19
A BBC America sci-fi sorozata
  • ferman
    #19
    Korábban már néztem ezt a sorozatot, és nagyon jó
  • JonasSandor
    #18
    Magyarul is van?
  • Darun
    #17
    Én múlt héten értem a végére. Nekem tetszett, alapvetően, bár voltak hibái és volt egy gyengébb évada is, de sztem a klónok zseniálisak voltak. Mondjuk Allison az első évadot leszámitva inkább csak fillernek volt benne, szerencsére az utolsó évadban nem is erőltettél. A vége kicsit sablonos lett, amit én speciel nem bántam. És felvetett elég sok kérdést is, szóval egész érdekes és szórakoztató volt.
  • Evoluti0N
    #16
    Nézem én rendszeresen, csak olyan csend honol a topicban. :D
  • gseldon
    #15
    Új évadot nem nézi senki? Ennyire azért nem rossz :)
  • zzeN
    #14
    Csak mert régen volt hozzászólás:


  • Hoz_Hun
    #13
    Én imádtam az első szezont. Sajna a második elég gyengén indult, most úgy az 5. epizódtól egy kicsit jobb.

    Általában angolul nézem, de most az utolsó kettő alá betettem Cicmax feliratát és... jaj. Valószínűleg nem nézte át vagy nem tudom, mert Cicmax MINDIG minőségi fordítást adott ki kezei közül (legalább is, amivel én találkoztam), de az Orphan Black-é az nem sajna. Egy epizódot végigjavítgattam magamnak otthon, csakhogy aztán ugyanazokba a problémákba belefussak a következő epizódban, végül kikapcsoltam a feliratot.
    Na, mindegy.
  • god25
    #12
    Nagyon jól indult, de tényleg egyre gyengébb.
    Főleg a második évad.
    Ha ez így folytatódik, nálam is kasza lesz. :(
    Ha valakit érdekel, akkor Orphan Black felirat készítő oldalán hamarabb a felirathoz juthat.
  • Evoluti0N
    #11
    Megnéztem az s02e03-at is. Most jöhet a heti egy rész. Jaj, de utálom ezt!
  • DRFlame
    #10
    Számomra csak a főszál érdekes, hogy mi ez az egész. Az viszont nagyon lassan halad. Ez persze természetes minden sorozatnál. Ezért kell az, hogy az epizódtörténetek is érdekesek legyenek. Azok viszont számomra elég érdektelenek. Így nálam is érik a kasza.
  • Golyo69
    #9
    +fav

    én nézem elejétől fogva de nem gondoltam hogy nincs topikja :)

    nekem bejövős és a főszereplő csaj tényleg jól alakítja a szerepeit :)
  • ForzaInter
    #8
    sztem nem olyan jó. a színésznő alakítása nagyon erős ez tény, de kb ennyi. ezt leszámítva egy középszerű sorozat a mai nagyon erős kínálatban.

    az 1 évad fele marha jó volt, a második fele már közepes, és sajnos a 2 évad is ilyen eddig, én már kaszáltam is.. ha nagyon jókat írnak majd az évadról akkor talán visszatérek.
  • RAZOR27
    #7
    :D bocsi, hogy felhoztam. Csak engem kitud zökkenteni. Amikor kezdenek beindulni az események, rittig bevágnak valami buzibáros seggrepacsi jelenetet és már úgy kell visszafogni magam hogy ne kapcsoljam ki az egészet a fenébe. Ha meg valamit végképp nemtudnak megoldani, mindig jön egy buzi akinek bejön a Sarah öccse és tádá... a lezbis rész se volna annyira zavaró, ha csak az lett volna, de ez így hogy két oldalról is bombáznak vele ez már több mint kellemetlen. Amennyire arra megy ki hogy "ez totál elfogadott" annál jobban rühellem.
  • Evoluti0N
    #6
    Remélem, hogy a topic fő témája nem az egyik legjelentéktelenebb eleme lesz a sorozatnak...
  • RAZOR27
    #5
    de ennyire...
  • Montanosz
    #4
    hát ez ott már kötelező mint a afroamerikaiak a három testőrben :-D
  • RAZOR27
    #3
    fasza sorozat, csak ne nyomnák a buzikat meg leszbikusokat az ember pofájába fél percenként, mintha normális lenne. Tipikus amerikai szarság.
  • Montanosz
    #2
    +fav

    bizony magával ragadó az alakítása!

    Már nagyon ráfért hogy legyen topikja!

    Sorozatjunkie kritika

  • Evoluti0N
    #1
    Nem nyitottam még soha fórumtémát és nem gondoltam, hogy valaha is fogok, de ez a sorozat annyira jó, hogy megérdemel egyet. Meg is lepődtem rajta, hogy már a második évad fut és még nincs topicja. Pár napja akadtam rá és az első évadot gyorsan le is daráltam, jelenleg a másodikat nézem, aminek a 3. része a legújabb.

    Röviden, hogy miről is szól az alapfelállás.

    "Miután tanúja lesz egy nő öngyilkosságának, a dörzsölt kaméleon, Sarah, a nő bőrébe bújik, aki teljesen véletlenül éppen úgy néz ki, mint ő. Az a terve, hogy úgy oldja meg problémáit, hogy kifizeti a nő pénzéből saját adósságait, de ehelyett egy olyan rejtély megfejtésébe bonyolódik bele, amely még az ő sokat látott karakterének is sok(k): a halott és ő 'klóntestvérek'. Sarah válaszokat akar, és miközben azokat keresi, döbbenten fedezi fel, hogy még sok olyan klón szaladgál a világban, mint ő - genetikailag azonos emberi lények, akiket gyanútlan szülők neveltek fel, teljesen különböző körülmények között. Bár fogalma sincs róla, ki alkotta a klónokat, hamar ki kell derítenie az igazságot, mielőtt a megölésükre küldött bérgyilkos egyenként levadássza mindannyiukat."

    A főszereplő (Tatiana Maslany) hihetetlenül jót alakít. Főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy több szerepet játszik, mindegyik klón teljesen más személyiség és sokszor "saját magával" kell párbeszédeket lefolytatnia. A többi színész is hozza a formát és mindegyik szereplőnek jól kidolgozott jelleme van. A sztori érdekes, változatos, intrikákkal és meglepetésekkel teli és van benne minden, ami egy jó sorozat receptje: dráma, akció, humor, romantika. Ezek közül az első kap kiemelt szerepet, természetesen sci-fivel megspékelve.
    IMDB értékelés 8,5.