22
  • NEXUS6
    #22
    A cikk egy nagy BS, amikor a dizájnerek megmagyarázzák. Akik ugyan arra az autó padlólemezre tudnak tervezni egy fele akkora csomagterű, szűk utasterű, xarságot, ami még rosszabb légelláellási tényezővel rendelkezik mint egy másik.

    Tegnap a Samu ügyfélszolgálatánál volt időm bámulni egy 4K TV-t. A hajlított képernyő azért jobb valamivel, mert egy bazi nagy kijelzőnél már jelentősen eltérő lehet a fókusztávolság a közép ponton, ahova nézel, meg a széle között. A hajlított viszont kevésbé eltérő lehet. Ezért kicsit olyan tisztábbnak, realisztikusabbnak, 3D-snek tűnik a kép.
    Cserébe viszont az egyik felén visszatükröződik az, ami a másik oldalon nem, ami marha zavaró.
    (A Samu ügyfélszolgálata meg kapja be, a telómat nem voltak hajlandók megjavítani, ráadásul vagy 1 órát várakoztam amíg ezt voltak szívesek közölni. Mellette viszont a maszek GSM gyorsszervíz meg igen. És 3000-FT-ért, a Samu meg mondta, hogy ha ragaszkodok hozzá 50 000 Ft-ért szívesen alaplapot cserélnek. Szal most momentán nincs olyan dúrva szmájli, amit ide most jól beszúrhatnék nekik)
  • SupraMKIII
    #21
    "A hajlított képernyők felvillanyozzák az agyat"

    Ja. És a 220V is, meg az ipari áram is.

    De ettől még egyik sem jó ötlet. Csak új...
  • Vol Jin
    #20
    Már kaphatók az ilyen telefonok, de nincs túl nagy tolongás utánuk.
  • Frekvency
    #19
    "Hogy egy telefon ilyen legyen, az meg az igazi debilizmus. "

    ó, pedig lesz ilyen és a csajok imádni fogják. A felemelt kezükben tartva fognak le-fel vonulgatni vele miközben könyökhajlatukban ott figyel majd a fülestáska : )
  • Frekvency
    #18
    jól van idegtudós mester, leülhetsz, megdolgoztál a pénzedért...
  • Vol Jin
    #17
    Az, hogy egy gömbölyded forma miként stimulálja az agyat egy szögletessel ellentétben teljesen lényegtelen szempont egy televízióvásárlás esetében, mert ott a tudatos gondolkodás felülvizsgálja ezeket az érzeteket. Ha nem a hajlítási sugár középpontjából nézzük a készüléket, sokkal zavaróbb a látvány, mint egy sík kijelzőnél. Kilógva a falból akadályoz a szabad mozgásban. Látszik a hátulja oldalról, ami azonnal felülbírálja az ívelt formák esztétikai előnyét. Egy bizonyos szögből nem nézhető, ami nem dobja fel a vasalás közben paprika tévét bámuló háziasszonyokat. Sorolhatnám, hogy miért nincs értelme és miért fog elbukni ez az elképzelés.

    Hogy egy telefon ilyen legyen, az meg az igazi debilizmus.
  • Cat #16
    "a koreaiak már évek óta semmit sem fejlődtek etéren, vagy legalábbis nem látványosan, más márkák már rég átlépték őket a képminőség tekintetében"

    Nevetséges és hazug állítás, de tőled ez már megszokott. A japánokat évekkel ezelőtt lelépték, és továbbra is tőlük jön az innováció. A Samsung külső dobozba telepített modulja igenis nagy találmány, mert a kijelzőnél SOKKAL gyorsabban fejlődik az elektronika, ahogy görbe tévéjük is csak a két koreainak van, a minap pedig az LG egy 2560-as felbontású mobillal jelentkezett. Ezekhez a valódi újításokhoz képest a Sony (vagy bármely más japán márka) a fasorban sincs.
  • asgh
    #15
    A hajlított képernyő max. egy direkt erre a célra fenntartott sötét szobában, pontosan középről nézve élvezhető. Falra szerelni értelmetlen, oldalról nem lehet rendesen rálátni, nappaliban minden fényforrás belecsillog. Azaz bemutató teremben jó, otthon katasztrofális.
  • gforce9
    #14
    Míg a torrentstatok azt mutatják, hogy az emberek többsége ponltletojja a felbontást meg a 3d-t, addig fizesse ki a jobb panelt és a fejlesztését az, akinek arra igénye van. Teljesen jó lenne egy csak kijelző+cserélhető "agy", csak azt úgy nem buli, jobb eladni párévente a vackokat mindenestől, persze rátéve az A++ energiaosztályt, hogy azt higyjük micsoda környezettudatos üzletpolitikát csinálnak. Közröhej az egész.
  • cloud.strife
    #13
    De egy év alatt is annyit változnak a panelminőségek, attól még nem lesz jobb a 3 éve tévé mert kicserélünk egy dobozt.

