, ha megvonnák ezeket hirtelen tőlük valószínűleg ők sírnának legelőször, hogy hova kerültek. Sok buta, primitív, unintelligens tahó, akik gyorsabban ítélnek, mint gondolkodnak, teljesen random rakják minden elé a libsi, állibsi, komcsi, stb jelzőt, miközben a magát hírösen konzervatív jobboldalinak valló pártjuk nagy része volt mszmp párttag, és hatodjára védik meg a volt III/III és egyéb ügynökök listáját, ááá... nem is folytatom, mert fölhúzom csak magam. Az életben el nem hinném, ha nem a saját szememmel látnám, hogy ez az ócska taktikájuk még mindig tud működni, ami csak arról szól, hogy gyakorlatilag azzal támadnak és vádolnak bárkit, mindenki mást (mert nekik mindenki ellenség, aki más véleményen van), amit pont ők követnek el. Persze ehhez kell a rengeteg ostoba ember, nem véletlenül bombázzák szét az oktatást, nehogy véletlen felnőjön egy olyan generáció, amelyik több szürke állományt használ annál a mostani többségnél, nem olyannal lehet riogatni, hogy megszűnik a Barátok közt, nem dől be annyinak, hogy eemútnyócév, folytatjuk meg rezsicsökkentés, és nem hagyja annyiban a dolgot, hogy hát ez van most ezt kell szeretni, nem hiszik el, hogy ezeknek kell ott ülni mindenképp, és a népnek nincs joga akármikor elzavarni azt, aki oda egyszer bekerült. Csak minél hamarabb megtörténhetne már, megszabadulni ezektől mind, fideszestől, mszp-stől, de az operett náci Vonától is, mert egyre nagyobb a gáz. Hiába van elalélva az orbánlázári tolvajbanda a szerintük dübörgő teljesítménytől, valójában az igazság az, hogy nemhogy Ny-Európához nem tudunk följebb zárkózni, de már a szomszéd szlovákok, lengyelek, csehek is durván előttünk vannak. Ny-Eu, mi?
  • caius marius
    #18
    Na, szóval az van, hogy a primitív, agysejtleépítő TV adásoknak valóban véget kell vetni, DE(!) azt azért észrevehetnéd, hogy vikike nem ezt az utat járja. Nagyon nem! Nem arról van szó, hogy mostantól majd nem szemetet fognak játszani a retek csatornák, hanem arról, hogy a felcsúti stadionépítő, kis seggdugasz barom, újabb brigádot fog lerántani a maga zsebtömködése érdekében. Egyébként a TV mellé ez a faszkalap berántotta mindjárt az egyházakat is a néphülyítésbe. Őszintén szólva én örülök neki, hogy így tesz, ugyanis lassan ott tart a faszfej, ahol berlusconi tartott, mielőtt lecsukták. Egyébként a magyar politikai színjáték, kisértetiesen hasonlít az olaszra szerintem.
    Ezt gondolom...
  • Archenemy
    #17
    "Csak akkor lenne még inkább fikcionális ha egy animált dementor olvasná a fel a híreket minotauruszok és űrgárdisák szereplésével."

    Én simán nézném!!
  • culas25hc
    #16
    Azért megnyugtató látni, hogy vannak normális emberek, akik észreveszik a Bilderberg csoport zsidó Haarp gépei között megrejtőző valós problémákat :D Annyi már az okos ember aki belát a dolgok mögé, hogy a "dolgokat" már senki nem látja

    Az én összeesküvés elméletem az, hogy ezeket az összeesküvés elméleteket épp azért gyártják, hogy ameddig az emberek ezekkel vannak elfoglalva, addig ki lehet rabolni az országot.
  • Tetsuo
    #15
    Egyetértek veled is! ;-)
  • Tetsuo
    #14
    A primitív világképedet ne vetítsd rám, nekem nem Kína a példakép cenzúrában, vannak más rendszerek is, mint amit te el tudsz képzelni, nemcsak a három, zsidóterjesztett kommunizmus, kapitalizmus és nácizmus.
    De, jelenleg a kínai vagy iráni és orosz cenzúrában vannak olyan elemek, amik kívánatosak egy ennyire romlott nemzet helyreállításához. Persze, ezt is félreérted, hogy kötekedhess... na, mindegy.
  • yamato41
    #13
    Támogatom a reklámadót. Nagyon. A mocsok kereskedelmi csatornák fizessenek, amiért mocskot sugároznak. Ha meg megszűnik a BK, az külön hozadéka lesz a dolognak. Legalább nem terjeszti az álliberális negédes trutyit. Ha az X K, az még jobb.
  • bdzsana
    #12
    Én komolyan mondom, nem hiszem el, hogy itt az emberek többsége mindig világuralmi összeesküvésekről ír, ilyen csoport olyan csoport... ami meg a szemük előtt történik azt nem látják. Vajon az, hogy, ma már az oldal üzemeltetője felel a kommentekért, az, hogy különadót vetnek ki a reklámokra (a médiák fő bevételi forrása), miközben a saját hírcsatornáit pénzzel tömi a kormány mindenféle megrendeléssekkel a másik felét a haverok felvásárolják, az, hogy kirúgnak egy főszerkesztőt egy hírportálról, amint Lázár ki mondja a nevét senkinek nem furcsa??? Persze itt csak azt soroltam, ami az utóbbi pár napban történt.

