5
  • Ender Wiggin #5
    leragadtam, mert az autentikus a GRiD-del kapcsolatban egy értelmezhetetlen kifejezés. semmi autentikus nincs benne, legfeljebb a gumicsikorgás. az, hogy béna fos a fizika és minden hiányzik belőle, amitől élethű lehet, még nem probléma, az első játék ilyen tulajdonságok mellet is nagyon élvezetes volt. de a másodikkal nagyon rossz irányt vett az egész. ami különösen azért bosszantó, mert az NFS tönkretételével nem maradt egy normális árkád játék sem. a DiRT-ök meg a NASCAR tragédia, az F1 még so-so, de az meg marhára unalmas és tele van csalókkal az on-line mód.
  • CamelX
    #4
    Leragadtál 1 szónál...

    "a széria eddigi "legautentikusabb" vezetési élményét"

    Senki nem mondta hogy ettől autentikus lesz mint szimulátor. Amit te keresel, már pedig szimulátor, azt meg akkor máshol keresd. Ajánlom az Assetto Corsa-t, én is megvettem early-be, szép is és jó is... de nem összehasonlítható a félszimekkel, beleértve eme darabot is.
  • Ender Wiggin #3
    Akkor az "autentikus" szónak nézz utána te is, meg tibi is...:-)
    A grid egy minden erényével együtt a fizika terén kutyaütő. minden autó sokkal jobban gyorsul és lassít, mint a való életben, amitől a köridők 20-30 másodperccel jobbak, mint amit azonos autóval el lehet érni a való világban. Ebből a szempontból kicsit olyan volt a grid, mintha egy feltupírozott Toca Race Driver-t vezettem volna. A Shiftben legalább ez nem volt felróható hiba. Viszont mindkettőből hiányzott a gumikopás, benzinfogyás, időmérő kör, boxkiállást stb. Ha már versenyzünk, ráadásul néha létező pályán, akkor ne legyen csak árkád.
  • CamelX
    #2
    Attól hogy a minél valósághűbb fizika helyett itt az autó viselkedésének egyéb jellemzői kerülnek lemodellezésre, ami persze árkád környezet marad, de kormánnyal jól játszható, mert jól visszaadja azokat a dolgokat amivel érezni lehet azt a pixelkockát amivel csapat az ember :) Példa: Dirt 2 és 3, utóbbi persze csakis tapadás csökkentő moddal, meg spec a Grid 1-et is idesorolnám, de még fizika modokkal a Shift 1-2-t is simán. Én spec imádom az ilyen "félszimulátor/simcade/driving game"-eket.
  • Ender Wiggin #1
    ha nem szim (sajnos a Codemastersnek a szim nem nagyon megy, talán még sosem csináltak ilyet), akkor mitől autentikus? persze ettől még jó játék lehet belőle, mint az első GRiD-ből.