    Nagyon sokan elfelejtik hogy nem csak a szolgáltatások fejlődnek, hanem az LCD panelek is. (igaz a koreaiak már évek óta semmit sem fejlődtek etéren, vagy legalábbis nem látványosan, más márkák már rég átlépték őket a képminőség tekintetében)
  • MsUser
    #12
    Ötletes a választható opció hogy gombnyomásra meghajlik ha akarjuk!
    Bendable 85" Samsung UHD TV!:
    https://www.youtube.com/watch?v=dglH1GCBVhY
    Köszönjük a_n_d_r_e_w
    És az új ötlet hogy csak egy kijelző panel az egész és minden egy külső BOX egységben van ami cserélhető fejleszthető! Na ez fejlődés lenne minden gyártó alkalmazhatná!
  • Mekong Delta
    #11
    Emlékszem még 15-20 éve a 37 cm átmérőjű crt tv-n néztünk mindent itthon és teljesen meg voltunk vele elégedve..
  • barret
    #10
    A szart is el lehet adni marhatrágya felirattal!
    Viszik mint a cukrot:D
  • Macropus Rufus
    #9
    az index.hu le tesztelte a Samu 4k hajlított oled tévéjét. Hán nem estek tőle hanyat.
    (eleve kicsi a betekintési szöge, tehát már limitálva van, hogy hányan nézhetik és honnan, szembe egy normál événél ahol gy.k. bárhonnan, de tovább megyek: a 3d tévék esetében is nagyobb a betekintési szög mint ennél. Ennél gy.k tényleg majdnem középen kelle ülni...)

    http://index.hu/tech/2014/06/01/hajlitott_teve/
  • a_n_d_r_e_w
    #8
    Eleve olyanok mar az elso keszulekek is
    https://www.youtube.com/watch?v=dglH1GCBVhY
  • who am I 7
    #7
    gyökérség nem ismer határokat, valami normális újításon dolgozzanak már...telebeszélik a hülyéket, hogy ha hajlított elcédét vesznek, akkor örökéletük lesz meg találkoznakjézüssal, csak cseréljék le a régi, lekerakített, "csúnya", öreg készüléküket erre a gyönyörű hajlított újra, azonnal!.. :D:D:D:D
  • RAZOR27
    #6
    +1
  • gforce9
    #5
    A szögletes forma veszélyes? :) Ha ezt a kijelzőt ami a képen van, a falra szerelik és a kisgyerek lekongatja fejjel, az szeritem nagyobb veszély :)
  • ostoros
    #4
    Pihenteti az agyat? Mert újdonság. Amint az agy hozzászokott, azonnal ugyan olyan lesz.
  • Mekong Delta
    #3
    eléggé buzis a cikk megfogalmazása. meg miért kéne megszabadulni a szögletes formáktól, amik szerintem valamilyen formában az eleganciát és a komolyságot képviselik? nem véletlenül gagyibbak az elmúlt 20-25 év autói is amik le vannak kerekítve.. azt értem hogy ez a techológa fontos meg van haszna, de miért kell úgy beszélni róla, hogy teljesen átveszi az eddigi kijelzők helyét??
  • torreadorz
    #2
    Ebben majd az lesz az igazi biznisz amikor megjelennek a hajlítást kikapcsoló funkciók természetesen a premium modellekben extra pénzért....
  • CairoJack
    #1
    Szvsz meg szimplán arról van szó, hogy valamilyen indokkal el kell adni egy teljesen felesleges technológiát. Ennek majd akkor lesz értelme, ha majd összecsukható kijelzők lesznek. Na az már valami.