    Még a legnagyobb összeesküvés hívők sem látják, hova tart ez a folyamat?
  • ostoros
    #11
    A média a 4. hatalmi ág? Lehet. Csak ezt a negyediket nem választották el a többitől, mint az első hármat egymástól. Nem beszélve az ötödik hatalmi ágról, ami a gazdasági hatalom! Egy gazdag ember az általa birtokolt média felülettel simán nyerhet választást, lásd Ukrajna új vezére.
  • bdzsana
    #10
    "Az álszent nyugati liberális sajtót írtani kell, ahogy lehet"
    Hát persze, hogy kell. Gondolom Kína a példaképed, ott megvalósul amit óhajtasz. Az emberek tömegesen csak azért mennek a romlott nyugatra, hogy megtudják milyen szívás is az, mert ugye a szebb életet a felemelkedő keleten kell keresni. Lehet egy iránnyal egyet érteni, vagy nem, de az irtása (tiltása) valahogy sehol nem hozott békét és boldogságot.

    "A hírekről meg annyit, hogy ma Lázár nyakába akarták varrni az Origo főidiótájának menesztését a felvilágosult-szuperdemokrata-igazmondó portálok, mint pl. a 444, aztán kiderült, hogy hogyhogynem közös megegyezéssel távozott a lelkem, mert átszervezték az origót."

    Hát persze, és ezt te onnan tudod, hogy az Origo ezt kiírta. Miért mit vársz lelkem? Azt, hogy azt írják, hogy de Lázár miatt rúgtuk ki?:D
    Szerinted az átszervezés miatt tiltakozik a fél Origo iroda, akik most már nem érzik biztosságban a munkájukat emiatt (saját nyilatkozatuk szerint), ezzel öncenzúrát vezetve be? Persze, hogy ezt nem fogja megírni az Origo.
  • Kryon
    #9
    Hogy a helyi médiákat meg tudnák így adóztatni azt még értem, bár meg fogják érezni a következményeit, innentől teljes egységben folyamat alázzák majd a kormányt az biztos. (valószínűleg ezért nem vállalták be választások előtt)
    De hogy pl. a Facebook-on és társain hogy hajtják be, arra kíváncsi vagyok. Mert szerintem ezek a cégek első körben simán kiröhögik majd őket. Ha így lesz, akkor mit tud csinálni a Fidesz? Lelövik a Facebookot, Google-t stb. az országban? Abból egyrészt lázadás lenne, még olyanok is kivonulnának ellenük, akik amúgy lexarják a politikát, másrészt a saját propaganda gépezetüket is tökön szúrnák vele.
  • Tetsuo
    #8
    Abszolút egyetértek.
  • Tetsuo
    #7
    Egyetértek. Annyira sz@r most a helyzet, hogy bármely szabályozás csak jobbá teheti.
    Az álszent nyugati liberális sajtót írtani kell, ahogy lehet, mert az okozza a legtöbb kárt, persze az is kérdéses, hogy a Fidesz nem használja-e fel a saját birodalmának megerősítésére? A válasz: valószínű.
    Viszont az egy qrva szót nem szólhat, aki a Fideszre szavazott, de az sem, aki nem szavazott! Szóval a többségnek jó ez így.

    Véleményem szerint szigorúbb szabályozás kellene a tájékoztatást, a szórakozást és a kultúrát illetően, de nem a Fidesztől és az MSZP-től!
  • AnuluWork #6
    Nagyon helyes. Az egyik Győzikét sugároz meg Való világot, majd kiviszi a hasznot, a másik Saskabarét ad, borzalmas műsorokkal felvértezve, majd kiviszi a hasznot, a harmadik meg kémkedik utánunk, és viszi ki a hasznot. Ez a minimum, hogy picit bűnhődjenek a népbutításért!

