4
  • hollorol
    #4
    Attól, még hogy a különbségek léteznek, nem muszáj ilyen kontrasztosan látnunk a képet. Nem lett volna szükségszerű ilyen mondatokat beletenni a cikkbe, mint a " Az északiakat agresszívebbnek és függetlenebbnek tartják, a délieket együttműködőbbnek és a közösségtől inkább függőnek". Egyébként sem tartozik ez szorosan az elmélethez, hisz az az attitűdök felől közelíti a társadalmakat, nem a konkrét megnyilvánulásukon keresztül. Vannak közösség és egyénközpontú társadalmak. Értékükben ezek, mivel teljesen más síkon mozognak, összehasonlíthatatlanok. Sokat veszt az a tudományosságából, ami ilyen ,,Kontraszt-trükkökkel" próbálja emészthetőbbé tenni az amúgy jogosan száraz tudományt.
  • halgatyó
    #3
    Érdekes kérdéseket vet fel ez a kutatás, alighanem hamarosan olyan területre tévednek, ami miatt betiltják az egészet a tolerancia önfelkent papjai.
    Ugyanis a gondolat nem fog megmaradni Kína határain belül, sőt Ázsia határain belül sem. Előbb-utóbb felvetődik a kérdés, hogy mik a különbségek Afrika szavannáin év-tízezerek óta vadászó népek és a fehér európaiak között.... és itt el fognak akadni, mert elakasztják őket.
  • ostoros
    #2
    Nem meglepő. Már pár évezred alatt is működik az alkalmazkodás, kulturálisan mindenképpen.
  • halgatyó
    #1
    Ez kérem nem rizsa.... :)))))