    Aki pedig a királyi miatt anyázik, a csatornái kb. két éve sokkal nézhetőbbek, mint az elmúlt 24 évben bármikor. Megéltem én ám Napkeltéket, meg a többi trágya szennyet, ami most a kertévék közül a Mokkában köszön vissza napi MSZP formájában, ha bekapcsolod a tévét reggel hét körül!

    A hírekről meg annyit, hogy ma Lázár nyakába akarták varrni az Origo főidiótájának menesztését a felvilágosult-szuperdemokrata-igazmondó portálok, mint pl. a 444, aztán kiderült, hogy hogyhogynem közös megegyezéssel távozott a lelkem, mert átszervezték az origót. Persze demokratáéknál elmaradt a bocsánatkérés.

    Megj. a Hír tévé is beszáll az elsötétítésbe a reklámadó kapcsán. Na erre varrjatok gombot demokraták!
  • sakhalin
    #5
    Kontrolt veszített böszmék.Következnek a blogok,kommentek,fényképmegosztók.Ekúr..) a rengeteg pénz most megy a mocsokos ellopás. az emberektől.
  • z5oTtu
    #4
    A reklam mennyiseget es hangossagat :D mediatorveny szabalyozza tudtommal. En a problemat abban latom, hogy az adoztatas arbevetel alapjan tortenne. Ertem ezalatt azt, hogy pl.: 19 milliard a kiadas es 20 milliard a reklambevetel. Szamoljuk csak ki, hogy mi marad a media cegnek ? Jah hogy minuszban lesz ? A TV-knek biztos, hogy hatalmas kiadasaik vannak. Ezt ugy tunik senki nem latja at.
  • z5oTtu
    #3
    teljesen olyanok a hirek, mintha kozponti hirelosztas lenne. (ha jol sejtem az is van) A "hirek"-en felul maximum bulvarhirek, idojaras, balesetek fernek bele. Vagy csak en latom igy ?
  • Macropus Rufus
    #2
    azért hagy döntse el az egyszerű egyorrú, hogy mivel akarja kiiktatni a még működő agyejtjeit. Ehhez nincs köze a kormánynak. DE ők most úgy vélik, hogy megtehetik. Beleszólnak ismét egy önszabályzó piacba.
    De nézzük a következményeit: mivel a reklám ára benne van a reklámozott temrékben ezért szinte biztos lehet benne mindenki, hogy lesz áremelkedés. A tévéket nem fogja nagyon érinteni, a gyártót sem ui. árat fog elmelni.
    De akár az is lehet, hogy pl. azt mondják a kereskedelmi tévék (a két nagy), hogy 50%-al csökkentem a reklámok mennyiségét. Egy példa: RTL,TV2 műásorai közt nincs reklám. Mind a két társaság anyacége több zsével bír (összesen biztos) mint az ország gdp-je (belegondolva, hogy Bill Gates-nek a vagyona simán átlépi a mi éves gdp-nket, nem lepődnék meg rajta ha beletalátam volna). A csatorna - csak azért, hogy a kormánnyla kicsesszen - csökkenti a rekálmidőket. Ezálltal sokan nézni fogják a két csatornát, azok meg ontanák magukból a kormányt kritizáló híreket. Mivel a nézetségük a reklám hiány miatt nő, ezért sokkal több ember kapná meg az infót, hogy a kormányunk infantilis.
    Ugye a média a 4. hatalmai ág. És ezt most cseszteti a Fidesz.
    Eredmény már van: 5-én majd minden tévé el fog sötétűlni (még a HírTV sem fog dolgozni) jelenleg a nyomtatótt sajtóval mennek a tárgyalások. Azért az már nem semmi, hogy a HírTV is bekeményített. (ez az amikor a Fidesz azokba is belerug akikbe nem kellett volna...)
    ÉS biztos, hogy még lesz sok minden a média tarsojába amivel szét tudja szivatni a Fideszt. Pl. nem ad le egyetlen egy kormányzati hírt sem. Erre nem lehet kötelezni őt, ráadásúl ha az adójukat kűlföldön helyezik el már a média törvény esetleges módosítása sem hat ki rájuk. Bele fog törtni ebbe a Viktor foga, de nagyon.
  • Szefmester
    #1
    A legnépszerűbb műsorok (igen köztük a híradó is) a legtávolabb áll a valóságtól. Csak akkor lenne még inkább fikcionális ha egy animált dementor olvasná a fel a híreket minotauruszok és űrgárdisák szereplésével.

    Nem ellehetetleníteni akarják a csatornákat, csak lehet kezdik meglátni fent, hogy túl sokáig hülyítik a népet, akkor egy ügyes manipulátor felhasználja majd ellenük.